Eiendom

Lekker 3-roms hjørneleil. m/panoramautsikt over by/fjord - peis - heis - garasje - kort vei til T-bane - balkong/terr.

Lekker 3-roms hjørneleil. m/panoramautsikt over by/fjord - peis - heis - garasje - kort vei til T-bane - balkong/terr.

Fakta

 • Silurveien 47
 • Primærrom
  83
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  7 500 000 ,-

Omkostninger

7 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,-))
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
1 094,- (Flyttegebyr inkl. admin.kost.)
--------------------------------------------------------
205 466,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 705 466,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  83
 • Tomt
  9256

Matrikkel

Gnr.28 Bnr.1229 Snr.69 Orgnr.989582135 i Oslo kommune

Adresse

Silurveien 47
0380 Oslo
2. etasje

Prisantydning inkludert omkostninger

7 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,-))
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
1 094,- (Flyttegebyr inkl. admin.kost.)
--------------------------------------------------------
205 466,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 705 466,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Felleskostnader

3 817 pr. mnd. Kommunale avgifter, drift og forretningsførsel, felles forsikring, kabel-TV/bredbånd (Get), vaktmestertjenester, garasjeplass, strøm til elbil.

Felleskostnadene er fordelt som følger iht. forretningsfører:
- Strøm elbil: kr 250,- per md.
- Felleskostnader: kr 3 567,- per md.

Ifm. utskiftning av callinganlegget nylig utført, blir det fakturert et tilleggsbeløp (kr 2 165,- per md) til normale felleskostnader i januar, februar og mars 2019. Dette dekkes i sin helhet av selger. Det er for øvrig ikke varslet om noen endring av felleskostnadene per 01.01.2019.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: Inkl. i felleskostnadene.
Felleskostnader: kr 3 817,- per md.
Eiendomsskatt utgjør kr 1219,- per år (for 2018).

Øvrige kostnader som innboforsikring, strøm, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt ble beregnet til kr 1219,- per år (2018) for denne seksjonen. Grunnlaget for 2019 er per d.d. ikke ferdig beregnet av Oslo kemnerkontor, men det er foreslått å videreføre eiendomsskatten i Oslo kommune med samme skattesats (3 promille) og bunnfradrag (4,6 mill.) som i 2018.

Areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 83 kvm, Bruttoareal: 92 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.


Boligen har 2 soverom.

Type eiendom

Eierseksjon, Leilighet

Byggeår

Boligen ble oppført i 2007

Etasje

2. etasje

Energimerke

Energimerke for denne boligen er: Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Beliggenhet

Eiendommen ligger rolig til innerst i blindvei, hvor bygget er plassert på en høyde opp fra veien som gir boligen en fantastisk utsikt mot byen. Ankommer du med bil kan du kjøre rett inn i garasjen og til din medfølgende garasjeplass og ta heisen rett opp til boligetasjen. Eiendommen er barnevennlig plassert med egen lekeplass tilhørende sameiet. Leiligheten ligger i et moderne, representativt bygg fra 2007 i et rolig og populært boligområde med kort vei til Majorstuen, Skøyen, samt turveinett med adkomst til flotte tur- og rekreasjonsområder som for eksempel Mærradalen og Sørkedalen.

Det er kort vei til en rekke servicetilbud, med bl.a. nærbutikk på Åsjordet med post-i-butikk. Et par minutters kjøretur unna ligger velkjente CC Vest på Lilleaker med alle sine forretninger og caféer.

T-banestasjonen (Ullernåsen) finner du like i nærheten. T-banen bruker ca. 8 minutter fra Ullernåsen til Majorstuen og 10 minutter til Nationaltheateret. Kort avstand til bussholdeplass på Blokkajordet/Radiumhospitalet med kort reisetid til bl.a. Lysaker, med flere tog- og bussforbindelser.

Innhold

3-roms eierseksjon beliggende i byggets 2. etasje med heisadkomst. Primærrom utgjør 83 m² som omfattes av entré, stue/spisestue med gasspeis kjøkken i åpen løsning mot stuen, gang, to soverom, bad/wc, separat wc og vaskerom.

Fra stuen har man utgang til sydøstvendt balkong på ca. 13 m² med flott utsikt mot både by og fjord, samt til terrasseplatting/uteområde mot nordøst.

Eier disponerer i tillegg 1 garasjeplass i felles lukket anlegg, samt en romslig sportsbod i kjeller på ca. 9 m². Beboere i sameiet har også tilgang til romslig fellesbod for oppbevaring av sykler, barnevogner o.l.

