Eiendom

Praktfull byvilla fra 1892. Flott hage og fine utefasiliteter. Omfattende rehabilitert i 2004. Kjeller m/egen inngang

Praktfull byvilla fra 1892. Flott hage og fine utefasiliteter. Omfattende rehabilitert i 2004. Kjeller m/egen inngang

Fakta

 • Geitmyrsveien 25B
 • Primærrom
  389
 • Boligtype
  Enebolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  5

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  32 000 000 ,-

Omkostninger

32 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
800 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 32 000 000,-))
--------------------------------------------------------
815 149,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
32 815 149,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  389
 • Tomt
  593

Oppdragsnummer

159-18-0615

Eier

Inger Johanne Henrikke Z Mørck

Eiendomstype

Enebolig

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 219 Bnr. 91 i Oslo kommune

Byggeår

1892 / modernisert 2004

Areal

Primærrom: 389 kvm, Bruksareal: 404 kvm, Bruttoareal: 483 kvm

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 593 kvm

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget etterspurt, fasjonabelt og sentralt boligområde på St.Hanshaugen i indre Oslo by, helt inntil St.Hanshaugen park. St. Hanshaugen fremstår som en urban bydel med handlegater, shoppingsentre, uteliv, restauranter, utdanningstilbud og god offentlig kommunikasjon.

St. Hanshaugen park har nydelige grøntområder, uteservering, turstier og lekeplasser. I tillegg er det nærhet til flotte Stensparken. Frognerparken med populære Frognerbadet og Vigelandsparken ligger innen god rekkevidde, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter sommer og vinter.

I nærområdet finnes dessuten fotballbane, svømmehall, tennisanlegg og flere treningssenter - deriblant Bislett Bad & Trening. Bislett stadion har fotballbane, stort utendørs friidrettsanlegg og innendørs løpebane.

Kort fortalt
- Stor og unik praktvilla over tre plan.
- Eksteriør i nyrenessanse og jugend.
- Romslig kjeller med egen inngang.
- Større oppussing gjennomført i 2004.
- Vestvendt og flott opparbeidet tomt.
- Frodig hage og usjenerte uteplasser.
- Adkomsthall med marokkanske fliser.
- Stort familiekjøkken med spiseplass.
- Tre herskapelige og særegne stuer.
- To bad, vaskerom og bassengrom.
- Tre store og innbydende soverom.
- Hovedsoverom med peis og eget bad.
- Flere plassbygde garderobeløsninger.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Bergvarmesystem fra 2004.

Byggemåte

Grunnmur og fundamenter i naturstein/teglstein. Antatt fundamentert på fjell/komprimerte og bæredyktige masser. Yttervegger i murverkskontruksjon, utvendig pusset og malt. 2-lags Isolérglassvinduer med karmer i teak. Fra begynnelsen av 1980-tallet. Det gjøres oppmerksom på at fast vindu i kjøkken har råteskader og må byttes. Vinduet er i tillegg ulovlig satt inn.
Saltak i trekonstruksjon. Tekket med taksten. Hovedhuset har etasjeskillere i trebjelkelag. Antatt isolert med stubbloftsleire som er helt normalt for byggetiden. Stedvis forsterket med jernbjelker i kjeller. Tilbygget som består av basseng i kjeller, kjøkken/spisestue i 1.etg og terrasse i 2.etg har synlige jernbjelker som bærekonstruksjon i etasjeskilleren.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 389 kvm, Bruksareal: 404 kvm, Bruttoareal: 483 kvm

Kjeller: P-rom: 127 kvm, BRA: 142 kvm, BTA: 178 kvm
1.Etasje: P-rom: 155 kvm, BRA: 155 kvm, BTA: 178 kvm
2.Etasje: P-rom: 107 kvm, BRA: 107 kvm, BTA: 127 kvm
Loft: Lagringsloft med adkomst via nedfellbar luke med stige. Ikke måleverdig areal pga. lav takhøyde.

