Eiendom

ULLERNÅSEN - Flott endeleilighet over hel etg. på 257 kvm - fantastisk utsikt over Oslo by og fjord med herlig terrasse på 83 kvm - carport - 2 bad - 2(3) soverom

ULLERNÅSEN - Flott endeleilighet over hel etg. på 257 kvm - fantastisk utsikt over Oslo by og fjord med herlig terrasse på 83 kvm - carport - 2 bad - 2(3) soverom

Fakta

 • Øvre Ullern Terrasse 50
 • Primærrom
  234
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  11 800 000 ,-

Omkostninger

11 800 000,- (Prisantydning)
162 884,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
11 962 884,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
299 050,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 11 962 884,-))
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
315 417,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
12 278 301,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  234
 • Tomt
  19127

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: Inkl. i felleskostnadene.
Felleskostnader: kr. 5 171 per md.
Festeavgift: kr. 12 613,- per år (for 2018).
Eiendomsskatt utgjør kr. 11 453,- per år.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Høydepunkter

* Endeleilighet over hel etasje med vinduer på 3 sider.
* "Eneboligfølelse" med egen inngang, men fordel av alt samlet på ett plan.
* Gjennomgående god standard, oppgradert/renovert i 2007/08 og i perioden 2011-2013.
* Hovedsoverom i egen 'fløy' med bad en-suite, egen walk-in garderobe og utgang til den flotte terrassen.
* Herlig sydøstvendt terrasse på 83 m², med panoramautsikt over Oslo by og fjord og gode solforhold fra tidlig om morgen til ut på ettermiddagen.
* Soverom 2 (med egen utgang til terrassen) var opprinnelig 2 soverom, dette er enkelt å tilbakeføre dersom man ønsker ett tredje soverom.
* Egen inngang til stor bod i bakkant av boligen, ifra terrasse og innvendig via arbeidsrom.
* 2 stk. elektriske markiser på terrassen.

Beliggenhet

Solrik selveierleilighet beliggende på Ullern med panoramautsikt mot Oslo by og Oslofjorden. Leiligheten er på størrelse med et større hus og omfatter hele 4. etasjen - her har man alt på ett plan. Den ligger høyt og fritt med lys inn fra tre sider og har stor terrasse på 83 m².

Tilbaketrukket beliggende i grønne omgivelser i et meget attraktivt og populært boligområdet. Panoramautsikt over deler av byen og fjorden. Området ble utbygget på 1960-tallet og er meget veletablert med store friarealer mellom bebyggelsen som gir en åpen og fri følelse.

Denne delen av Ullernåsen er attraktiv for såvel barnefamilier som for etablerte voksne. Kort vei til skoler og flere barnehager i området. Nærområdet består av populære friluftsarealer i Mærradalen med flotte turmuligheter, kun hundre meter fra eiendommen. Friområdene her, sommer som vinter, er ifølge beboerne i nabolaget, nærområdets beste kvalitet. Dette sammen med den ekstraordinære utsikten fra eiendommen gir en unik følelse av nærhet til Oslo og fjorden. Det er kort vei til Ullernåsen T-banestasjon, med 15 minutter reisetid til Sentrum. Kort kjøretur til CC-Vest kjøpesenter og Røa med de fleste servicetilbud.

Innhold

Svært romslig og innholdsrik terrasseleilighet beliggende i byggets 4. etasje (utgjør hele etasjen) med egen utvendig adkomst. Primærrom utgjør 234 m² som omfattes av entré, stue med peis og utgang til terrasse, spisestue, kjøkken, gang, 2 bad og 2 soverom (begge med utgang til terrassen), vaskerom og innredet arbeidsrom. Sekundærrom utgjør 23 m² som omfattes av bod (delvis utgravd) med adkomst fra arbeidsrommet og bodareal med adkomst fra terrasse og fra vaskerommet. I tillegg disponerer eier ideell andel i en fellesbod i 1. etasje, samt én parkeringsplass i felles carportrekke.

Fra stuen gjennom stor skyvedør og begge soverommene har man utgang til den flotte sydøstvendte terrassen på hele 83 m² som strekker seg rundt to sider av boligen og tilbyr en fantastisk utsikt mot både Oslo by og fjord og gode solforhold. Her har man god plass til å samle hele familien til hyggelige middager om sommeren med plass til flere utegrupper. Adkomst til bodarealet i bakkant av leiligheten fra terrassen. I tillegg har man en hyggelig liten uteplass/platting ved inngangspartiet.

