Eiendom

Stor og romslig 3-roms med solrik balkong - Heis - Garasjeplass - Varmtvann inkl - Nyere bygg fra 1997

Stor og romslig 3-roms med solrik balkong - Heis - Garasjeplass - Varmtvann inkl - Nyere bygg fra 1997

Fakta

 • Fougners vei 16
 • Primærrom
  65
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Eierseksjon
 • Rom
  3
 • Soverom
  2
 • Etasje
  0
 • Energimerking
  E

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  4 590 000 ,-

Omkostninger

4 590 000,- (Prisantydning)
0,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 590 000 (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
8 300,- (Trygghetspakke kjøper* (valgfritt))
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
1 200,- (Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 1.200,-. (for garasjeplassen)
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
114 750,- (Dokumentavgift 2.5% av salgssum)
--------------------------------------------------------
131 222,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 721 222,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer og eierskiftegebyr.

Andel fellesgjeld / Andel formue overtas av kjøper.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  65
 • Bruttoareal
  70 m²
 • Bruksareal
  65 m²
 • Tomt
  1208
 • Byggeår
  1997
 • Tomtetype
  Eiet

Velkommen til Fougners vei 16

Vemund V. Thorkildsen har gleden av å presentere denne romslige 3-roms leiligheten beliggende på Carl Berner / Frydenberg.

Leiligheten holder god standard og ligger i et nyere bygg med heis og det er fast garasjeplass med direkte heisadgang. Leiligheten ligger i en høy og usjenert 1. etasje med trappefri adkomst.
I leiligheten har du en åpen og moderne stue/kjøkkenløsning med god plass for møbler. Fra stuen er det utgang til balkong med sol fra ca 09 - 20 på sommerstid. Hovedsoverom med god plass for dobbeltseng og skap. Soverom 2 med plass for dobbeltseng og skap. Stilrent baderom med varme i gulv og opplegg for vaskemaskin.
Godt med lagring både i entré, mellomgang med skyvedørsgarderobe og tørr bod i kjeller.

Ellers er det heis i bygget og det medfølger garasjeplass til leiligheten.

Entré/gang, 2 soverom, bad og stue/kjøkken m/ spiseplass.

Leiligheten disponerer 1 bod ca. 4,5 kvm i kjelleren. Boden er merket nr. 5.
Det medfølger også en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.

Standard

Entré:
Velkommen inn til en lys og hyggelig entré med god plass til å henge fra seg både sko og yttertøy. Leiligheten disponerer også en kjellerbod på ca. 4,5 kvm.

Stue:
Oppholdsrommet fremstår som hyggelig og innbydende med en god takhøyde på 2.29 m. Rommet er malt opp i pene og tidsriktige farger som bidrar til å sette et fint preg på leiligheten. Her har du plass til sittegruppe og bord med en naturlig avstand til tv-seksjonen. Fra stuen har du adkomst til en hyggelig og solrik sørvendt balkong på ca. 9,5 kvm med plass til sittegruppe. Stuen glir fint over i den åpne kjøkkenløsningen som bidrar til å gi en god romfølelse.

Kjøkken:
Lyst og innbydende kjøkken med spiseplass fra 2013. Kjøkkeninnredningen består av slette, hvite fronter med en solid laminat benkeplate, samt lys under overskap. Rustet og lakket stålplate mellom overskap og benk. Videre består kjøkkenet av integrert stekeovn, nedfelt induksjonstopp med ventilator over kokeplass, integrert oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Tilpasset nisje til kjøleskap. Åpen kjøkkenløsning hvor spiseplassen opptrer som et naturlig skille mellom sonene.

Baderom:
Delikat, flislagt baderom av god størrelse fra 1997. Badet er innredet med klosett, servantinnredning, hvor nytt servant og overskap ble montert i 2017, samt dusjkabinett. Det er både plass og opplegg til vaskemaskin. Det er montert skap med speil og lys på vegg. Badet fremstår romslig, noe som bidrar til et solid totalinntrykk.

Hovedsoverom:
Leiligheten har et romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og skapinnredning. Rommet er malt opp i moderne og tidsriktige farger som sørger for en lun atmosfære. Rett utenfor soveromsdøren har du tilgang til en romslig skyvedørsgarderobe som gir rom for lagring av det som måtte være nødvendig.

Soverom 2:
Soverom 2 er også av god størrelse med plass til seng, nattbord og skap for lagring.

Gulv:
Leilighetens gulv er dekket med laminat. Fliser på bad og gulvvarme.

Vegger:
Vegger med overflater av malt strie/tapet/duk på plater, malt tapet på murpuss.

Himling:
Himling med overflater av malt betong og enkelte malte plater. Takhøyden i stuen er målt til 2,39 m.

Adkomst

Det vil bli skiltet med visningsskilter fra Nordvik Eiendomsmegling i forbindelse med fellesvisninger.

