Eiendom

Stor innbydende 7(8)-roms selveierleilighet med god standard -Terrasse - Hybel - 3 stuer - 3 baderom - 4 soverom

Stor innbydende 7(8)-roms selveierleilighet med god standard -Terrasse - Hybel - 3 stuer - 3 baderom - 4 soverom

Fakta

 • Skovveien 26
 • Primærrom
  204
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Eierseksjon
 • Rom
  6
 • Soverom
  4
 • Etasje
  1
 • Energimerking
  G

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  14 500 000 ,-

Omkostninger

14 500 000,- (Prisantydning)
69 794,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
14 569 794 (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
8 300,- (Trygghetspakke kjøper* (valgfritt))
2 000,- (Innflyttingsgebyr)
5 750,- (Eierskiftegebyr)
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
364 220,- (Dokumentavgift 2.5% av salgssum)
--------------------------------------------------------
381 492,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
14 951 286,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer og eierskiftegebyr.

Andel fellesgjeld / Andel formue overtas av kjøper.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  204
 • Bruttoareal
  230 m²
 • Bruksareal
  204 m²
 • Tomt
  667
 • Byggeår
  1895
 • Tomtetype
  Eiet

Velkommen til Skovveien 26

Herskapelig og innholdsrik selveierleilighet på hele 204 kvm over 2 plan med ettertraktet beliggenhet i en ærverdig bygård på Frogner. Boligen holder en gjennomgående god standard med smakfulle farge- og materialvalg.

• Stor innbydende 7(8)-roms selveierleilighet
• Leiligheten kan valgfritt benyttes som en romslig 7(8)-roms leilighet eller som to leiligheter som i dag
• Høy 1. etg skjermet med forhageparsell og hekk
• 4 soverom med romslig skapplass, ett med stort walk-in closet, alle soverom mot bakgård
• Stor, luftig terrasse mot bakgård
• 3 bad
• 3 stuer
• 3 boder og tilgang til felles sykkelbod
• To ildsteder og flere pipeløp
• Rosett/stukkatur og 3,10 m takhøyde
• Innredet hybel som leies ut for kr. 14 500,- per mnd. Hybelen er ikke godkjent som separat boenhet

Primærrom: 204 kvm, Bruksareal: 204 kvm, Bruttoareal: 230 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 136 kvm.
Primærrom: 136 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/ gang, stue, kjøkken, 2 bad, 2 soverom, walk in closet. Stue/kjøkken og soverom i hybel.

Underetasje:
Bruksareal: 68 kvm
Primærrom: 68 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, Trapperom/ gang, soverom, bad i hybel.

Selveierleilighet beliggende i 1. etasje med innredet underetasje. Leiligheten har hybel og terrasse. Boligen har adkomst fra felles trappegang. Leiligheten har callinganlegg. I stuen og på kjøkken er det stukkatur og rosetter i himling. I stuen og i kjellerstue er det ildsted. I stuen er det karnapp med utsikt mot Skovveien og trappenedgang til kjellerstue. Det er en liten bod under trappen. Fra soverom er det utgang til sydøstvendt terrasse på 15m2 og adkomst til hybel. Fra kjøkken i hybeler det utgang til felles trappegang med adkomst til bakgård. Fra kjellerstue er det adkomst til kjeller. I kjeller er det fellesarealer, sykkelbod/redskapsbod og boder. Det er tre disponible boder. En bod i kjeller, loft og i trappegang.

Standard

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer og profilerte fronter på innredning. Kjøkkeninnredning er nymalt i år 2018. Vannrør i isolerte kobberrør og avløpsrør i plast. Kjøkkenøy har Siemens komfyr med pyrolyse og nedfelt 90cm Siemens induksjonstopp og Elica twin ventilator i stål med kullfilter. 1- stavs eik heltre på gulv. Malte vegg- og himlingsflater. Yttervegg har limstein i mursteinmønster fra år 2018. Rosetter og stukkatur i himling. Benkeplater i sort granitt. Lys og stikkontakter under overskap. Underlimt oppvaskkum i komposittmaterialer med Tapwell EVO078 servantbatteri fra år 2018. Side by side kjøl- og fryseskap med integrert vanntank. Innebygget Whirlpool fryseskap. 30 L varmtvannsbereder i benkeskap. Integrert Whirlpool oppvaskmaskin og opplegg for oppvaskmaskin i benkeskap. Oppvaskmaskin har waterguard.

