Eiendom

Lekker nyoppusset 4-roms med to solrike terr. og flott utsikt - høy standard - 2 bad & vaskerom - garasje

Lekker nyoppusset 4-roms med to solrike terr. og flott utsikt - høy standard - 2 bad & vaskerom - garasje
Solgt

Fakta

 • Myrhaugen 25 C
 • Primærrom
  113
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  8 500 000 ,-

Omkostninger

8 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
210 000,- (Dokumentavgift)
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
226 872,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 726 872,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  113
 • Tomt
  15663

Matrikkel

Gnr.28 Bnr.830 Snr.18 Orgnr.983633382 i Oslo kommune

Adresse

Myrhaugen 25 C
0752 Oslo
2. etasje

Prisantydning inkludert omkostninger

8 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
210 000,- (Dokumentavgift)
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
226 872,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 726 872,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Felleskostnader

3 482 pr. mnd. Kommunale avgifter, felles forsikring, drift og forretningsførsel, TV/bredbånd (Get). Felleskostnadene betales kvartalsvis og utgjør kr 10 446,- per kv.

Felleskostnadene er fordelt som følger iht. forretningsfører:
- Felleskostnader: kr 3.101,- per md
- Kabel-TV: kr 381,- per md.

Det er ikke varslet om noen økning av felleskostnadene i skrivende stund, men kjøper må dekke en ekstraordinær innbetaling som vil komme for etablering av el-infrastruktur, som nærmere omtalt under punktet "sameiet" og nevnt under pkt. 5 B og 5 C i vedlagt årsberetning (estimert til totalt ca. kr 15 000,-). Det forutsettes at kjøper tar høyde for dette og setter seg inn i vedlagt informasjon.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: Inkl. i felleskostnadene
Felleskostnader: kr 3 482,- per md.
Eiendomsskatt: kr 2 372,- per år.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, alarm osv. vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten er beregnet til kr 2 372,- per år (2019) for denne seksjonen.
Det gjøres oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Areal

Primærrom: 113 kvm, Bruksareal: 113 kvm, Bruttoareal: 125 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.


Boligen har 3 soverom.

Type eiendom

Eierseksjon, Leilighet

Byggeår

Boligen ble oppført i 1979
Boligen er modernisert/renovert i 2019

Etasje

2. etasje

Energimerke

Energimerke for denne boligen er: Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Energimerkingen er utført av forretningsfører (OBOS).

Beliggenhet

Terrasseleilighet med ettertraktet beliggenhet på Ullerntoppen. Boligen grenser mot friarealer som gir boligen et naturskjønt utsyn. Eiendommen ligger i rolige og trafikkstille omgivelser, innerst i blindveien Myrhaugen. Gangavstand til dagligvareforretning på Ullerntoppen. Kort vei til Røa sentrum med et bredt servicetilbud med diverse forretninger, kafeer og hyggelige spisesteder mm. Ønsker du ytterligere tilbud er det kort vei til CC Vest på Lilleaker. Senteret har en miks av kjedebutikker og selvstendige spesialforretninger som fremstår som moderne og trendsettende i en avslappende atmosfære. Majorstuen og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.

Kort vei til sentrum og til flotte tur -og friluftsområder som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Mærradalen innen ca. 10 minutters gange fra boligen. Langs Lysakerelven er det fine gangveier som fører deg ned til Lysaker brygge med flott utsyn over Oslofjorden, eller opp til Bogstadvannet og et forfriskende bad. På veien passerer du gamle industriområder, fosser og kulturminner, samt Fossum IF´ s allsidige idrettsanlegg med fotballbane, skiskytteranlegg, tre hoppbakker og skileikanlegg. Man kan også gå på ski via Mærradalen opp til Bogstad og videre inn i marka.

Bogstad gård har kafé, butikker, museum og tilbud for de aller minste. Her finner du også Oslo Golfklubb som etter nyåpning i 2009 kan tilby en av Europas beste golfbaner. Bogstad er åpen for greenfeespill hele sesongen og har bl.a. innendørs treningssenter samt golfsimulator. Ullern Idrettsforening tilbyr bandy, basketball, fotball, håndball og gymnastikk.

