Eiendom

Lekker, gjennomgående selveier - Sydvestvendt terrasse med fjordutsikt og fantastisk panorama samt garasjeplass.

Lekker, gjennomgående selveier - Sydvestvendt terrasse med fjordutsikt og fantastisk panorama samt garasjeplass.
Solgt

Fakta

 • Sondreveien 2 G
 • Primærrom
  138
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  10 200 000 ,-

Omkostninger

10 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
245 000,- (Dokumentavgift)
4 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
260 149,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 460 149,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  138
 • Tomt
  6712

Oppdragsnummer

159-18-0606

Eier

Børre Theodor Børresen

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 29 Bnr. 573 Snr. 3 i Oslo kommune

Etasje

1

Byggeår

1972 / modernisert 2012

Areal

Primærrom: 138 kvm, Bruksareal: 138 kvm, Bruttoareal: 155 kvm

Antall rom

4

Tomtetype/areal

Festet fellestomt / 6712 kvm

Forretningsfører

Sylvia Tone Bjerknæs-Jacobsen

Velkommen til Montebello

Privatmegleren ved Jon Kvisgaard har gleden av å presentere en solrik gavl-leilighet i Sondreveien 2 G. Leiligheten har stor vestvendt terrasse og panorama mot sydvest. Boligen ligger i byggets første etasje med tilnærmet trappefri adkomst, og det er tørrskodd adkomst til garasjen. Den store terrassen er leilighetens hovedattraksjon, med flott utsikt ut Oslofjorden, og sol fra midt på dagen med nydelig kveldssol til sent på kveld.

Leiligheten har en romslig stue med peis og store vindusflater og utgang til terrassen. Hjertet i boligen er et lekkert kjøkken med innholdsrik og moderne innredning samt spiseplass og anretning. Boligen har tre soverom hvorav hovedsoverommet har bad en-suite og direkte utgang til terrassen. Forøvrig har leiligheten et ekstra bad, romslig entré samt stor stue/spisestue. Det medfølger store boder og en garasjeplass. Velkommen til en hyggelig opplevelse!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et svært attraktivt boligområde på Montebello i Oslo med kort vei inn til sentrum. Nærområdet på Montebello er svært veletablert med store, velstelte grøntarealer mellom bebyggelsen, noe som gir en åpen og fri følelse. Noen få hundre meter ovenfor eiendommen, ligger Montebello Bad & Trim med temperert basseng, treningsapparater og behandlingsrom.

Nærområdet forøvrig består av de populære friområdene i Mærradalen og i Husebyskogen, med turstier og lysløype. Turmulighetene her, sommer som vinter, er ifølge beboerne i nabolaget blant områdets beste kvaliteter, og nærområdet er også et eldorado for hundeeiere. Det er kun noen få minutters gangavstand til Montebello T-banestasjon, med kort reisetid til Majorstuen og Sentrum. Ved Njårdhallen er det SATS ELEXIA treningssenter og dagligvareforretning.

Kort fortalt

- Representativ terrasseleilighet med panorama.
- Stor og luftig, - gjennomgående gavl-leilighet.
- Det medfølger en garasjeplass i felles anlegg.
- Enkel, trygg og tørrskodd adkomst fra garasjen.
- Stor stue med utgang til terrasse på ca. 28 kvm.
- Vestvendt terrasse med fjordutsikt og kveldssol.
- Lekkert HTH kjøkken med utsikt og spiseplass.
- Gjennomgående pene gulv i hele leiligheten.
- Tre romslige soverom, - et utgang til terrasse.
- Hovedsoverom med lekkert baderom en-suite.
- 2 delikate baderom-wc rehabilitert i nyere tid.
- Svært gode lagringsmuligheter i flere boder.
- Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer.
- Kort vei til trikken på Montebello T-banestasjon.