Leiligheten har i dag 2 store soverom, men det har tidligere vært 3 soverom i leiligheten, hvor soverom 2 utgjorde tidligere 2 soverom. Dette kan tilbakestilles med relativt enkel grep hvis ønskelig.

Det gjøres oppmerksom på at grovkjøkkenet/arbeidsrommet og vaskerommet er i dag tatt i bruk og innredet som dette fra selgers side. Disse rommene er iht. opprinnelige plantegninger godkjent som redskapsrom og sluse/matbod og dermed ikke godkjent som rom for varig opphold eller bruksendret til våtrom. Videre bruk vil være kjøpers hele ansvar og risiko. Det gjøres oppmerksom på at takstmannens oppmålinger og betegnelser (gjengitt over) gjøres etter dagens bruk.

Standard

Velholdt leilighet med gjennomgående god standard på utstyr og overflate. Leiligheten har blitt oppgradert jevnlig de siste årene. I 2007/2008 regi av tidligere eiere ble det utført standardheving av innvendige overflater, monterting av ny kjøkkeninnredning og utskiftning av alle vinduer og terrassedører. Nåværende eiere har i perioden 2011-2013 utført en vesetnlig oppgradering som inkluderer oppgradering av begge bad, gulv i kjøkken oppgradert med nye fliser og gulvvarme, elektrisk anlegg er utbedret, alle overflater med parkett er slipt, oljet og vokset og del av tidligere bodareal er innredet som arbeidsrom og vaskerom.

Leiligheten har store og luftige oppholdsrom, som i kombinasjon med lyse overflater og flere store vindusflater skaper en hyggelig og innbydende atomsfære. Boligen egner seg svært godt for både små og store familier som ønsker alt samlet på ett plan, men samtidig svært usjenert og adskilt fra naboer da leiligheten utgjør hele etasjen og man har separat utvendig inngang/adkomst.

Kjøkken:
Innredning med profilerte fronter i kastanje. Lyslister og belysning under overskap. Hvite mosaikkfliser på vegg over benkeskap. Benkeplater i natursten med nedfelt kum i rustfritt stål. Ventilator med avtrekk til kanal. Koketopp med induksjon, kjøleskap, stekeovn og mikrobølgeovn er intergrert i innredningen. Medfølgende oppvaskmaskin innfelt i innredningen.

Våtrom:
Bad tilknyttet hovedsoverommet:
Lekkert og romslig bad med skapinnredning med to fronter i sort høyglans og heldekkende hvit servantplate. Speil med belysning over servant. Veggskap med seks skapfronter i sort høyglans. Innebygget/nedsenket badekar med integrert blandebatteri. Veggfestet klosett med integrert sisterne.

Bad med adkomst fra spisestuen:
Skapinnredning med tre glatte mørke skuffefronter og heldekkene hvit servantplate. Speil med belysning over servant. Nedsenket dusjsone med mosaikkfliser, blandebatteri med stor regnfallsdusj og hånddusj, skillevegg i herdet glass. Veggfestet klosett med intergrert sisterne.

Vaskerom:
Benkeskap med glatte fronter i hvit høyglans og sort benkeplate i laminat. Lyslister og belysning under overskap. Medfølgende tilkoblet vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate. OSO varmtvannsberedere på 300 liter fra 2011.

Overflater:
Himling:
På soverom 2 og begge bad er det nedforede himlinger med malte plater og downlights innfelt. Pusset og malt betong. Takhøyde er målt til ca. 2,5 m. av takstmann.

Vegger:
Fliser på begge bad. Malt platekledning og malt murpuss for øvrig.

Gulv:
Fliser med gulvvarme på begge bad og på kjøkken. Trestavs parket for øvrig i rom for varig opphold. Fliser med varmekabler i innredet del av arbeidsrom og vaskerom, malt betonggulv for øvrig.

Øvrig fast inventar:
Skyvedørsgarderobe med to speilfronter i entré. Garderobeskap med glatte hvite skap- og skuffefronter montert i gang mellom spisestue og hovedsoverom (ca. 4 meter med innredning). Garderobeskap med glatte hvite fronter og veggskap på vegg mot spisestue med to fronter i hvit høyglans på soverom 2. Spesialtilpasset hvit hylleinnredning i stue på vegg mot spisestue.

Innredet og romslig arbeidsrom med fronter i hvit høyglans. Lyslister og belysning under overskap. Benkeplater i sort laminat med aluminiumsprofil. Benkeskap og overskap rett fram innenfor kjøkken har tilsvarende fronter og benkeplate. Kjøl- og fryseskap er frittstående.

