Eiendom

Hvem vil ikke bo på byens tak i en toppmoderne leilighet med fjordutsikt og takterrasse på 20 kvm

Hvem vil ikke bo på byens tak i en toppmoderne leilighet med fjordutsikt og takterrasse på 20 kvm

Fakta

 • Frydenlundgata 10 B
 • Primærrom
  85
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  9 450 000 ,-

Omkostninger

9 450 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
236 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 450 000,-))
--------------------------------------------------------
253 122,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
9 703 122,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  85
 • Tomt
  689

Oppdragsnummer

6-18-0059

Eier

Urban Bolig Utvikling AS

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 217 Bnr. 138 Snr. 21 i Oslo kommune

Etasje

5

Byggeår

1901 / modernisert 2018

Areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 85 kvm, Bruttoareal: 92 kvm

Antall rom

3

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 689 kvm

Forretningsfører

OBOS EIENDOMSFORVALTNING A/S

Velkommen til visning!

Frydenlundgata 10 B er en ny og særdeles lekker loftsleilighet, med adkomst til en privat takterrasse på ca. 20 kvm via designtrapp og elektrisk takluke. Her kan du flytte rett inn i et eksklusivt bomiljø med toppmoderne standard over innredninger og utstyr. Takterrassen byr på tilnærmet optimale solforhold og vidt skue over byens tak. Varmekabler sørger for å holde gulvet fritt for snø og is om vinteren, og gir en lun, kjærkommen solvegg året rundt. På sommerstid er det en fransk balkong med foldedører, som åpner opp hele stuen mot bakgård.

Sameiet ligger i umiddelbar nærhet til St. Hanshaugen park med flotte forhold for solbading, pikniker og rekreasjon, samt en rekke kulturarrangement om sommeren. I nærområdet finner du også flere treningssentre, Bislett Bad & Trening, samt Bislett stadion med fotballbane, utendørs friidrettsanlegg og innendørs løpebane. Videre er det gangavstand til shoppingmuligheter i så vel Oslo sentrum som i Bogstadveien.

Innvendig er leiligheten holdt med flott enstavs eikeparkett, og glatte vegg- og himlingsflater i lyse, tidsmessige farger. Gode vindusflater i flotte vindusark og foldedører sørger for rikelig lysinnslipp. Stuen er lys og luftig med ekstra takhøyde, samt god plass for spisebord. Det er også montert et rålekkert designkjøkken med integrerte hvitevarer og LED-belysning i skuffer og skap.

På det delikate og flislagte badet finnes det dusjnisje med deilig regnfallsdusj. I tillegg til badet har boligen et toalettrom. Videre har boligen to behagelige soverom med plass for garderobeløsning, og for ytterligere lagringsplass er det en disponibel kjellerbod.

Kort fortalt
- Ny, toppmoderne 3-roms loftsleilighet.
- Fransk balkong med foldedører.
- Designtrapp og elektrisk takluke til takterrasse.
- Lys og herlig med et eksklusivt preg.
- Lun, privat takterrasse på ca. 20 kvm.
- Flotte solforhold, samt vidstrakt utsikt.
- Lekkert designkjøkken med hvitevarer.
- Luftig stue med god plass for spisebord.
- Delikat, splitter nytt bad med dusjnisje.
- Det er opplegg for vaskemaskin på badet.
- Toalettrom med vegghengt toalett og servant.
- To pene soverom med garderobeplass.
- God lagringsplass i disponibel kjellerbod.
- Sikringsskap utstyrt med automatsikringer.
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert og meget attraktivt boligområde på Bislett, med murgårder i kvartalsbebyggelse. Bislett ligger i bydel St. Hanshaugen og tilhører indre by i Oslo, og har nærhet til populære handlegater, kafeer, shoppingsentre, uteliv, utdanningstilbud, samt god offentlig kommunikasjon.

Her bor du i umiddelbar nærhet til St. Hanshaugen park med grøntområder, turstier og lekeplasser, samt med kort vei til flotte Stensparken. I tillegg ligger Frognerparken med populære Frognerbadet og Vigelandsparken godt innen rekkevidde, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter sommer og vinter.

Det ligger flere treningssenter i nærområde, i tillegg til Bislett stadion og Bislett Bad & Trening. Bislett stadion har fotballbane, stort utendørs friidrettsanlegg og innendørs løpebane.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi og Bunnpris. Boligen har umiddelbar nærhet til en rekke kaffebarer og spisesteder, samt gangavstand til noen av hovedstadens mest attraktive handlegater og shoppingsentre. På drøye kvarteret når du blant annet Nye Bogstadveien, Hegdehaugsveien, Majorstuen og Ullevål.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk. Nærmeste holdeplass er Sofies plass som ligger ca. 160 m fra boligen. Med bil tar det ca. 3 min til Majorstuen, 3 min til Ullevål, 5 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Eiendommen har gangavstand til Bolteløkka barneskole og Ila ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Det er også gangavstand til Høgskolesenteret, Veterinærhøyskolen, Tannlegehøyskolen, Blindern og Universitetet.

