Eiendom

Velholdt og familievennlig enebolig med nesten 1,8 mål tomt - Solrike uteplasser, garasje og flott utsyn.

Velholdt og familievennlig enebolig med nesten 1,8 mål tomt - Solrike uteplasser, garasje og flott utsyn.

Fakta

 • Holsteinveien 3
 • Primærrom
  191
 • Boligtype
  Enebolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  23 500 000 ,-

Omkostninger

23 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
587 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 23 500 000,-))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
602 649,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
24 102 649,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  191
 • Tomt
  1766

Oppdragsnummer

159-19-0298

Eiendomstype

Enebolig

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 52 Bnr. 194 i Oslo kommune

Byggeår

1936

Areal

Primærrom: 191 kvm, Bruksareal: 203 kvm, Bruttoareal: 238 kvm

Antall rom

8

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 1766 kvm

Velkommen til visning!

Holsteinveien 3 er en velholdt og familievennlig enebolig fra 1936 med god planløsning over to plan pluss underetasje. Beliggenheten er usjenert og barnevennlig, med nærhet til skoler og barnehager, samt kort vei til flotte turterreng i Nordmarka.

Videre kan eiendommen skilte med en stor, velstelt og solrik hage, en balkong på ca. 4 kvm og en sydvendt terrasse på ca. 21 kvm. Bilene parkeres på asfaltert gårdsplass og i garasje.

Innvendig fremstår boligen med gode løsninger og kvalitetsmessige materialer. I første etasje er det stue med peis, spisestue og stort kjøkken med spiseplass og integrerte hvitevarer. Videre er det peisestue, dusjbad, badstue, bod og wc-rom i kjelleren, og bad/wc og tre soverom i andre etasje. Soverommene har garderobe, og det er lagringsplass i kjellerbod og utebod.

Kort fortalt
- Familievennlig, velholdt enebolig.
- Usjenert og attraktiv beliggenhet.
- Garasje og asfaltert gårdsplass.
- Solrik hage med stor gressplen.
- Sydvendt terrasse på ca. 21 kvm.
- Balkong på ca. 4 kvm i 2. etasje.
- Vindfang med varme i flislagt gulv.
- Koselig kjøkken med hvitevarer.
- To stuer i 1. etasje, én med peis.
- Hyggelig, lys peisestue i kjelleren.
- Bad/wc og dusjbad med badstue.
- Et separat wc-rom og vaskerom.
- Tre soverom med garderobeskap.
- Lagringsplass i innebod i kjeller og loft.
- Varmtvannsbereder på 300 liter.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et sentralt og etablert boligområde på Nordberg i Oslo kommune, og har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Kort kjøreavstand til forretningsentre på blant annet Tåsen og Ullevål stadion.

Eiendommen har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder som Sognsvann, Maridalen og turterreng i Nordmarka, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter. Det er i tillegg kort vei til Nydalen, som er et godt utgangspunkt for tur langs Akerselva.

Området har kort vei til offentlige friarealer på Voldsløkka med ballplasser og lekearealer, samt Damefallet som er en skikkelig eventyrskog for barna, perfekt for aking om vinteren og oppdagelsesturer på sommeren.

Byggemåte

Betongfundamenter på fjellgrunn. Støpt gulv på grunn. Yttervegger i bindingsverk med utvendig kledning i malt trepanel. Vinduer fra rundt 1980-tallet. Pusset og malt elementpipe/lecapipe, oppmurt (1991) på utside. Peis med innsats i kjøkken er fra samme tid, og er tilknyttet denne pipen. Etasjeskillere i trebjelkelag, isolert med stubbloftsleire. Saltak i trekonstruksjon, tekket med hollandsk glasert takstein. takstein. Renner og nedløpsrør i kobber. Uisolert takkonstruksjon med kaldtloft/lagringsloft.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 191 kvm, Bruksareal: 203 kvm, Bruttoareal: 238 kvm

Enebolig
1.Etasje - Primærrom: 92 kvm, Bruksareal: 92 kvm, Bruttoareal: 103 kvm
2.Etasje - Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 60 kvm
Kjeller - Primærrom: 46 kvm, Sekundærrom: 12 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

Takhøyde: U.etasje/kjeller, ca 2,05 m - ca 2,1 m. Takhøyde i første og andre etasje, ca 2,4 m.

Garasje:
Bakkeplan - Sekundærrom: 19 kvm, Bruksareal: 19 kvm, Bruttoareal: 22 kvm

Innhold

1. etasje: Entré, kjøkken, stue, spisestue og gang/trappegang.
2. etasje: Trapperom, gang, bad/wc og 3 soverom.
Underetasje: Vindfang, peisestue, gang/trappegang, bod, gang, dusjbad, vaskerom og wc-rom.

