Eiendom

Moderne 3-roms hjørneleilighet med solrik markterrasse, garasjeleie og lave fellesutgifter. Tilbaketrukket beliggenhet!

Moderne 3-roms hjørneleilighet med solrik markterrasse, garasjeleie og lave fellesutgifter. Tilbaketrukket beliggenhet!

Fakta

 • Maridalsveien 221
 • Primærrom
  55
 • Boligtype
  Ingen verdi
 • Eieform
  Andel
 • Rom
  3
 • Soverom
  2
 • Etasje
  1
 • Energimerking
  F

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  4 360 500 ,-

Omkostninger

4 360 500,- (Prisantydning)
102 562,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 463 062 (Pris inkl. fellesgjeld)


Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
6 900,- (Trygghetspakke kjøper* (valgfritt))
--------------------------------------------------------
7 932,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 470 994,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer og eierskiftegebyr.

Andel fellesgjeld / Andel formue overtas av kjøper.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  55
 • Bruttoareal
  61 m²
 • Bruksareal
  55 m²
 • Tomt
  1927
 • Byggeår
  2005
 • Tomtetype
  Eiet

Velkommen til Maridalsveien 221

Maridalsveien 221 er en moderne 3-roms andelsleilighet fra 2006, med herlig hjørnebeliggenhet i første etasje. Innvendig er det fin planløsning med to gode soverom, og stuen som er et lyst allrom med spiseplass og åpen kjøkkenløsning. Kjøkkenet er fra Sigdal og har alle hvitevarer integrert. Videre har leiligheten et flislagt bad med vaskemaskinopplegg, i tillegg til et walk-in closet med garderobeinnredning.

Leiligheten ligger i et meget attraktivt strøk med god offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Gaten er tilbaketrukket, rolig og trafikkstille. Ro får du også på den romslige, solrike markterrassen som har utgang fra stuen. Med leiligheten følger mulighet for leie av garasjeplass, og i fellesutgifter er kabel-tv, varmtvann og internett inkludert.

Høydepunkter
- Moderne 3-roms andelsleilighet.
- Beliggende i byggets første etasje.
- Heisadkomst til øvrige etasjer.
- Mulighet for leie av garasjeplass.
- Romslig markterrasse vendt mot sydøst på ca. 11 kvm.
- Praktisk entré med garderobeskap.
- Moderne Sigdal-kjøkken i vinkelform.
- Alle hvitevarer på kjøkken er integrert.
- Åpen løsning mellom stue og kjøkken.
- Spiseplass og vinduer i to retninger.
- Flislagt bad med opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.
- To gode soverom og en praktisk walk-in closet.
- Lagringsplass i romslig kjellerbod.
- Automatsikringer i sikringsskap.
- Varmtvann, kabel-tv og internett er inkludert.
- Lave omkostninger - ingen dokumentavgift.
- Kort vei til offentlig kommunikasjon.
- Nærhet til marka, med blant annet Grefsenkollen og Maridalen.

1. etasje: Entré, stue/kjøkken, bad, walk-in closet og 2 soverom.
Annet: Bod på ca. 6 kvm i underetasjen.

Standard

Entré:
Leiligheten har adkomst via felles trappegang, men i oppgangen er det også heis til øvrige etasjer og garasjeanlegg. I leilighetens entré får du god plass til sko og yttertøy i to romslige garderobeskap med hvite fronter på ca. 2,0 meter. I tillegg er det adkomst til innredet walk-in closet. Callinganlegg med video.

Stue:
Stuen er et moderne allrom med spiseplass og åpen kjøkkenløsning. Rommet har vindusflater i to himmelretninger, og disse tilfører rikelig med naturlig lys. I tillegg er det utgang til markterrasse med herlige solforhold. Stuens takhøyde er god, med sine 2,50 m. Veggene er malt i en lys, tidsmessig fargetone, mens gulvet er lagt med klassisk eikeparkett. Spisebordet kan ta plass ved overgangen til kjøkkenet, slik at det er enkelt å servere måltidet.