Standard

Velholdt leilighet i moderne boligbygg fra 2007, med gjennomgående god standard på utstyr og overflater. I regi av dagens eier er boligen påkostet med nye garderobeskap i begge soverom, spesialtilpasset skap- og hylleinnredning i stuen, innvendige persienner på vinduer og to nye elektriske markiser på sydvegg i stue/kjøkken. Videre er nye spotskinner stedvis montert i himlinger og selger har montert ladestasjon for el-/hybridbil ved medfølgende garasjeplass. Tidligere eiere har montert ny kjøkkeninnredning i 2009, samt montert nye innvendige dører og baderomsinnredning.

Kjøkken:
Norema kjøkkeninnredning fra 2009 med glatte hvite fronter. Lysliser og belysning under overskap. Spesialtilpasset designglassplate (6 mm. herdet optiwhiteglass) på vegg over benkeskap, montert i regi av dagens eier. Benkeplater i heltre merbau med nedfelt kum i rustfritt stål. Kjøkkenøy i tilsvarende utførelse med tre glassfronter mot stue. Ventilator med avtrekk til kanal. Koketopp med induksjon, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap fra Bosch er integrert i innredningen. Det er gassuttak i tilknytning til kjøkkeninnredningen (koblet mot sameiets felles anlegg), som gir mulighet for installering av koketopp med gass. Varmtvannsbereder montert i benkeskap.

Bad/wc:
Norema skapinnrending med glatte hvite skuffefronter og benkeplate i heltre merbau med nedfelt hvit servant. Speil, belysning og to veggskap med glatte hvite skapfronter over servant. Innfliset badekar med dusj, regnfallsdusj, hånddusj, samt dusjvegg i herdet glass (montert i regi av nåværende eier). Rist i rustfritt stål for ventilasjon og inspeksjon montert til innfliset side av badekaret. Veggfestet klosett med skjult sisterne.

Separat wc og vaskerom:
Hvit servant festet til vegg, speil og belysning over servant, veggvestet klosett med skjult sisterne. Veggskap med front i hvit høyglans over klosett (montert i regi av nåværende eier).
Adkomst til vaskerom innenfor wc, med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Overflater:
Himlinger: Malte plater med downlights i entré, bad/wc, separat wc og vaskerom. Senket himling med malte plater i gang. Pusset og malte betongelementer for øvrig.
Vegger: Fliser på bad/wc, separat wc og vaskerom. Glatte malte overflater på underlag av platekledning og pusset betong for øvrig.
Gulv: Fliser med varmekabler på bad/wc, separat wc og i vaskerom. Trestavs eikeparkett for øvrig.

Øvrig fast inventar:
Romslig skyvedørsgarderobe i entré med tre speilfronter. Spesialtilpasset fra møbelsnekkeri hvitlakkert innredning med hvite profilerte skap- og skuffefronter i benkeskap, plassert på sokkel mot gulv i stuen. Hyller over benkeskap fra benkeplate til himling.
Skyvedørsgarderobe med fire profilerte hvitlakkerte fronter på hovedsoverom, fasettslipt speil montert til begge midte fronter. Skyvedørsgarderobve med to profilerte hvitlakkerte fronter på soverom 2. Garderobeskap på begge soverom er fra Garderobemannen og montert i regi av dagens eier.

Byggemåte

Moderne boligblokk oppført i 2007 med betongfundamenter på fast grunn, grunnmur i betong og støpt gulv på grunn. Etasjeskille i betongelementer. Flatt tak med oppforet betongdekke, tekket med takpapp eller folie. Yttervegger i betongkonstruksjon med isolert bindingsverk mellom bærende elementer. Fasader i teglsteinsmur og malt trepanel. Profilerte hvitmalte innvendige dører med vridere i stål (skiftet i regi av tidl. eier). Vinduer med tolags isolerglass. Spesialtilpassede innvendige persienner montert til alle vinduer, med unntak av vindu mot syd i stue/kjøkken, som er utstyrt med elektrisk styrt markise. Entrédør fra byggeår. Terrassedør i stue med adkomst til terrasseplatting med tolags isolerglass, samt fra stuen ut mot balkongen. Balkongdekke i betong med impregnerte terrassebord på overflate. Rekkverk i aluminium med herdet glass mellom stolper. Belysning og dobbelt kontaktpunkt på vegg. Gassuttak for grill. Elektrisk styrt markise. Balansert ventilasjonsanlegg i bygningen. Felles trapper i betong med flislagte trinn og reposer. Personheis i bygget. Felles alarmanlegg tilknyttet brannvesenet (sensor i entré). Dørcalling. Alarmanlegg tilknyttet vaktsentral er montert i leiligheten i regi av nåværende eier.