Innhold

2. etasje: Bad, hall, vaskerom og 3 soverom.
1. etasje: Vindfang, hall, kjøkken, 3 stuer og bad.
Kjeller: Entré, bad, gang, trappegang, kjøkken, stue, 2 soverom, bassengrom, garderobe og teknisk rom.

Standard

Geitmyrsveien 25 B er en praktvilla av de sjeldne, med vakkert særpreg fra byggeåret i 1892, og med eksteriør fra den anerkjente arkitekten Ark Ludwig Zappfe. Boligen ligger i det svært etterspurte villaområdet inntil St.Hanshaugen park. Eiendommen vender solrikt mot vest og er frodig opparbeidet med store uteplasser og vakre trær som har satt sine røtter i mange år.

Innvendig har boligen alle moderne kvaliteter etter en omfattende oppussing i 2004. Særpreget og de originale, kvalitetsrike detaljene er godt ivaretatt over boligens tre romslige etasjer. Boligen har tre herskapelige stuer, et stort familiekjøkken, to flislagte bad, eget vaskerom og bassengrom. Videre er det tre soverom, hvorav hovedsoverom har peis, bad og stor terrasse. Det er også en romslig kjeller med egen inngang bestående av entré, bad, garderoberom, 2 soverom, stue og kjøkken (ikke byggemeldt/bruksendret).

Entré
Boligen har adkomst via vindfang som ligger åpen mot hall og trappegang. Adkomstrommene har ekstra takhøyde og en luftig romfølelse. Både vindfang og hallen er flislagt, sistnevnte med marokkanske fliser. Fra hallen er det tilknytning til nisje tilhørende kjøkkenet, hvor det er plassbygget garderobe for oppbevaring av yttertøy.

Stuer
I første etasje har boligen tre herskapelige og presentable stuer som gir utmerket møbleringsfrihet til ulike anledninger. Alle stuene er tilknyttet hverandre, hvorav to av dem ligger i delvis åpen løsning. Peisestuen er det innerste stuen og tilbyr et lunt areal med innmurt peis og dobbelfløyet vitrinedør til stort spisekjøkken.

Ytterst og i delvis åpen løsning med peisestuen, ligger hjørnestuen. Her er det vindusflater i to himmelretninger som gir energigivende lysforhold. Vinduene er i original stil med sprosser og karmer i lakkert heltre, noe som er gjennomgående i hele boligen. Fra hjørnestuen er det dør til den tredje stuen. Denne har en særegen stil med utsmykket tak og dobbelfløyet vitrinedør til frodig terrasse med smijernsdekorasjon.

Kjøkken
Kjøkkenet er et allsidig og stort rom påkostet med plassbygde innredninger som gir en skreddersydd og svært funksjonell kvalitet. Omtrent midt i rommet står kjøkkeninnredningen som er av typen HTH, designet i praktisk hesteskoform for effektivt arbeidsmønster og god benkeplass. Frontene er i glatt utførelse, og benkeplaten er i heltre.

Innredningen er rikt utstyrt med dobbel oppvaskkum, sidehyller og integrerte hvitevarer bestående av fire gassbluss, to keramiske plater, oppvaskmaskin, stekeovn og takmontert kullfiltervifte i stål. På kjøkkenet får du plass til to møbelgrupper hvor familien kan samles til sosiale stunder både før, under og etter måltidet.

Bad/wc/vaskerom
Boligen inneholder to bad, eget vaskerom og bassengrom. Badet i første etasje har hvite mosaikkfliser på gulv, og blå fliser på vegger. I taket er det downlights. Badet er utstyrt med toalett, servant og dusjnisje med innbyggingsgarnityr som er ettermontert. Rommets konstruksjon er fra 1980-tallet, og noen deler er fra 2004.

Bad 2
Det andre badet ligger i andre etasje og tilhører hovedsoverommet. Baderomskonstruksjonen er fra ca. 2004, og alle overflater er flislagt. Rommet har innfliset badekar med langsgående, plassbygd benk med oppbevaringsplass til håndklær og velværeartikler. Videre er det gulvstående toalett, bidé, søyleservant og dusjnisje med hylle og regnfallsdusj. Over servant er det innfliset vegghylle med overlys.