Markterrasse:
Fra stuen har leiligheten utgang til sydøstvendt markterrasse på ca. 11 kvm. Med sitt romslige areal og solrike orientering, er dette en utmerket plass å nyte vår- og sommerdagene. Terrassen har levegger og ligger i tilknytning til plenareal som er inngjerdet av hekk. Her får du en åpen, men likevel skjermet plass for hyggelige stunder med familie og venner. Det er montert stikk som muliggjør utebelysning og elektrisk grill.

Kjøkken:
Kjøkkenet har et meget praktisk og moderne design med vinkelinnredning fra Sigdal. Frontene er i hvit, glatt utførelse, mens benkeplaten er sortlaminert og akkompagnert med hvite veggfliser på bakveggen. Disse er opplyst av benkebelysning under overskap. Hvitevarer er integrerte og består av keramisk platetopp og stekeovn fra Whirlpool , oppvaskmaskin fra Siemens og kjøleskap med fryser fra Whirlpool. Over platetopp er det ventilator fra Flexit.

Soverom og garderobe:
Leiligheten har to gode soverom som ligger fint tilbaketrukket i entreen. Hovedsoverom har adkomst via skyvedør og er malt i en spennende, mørk fargepalett. Det andre soverommet er lysmalt og utstyrt med hvitt garderobeskap. Ytterligere oppbevaringsplass finner du i entreen hvor det er garderobeskap, samt i et svært praktisk walk-in closet som er innredet med åpen garderobeløsning på 1,2 meter. I kjelleren er det dessuten rikelig med lagringsplass i romslig bod på ca. 6 kvm.

Bad/wc/vaskerom:
Leiligheten inneholder et pent bad med klassiske overflater bestående av hvite veggfliser og grå gulvfliser. I himling er det downlights. Badet har veggmontert toalett og et romslig dusjhjørne med deilig regnfallsdusj og innfellbare glassdører. Innredning består av servant på hvitt skap, samt et speil med overlys. Badet har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Overflater på innvendige himling
Malt puss. Takhøyder er på tilfeldige plasser oppmålt til ca 2,50 meter i éntre, stue/kjøkken og soverom og 2,20 meter på bad.

Overflater på innvendige vegger
Malte flater. Fliser på bad/wc.

Overflater på innvendige gulv
Gulvflater belagt med tre-stavs eikeparkett. Fliser med varmekabler bad/wc.

Teknisk
- Callinganlegg med video.
- Automatsikringer.
- Kabel-tv og internett fra GET.
- Leiligheten har vannrør med rør-i rør system.
- Brannslange tilkoblet vann under oppvaskkum.
- Røykvarsler tilkoblet felles sentral for borettslaget.

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises til tilstandsrapport og egenerklæring etc. som vedlagt i prospekt. Informasjon gitt om boligen er 3. håndsinformasjon og interessenter bes å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen, ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen evt. gå inn på www.ruter.no for å planlegge din reiserute.

På visningsdagen vil det bli skiltet med Nordviks visningsskilt.

Beliggenhet

Hvis du er opptatt av å bo godt og ha alt av fasiliteter i umiddelbar nærhet, er dette leiligheten for deg!

Akerselva og grønne turstier ligger kun noen hundre meter fra leiligheten. Det er kort gåavstand til Nydalen, Sagene, Torshov og Grünerløkka, hvor du finner et rikt kulturtilbud og yrende liv. Området er kjent for et rikt utvalg av caféer og spisesteder hvorav Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Sofies Hage, Pizza Pancetta, Bjølsen Sushi, La Casa, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen, Kokosbollefabrikken og Kaffe Gram er verdt å nevne. Tre minutters gange fra leiligheten ligger bjølsenhallen. Her finner du en stor delikat Menybutikk med ferskvaredisk, post, frisør, apotek, Nille og blomsterbutikk. Kiwi, samt søndagsåpne Joker og Nærbutikken ligger også i umiddelbar nærhet.