TG 0 og 1 - Overflater vegger og himling - Vannrør - Avløpsrør - Varmtvannsbereder - Innredning
TG 2 - Ventilasjon (kullfilter og ikke avtrekk over tak), Overflater gulv (stedvis slitt).

Bad 1. etasje:
Tiltak utført i år 2015. Flislagt bad. Vannrør i PEX rør i rør system med fordelerskap på vegg. Avløpsrør i plast. Gulvfliser og veggfliser. Malt himling med avtrekksvifte og inspeksjonsluke til varmtvannsbereder. Dusjkabinett med dusjvegger i glass og hånddusj. NewForm S. p. A blandebatteri fra år 2018. Servant/ servantskap med glatt front på skapdør. Speilskap på vegg. Gulvmontert toalett. Mekanisk ventilasjon. Varme i gulv.

TG 0 og 1

Bad 1. etasje - vaskerom:
Tiltak utført i år 2015. Flislagt bad. Vannrør i PEX rør i rør system og avløpsrør i plast. Gulvfliser og veggfliser. Malt himling med downlights. Mekanisk avtrekksvifte med avtrekk til kanal. Dusjkabinett med dusjvegger i glass og hånddusj. BlancoLinus blandebatteri med uttrekk fra år 2018. Innredning med profilerte fronter på skapdører. Servantbolle på benkeplate i laminat. Speil på vegg med lys og stikkontakter på vegg. Gulvmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i nisje. Nisje har skyvedører med speilfronter. Mekanisk ventilasjon. Varme i gulv.

TG 0 og 1

Øvrige rom:
Gulv: Parkett. Gulv i ett soverom er fra år 2015.
Vegger: Malte glatte flater, tapet. Overflatebehandlet i år 2018.
Himling: Malte flater. Stukkatur og rosetter i stue og kjøkken. Downlights i himling i entré/ gang fra år 2018.
Garderobe: Garderobeskap i soverom. I gang er det svingdør med hylleanordning som kan åpnes med adkomst til mini walk-in-closet. I entré er det skapanordning med tilkomst til sikringsskap.
Diverse utstyr: Philips HUE downlights, med Appstyring / Smarthus styring. Dette gjelder også downlights på stort bad.

TG 0 og 1 - Overflater vegger og himling, overflater gulv, ventilasjon
TG 2 - Annet (gulvets overflatemateriale har stedvis bruksslitasje).

Vinduer/ytterdører:
Trevinduer med luftespalte. Vinduer i 2-lags glass fra år 2005/ 2006/ 2008. To-fløyet terrassedør i tre med 2-lags glass fra år 2003. To-fløyet ytterdør i tre med sikkerhetslås og glassfelt. Branndør til hybelen fra 2015.

TG 0 og 1 - Vinduer
TG 2 - Dører (Ytterdører er av eldre type og har ikke den tetthet og isolerende funksjon som dagens komfortambisjon gjerne har).

Terrasse:
Terrasse er sydvendt. Overbygget. Rekkverk i tre. Terrassebord i impregnert tre. Belysning.
TG 0 og 1 - Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer)

Elektrisk anlegg:
Sikringsskap er plassert i entré og i kjøkken utleidel. Automatsikringer med jordfeilbryter. Deler av det elektriske anlegget er nytt omkring år 2015/2016. Strømmåler og hovedsikring er plassert i felles tavleskap.

TG 0 og 1

Ildsted:
Skorsteinen er teglsteinspiper fra byggeår. Ildsted i stue og kjellerstue. Piper ble vedlikeholdt og oppgradert med nytt røykrør i år 2017.