Byggemåte

Det er fundamentert med naturstensmur, trolig til faste masser/fjell. Videre er det støpt betonggulv. Ytterveggene er i murverkskonstruksjon, som er pusset og malt. Innerveggene er i murkonstruksjon og bindingsverk som er overflatebehandlet med sparklet og malte flater, og malt mur. Det er saltak og yttertak i tresperrekonstruksjon, som er utvendig tekket med dråpeskifer og platebeslag. Etasjeskillerne er i trebjelkelag, isolert med mineralull. Det er nye 2-lags energiglass fra 2017 og elektronisk Velux takvindu med 3 lags energiglass.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 85 kvm, Bruttoareal: 92 kvm

5. etasje/loftetasje: Entré/gang, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom, wc og 2 soverom - Gulvareal på 103 kvm.

Annet: Privat takterrasse på ca. 20 kvm. Disponibel bod i felles kjeller.

Standard

Entré
Den flotte, profilerte entredøren i blågrønt fra Jømna Brug har sekssifret kodelås fra Yale Doorman, samt ytterligere åpningsmulighet med brikke og via mobiltelefon. Entreen gir et eksklusivt førsteinntrykk av leiligheten og er flott innredet med enstavs eikeparkett, samt glatte, hvite vegger.

Stue
Boligen har en lys og særdeles tiltalende stue i en delvis åpen løsning med et lekkert designkjøkken. Rommet har ekstra takhøyde og rikelig lysinnslipp fra de flotte foldedørene som man åpner opp mot bakgård på sommerstid. Gulvet er holdt med enstavs eikeparkett, mens de glatte veggene er malt i smakfull kombinasjon av lysegrått og hvitt. Her er det god plass for både spisebord og sofaløsning med tilhørende møblement. I stuen er det en designtrapp som fører deg opp til en privat takterrasse.

Kjøkken
Det toppmoderne kjøkkenet byr på god benke- og lagringsplass. Innredningen har overskap i høyden, glatte, antrasittgrå fronter, benkebelysning, integrert LED-belysning i skuffer og skap, og granitt benkeplate med underlimt oppvaskkum. Videre har kjøkkenet integrert induksjonstopp og integrert avtrekksvifte som har utluftning gjennom gulv, stekeovn, oppvaskmaskin og kombinert kjøl/frys. Kjøkkenet er ellers utstyrt med komfyrvakt og Høiax Aquasafe lekkasjestopper.

Bad/wc/vaskerom og toalettrom
Badet er flunkende nytt og ubrukt. Rommet er særdeles delikat innredet med store, lyse gulv- og veggfliser og en vegg med store antrasittgrå fliser på vegg, samt en dusjnisje med hvite mosaikkfliser på gulv. Dusjnisjen er utstyrt med hånddusj og en flott regnfallsdusj. Videre har badet gulvvarme, dimbare downlights, balansert ventilasjon, og integrert speil.

Det er en lekker, plassbygd benkeinnredning i massiv eik med toppmontert helservant. I underkant av benken er det skuffer og LED-belysning. I tillegg har badet vegghengt toalett, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Leiligheten har et toalettrom med vegghengt toalett og en plassbygd benkeinnredning i massiv eik med servant og skuffer i underkant av benken.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to lyse og herlige soverom med plass for garderobeløsning. Begge med enstavs parkettgulv, og glatte veggflater i lysegrått og hvitt. Boligen har for øvrig god lagringsplass i en disponibel kjellerbod, hvor det er balansert ventilasjon.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med termostatstyrte varmekabler på bad, samt med stedvise panelovner som har glassfronter og elektronisk styrt dag- og nattsenking. Det er etablert balansert ventilasjon med individuelle aggregat og varmegjenvinning.

Sikringsskapet har nye automatsikringer og overbelastningsvern. Det er skjult el-anlegg med nytt ledningsnett, stikk og brytere. Leiligheten har utstrakt bruk av LED-downlights og LED-lamper med dimmefunksjon. Det er også LED-belysning under skap på bad, samt i skuffer og skap på kjøkken. Videre har boligen callinganlegg i entré, tilknytning til kabel-tv og bredbånd, samt varmekabler i gulv på takterrasse.

Parkering / Garasje

Det er beboerparkering i området. For øvrig er det parkering i gaten etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Via en designtrapp i stuen og en elektrisk takluke har leiligheten adkomst til den private takterrassen som har vidt skue over byens tak. Terrassen måler ca. 20 kvm, noe som gir plass for møblering, og her er solforholdene tilnærmet optimale. Takterrassen har grå fliser på gulv med underliggende gulvvarme, og et rekkverk i stål og herdet glass.