Barnehagene Rønningen (kommunal) og Lysejordet (privat) innen kort gange uten å krysse noen trafikkerte veier. Boligen sogner til Lysejordet barneskole og Bjørnsletta ungdomsskole. Nærmeste videregående skole er Persbråten.

Offentlig kommunikasjon med buss i Vækerøveien (nr. 32) og Ostadalsveien (nr. 46). T-bane fra Røa (linje 5 Østeråsbanen).

Innhold

Innholdsrik og romslig 4-roms eierseksjon beliggende i byggets 2. etasje. Primærrom utgjør 113 m² som omfattes av entré/gang, 2 flotte bad, separat vaskerom, stue med utgang til vestvendt terrasse, stort hovedsoverom med garderobe, soverom 2 og et kontor/gjesterom.

Etter omfattende oppussing er leilighetens planløsning vesentlig endret og fremstår som moderne, lettstelt og praktisk. Stue med spiseplass og kjøkken i åpen løsning er samlet mot vest, hvor man også har utgang til solrik vestvendt terrasse på romslige 15 m² med en utebod i enden på ca. 3 m².
To soverom og ett kontor/gjesterom er etablert mot øst, hvor man fra det romslige hovedsoverommet har utgang til balkong på 8 m² med morgen- og formiddagssol.

Det medfølger i tillegg én garasjeplass i felles lukket anlegg, samt én kjellerbod (ikke oppmålt).

Standard

Lekker og gjennomgående leilighet som er vesentlig nyoppusset og ombygget i 2019 med en moderne planløsning, som kombinert med store vindusflater og lyse overflater skaper en innbydende og hyggelig atmosfære i boligen. Det er bl.a. montert nytt kjøkken i tilknytning til stuen, etablert to lekre bad (hvorav det ene er tilknyttet hovedsoverommet), etablert et separat vaskerom, samt utført oppgradering av alle overflater. Videre er begge terrasser nylig rehabilitert med nylagt epoxy-dekke og sameiet for øvrig har utført jevnlig vedlikehold gjennom årene på de velholdte fasadene.

Boligen holder en høy teknisk standard med kvalitetsinventar fra bl.a. Tapwell, Modena og Villeroy & Boch. Den har ikke vært bebodd etter renoveringen - her kan man flytte rett inn i drømmeboligen!

Alt arbeid er utført av faglærte og det vil bli fremlagt en egen dokumentasjonsmappe på utført arbeid og materialer på visningen, som medfølger boligen.

Entré/hall:
En romslig og åpen entré møter deg i det du kommer inn i boligen. Her er det montert snekkerbygget og spesialtilpasset garderobeskap for oppbevaring. Adkomst til soverom og kontor/gjesterom gjennom nymonterte dører med systemhåndtak med soft-close funksjon. For øvrig adkomst inn til det ene badet og det separate vaskerommet. Det er også montert Yale Doorman elektronisk kodelås i inngangsdører til leiligheten.

Stue & kjøkken med spiseplass:
Lys og åpen stue mot vest med store vindusflater og flott utsyn, som for øvrig leder ut til den romslige vestvendte terrassen hvor ettermiddags- og kveldssolen kan nytes.. God plass til større sittegruppe.

Nytt stilrent Epoq kjøkken med kjøkkenøy, mørke fronter, Corian benkeplate med helstøpt oppvaskkum og Tapwell blandebatteri, ventilator med kullfilter, integrerte hvitevarer fra Siemens og Bosch som inkluderer komfyr, induksjon platetopp, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. LED-belysning under overskap. Kjøkkenet er etablert noe tilbaketrukket fra stuen for øvrig med et veggskille, men likevel i en åpen og smart løsning som gjør at man kan ha en romslig spisegruppe i naturlig tilknytning.

Våtrom:
Bad med adkomst fra hovedsoverommet:
Lekkert bad med adkomst via skyvedør inn fra soverommet. Innredet med vegghengt skapinnredning med toppmontert dobbelservant med armaturer fra Tapwell. Stikkontakt etablert i skapinnredningen. Stort speil over servant, samt innfelte downlights i himling. Vegghengt klosset fra Villeroy & Boch med soft-close sete og innlfiset sisterne. Dusjhjørne med innfellbare glassdører, hånddusj og regnfallsdusj. Mosaikkfliser og slissesluk på gulv i dusjsonen. Integrert LED-stripe over dusjsonen.