TG 0 og 1

Kjøkken - Separat del
Kjøkkeninnredning med hvitevarer og profilerte fronter på innredning. Vannrør i PEX rør i rør system og avløpsrør i plast. Åpen løsning mot stue. 3- stavs parkett på gulv. Malte vegg- og himlingsflater og noe tapet på vegg. Benkeplater i laminat. Frittstående komfyr med keramisk platetopp. Frittstående kombiskap med kjøl- og fryseskap. Frittstående oppvaskmaskin. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Lysarmatur med stikkontakter under overskap. Thermex topphengt ventilator med kullfilter over komfyr. Waterguard og opplegg for oppvaskmaskin i benkeskap.

TG 0 og 1 - Overflater vegger og himling - Overflater gulv - Avløpsrør - Innredning
TG 2 - Ventilasjon(kullfilter og ikke avtrekk over tak.), Vannrør(vannrørene er ikke plugget mot varerør)

Bad - Hybel
Tiltak utført i år 2016. Flislagt bad. Vannrør i PEX rør i rør system med fordelerskap på vegg. Avløpsrør i plast. Gulvfliser og veggfliser/ glassmosaikk. Malt himling med lyslampe. Avtrekksventil på vegg. Dusjkabinett med dusjvegger i glass. Veggmontert hånddusj. Helservant med skuff. Speil med lys og stikkontakt på vegg. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin/ tørketrommel. 145 L varmtvannsbereder. Mekanisk ventilasjon. Varme i
gulv.

TG 0 og 1 - Overflater vegger - Avløp (ink. sluk) og vannrør - Slukets tilkomstmulighet for rengjøring - Slukets plassering i forhold til
at vann utenfor dusjsonen kan nå det - Annet
TG 2 - Ventilasjon(Ventilasjonsspalte dør/terskel mangler.), Sanitærutstyr og innredning(Det er ikke anordning slik at eventuelt lekkasjevann fra innebygget klosett kan renne mot sluk eller oppdages tidlig.)

Tilstandsrapport for boligen er vedlagt salgsoppgaven. Se denne for nærmere informasjon om boligens standard og tilstand.

Beliggenhet

Boligen har meget attraktivt og sentralt beliggenhet på en av Frogners mer ettertraktede adresser. Her har du alt du trenger rett utenfor inngangsdøren. Området tilbyr et spennende og pulserende byliv med et bredt utvalg av all slags servicefasiliteter. Frodig og grønt nærmiljø bestående av eldre klassiske bygårder og praktfulle byvillaer. Eiendommen er beliggende på hjørnet av Skovveien og Meltzers gate.

Beliggenheten er svært attraktiv med kort gangavstand til hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter. Nærhet til Frognerparken med skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. For hyggelige søndagsturer anbefales turområdene langs Frognerkilen og på Bygdøy med bademuligheter, maritime fasiliteter og skiløyper om vinteren. Boligen har også kort vei til lekeplass, skøytebane, Gimle Kino og flere treningssentre.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop, Kiwi, Joker og Matkroken. Skovveien og Bygdøy allé er kjent for sine mange flotte spesialforretninger spesielt innenfor mote, interiør og mat. Skøyen med Karenslyst Allé, samt Aker Brygge og Tjuvholmen, med alle deres fasiliteter, ligger også i nærheten.

Gangavstand til bytrikk i Riddervolds gate og buss i Skovveien med linje 19 og rute 21. Ytterligere bussforbindelser fra Solli plass og Bygdøy allé. T-bane, lokaltog og flytog har jevnlige avganger fra Nationaltheatret.

Oppvarming

Elektriske ovner
Varmekabler
Peis

Parkering

Det er beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt – også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Beboerparkering for bil koster kr 3000,- per år. Det tas forbehold om prisendring. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligblokk på fire etasjer med kjeller og loft. Det er to leiligheter på loftet. Fra gateplan er det gangvei til fellesarealer og inngangspartier. Boligblokk oppført med bærende konstruksjoner i mur. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Yttervegger er pusset og malt mur og teglstein med detaljer på fasaden. Saltak konstruksjon i tre. Grunnmur i mur/ naturstein. Vinduer er i 2- lags glass. Naturlig ventilasjon. Oppvarming er elektrisitet og vedfyring. Gulvvarme i baderom og i kjellerstue.