Beliggenhet

Meget sentralt, men samtidig stille og usjenert beliggenhet på Frydenlund - en høyde rett ved Carl Berners plass. Alle servicetilbud i nærheten, samt et særdeles godt kollektivtilbud med T-bane, trikk, buss og flybuss rett utenfor døren. Skal man benytte seg av kollektivtilbudet så behøves ingen planlegging, da man enkelt kommer seg rundt overalt i byen og som regel med en direktelinje til din destinasjon. En kort spasertur unna og du befinner deg på Grünerløkka med sitt mangfoldige uteliv. Her har du godt med serveringssteder, butikker og utesteder å velge mellom.

Fine grønne lunger for rekreasjon har du også i nærheten. Skulpturparken, Sofienbergparken, Ola Narr, Tøyenparken og Botanisk hage ligger alle kun en kort gåtur unna. Gangavstand til dagligvarebutikker, apotek, spiseplasser, kafeer og gallerier/ muséer m.m. Fellesarealene også har en lekeplass Carl Berners Plass er et viktig knutepunkt i kollektivtrafikken, og fra leiligheten er det direktelinjer med trikk, T-bane eller busser til destinasjoner som BI Nydalen, Blindern, Høyskolen, Ullevål Sykehus, Oslo S, Majorstuen, Bislett m.m. Med andre ord kommer man seg enkelt rundt i hele sentrum.

For eksempel tar t-banelinjen "Ringen" deg til BI Nydalen på 3 stopp og til UIO Blindern på 6 stopp. Av T-banelinjer så har man linje 5.

For eksempel tar tbanelinjen "Ringen" deg til BI Nydalen på 3 stopp og til UIO Blindern på 6 stopp. Av T-banelinjer så har man linje 4,5 og 6. Busser så har man blant annet 20, 21, 28, 31 og 57 bussen i tillegg til flybuss. Trikk nr. 17 går også gjennom Carl Berner. Se www.ruter.no for mer info.

Leiligheten er ideell for den som ønsker å bo sentralt, men likevel ha mulighet til å ta livet med ro av i grønne omgivelser.

Det er flere treningssentre i nærheten. Fresh Fitness og Sats ligger begge få minutters gange fra boligen.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og varmekabler på badet.

Parkering

Hver seksjonseier har eksklusiv bruksrett til en garasjeplass i samsvar med sameie-vedtektenes § 3, siste ledd. Fra garasjen er det direkte heidadkomst til leilighetens etasje. Garasjeplassen kan kun leies ut til en annen seksjonseier. Det er i tillegg 2 gjesteparkeringer for hele sameiet på byggets utside.

Byggemåte

Boligblokk fundamentert med betongkonstruksjoner til antatt faste masser samt støpt kjellergulv. Etasjeskiller av betongkonstruksjoner. Yttervegger i betong og noe bindingsverk samt utvendig forblendet med teglstein. Flatt yttertak i betongkonstruksjoner. Antatt tekket med membran/folie. Dette i henhold til tilstandsrapport utarbeidet av takstmann. Rapporten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei - Vann - Avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon til kommunen.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for eiendommen fra 2001.

Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/ byggemeldinger som er fra før 1998.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

20.06.1997 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 5
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 65/1284Servitutter/rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

20.06.1997 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 5
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 65/1284Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler eller søk på saksnummer/adresse/gnr. bnr på plan- og bygningsetatens hjemmeside.

Faste/løpende kostnader

Varmtvann, kabel-tv med bredbåndsmulighet fra Get, vaktmestertjenester, trappevask, kommunale avgifter, forretningsførsel, strøm til fellesarealene, felles bygningsforsikring, avsetning til vedlikehold m.m

Fellesutgiftene betales kvartalsvis. Dette utgjør å betale kr 7084,- pr. kvartal.

Annen nyttig informasjon

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner § 23.

Etter lov om eierseksjoner § 31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlige etter sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av feillesutgifter har sameiet legalpanterett i den enkelte eierseksjon på inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

I forbindelse med salget fravikes NEF sin standardliste over løsøre og tilbehør vedrørende hvitevarer. Det er kun integrerte hvitevarer i kjøkken som medfølger i handelen.

Adgang til utleie

Det følger av vedtektene at leietaker må godkjennes av styret ved utleie av boligen. Kjøper bærer risikoen for at ønsket leietaker godkjennes. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn.
Ta kontakt med eiendomsmegler for mer informasjon.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som dekker utgifter forbundtet med juridisk bistand, fagkyndig uttalelse og saksomkostninger. Forsikring er valgfri. Pris 8300kr.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger.

Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven.

Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post til: v.thorkildsen@nordvikbolig.no eller sendes per SMS til: 454 74 565.

Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.

Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte - som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg - vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor fristene ovenfor.

Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud, og om eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.

Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.

Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.

For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.

Solgt "som den er"

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras dermed slik den fremstår ved besiktigelse. Risikoen for at det foreligger skjulte feil og mangler overføres til kjøper. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg - herunder selgers egenerklæring. Videre oppfordres alle interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med en fagkyndig, før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfeller:

1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.

2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.

3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ta kontakt med megler dersom du ønsker mer informasjon.
Eiendommen overdras med innredning og utstyr som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der, jf. avhendingsloven § 3-4. Varig innredning og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger, med mindre annet er avtalt mellom kjøper og selger, jf. avhendingsloven § 3-5.

Tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) er vedlagt salgsoppgaven, og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt.

Hvitvaskingsloven

Personvern

Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.