Bad med adkomst fra entréen:
Romslig bad med tilsvarende skapinnrending med toppmontert dobbelservant og amraturer fra Tapwell som det første badet, denne også med stikkontakt etablert i skapinnredningen. Speil over servant. Vegghengt Villeroy & Boch klosett med soft-close sete og innfliset sisterne. Lekker og stor dusjsone i enden med hånddusj og regnfallsdusj fra Tapwell. Mørke kontrasttfliser på vegg og gulv (mosaikkfliser på gulvet i dusjsonen). Flott detalj med LED-stripe innfelt i himling i dusjsonen skaper en eksklusiv følelse.

Vaskerom med adkomst fra entréen:
Praktisk separat vaskerom med opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel under veggmontert benkeplate. Overskap over benkeplate for oppbevaring. Avtrekksventil på vegg, innfelte downlights i himling.

Soverom:
Boligen er i dag innredet med to store soverom, hvorav hovedsoverommet er etablert som egen 'suite', komplett med bad en suite, snekkerbygget romslig walk-in garderobeløsning og utgang til balkong med morgen-/formiddagssol. For øvrig et mindre kontor/gjesterom mellom de to soverommene.

Overflater:
Himlinger: Nymalte flater. Downlights innfelt i himlinger på begge bad.
Vegger: Glatte nymalte flater i alle rom, foruten begge bad hvor det er montert nye fliser fra Modena.
Gulv: Nye fliser på begge bad, vaskerom og i entré/hall fra Modena. For øvrig ny 1-stavs eikeparkett fra SAGA.

Byggemåte

Boligblokk oppført i 1979 med støpt betongsåle og grunnmur i betong. Etasjeskille i betong. Yttervegger i bærende konstruksjon i betong, spekkmurt teglstein på gavlfasader og bindingsverk kledd med panel på øvrige fasader. Flat takkonstruksjon, antatt tekket med papp/folie. Vinduer med 3-lags isolerglass fra 2017. Nye innvendige fyllingsdører med system dørhåndtak og soft-close funksjon. Entrédør med nymontert Yale Doorman elektronisk kodelås. Ventilasjon med naturlig avtrekk. Fordelingstavle med automatiske vippebrytere, oppgradert i forbindelse med renovering i 2019.

Eiendommens tilstand

Boligen er nyoppusset i 2019 og holder en høy teknisk standard på utstyr og overflater. Takstmann har ikke vurdert noen av punktene i vedlagt tilstandsrapport til tilstandsgrad 2 (TG2) eller tilstandsgrad 3 (TG3). Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 (TG1) ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Bebyggelse

Veletablert boligområde, hvor bebyggelsen på eiendommen består av boligblokker oppført på 1970-/1980-tallet. Øvrig bebyggelse i området består dels av blokkbebyggelse, samt villa- og småhusbebyggelse.

Tomt

Fellestomt: 15663 kvm.

Pent opparbeidet fellestomt med asfalterte gang- og kjøreveier, plenarealer, trær og annen beplantning.

Parkering

Det medfølger én garasjeplass (nr. 81) til boligen i felles lukket anlegg. Garasjeplassen er i seksjoneringen lagt som tilleggsdel bygning til seksjonen. Gjesteparkering for besøkende på oppmerkede plasser. For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Lading av el-/hybridbil:
Sameiet skal oppgradere el-infrastrukturen i garasjeanlegget så beboere som ønsker det, kan etablere ladestasjon for el- /hybridbil. Etablering av ladestasjon forutsetter sameiets samtykke og at det benyttes forhåndsgodkjent utstyr. I skrivende stund er leverandør valg og oppstartsmøte med leverandørene skal skje i uke 32 med forventet gjennomføring ila høsten iht. styreleder. Det er estimert ca. kr 17-20 000,- inkl. mva for montering av ladestasjon ifm. prosjektet og det vil bli etablert en egen løsning for fakturering av faktisk forbruk for den enkelte bruker. Bestilling ved senere anledning vil få et påslag. Se nærmere informasjon under pkt. 5 B i vedlagt årsberetning.