Tomt

Eneboligen ligger fint plassert på en lett skrånende tomt på 1766,4 kvm. Tomten er pent opparbeidet med store plenarealer, prydbusker, blomsterbed og trær. Den romslige hagen er omkranset av hekk, og byr på rikelig med trygg boltreplass. Gårdsplassen er asfaltert og det er hellelagte områder og stier. I hagen står det en flaggstang, og på nordsiden av tomten er det en frittliggende utebod.

Fra stuen er det utgang til en sydvendt terrasse på ca. 21 kvm. Den har skiferbelagt dekke og malt rekkverk med blomsterkasse. Videre er terrassen dels overbygget, og den har en manuell markise og utebelysning. Fra ett av soverommene i andre etasje er det utgang til en sydvendt balkong på ca. 4 kvm. Balkongen har treheller på gulvet, hvitmalt rekkverk og fint utsyn over nærområdet.

Standard

E n t r é
Eneboligen har to inngangspartier - ett til underetasjen og ett til første etasje. Vel innenfor døren i underetasjen er det et pent vindfang med hvitt panel på veggene og brune fliser på gulv med gulvvarme, en kombinasjon som fortsetter inn til neste rom som er en koselig stue med åpen peis. Litt lenger inn i rommet er det åpen garderobeløsning med hyller og heng, og en innebod byr på mer plass til yttertøy og utstyr.

K j ø k k e n
Kjøkkenet er av god størrelse, og fremstår som et lunt og koselig rom med god plass til spisegruppe. Rommet har malt panel på veggene, beisede bjelker i en hvitmalt himling og trestavs eikeparkett på gulvet. En oppmurt, hvit peis med innsats setter stemningen på kaldere kvelder.
Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter i heltre eik og laminatbenkeplate med nedfelt kum i stål. Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer som kjølehjørne, oppvaskmaskin, mikro, stekeovn og koketopp, samt ventilator og benkebelysning. Over benken er det hvite fliser som står godt til resten av interiøret.

S t u e
Eneboligen har to stuer i første etasje - en spisestue og en dagligstue som ligger i dels åpen løsning. Dagligstuen har grønt panel på veggene og massiv eikeparkett på gulvet. Dette er lagt med staver i firkant, og ble sist slipt og lakkert for ca. 5 år siden. I dagligstuen er det en vakker peis med innsats, med omramming og gulvplate i marmor.

Spisestuedelen er romslig, og det er god plass til et langbord for store og små anledninger. Rommet har rødt panel på veggene og på gulvet er det heltre eikeparkett. Begge rommene får rikelig med naturlig lys fra store vinduer. I overgangen mellom spisestue og stue er det utgang til en sydvendt terrasse og videre ut til hagen.

B a d / w c / v a s k e r o m
Boligen inneholder et bad/wc, et dusjbad, et wc-rom og et separat vaskerom. I andre etasje er det et bad/wc med hvite fliser på veggene og lysblå fliser på gulv. Baderomsinnredningen har hvite, profilerte fronter og består av en nedfelt servant på en flislagt benk. Under benken er det en skapløsning, og over er det et stort, innfelt speil, samt belysning. Videre har badet dusj og toalett.

B a d 2
I underetasjen er det et dusjbad med tilknytning til en badstue. Badet har hvite og blå fliser på veggene og blå fliser på gulv med gulvvarme. Innredningen har flislagt benk med nedfelt servant, skapløsning med profilerte fronter og innfelt speil med belysning. Videre har badet en dusjnisje bak forheng.

I samme etasje er det et separat wc-rom med panel på veggene og blå fliser på gulvet. Wc-rommet inneholder et gulvmontert toalett og en vegghengt, enkel servant.

V a s k e r o m
I tilknytning til dusjbadet i kjelleren er det et separat vaskerom. Rommet er utstyrt med en utslagsvask i rustfritt stål, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Boligens varmtvannsbereder på 300 liter står også i dette rommet.

S o v e r o m
Eneboligen har tre gode soverom i andre etasje. Hovedsoverommet er delikat, med lysmalt tapet på veggene og eikeparkett på gulvet. Fra rommet et det utgang til en sydvendt balkong på ca. 4 kvm. Alle tre soverommene har plassbygde garderobeskap, og hovedsoverommet har i tillegg en skyvedørsgarderobe med speilfronter. Boligen har for øvrig god lagringsplass i kjellerbod, utebod samt to loft med stort gulvareal.

Utstyr

Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra kjøkken. Videre har eneboligen markise, utebelysning og flaggstang.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, samt gulvvarme i entré, peisestue og bad. Dette suppleres med vedfyring i kjeller og stue i første etasje.