Byggemåte

Fundamentert til faste/komprimerte masser og fjell. Støpt såle av betong. Grunnmur i støpt betongkonstruksjon. Drenering fra oppføringstidspunktet. Murkonstruksjon utvendig forblendet med spekket teglstein. Utfyllende betongceller i bindingsverk med utvendig kledning. Etasjeskillere i betongelementer/plasstøpt betongkonstruksjon. Trevinduer og terrassedører med 2-lags isolerglass originale vindusrammer fra byggeår samt enkelte med vindusglass fra 1980/82. Nyere terrassedør og tilhørende vindusfelt i stue med i metallrammer. Flatt tak i betongkonstruksjon. Antatt tekket med PVC folie og membran. Mekanisk festet. Takrenner, nedløpsrør, takbordbeslag og pipehatter i malt metall. Delvis overbygget terrasse i betongkonstruksjon. Opplysningene er hentet fra tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Arealer

Primærrom: 138 kvm, Bruksareal: 138 kvm, Bruttoareal: 155 kvm

Innhold

Sydvestvendt terrasseleilighet som inneholder: Romslig entré, kjøkken med spiseplass, spisestue/stue med peis og utgang til terrasse, 3 soverom hvorav hovedsoverom har bad en-suite og utgang til terrasse, baderom 2, terrasse på ca. 28 kvm., store boder samt garasjeplass i felles parkeringsanlegg med tørrskodd adkomst.

Entré/hall

Entréen gir et godt førsteinntrykk av boligen. Rommet er stort nok til at man kan ønske gjester velkommen samtidig som de har god plass til å henge av seg ytterklær. Entréen er godt opplyst med i downlights i himling.

Kjøkken

Kjøkken fremstår som moderne og innbydende med nyere HTH innredning fra 2013. Kjøkkeninnredningen har store benkeflater, godt med skapplass og inneholder hvitevarer som innbygget stekeovn, keramisk platetopp (induksjon), oppvaskmaskin samt ventilator. Det er laminat benkeplater og slette malte fronter, samt fliser over benk og overlys.

Stue med peis

Hovedstuen har store vinduer mot vest som slipper inn mye lys, og har direkte utgang til terrassen. Fra terrassen er det nydelig kveldssol og utsikt ned og ut Oslofjorden. Videre har stuen god plass for fleksibel møblering samt en flott, åpen peis.

Terrassen

Terrassen er delvis overbygget og fremstår som en forlengelse av stuen. Det erogså utgang fra hovedsoverommet. Terrassen har impregnert tredekke og utelys. Utsikten fra gavlen mot syd og leilighetens orientering mot vest, er en nærmest perfekt kombinasjon som sikrer den beste solgangen og frieste siktlinjen.

Soverom og garderober

Leiligheten har tre soverom med tilhørende garderobeløsninger. Hovedsoverommet har direkte adkomst til et lekkert baderom, samt utgang til terrassen. Soverom 2 har store vinduer med flott utsyn. Soverom 3 ligger i bakkant av stuen og kan fungere godt som hjemmekontor eller lukket tv-stue/bibliotek. For ekstra lagringsmuligheter har boligen boder med god størrelse.

Baderom

Leiligheten har to delikate baderom, begge modernisert i 2012 og utstyrt med påkostet sanitærutstyr som harmonerer godt med leilighetens moderne preg. Hovedbadet ligger i tilknytning til hovedsoverommet og har mosaikkfliser i dusjsonen, veggmontert wc og servant med skuffeløsning samt speilskap med belysning. Videre har badet god belysning med downlights, gulvvarme samt opplegg for vaskemaskin. Det andre badet har grå mosaikkfliser i dusjsonen, servant, speil med belysning og veggmontert wc. Dette badet har også deilig gulvvarme og god belysning med downlights.

Oppvarming - Teknisk

Varmeanlegg med elektrisk gulvvarme på begge baderom. I tillegg panelovner med Nobø varmestyring og åpen peis i stuen. Naturlig avtrekk fra ventiler tilkoblet luftekanaler fra byggeåret. I tillegg luftespalter på vinduer. Periodisk mekanisk avtrekk fra kjøkken og baderom. Varmtvannsbereder på ca. 300 liter OSO bereder fra år 2000 montert i bod 2. Automatiske persienner i stuen fra 2016. Manuell markise på terrassen. Utelys og varmelampe i tak på terrassen. Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod 1. Dørtelefon. Kabel-tv/bredbånd. Alarm tilkoblet Verisure alarmsentral.

Parkering / Garasje

Det medfølger en parkeringsplass i felles garasjeanlegg med direkte adkomst til felles inngang. Plassen ligger nærmest døren, og er merket med nummer 31. Man går trygt og tørrskodd inn i felles oppgang, og kun en trapp opp til leiligheten.