Bjølsen og området rundt er i konstant positiv utvikling og vekst med flere nye kaféer, nisjebutikker og større prosjekter som gagner befolkningen i området. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager er kun noen få minutters gange eller en kort sykkeltur fra leiligheten. Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I år åpnet SF Kino landets største og mest moderne kino på Storo med hele 14 saler, hvorav den største skal ha IMAX-teknologi.

Bydelen kan by på fantastiske grøntområder som Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Kort vei til nye Bjølsenjordet parsellhage for de med grønne fingre - det gis fortrinnsrett til søkere bosatt i 500 meters omkrets fra parsellhage (http://www.parsellhager.no/index.php/bjolsenjordet). Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg et deilig bad på Nydalen badeplass. Store grøntområder, kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et meget attraktivt sted på sommerhalvåret.

For den treningsglade finner du bl.a. SATS på Sagene, Nydalen og Storo. Fitnesspoint i Nydalen, Evo i Nydalen, CrossFit Oslo i Nydalen, Oslo Yoga på Sagene, Sagene Squash I Møllerparken, og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Bydelen har også en rekke store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og populære Eventyrfabrikken ved Myraløkka. Sagene Samfunnshus har ett mangfold av aktiviteter for barn og voksne. Barnas kulturhelg er bydelens eget kulturprogram for barnefamilier og både teater, dukketeater, konserter og dans.

Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 54 (Aker brygge/Kjelsås) og 37 (fra Helsfyr/sentrum) som stopper like ved leiligheten. Buss 20 (Galgeberg/Skøyen) stopper ca. 10 minutters gange fra leiligheten. Trikk nr. 11, 12 og 13 går fra Sandaker og Torshov. 10 minutter gange fra leiligheten ligger Nydalen T-bane.

Leiligheten har et fantastisk utgangspunkt for aktiv bruk av alle byens tilbud. Her vil du trives i idylliske omgivelser!

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med panelovner, supplert med varmekabler på bad. Sikringsskap er utstyrt med automatsikringer og plassert i omkledningsrom. Strømmåler er plassert i felles tavle i kjeller. Leiligheten har mekanisk avtrekk fra bad som styres via kjøkkenventilator. Det er felles varmtvann til borettslaget, og varmtvann er inkludert i felleskostnader. Også Kabel-tv og internett er inkludert. For øvrig har leiligheten brannslange tilkoblet vann under oppvaskkum, samt røykvarsler tilkoblet felles sentral for borettslaget.

Siste årsforbruk var ca. xxx kWh ifølge selger. Kostnaden vil være variabel iht. strømleverandør, forbruk og strømprisene.

Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.

Parkering

Det er mulighet for leie av garasjeplass i anlegg med heisadkomst. Iht. styreleder per 18.01.2019 er det ledig kapasitet. Pris per mnd. kr. 800,-.

Det er beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt – også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Beboerparkering for bil koster kr 3000,- per år. Det tas forbehold om prisendring. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Øvrig parkering skjer etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Boligblokk over 6.etasjer samt underetasje og kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Utvendige fasader er forblendet med teglstein med innslag av fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB med kikkehull. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass fra 2005. Oppvarming med elektrisitet.

Arealer og byggemåte er hentet fra vedlagte tilstandsrapport utført av Anders Sæby Høiland iht. NS 3940/3451, datert 15.01.2019. Byggemåte er kun et utdrag av boligrapportens fullstendige opplysninger, for ytterligere informasjon se vedlagt rapport.