Parkering / Garasje

Det er parkering i integrert garasje og på asfaltert gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1936/820-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
18.01.1936 Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser

1936/3273-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
13.03.1936 Med flere bestemmelser

1942/911679-1/105 Bestemmelse om deleforbud
10.04.1942 Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra gnr 52 bnr 531
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser

1982/17727-1/105 Bestemmelse om veg
01.07.1982 Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på våningshuset fra 1938, samt ferdigattest på ombygging fra 1967. Videre foreligger det ekspedisjonsdokument på peis i kjeller fra 1935, og ekspedisjonsdokument på garasje under terrasse fra 1939. I eldre saker fra slutten av 1800 til begynnelsen av 1900- tallet, kan "Ekspedisjonsdokument" anses som en slags brukstillatelse ifølge plan og bygningsetaten. Megler har ikke funnet noen ytterligere ferdigattester.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 3 488 963,- pr 31.12.17. Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 12 560 265,- pr 31.12.17.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget.

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2017 og 2018. Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadrat- metersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Eiendomsskatt
Oslo kommune innførte eiendomsskatt i 2016. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert fakturamottaker for eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskiftet må partene gjøre opp betalingen av eiendomsskatt seg imellom.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt som er regulert til byggeområde for boliger ihht. reguleringsbestemmelse S-3669. Oslo kommune vedtok i 2015 en ny kommuneplan. Dette vil få betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med ansvarlig megler for nærmere informasjon.

Oslo er under stor utvikling og byggeprosjekter må påregnes. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Pågående byggesaker
- Holsteinveien 16 - Riving av bolig. Saksnummer 201706676
Holsteinveien 16 - Oppføring av bolig. Saksnummer: 201706678

Faste, løpende kostnader

Kommunale avgifter for 2019 kr 14 778,- iflg. kommunen.
Eiendomsskatt for 2019 kr 19 694,- iflg. kommunen.

Energiforbruk: ???

Forsikring i Gjensidige (polisenummer 66715558)Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

23 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
587 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 23 500 000,-))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
602 649,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
24 102 649,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Utdrag fra tilstandsrapporten

Konklusjon tilstand
På befaringsdagen ble det ikke avdekket symptomer på negative forhold ved bygningens konstruksjoner. Bygningens grunnleggende konstruksjoner med grunnmur, etasjeskillere, yttervegger og yttertak fremstår i god stand. Oppgradering er utført i regi av dagens eiere etter innflytting i 1991, og gjennom årene i ettertid. Gjennomførte arbeider har blant annet omfattet standardheving av innvendige overflater, oppgradering av våtrom, ny kjøkkeninnredning, oppgradering av terrasse og omtekking av yttertak. I tillegg er ny elementpipe oppmurt mot gavlvegg. Vesentlige feil eller mangler ved utstyr/innredning og tekniske installasjoner er ikke observert og boligen fremstår i normalt god stand.

Følgene punkter innvendig i leiligheten har fått tilstandsgrad 2 (TG: 2):
- Grunn og fundamenter
- Gulv på grunn
- Yttervegger
- Vinduer
- Ytterdører og porter
- Innvendige dører
- Takkonstruksjoner
- Trapper og ramper
- Balkong og terrasse
- Piper
- Frittbærende dekker
- Kjøkkeninnredning
- Overflater på innvendige gulv
- VVS-installasjoner
- Utstyr for sanitærinstallasjoner
- Varme
- Luftbehandling
- Fast inventar
- Garasje

Fra selgers egenerklæringsskjema

Bad/våtrom: Begge badene, vaskerom og separat WC ble renovert i 1991.

Ilsted: Litt dårlig trekk fra peis i underetasje. Peis på kjøkken og i stue fungerer fint.

Balkong: selger hadde en liten lekkasje fra tak for ca. 10 år siden og balkongen i 2. etasje ble laget ny.

Terrasse: Nytt skiferdekke på terrasse fra ca. 2008

El-anlegg: Selger hadde el-tilsyn i 2017 (Hafslund) og la inn nytt sikringsskap da de mente at det hadde vært lynnedslag i sikringsskapet. Endring NEK 400. Every Care erklærer at innstallasjon er i samsvar med sikkerhetskrav.

Reguleringsplaner: Plan for Sogn Haveby fra 1998.

Branntilsyn: Branntilsyn i 2018 førte til innkjøp av nytt brannslukningsapparat og brannteppe. For kort avstand mellom feieluke og trepanel i underetasje.

2 vinduer i 2. etasje (mot øst) bør byttes.

Adgang til utleie (boligformål)

Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlig radonnivåer.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2200 / kr 3200,- pr tegnet forsikring. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Det er avtalt provisjon 1 % inkl. mva av endelig salgssum og fellesgjeld.

Oppstart/etablering kr 12 500,-
Tilrettelegging/ oppgjørsgebyr kr 7 500,-
Innhenting av opplysninger kr 6 000,-
Spørring i grunnbok kr 1 150,-
Visninger pr. stk kr 2 500,-
Overtagelse kr 2 500,-
Markedspakke kr 24 900,-
Tinglysningsgebyr sikringsobligasjon kr 525,-

Totalt kr 310 075,- forutsatt solgt til prisantydning.

Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 9 900,- og alle faktiske utlegg.

Finn.no: Lokalområde

Nordberg