Eiendommens tilstand

I henhold til takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2 (TG2):
- Vinduer: Relatert til alder, da garantitid for vinduer normalt er 10 år og det derfor gis TG2 for vinduer eldre enn dette.
- Ytterdør og terrassedører: Gjelder kun for terrassedører og er relatert til alder og eksponering for vær og temp. endringer. Entrédøren står inne i felles oppgang og gis følgelig TG1.

Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 (TG1) ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Bebyggelse

Området består primært av blokkbebyggelse, samt noe villa- og småhusbebyggelse.

Tomt

Fellestomt: 9256 kvm.

Pent opparbeidet fellesområde med gressplen, prydbusker, trær og design terrenglamper. Asfaltert adkomst, helleganger. Støttemurer i betong. Lekeapparater og sandkasse. Sykkelstativ.

Parkering

Det medfølger 1 garasjeplass i felles lukket anlegg. Garasjeplassen er i seksjoneringsbegjræingen lagt som tilleggsdel bygning til seksjonen og hører således eksklusivt til denne. Heis fra garasjeplan og opp til boligetasjen. Gjesteparkering for besøkende på oppmerkede plasser. For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Lading av el-/hybridbil:
Selger har montert ladestasjon for el-/hybridbil ved medfølgende garasjeplass. Ladestasjonen følger salget. Det betales et fast gebyr på kr 250,- per md. for lading av elbil (kr 125,- per md for hybridbil).

Adkomst

Fra Ullernchausséen følg Silurveien helt inn. Nr. 47 ligger da på en høyde når du kommer frem til snuplassen. Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt ved felles annonserte visninger. Se for øvrig kartutsnitt i FINN-annonsen for evt. veibeskrivelse.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner, samt gulvvarme på bad/wc, separat wc og i vaskerom. Gasspeis i stuen tilknyttet felles gassanlegg. Det er også mulighet for oppkobling av gassgrill på terrassen, samt for koketopp på kjøkken. Kostnad til forbruk og service av gassanlegget faktureres 1 gang per år (begynnelsen av juli), og kommer da i tillegg til månedlige felleskostnader.

Strømforbruk utgjør ca. 10 000 kWh per år.
Gassforbruk utgjør ca. kr 1000,- per år (+ ca. kr 1500,- per år i årlig servicekostnad).
Ovennevnte er basert på selgers nåværende forbruk, og kan variere avhengig av bl.a. bruksmønster og antall beboere.

Sameiet

Leiligheten er en del av sameiet Silurveien Boligsameie. Sameiet består av 99 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter. Sameiet er delt i to; seksjonsnr. 1 t.o.m. 64 kalles 'Park', snr. 65 til 99 kalles 'Panorama'. Denne seksjonen tilhører følgelig 'Panorama'. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Sameiet har opprettet egne hjemmesider hvor beboere kan finne nyttig informasjon og holdes informert om nyheter fra styret: http://silurveienboligsameie.herborvi.no/5982

Get er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Dyrehold er tillatt, så fremt det ikke er til sjenanse for øvrige beboere, jf. vedtektene §3-2 (2). Det er båndtvang på sameiets fellesområder, jf. husordensreglene.

Ifm. eierskifte faktureres det et flyttegebyr både til kjøper og selger. Flyttegebyret er på kr 1000,- + 94,- i admin. kost per stk. og kreves inn for kjøpers del som del av omkostningene til boligkjøpet.

Det opplyses om at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Bod

Eier disponerer sportsbod i kjeller (ca. 9 m²). Arealet iht takstmannens måling. Boden er seksjonert som et tilleggsareal til seksjonen, og hører således eksklusivt til denne.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Det gjøres oppmerksom på at følgende tilbehør/inventar ikke medfølger:
- Gardinstenger.
- Lysekrone i stue.
- Taklampe ved soveromsentré.
- Taklampe på hovedsoverommet.
- Vaskemaskin og tørketrommel.

Heftelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:
2002/44457-1/105 Erklæring/avtale
05.07.2002
Midlertidig dispensasjon fra Plan-og bygningsloven § 67 vedr.vei.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune
v/Plan-og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-28/1229
Gjelder denne registerenheten med flere

2004/5456-1/105 Erklæring/avtale
26.01.2004
Rettighetshaver: Oslo Kommune Ved Samferdselsetaten
org.nr: 976 062 035
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-28/1229
Gjelder denne registerenheten med flere

2014/85383-1/200 ** Nye vilkår
30.01.2014
Bestemmelse om evigvarende bruksrett til Oslo kommune og allmennheten for gang og sykkelvei

2014/85383-2/200 ** Nye vilkår
30.01.2014
Bestemmelse om midlertidig bruksrett for Oslo kommune og allmennheten til vendehammer
Bestemmelse om drift og vedlikehold

2004/23279-1/105 Erklæring/avtale
01.04.2004
Midlertidig dispensasjon fra Plan- og bygningsloven § 67.
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om plikt til vederlagsfri overdragelse av
veigrunn til Oslo kommune
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-28/1229
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/8225-2/105 Erklæring/avtale
03.02.2006
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

2009/291225-1/200 Erklæring/avtale
27.04.2009
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:1004
Rettighet til å ha oppført dragere med betongplate med delvis beliggenhet på eiendommen.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen
De andre seksjonseierne har panterett (legal panterett/utinglyst panterett) i seksjonen for krav mot seksjonseier som følger av sameieforholdet, jfr. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Andel fellesgjeld

Kr. 0,- per 01.01.2019.

Sameiet har ingen felleslån i skrivende stund. Callinganlegget som nylig har blitt skiftet ut i 'Panorama'-byggene ble finansiert gjennom ekstraordinære innbetalinger som faktureres for månedene januar - mars 2019 (dekkes av selger). Det er ikke varslet om noen låneopptak i skrivende stund.

Andel formue

Andel fellesformue utgjør kr 9 051,- per 31.12.2017.

Regnskap

Driftsinntekter i 2017 utgjorde kr 3 527 694,-, som var kr 23 000,- høyere enn budsjettert som skyldtes i hovedsak leie av ladestrøm for elbil/hybridbil. Driftskostnadene i 2017 utgjorde kr 3 284 830 og årsresultatet utgjorde kr 244 738,- i overskudd. I budsjettet for 2018 var det lagt til grunn at sameiet skulle gå med kr 3 000,- i overskudd (før evt. finansinntekter/-utgifter). Budsjettet var basert på en økning av felleskostnadene med 5 % fra 01.01.2018. Årsberetningen for 2017 med budsjett for 2018 er vedlagt salgsoppgaven.

I skrivende stund er ikke regnskap for 2018 eller budsjett for inneværende år klart. Dette vil følge som innkallelse til årets sameiermøte, som avholdes 25. april 2019 iht. sameiets hjemmeside. Innkalling med årsberetning for 2018 og budsjett for 2019 vil sendes ut til beboere i forkant av møtet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett, med private stikkledninger ut til offentlig nett.

Eier

Hanne Stangebye Sandved

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr 1 619 648 per 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr 5 830 733 per 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning iht kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet. Ved utleie skal sameiets styre varsles med leietakers navn og kontaktinformasjon, jf. vedtektene §2-1 (3). Ved utleie faktureres det både et innflyttings- og utflyttingsgebyr (kr 1000,- på hver), på lik linje med eierskifte i sameiet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Brukstillatelsen følger vedlagt. Iht. utstedt midlertidig brukstillatelse er følgende mangler kommentert:
- Det må bekreftes at sluttdokumentasjon til vann- og avløpsetaten er innsendt.
- Sluttraport for avfallshåndteringen må innsendes til behandling.
- Sort-hvitt husnummerskilt og eventuelt henvisningsskilt monteres på godt synlig sted.
Brukstillatelsen bemerket at den gjelder for hele tiltaket med unntak av balkonger på hus B, nord-østre hjørne. Det er senere gitt brukstillatelse for disse balkongene, men da hus B utgjør Silurveien 49 og således ikke er relevant for dette bygget, er ikke det dokumentet vedlagt her.