Adkomst

Ta av inn Ostadalsveien, ta så til høyre inn Moserabben til den møter Myrhaugen. Følg veien helt inn. Ved snuplassen/biloppstillingsplassen ligger nr. 25 på venstre side som første blokk (intern gangvei frem til oppgangen). Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt ved felles annonserte visninger. Se for øvrig kartutsnitt i FINN-annonsen for evt. veibeskrivelse.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmekabler på begge bad, vaskerom og i entré/hallen. For øvrig montert nye panelovner i boligen. Felles varmtvannsberedere (kostnader for varmtvann er inkl. i felleskostnadene).

Årlig strømforbruk er ikke kjent da selger ikke har bebodd eiendommen i sin eiertid. Strømforbruk vil uansett variere avhengig av bl.a. bruksmønster og antall beboere.

Sameiet

Leiligheten er en del av Ullernbakken Boligsameie. Sameiet består av 102 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Sameiet har opprettet egen hjemmeside: www.ullernbakken.no, hvor beboere kan finne nyttig informasjon og holdes oppdatert på nyheter fra styret.

Get er sameiets leverandør av TV og bredbånd (fiber).

Dyrehold er tillatt, så fremt det ikke er til sjenanse for øvrige beboere. Lufting av hund skal skje i bånd, jf. husordensreglene §10.

Det opplyses om at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23.

Oppgradering av el-infrastruktur i sameiet:
Som omtalt i vedlagt årsberetning (pkt. 5 B og 5 C) og protokoll fra årsmøte 2019, ble det vedtatt at sameiet skal oppgradere infrastrukturen i garasjeanlegget for å tilrettelegge for etablering av ladestasjoner til elbiler. Det skal også gjennomføres en oppgradering av el-tavlene i sameiet.
Det er estimert en ramme på ca. kr 5.500,- - 7.000,- per parkeringsplass for oppgraderingen av infrastrukturen i garasjeanlegget. Det ble vedtatt at kostnadene for dette skal fordeles etter normal fordelingsnøkkel i sameiet (eierbrøk).
For oppgradering av el-tavlene er det estimert en kostnad på ca. kr 7.500,- per seksjon (fordeles likt), men dette er også i skrivende stund kun et estimat og avvik kan forekomme.
Iht. styreleder er leverandør nå valgt og oppstartsmøte skjer i uke 32, hvor styret håper og tror arbeidene blir gjennomført i løpet av høsten.
Foruten at det er vedtatt å finansiere begge overnevnte tiltak som ekstraordinær innbetaling, er det p.t. ikke vedtatt når dette evt. skal kreves inn eller om det skal fordeles i flere rater, men kjøper må da ta høyde for at innkrevelse av overnevnte estimerte summer vil komme.

Tidligere utført vedlikehold/rehabilitering i sameiet:
- 2018: Installering av fiber (for TV og internett). Nytt avløpssystem fra tak på MH31.
- 2016-2017: Rehabilitering av betong (terrasser, balkonger og garasjer), vinduer/verandadører, samt fasade på gavlvegger totalrehabilitert.
- 2015: Omtekking og isolering av takene.
- 2013: Nye låsesylindere til felles dører.
- 2012: Skiftet membran, isolasjon og belegningsstein på store, øvre torg.
- 2011: Nytt gulvbelegg øvre garasje M25.
- 2010: Garasje (skiftet gulvbelegg i M25).

Andre forhold

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen/boligen og innehar ikke historisk kjennskap til leiligheten eller sameiet. Selger har derfor ikke førstehåndskunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets papirer. Leiligheten er pusset opp i et eldre bygg fra 1979 og det har derfor ikke vært mulig å følge nåtidens byggeregler. Det følger en egen mappe med eiendommen med dokumentasjon på arbeider og garantier.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

I nyoppussede bygg vil det normalt oppstå svinnriss (sprekker i materialoverganger tak, vegger og hjørner) grunnet uttørking av materialer. Svinnriss kan ikke kreves utbedret med mindre de skyldes håndverksmessige mangler. Kjøper aksepterer og er informert. Boligen vil bli tømt, men overtas for øvrig som fremvist på visning. Spikere/oppheng på vegger vil ikke bli fjernet.

Det gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli vasket ytterligere før overtagelse.