Vaskerom
Vaskerommet ligger i andre etasje og er meget funksjonelt innredet med flislagte gulv, vegger og tak, samt innfliset benkeplate. Under benkeplaten er det avsatt plass med opplegg til både vaskemaskin og tørketrommel. Videre er det gulvstående toalett, utslagsvask, vegghyller og veggmontert tørkestativ.

Soverom og garderobe
Eneboligen har tre soverom som alle ligger i andre etasje. Hovedsoverommet har suiteløsning med adkomst til eget bad og utgang til stor terrasse via dobbelfløyet, buet terrassedør. Soverommet har også en deilig peis med marmorfliser, et plassbygget garderobeskap og skyvedørsgarderobe. Det er plassbygget garderobe også på ett av de andre soverommene. Alle soverommene har store arealer med god møbleringsfrihet.

Kjeller med egen inngang
Deler av kjelleren har egen adkomst fra hagen og er innredet med entré, bad, garderoberom, 2 rom innredet som soverom, og rom innredet som stue og kjøkken. Her er det gjennomgående særpreg med synlige takbjelker hvor det nakne treverket er fint bevart. Stuen er romslig og har plass til spisebord og sofaløsning. Kjøkkenet ligger separat og er sjarmerende innredet med alle nødvendige kvaliteter.

Videre fra kjøkkenet er det adkomst til bad med flislagte vegger i dusjnisje. Av utstyr er det servant, toalett og opplegg til vaskemaskin. Baderomskonstruksjonen er fra ca. 2004, med støpt gulv og elektriske varmekabler. Soverommet har en koselig atmosfære, og i garderoberommet er det innredet med hyller og sideheng som gir rikelig med plass til klær og tilbehør.

Utstyr

Boligen har naturlig ventilasjon. Sikringsskap er utstyrt med automatiske vippebrytere.

Oppvarming

Boligen har bergvarmesystem fra 2004, med vannbåren gulvvarme i første etasje og kjeller, samt gulvvarme på vaskerom og bad i andre etasje. Det er ytterligere oppvarmet med peisovn på hovedsoverom og i stue i første etasje.

Parkering / Garasje

Det er parkering på eiendommen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Eiendommen ligger som en frodig oase rundt eneboligen, opparbeidet med flotte uterom som gir sjelero midt i byen. Fra stue og spisestue er det utgang til respektive verandaer med trapp videre til hagen. Verandaene har flislagt dekke og ligger fint skjermet av levegg og beplantninger. Arealet gir mulighet for å møblere med sittegrupper etter behov. Hagen er barnevennlig inngjerdet og lagt med plen som gir boltreplass for to- og firbeinte. Her er det majestetiske trær, prydbusker, bed og adkomststier.

Hagen er for øvrig orientert mot vest, til St.Hanshaugen park som gir en forlenget følelse av det grønne, frodige. Fra hovedsoverommet i andre etasje er det utgang til flislagt terrasse på 50 kvm. Her kommer du høyt opp, helt til hustakene, tretoppene og den luftige atmosfæren. Terrassen har flislagt dekke og et stort potensial for innredning i ulike soner - til store og små anledninger.

Boligen har en unik karakter preget av Nyrenessansen, og med innslag av Jugend. Det utvendige stilpreget ble tilført i 1898 da eksteriøret ble ombygget i regi av arkitekt Ark Ludwig Zappfe. Fasaden har nydelige utsmykninger og arkitektoniske utforminger som gjør den til et spennende eksemplar fra sin tid. Fasaden er i nyere tid pusset og malt, hvorav fasade mot gate ble tatt for noen år siden. Den er malt i en vakker gultone som fremhever byggets detaljer og står i utmerket harmoni til de grønne omgivelsene.