Det følger dog av svarbrev fra Oslo PBE til ansvarlig søker datert 17.06.2010 at følgende mangler gjenstår før ferdigattest kan gis:
- Bekreftelse fra Samferdelsetaten om gang- og sykkelveien, samt kulvert er opparbeidet iht. godkjente planer og godkjent overtatt til offentlig vedlikehold av Samferdslesetaten.
- Det skal foreligge driftstillatelse for alle heiser før ferdigattest for bygget kan gis.
- Sluttuttalsle fra vann- og avløpsetaten.
Dette svarbrevet følger også vedlagt. Selger er ikke kjent om overnevnte forhold er rettet i ettertid. Det er tiltakhavers/ansv. søkers ansvar å få utstedt ferdigattest.

Forretningsfører

OBOS Eiendomsforvaltning AS

Regulering

Eiendommen ligger i felt D på en tomt regulert til byggeområde for boliger med gjeldende reguleringsplan S-3900, Silurveien (..), vedtaksdato 15.05.2002. Reguleringskart med bestemmelser følger vedlagt.

Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette kan føre til endring av noen av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Det pågår nå oppdateringer av reguleringsplanene som er berørt, men dette vil ta noe tid. Informasjon om kommuneplanen med lenker til kartinnsynsløsning finner du på: https:www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Interessenter bes selv undersøke dette.

Offentlige planer

Iht. Oslo kommune ved Plan og bygningsetatens hjemmeside for planinnsyn er det p.t. pågående reguleringsarbeid i nærhet/tilknytning til eiendommen:
- Saksnr: 201718857 - Silurveien 18-20 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger. Status: Oppstartsmøtet ble avholdt 14.05.2018. Oppstart av planarbeid er varslet og forhåndsuttalelser vurdert.
Om reguleringssaken/planprogrammet: I planforslaget foreslås boligbebyggelse med to-tre punkthus med felles inngangsetasje. Det utgjør BRA Bolig: ca. 5.000m2. Bebyggelsen følger veien med de første etasjene og har inntrukne øverste etasjer. Det gir 2-3 etasjer mot veien og 2-4 etasjer som er trukket inn over dette. Sett fra Ullernåsen stasjon vises forslaget med 1-4 etasjer over terrenget i vest. Silurveien 20 skal etter ønske fra Byantikvaren bevares, og vil bli et felleshus for området og boligprosjektet. Dialogmøte 3 ble avholdt med Oslo PBE 29.10.2018 og referat og illustrasjoner følger av byggesaken. Da ingenting er endelig vedtatt i skrivende stund, er det vanskelig å si hva som vil skje på tomten og hvilken betydning det vil evt få for Silurveien 47, samt og hva som blir vedtatt. For ytterligere informasjon, kontakt saksbehandler hos Oslo PBE eller se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201718857

- Saksnr: 201708944 - Huseby - Vannbehandlingsanlegg - Ny vannforsyning i Oslo. Status: Planprogram fastsatt i Oslo kommune 6. juni 2018. Offentlig ettersyn forventes rundt årsskiftet 2018/2019. Foreløpig planlagt byggestart i 2020 med ferdigstillelse i 2028.
Om reguleringssaken/planprogrammet: Oslo kommune må styrke sin overordnede vannforsyning med en bedre reserve- og beredskapsvannforsyning, samt tilrettelegge for å møte en betydelig befolkningsvekst i byen i årene som kommer. Mattilsynet har gitt Oslo kommune pålegg om etablering av en fullgod reservevannforsyning innen 1. januar 2028. Det er nå satt i gang et reguleringsarbeid som skal legge til rette for etablering av en ny uavhengig vannforsyning for Oslo kommune med ny råvannskilde, nytt vannbehandlingsanlegg og tilhørende overføringssystemer. Dette vil øke vannforsyningssikkerheten. Se saksinnsyn for nærmere informasjon om pågående reguleringssak, samt infoside:
https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/vannforsyning-oslo/

Iht. Oslo kommune ved Plan og bygningsetatens hjemmeside for saksinnsyn er det p.t. ingen pågående byggesaker i direkte nærhet til eiendommen.

Konsesjonsplikt

Eiendommen er ikke underlagt regler om konsesjon.

Odelsrett


Ingen

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Forbehold

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser, husordensregler, regnskaper, budsjetter, innkalling og referat fra siste års sameiermøte etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler 1,4 % inkl. mva i provisjon. I tillegg er det avtalt oppstartsgebyr kr 9.900,-, visninger kr 3.500,- pr stk (2 første gratis), markedspakke kr 19.900,-, inneståelsesebyr kr 1.620,- og vederlag for garantipremieforsikring 0,1 % ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 19.900,- og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS
Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl.

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Frogner
Pb 3094 Elisenberg
0207 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998557569