Forretningsfører opplyser om at garasjeanlegget vil bli oppgradert med strøm for lading av el-biler. Det er videre godt med parkering rett utenfor hovediinngangsdøren. Øvrig parkering i nabolaget, etter områdets gjeldende bestemmelser.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1971/12010-123/105 Festekontrakt - vilkår
Tinglyst 08.07.1971
festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 20,137
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE

2012/966205-1/200 ** Nye vilkår - feste
Tinglyst 15.11.2012
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 96.943

1992/29296-1/105 Erklæring/avtale
Tinglyst 15.06.1992
EIENDOMMEN ER FORMELT SEKSJONERT
Gjelder denne registerenheten med flere

1971/14526-3/105 Festekontrakt - vilkår
Tinglyst 27.08.1971
festetid: 99 år
FRAMFESTEKONTRAKT
ÅRLIG AVGIFT NOK 719
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder feste

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet kommunalt vann- og avløp.

Ferdigattest

Det er utstedt ferdigattest på eiendommen. Kopi av ferdigattest ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 2 096 773,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 6 709 674,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger (terrassehus). Reguleringsbestemmelse S-1600. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne. Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Energimerking

Selger har ikke energimerket boligen og interessenter må derfor legge til grunn at bygningen har oppvarmingskarakter Rød - energikarakter G (laveste nivå).

Beskrivelse av sameiet

Boligsameiet Sondreveien 2 G-N består av 28 eierseksjoner, og er en del av Søndre Huseby Boligstiftelse. Sameierne fester Gnr. 29, Bnr. 573 i Oslo kommune. Sameiets formål er å ivareta sameiernes fellesinteresser og administrere eiendommen og felles anlegg på vegne av sameierne. Sameiet har ikke langsiktig gjeld og er drevet solid økonomisk.

Sameiet er registrert i Brønnøysundregistrene med org. nummer 979 912 420, og sameiets forretningsfører er Tone Bjerknæs-Jacobsen. Sameiets bygningsmasse er forsikret i W.R Berkeley Insurance, med polisenummer 200027.3.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning for 2017 som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Husdyrhold er tillatt, under forutsetning av at den ikke sjenerer andre beboere, samt at styret har gitt sin godkjennelse.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1. Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Faste, løpende kostnader

Fellesutgifter er på kr 3 052,- pr. mnd.
Fellesutgiftene inkluderer: Kabel-tv, bredbånd, forsikring, kommunale avgifter, festeavgift, garasjeplass, strøm i fellesområder, vaktmester, samt gressklipping og snømåking av fellesarealer.

Strømkostnader er ukjent da selger ikke har bebodd boligen.

Eiendomsskatt for skatteåret 2018 er på kr 6 329,- for denne seksjonen ifølge eiendomskattelisten fra Oslo kommune.

Bygningen er forsikret via sameiet i W.R Berkeley Insurance (polisenummer 200027.2)
Innboforsikring tegnes av ny eier.

Vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kan medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Andel fellesgjeld er på kr 0,- og andel formue er på kr 10 004,- pr 31.12.17 ifølge forretningsfører. Andel fellesgjeld og formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

10 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
245 000,- (Dokumentavgift)
4 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
260 149,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 460 149,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Festeavtale

Sameiet Sondreveien 2 G-N er en del av Søndre Huseby Boligstiftelse, som fester tomt av Eidis Huseby. Festetiden er 99 år fra kontraktens underskrift, datert 03.02.1972. Festekontrakten ble reforhandlet i 2012, og fester er Søndre Huseby Boligstiftelse - SHB - som igjen fremfester til hver enkelt seksjonseier.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut til boligformål. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 22. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Det er påhviler hverken odel eller konsesjonsplikt på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.1 150)
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525)
Innhenting av opplysninger (Kr.6 000)
2 visninger og overtagelse (Kr.7 500)
Digital annonsering "klikk" (Kr.6 900)
Ukens bolig på finn.no (Kr.2 900)
Oppstart/Etablering (Kr.12 500)
Meglerprovisjon (Kr.191 250)
Oppgjørskostnad (Kr.7 500)
Markedspakke (Kr.24 900)
Factoring (Kr.6 500)
Totalt (Kr.267 625)
Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 19 900,- samt alle utlegg.

Finn.no: Lokalområde

Montebello