Skolekrets

Adressen sogner til Uranienborg Skole (1.-10.klasse). Skolegrensene er veiledende og revideres av Utdanningsetaten hver høst.

Vei - Vann - Avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune.

Ferdigattest

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger ferdigattest for bruksendring del av kjeller til boareal for underetasjen fra 2011. Dokumentet følger vedlagt.

Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/ byggemeldinger som er fra før 1998.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at deler av bad ved varmtvannsbereder er byggemeldt som bod. Kjøkken/stue i hybel er byggemeldt som TV-rom. Soverom i hybel er byggemeldt som kontor. Kjøper påtar seg risikoen for fremtidig fortsatt bruk, og eventuelle pålegg det offentlige.

Eiendommen er registert i byantikvarens gule liste. Dette innebærer at eiendommen er helt eller delvis bevaringsverdig, og kan ha betydning for fremtidig ombygging/restaurering mv. Byantikvaren skal gi en rådgivende uttalelse i byggesaker som berører eiendommen.

For en fullstendig oversikt over eiendommens status, se: http://riksantikvaren.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=545b8e996b6e4e1fbcb65f69299a7167

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

01.11.1894 - Dokumentnr: 990900 - Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: Knr:0301 Gnr:213 Bnr:406
Gjelder denne registerenheten med flere


18.11.1983 - Dokumentnr: 512659 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Næring
Sameiebrøk: 32/338
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 14 SEKSJONER


17.01.2013 - Dokumentnr: 45477 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 40/421


03.10.2014 - Dokumentnr: 844512 - Resek/sammenslåing
Sammenslått til:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 55/421
Sammenslåing av:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 40/421
Sammenslåing av:
Snr: 14
Formål: Næring
Sameiebrøk: 15/421


03.10.2014 - Dokumentnr: 844512 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 48/342


Servitutter/rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

01.11.1894 - Dokumentnr: 990900 - Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: Knr:0301 Gnr:213 Bnr:406
Gjelder denne registerenheten med flere


18.11.1983 - Dokumentnr: 512659 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Næring
Sameiebrøk: 32/338
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 14 SEKSJONER


17.01.2013 - Dokumentnr: 45477 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 40/421


03.10.2014 - Dokumentnr: 844512 - Resek/sammenslåing
Sammenslått til:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 55/421
Sammenslåing av:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 40/421
Sammenslåing av:
Snr: 14
Formål: Næring
Sameiebrøk: 15/421


03.10.2014 - Dokumentnr: 844512 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 48/342


Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligformål. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler eller søk på saksnummer/adresse/gnr. bnr på plan- og bygningsetatens hjemmeside.

Ny kommuneplan fra 23. september 2015: Oslo kommune har vedtatt ny kommuneplan som får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.

For informasjon om eventuelle arbeider/prosjekter i nærliggende områder anbefaler vi et søk på Oslo kommunes portal for saksinnsyn:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Offentlige planer:

Pågående plansak
Saksnummer: 201602328
Skovveien - Trikketrasé
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?
caseno=201602328

Byggesak
Saksnummer: 201902032
Utskifting av vinduer i seksjon 5, 3.etasje
Status: Tillatelse gitt

Camilla Colletts vei 2 - Energibrønnpark
Saksnummer: 201716362
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201716362

Camilla Colletts vei 2 A - Riddervolds plass - Oppføring av bysykkelstativ
Saksnummer: 201708567
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201708567

Riddervolds gate 12 - Fasadeskilt og uthengsskilt - Ses Optikk
Saksnummer: 201802779
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201802779

Niels Juels gate 51 - Bruksendring av loft til bolig og fasadeendringer
Saksnummer: 201808412
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201808412

Faste/løpende kostnader

Totale felleskostnader per. 24.01.2019. kr. 5 480,-

Brannsikring: 673,-
Felleskostnader: 4 485,- (felleskostnader inkluderer også fellesvask og vaktmestertjenester)
Kabel-tv: 322,-

Annen nyttig informasjon

Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger til takstmann og megler. Videre er det innhentet opplysninger fra kommunen og andre relevante kilder. Tomtegrenser er ikke kontrollert.

Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Meglerforetaket oppfordrer interessenter til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg. Interessenter oppfordres også til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med sakkyndig. Dette bør gjøres før bud inngis.
Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner § 23.

Etter lov om eierseksjoner § 31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlige etter sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av feillesutgifter har sameiet legalpanterett i den enkelte eierseksjon på inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Med mindre annet er spesifisert, gjelder NEF sin standardliste over løsøre og tilbehør.

Tilbehør som ikke medfølger:
Tak og vegglamper
Hattehylle i gangen
Dørskilt til toalettene

Selger leverer eiendommen i ryddig og rengjort stand.

Løpende kostnader:
Strøm: ca. kr. 21 242,- per år.
EIendomsskatt: kr. 13 677,- for 209
Forsikring

Hvitevarer som er i kjøkken medfølger. Løse småapparater medfølger likevel ikke.

Ved ønske om at lyskilder/lamper/lysekroner skal medfølge i handelen må dette spesifiseres i et eventuelt bud. Det samme gjelder brunevarer. Vennligst kontakt eiendomsmegler for ytterligere informasjon før bud inngis.

Adgang til utleie

Ved utleie av seksjonen er seksjonseier pliktig til å melde dette til styret. Seksjonseier er til en hver tid ansvarlig for å sette leietagere inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Det er utleiende sameiers ansvar å sørge for at leieboere er informert om alle relevante regler i sameiet før leieforholdet starter og følger opp at leieboere retter seg etter disse i praksis. Ved eierskifte og bytte av leietaker skal det betales et gebyr til sameiet. Gebyret er for tiden 2 000,- NOK.

Det følger av plan- og bygningsloven at rom bare kan leies ut til den bruk de er godkjent for. Utleie av rom, som ikke er godkjent for varig opphold, vil kreve godkjennelse fra kommunen til bruksendring. Skal det
etableres en selvstendig boenhet, vil dette også være søknadspliktig. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis. Kjøper påtar seg risikoen for fremtidig fortsatt bruk, og eventuelle pålegg det offentlige.

Arealet som i boligen har vært eller er utleid er ikke søkt godkjent som egen utleieenhet eller selvstendig boenhet hos Plan- og bygningsmyndighetene. Selger bærer ingen risiko/ansvar for at slik godkjennelse gis. Kjøper påtar seg risikoen for fremtidig fortsatt bruk, og eventuelle pålegg det offentlige.

Fra 1. januar 2014 stilles det krav til forsvarlige radonnivåer i utleieboliger. Er det ikke gitt opplysninger om at selger har kunnskap om eiendommens randonnivå, vil kjøper overta risikoen for radonnivået i boligen/utleieenheten. For mer informasjon se http://www.nrpa.no

Boligkjøperforsikring

Nordvik har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Trygghetspakken. Denne kan inkludere bl.a. Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring for kr 8.300 for år 1. Trygghetspakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger.

Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven.

Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post til: j.killengreen@nordvikbolig.no eller sendes per SMS til: 916 15 336.

Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.

Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte - som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg - vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor fristene ovenfor.

Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud, og om eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.

Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.

Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.

For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.

Solgt "som den er"

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras dermed slik den fremstår ved besiktigelse. Risikoen for at det foreligger skjulte feil og mangler overføres til kjøper. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg - herunder selgers egenerklæring. Videre oppfordres alle interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med en fagkyndig, før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfeller:

1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.

2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.

3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ta kontakt med megler dersom du ønsker mer informasjon.
Eiendommen overdras med innredning og utstyr som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der, jf. avhendingsloven § 3-4. Varig innredning og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger, med mindre annet er avtalt mellom kjøper og selger, jf. avhendingsloven § 3-5.

Tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) er vedlagt salgsoppgaven, og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt.

Hvitvaskingsloven

Personvern

Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.