Bod

I tillegg til boden på terrassen, disponerer eier én kjellerbod. Det foreligger ikke spesifikk hjemmel for boden i kjeller, da denne ligger i et areal som er seksjonert som fellesareal. Dette er normalt i eldre gårder, da man før 1997 ikke hadde anledning til å seksjonere inn et tilleggsareal dersom det ikke lå i direkte fysisk tilknytning til boligen. Boden har vært disponert av eier i hele eiertiden.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Integrerte hvitevarer medfølger.

Heftelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:
1971/21816-1/105 Rettigheter iflg. skjøte
14.12.1971
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: 0301-28/830
Gjelder denne registerenheten med flere

1975/3019-1/105 Bestemmelse om gjerde
17.02.1975
Overført fra: 0301-28/830
Gjelder denne registerenheten med flere

1977/12738-1/105 Erklæring/avtale
13.06.1977
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: 0301-28/830
Gjelder denne registerenheten med flere

1978/10273-20/105 Erklæring/avtale
12.05.1978
RETT TIL BILOPPSTILLINGSPLASS NR 81
Gjelder denne registerenheten med flere

2008/661464-1/200 Erklæring/avtale
15.08.2008
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Myrhaugen godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde.
Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune.
Gjelder denne registerenheten med flere

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

De andre seksjonseierne har panterett (legal panterett/utinglyst panterett) i seksjonen for krav mot seksjonseier som følger av sameieforholdet, jfr. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Andel fellesgjeld

Kr 0,- per 01.07.2019.

Sameiet har i skrivende stund ingen felles lån.

Andel formue

Andel fellesformue utgjør kr 13 454,- per 31.12.2018.

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 utgjorde kr 4 265 145,- mot driftskostnader på kr 3 815 249,-. Årsresultatet for 2018 utgjorde kr 517 189,- i overskudd. Sameiet hadde en arbeidskapital (omløpsmidler minus kortsiktig gjeld) på kr 1 350 842,- per 31.12.2018. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at sameiet skal gå med kr 318 400,- i overskudd. Budsjettet er basert på en økning av posten 'kabel-TV' med kr 30,- per md fra 01.02.2019.
Årsregnskapet for 2018 med budsjett for 2019 følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett, med private stikkledninger ut til offentlig nett.

Eier

Fin Fredag AS v/ Hanna Greve

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr 1 684 618 per 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr 6 064 626 per 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning iht. kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet, men utleie skal meldes skriftlig til sameiets styre, jf. vedtektene §2-1 (3) og husordensreglene §27.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen. Dokumentet er vedlagt denne salgsoppgaven. Ferdigattest er en sluttattest fra bygningsmyndighetene om at et søknadspliktig tiltak er ferdigstilt. At ferdigattest eksisterer er ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Forretningsfører

OBOS Eiendomsforvaltning AS

Regulering

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for bolig med gjeldende reguleringsplan S-2208, reguleringsplan for gnr. 28 bnr. 802, 818 m.fl., vedtaksdato 19.01.1977. Plankart med gjeldende bestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven.

Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette kan føre til endring av noen av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Det pågår nå oppdateringer av reguleringsplanene som er berørt, men dette vil ta noe tid. Informasjon om kommuneplanen med lenker til kartinnsynsløsning finner du på: https:www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/ Interessenter bes selv undersøke dette.

Offentlige planer

Iht. Oslo kommune ved Plan og bygningsetatens hjemmeside for planinnsyn er det p.t. ingen pågående reguleringsarbeid i direkte nærhet til eiendommen.

Iht. Oslo kommune ved Plan og bygningsetatens hjemmeside for saksinnsyn er det p.t. ingen pågående saker i direkte nærhet til eiendommen.

Konsesjonsplikt

Eiendommen er ikke underlagt regler om konsesjon.

Odelsrett


Ingen

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Forbehold

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser, husordensregler, regnskaper, budsjetter, innkalling og referat fra siste års sameiermøte etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er ikke tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler 0,7 % inkl. mva i provisjon. I tillegg er det avtalt visninger kr 2.500,- pr stk og markedspakke kr 4.000,- ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 4.000,- og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS
Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl.

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Frogner
Pb 3094 Elisenberg
0207 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998557569