Beboerne har videre tilgang til en pent opparbeidet, felles bakgård med asfalterte arealer, plen, prydbusker og felles sykkelskur. Det er også etablert en felles markterrasse med sittegruppe for et sosialt miljø. Deler av fellesarealene ble pusset opp 2017/18.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1897/900725-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 16.10.1897
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-217/138/0/1-17
Gjelder denne registerenheten med flere

1935/990790-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 09.02.1935
Overført fra: 0301-217/138/0/1-17
Gjelder denne registerenheten med flere

1976/503256-5/105 Erklæring/avtale 19.02.1976
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 5,000
MED PRIORITET ETTER NOK 100000
Overført fra: 0301-217/138/0/2-5,7,8,11,12,15,16
Gjelder denne registerenheten med flere

1976/503256-6/105 Erklæring/avtale 19.02.1976
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 5,000
MED PRIORITET ETTER NOK 150000
Overført fra: 0301-217/138/0/1,6,9,10,13,14,17
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Adkomst: Offentlig.
Vann: Privat ledning til offentlig nett.
Avløp: Privat ledning til offentlig nett.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest, datert 06.03.2019

Verdi ved skattefastsetting

Boligen er ny og har ikke fått ligningsverdi enda.

Reguleringsforhold

Eiendommen reguleres til byggeområde for boliger. For mer informasjon se vedlagte reguleringskart og bestemmelser i S-2255.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Beskrivelse av sameiet

Sameiet består av 21 seksjoner.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Dyrehold: Katte- og hundehold skal registeres hos styret.

Oppgraderinger

Gården oppgradert og pusset opp 2017/18 med nye ytterdører, fasader, kjeller, trapperom m.m. Det er også pågående rehabilitering av soilrør.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 148,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kabel-tv, drift og vedlikehold, forsikring, kommunale avgifter m.m

Andre faste utgifter:

Årlig strømkostnad: Dette har selger ikke oppgitt, da leiligheten ikke har vært bebodd.

Forsikring i Tryg forsikring kr (polisenummer 6606622)
Eiendomsskatt: Kommunen starter med boligverdien fra Skatteetaten. Eiendomsskattegrunnlaget er 80 prosent av denne summen. Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner og gjelder kun for boliger og fritidsboliger. Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er i dag tre promille av dette beløpet. Se regneeksempel på www.oslo.kommune.no/eiendomsskatt.

Kommunen starter med boligverdien fra Skatteetaten. Eiendomsskattegrunnlaget er 80 prosent av denne summen. Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner kroner og gjelder kun for boliger og fritidsboliger.Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er tre promille av dette beløpet.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Total formue for sameiet per 1/1/2018 er kr. 2 454 000,-. Total formue for sameiet vil være ca. kr. 1 000 000,- per 1/5/2018 grunnet pågående rehabilitering av soilrør, samt ferdigstillelse av oppganger, bakgård m.m. Dette er opplyst av styreleder.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

9 450 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
236 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 450 000,-))
--------------------------------------------------------
253 122,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
9 703 122,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Sameiet har ingen lån.

Annen nyttig informasjon

Oslo kommune har innført eiendomsskatt fra 2016. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert fakturamottaker for eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskiftet må partene gjøre opp betalingen av eiendomsskatt seg imellom.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Overdragelse av denne eiendommen er ikke underlagt konsesjon eller odel.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger kan som profesjonell utbygger ikke tegne eierskifteforsikring. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Garantiplikt for nyoppførte boliger

Garantiplikt for nyoppførte boliger gjelder for avtaler som inngås fra og med 1. januar 2019 og dersom det er mindre enn 6 måneder siden boligen ble ferdigstilt. Bestemmelsen retter seg mot salg fra person som gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet, og der kjøperen gjør avtalen som forbruker. Garantiforpliktelsen fremgår av avhendingsloven § 2-11 jf. bustadoppføringsloven § 12. Det vil stilles en garanti tilsvarende 3 % av kontraktssummen umiddelbart etter budaksept. Garantien trappes opp til 5 % av kontraktssummen fra overtagelsen. Selger kan alternativt deponere et tilsvarende beløp, jf. bustadoppføringsloven § 12. Dersom kjøper ikke anses å være forbruker, oppstår det ingen garantiforpliktelse for selgeren.

Avhendingslovens normalregler som gjelder for salget etter §3-1.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren og utgjør kr. 90 000,- i provisjon inkl. mva av oppnådd totalpris. I tillegg skal selger betale vederlag kr 10 000,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 10 000,-.