Skolekrets

Boligen sogner til Bjølsen Skole. (åpnet allerede i 1886 og er en 1-10 kl. skole med ca. 500 elever)

Andre nærliggende skoler:
- Fernanda Nissens skole (1-3 kl.)
- Grefsen skole (1-7 kl.)
- Disen skole (1-7 kl.)
- Nordpolen skole (1-10 kl.)
- Morellbakken Skole (8-10 kl.)
- Nydalen Videregående skole

Universiteter og høyskoler:
Handelshøyskolen BI - ca. 10 minutters gange
Universitetet i Oslo (UiO) - ca. 10 minutter med T-banen fra Nydalen
Tannlegehøyskolen - ca. 15 minutter med 37 bussen
Westerdals - ca. 23 minutter med 30 bussen
Blindern - ca. 6 minutter med T-banen fra Nydalen
Majorstuen - ca. 8 minutter med T-bane fra Nydalen

Vei - Vann - Avløp

Veien til eiendommen er offentlig. Fra eiendommen går det privat stikkledning som er koblet til den offentlige hovedledningen. Kostnader til eventuelt vedlikehold eller reparasjon av stikkledning og vannrør, inkludert grøft, bekostes av huseier.

Ferdigattest

Ved søk hos plan- og bygningsmyndighetene er følgende dokumenter funnet for Maridalsveien 221:

Det foreligger ferdigattest for oppføring av bygget, datert 03.05.2007.

At slike tillatelser/ attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Dokumentene er vedlagt denne salgsoppgaven.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas å kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift. Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen.

Servitutter/rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas å kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift. Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til bygeområde for boliger og off. trafikkområde med gjeldende reguleringsplan S-3824 vedtaksdato 20.12.2000. Det regulerte området er vist med reguleringsgrense på plankartet merket IIP 99041. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler eller søk på plan- og bygningsetatens hjemmeside.

Oslo kommune har vedtatt ny kommuneplan Oslo 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn, vedtatt 23.09.2015. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Interessenter bør derfor gjøre seg kjent med Kommuneplan.

Oslo sentrum er i stadig utvikling/endring, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi ber alle interessenter undersøke saksinnsyn via plan- og bygningsetaten. Se også vedlagt reguleringskart datert 11.01.2019. For ytterligere opplysninger om regulering evt. offentlige planer som berører eiendommen, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer Iht. Plan- og bygningsetatens hjemmeside for planinnsyn er følgende planer under arbeid i nærområdet til eiendommen: Ingen

Iht. Plan- og bygningsetatens hjemmeside for sakinnsyn er følgende saker påvist i nærområdet til eiendommen: Ingen relevante.

Faste/løpende kostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 2 579,- per mnd.

Dette inkl. bl.a.: varmtvann, internett, kabel-tv fra GET, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, betjening av fellesgjeld, trappevask, vaktmester, drift og vedlikehold av fellesarealer.

Herav:
Felleskostnader kr. 1 830,-
Kabel-tv: 383,-
Lånekostnader kr. 195,-
Lånekostnader kr. 171,-

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og bredbåndtjenester.

Beløpet er opplyst av forretningsfører, og avhenger av de avtaler som sameiet til enhver tid har inngått. Felleskostnadene kan være avhengig av forbruk.

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra
førstkommende årsskifte.

Annen nyttig informasjon

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets fellesgjeld, men andelseierne må dekke borettslagets løpende utgifter. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der borettslaget sitter på fraflyttede og/eller usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har legalpanterett i andelen for krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra borettslaget på inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp. Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger til takstmann og megler. Videre er det innhentet opplysninger fra kommunen og andre relevante kilder. Tomtegrenser er ikke kontrollert.

Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Meglerforetaket oppfordrer interessenter til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg. Interessenter oppfordres også til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med sakkyndig. Dette bør gjøres før bud inngis.

I forbindelse med salget fravikes NEF sin normgivende liste over løsøre og tilbehør, se «Viktig informasjon for selger og kjøper». Det er kun integrerte hvitevarer som medgår i handelen.

Garderobeskap:
Hvis ikke annet er spesifisert, følges NEF sin normgivende liste over løsøre og tilbehør, slik at løse garderobeskap medfølger handelen. Dette gjelder også fastmonterte garderobeskap evt. fastmonterte skjenker mm..