Tilliggende fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi og Rema 1000. Like ved finner du Gutta på Haugen som har et unikt utvalg av kvalitetsråvarer, og holder åpent hver dag hele uken. På Røtter finner du et godt utvalg av økologisk mat og kosmetikk. Området byr også på en rekke kaffebarer og spisesteder.

Ønsker du ytterligere servicetilbud har St. Hanshaugen senter og Kiellands Hus et variert utvalg, mens Mathallen (ca. 7 min) sørger for en kulinarisk arena med sine unike smaksopplevelser.
På drøye kvarteret når du også Bogstadveien, Hegdehaugsveien, Majorstuen og handlegater i sentrum.

Området har et godt kollektivtilbud med buss og trikk. Det er bare noen få minutter gange til bussholdeplassen på St.Hanshaugen, hvor 37-bussen har hyppige avganger hele døgnet. Med bil fra St. Hanshaugen tar det ca. 3 min til Majorstuen, 5 min til Oslo S, 8 min til Nydalen og 35 min til Oslo lufthavn.

Eiendommen har gangavstand til OsloMet, Veterinærhøyskolen, Tannlegehøyskolen, Blindern og Universitetet. Videre er det gangavstand til barneskolene Bolteløkka og Ila, samt Fagerborg ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, og et godt utvalg av barnehager.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1890/990677-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
06.09.1890
Bestemmelse om benyttelse

1959/513724-1/105 Erklæring/avtale
26.08.1959
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger attestert bygningsanmeldelse fra 1891 for eiendommen. Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 5 078 116,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 16 249 972,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger. Reguleringsbestemmelse S-2255.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne.
Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Geitmyrsveien 23 - Oppføring av nytt inngangsparti - Drenering: Saksnummer: 201613034 - Byggesak
Geitmyrsveien 21 B - Oppføring av balkonger: Saksnummer: 201706582 - Byggesak
Geitmyrsveien 19 - Oppføring av carport og bod: Saksnummer: 201613659 - Byggesak
Herman Foss' gate 6 - Oppføring av ny bakbygning: Saksnummer: 201007131 - Byggesak

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Faste, løpende kostnader

Andre faste utgifter:
Strøm, ca kr.
Kommunale avgifter Kr. 25 777 pr. år
for 2018
Forsikring
Andre utgifter:
Eiendomsskatt for 2018: kr 34.949,-

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

32 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
800 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 32 000 000,-))
--------------------------------------------------------
815 149,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
32 815 149,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Energiforbruk

Årlig gjennomsnittlig forbruk ifølge selger: Ca. 50.000kwh.

Annen nyttig informasjon

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med en sakkyndig.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Det forutsettes at budgivere gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Eiendomsskatt
Oslo kommunen har bestemt at boligverdien fra Skatteetaten legges til grunn for beregningen av eiendomsskatt. Bystyret i Oslo har vedtatt et bunnfradrag for boliger på fire millioner kroner. Hvis eiendomsskattegrunnlaget er mindre enn fire millioner kroner, får du ikke eiendomsskatt på boligen. I 2017 beregnes det tre promille i eiendomsskatt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Det foreligger ingen begrensning ihht kommune om utleie av hele boligen som en bruksenhet.

Kjeller er ikke godkjent for varig opphold. Del av kjeller med egen inngang er ikke omsøkt som egen boenhet, eller for varig opphold hos Oslo kommune. Selger/megler har ikke undersøkt om offentligrettslige forhold (herunder behov for nødvendige tillatelser, dispensasjoner etc.) eller tekniske forhold - ligger til rette for utnytting som utleie.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren og utgjør: Provisjon 1,25% inkl. mva. Tilrettelegging kr 12 500,- Oppgjørsgebyr kr 7 500,- Visninger 2500,- pr. stk. megleropplysninger 6 000,- Markedspakke kr 29 900,- Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selgere betale for alle overnevnte unntatt provisjon.

Finn.no: Lokalområde

St. Hanshaugen. Unikt v/St. Hanshaugen park