Lyskilder/brunevarer:
Ved et ønske om at lyskilder/ lamper/ lysekroner skal medfølge i handelen må dette uttrykkelig spesifiseres i et eventuelt bud. Det samme gjelder brunevarer. For ytterligere informasjon, vennligst kontakt eiendomsmegler før bud inngis.

Varmekilder:
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra NEF sin normgivende liste over løsøre og tilbehør, men er tilpasset eiendommens klima.

Rydding/vasking:
Eiendommen overtas som avtalt med fullstendig utvask for selgers regning og utførelse.

Følgende tilbehør medfølger ikke ved handelen:
- Taklampen soverom.
- Vaskemaskin bad/wc.

Adgang til utleie

Jf. § 3-2 i vedtektene kan en andelseier overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år med styrets godkjenning , dersom andelseieren selv har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Er vilkåret om botid oppfylt, kan godkjenning kun nektes hvis det foreligger saklig grunn. Det vises til borettslagsloven § 5-5.

Bruken av hele boligen kan på nærmere vilkår overlates til andre uten begrensningene som følger av borettslagsloven § 5-5. Vilkårene følger av borettslagsloven § 5-6.
Dersom andelseieren selv bor i boligen, kan bruken av deler av boligen overlates til andre, jf. borettslagsloven § 5-4.

Vedtektene kan inneholde bestemmelser som har betydning for andelseiers rett til å leie ut boligen. Dette kan også omfatte bestemmelser som avviker fra lovens ordning. Interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedtektene.

Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som dekker utgifter forbundtet med juridisk bistand, fagkyndig uttalelse og saksomkostninger. Forsikring er valgfri og koster kr. 6 900,-.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger.

Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven.

Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post til: n.strand@nordvikbolig.no eller sendes per SMS til: 970 98 060.

Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.

Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte - som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg - vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor fristene ovenfor.

Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud, og om eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.

Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.

Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.

For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.

Solgt "som den er"

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras dermed slik den fremstår ved besiktigelse. Risikoen for at det foreligger skjulte feil og mangler overføres til kjøper. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg - herunder selgers egenerklæring. Videre oppfordres alle interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med en fagkyndig, før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfeller:

1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.

2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.

3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ta kontakt med megler dersom du ønsker mer informasjon.

Eiendommen overdras med innredning og utstyr som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der, jf. avhendingsloven § 3-4. Varig innredning og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger, med mindre annet er avtalt mellom kjøper og selger, jf. avhendingsloven § 3-5.

Tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) er vedlagt salgsoppgaven, og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt.

Radonmåling

Eier har ikke gjennomført måling. Kjøper overtar ansvaret / risikoen av for høye Radonverdier fra overtakelsen og evt. utbedringen som måtte være nødvendig.

Selgers erklæring

12. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Firmanavn: utføres av autorisert elektriker i regi av sameiet. Redegjør for hva som er gjort og når: Spotter på baderom skal byttes i samtlige leiligheter, er allerede betalt av selger og vil bli byttet innen overtakelse.

12.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei. Kommentar: Samsvarseklæring vil foreligger når arbeidet er utført

13. Kjenner du til om det utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)? Ja. Hvis Ja, når, hva og av hvem: Brannvernkontroll utført i 2018, bytte av brannslange og kran i leiligheten i 2018, Utført av Rør og Varme AS.

Eiendommens tilstand - fra tilstandsrapport
Tilstandsgrad 2:
Bad
Sanitærutstyr og innredning: Det er ukjent om det er etablert anordning for at eventuelt lekkasjevann fra innebygget klosett kan oppdages tidlig.
Overflater vegger: Noe sprekker og riss i flisfuger i dusjsonen. Fugede skruehull i vegger.

Øvrige rom
Overflater gulv: Noe bruksslitasje og sprekker i skjøter på parkett.

Etasjeskiller - 1.etasje
Skjevhetsmåling: Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt ble på tilfeldige plasser oppmålt til ca 10 mm i stue /kjøkken og 5 mm på soverom 1.

Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Hvitvaskingsloven

Personvern

Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.