Teknisk:
Det er to TV-uttak i stuen og ett TV-uttak på hvert soverom. Det er installert et moderne alarm- og brannvarslingssystem med flere elektroniske bevegelsessensorer og røykvarslere som dekker hele leiligheten. Elektrisk styrt markise på terrassen. Sikringstavle med totalt 16 fordelingskurser med nyere jordfeilautomater.

Byggemåte

Utdrag fra tilstandsrapporten:
Terrassehus oppført i 1963 med betongfundamenter på fjellgrunn, grunnmur i 20 cm betong med 5 cm lettbetong på innside. Armert betonggulv på avrettet grunn med pukk, isolert med 5 cm isopor og påstøp med avretning. Yttervegger i betongkonstruksjon med isolert bindingsverk mellom bærende elementer. Fasader i beiset panel og malt murpuss. Tak med oppforet betongdekke, tekket med takpapp eller folie. Pusset og malt teglsteinspipe, oppmurt peis med pusset og malt sokkel og peiskappe i stue. Etasjeskille i armert betong. Vinduer med tolags isolerglass i malte trerammer, skiftet i 2007/2008. Ytterdør i teak med tolags termoglassrute. Ytterdør i tre med tolags termoglassrute til innredet arbeidsrom. Terrassedører med tolags isolerglass, skiftet i 2007/2008. Terrassedekke i betong med terrassebord i teak på overflate (nylig overflatebehandlet). Rekkverk i sortlakkert stål med nymontert beiset treverk.
Mekanisk avtrekk, elektrisk vifte for ventilasjonskanaler er montert. Avtrekksventiler på begge bad er tilknyttet ventilasjonskanal (basert på naturlig oppdrift i kombinasjon med elektrisk vifte). Ventilator i kjøkken har også avtrekk til kanal.

Tomt

Festet fellestomt: 19127 kvm.

Pent opparbeidet fellesareal med gressplen, bed, busker og trær. Sittebenker. Terrengtrapper i betong med snøsmelteanlegg og malt stålrekkverk. Terrengstøttemurer i granitt. Enkelte partier med naturtomt. Asfaltert gang- og kjøreadkomst.
Felles lekeplass med trampoline, felles benker og bord.

Tomten festes av Mallin Eiendom AS med en ideell andel på 1/54 av den enkelte huseier. Mallin Eiendom AS leier grunnen av Cecilie Nustad. Festeforholdet ble forlenget på samme vilkår i 2006, da opprinnelig festetid utløp. Festeavgiften betales separat årlig og iht. årsberetningen foreligger det egen festeavtale for hver leilighet/huseier. Se også punktet "andre forhold" i salgsoppgaven og vedlagt informasjon fra sameiet.

Parkering

Eiere disponerer én parkeringsplass (nr. C53) i felles velholdt carportrekke (bredde 2,4 m.). Bruks-/disposisjonsrett til plassen følger av oversiktsskjema hentet fra huseierforeningens hjemmeside.
Gjesteparkering på oppmerkede plasser på huseierforeningens tomt. Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Lading av el-/hybridbil:
Styret har nå avklart med Hafslund at det er mulig å opprette individuelle ladepunkter ved å hente ekstra kapasitet fra transformator på midtre nivå (hvor denne leiligheten disponerer 1 parkeringsplass), og det kan dermed tilbys ladeopplegg i alle carporter på midtre nivå, etter sammen modell som på øvre nivå. Prisen for grunnvestering vil ligge på rundt kr. 10 000,- og tilpasset ladestasjon på kr. 25 625,-. Arbeidene med midtre nivå er nå i prosjekteringsfasen (det antas fra styret at det kan ferdigstilles ila høsten). Se pkt. 2.4.3 i årsberetningen vedlagt salgsoppgaven for ytterligere informasjon.

Adkomst

Fra Vækerøveien, ta av inn Lyseveien - ta av til høyre inn Hoffsjef Løvenskiolds vei der veien deler seg og følg veien innover (blir til Øvre Ullern Terrasse). Boligen ligger helt innverst i Øvre Ullern Terrasse på venstre side. Adkomst til leiligheten via utvendig trapp med varmekabler.
Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt ved felles annonserte visninger. Se for øvrig kartutsnitt i FINN-annonsen for evt. veibeskrivelse.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner (alle inndekte i regi av tidligere eiere). Gulvvarme på kjøkken og begge bad. Peis i stue. 300 liters varmtvannsbereder (ny i 2011) er plassert på vaskerommet.

Strømforbruk utgjør ca. 32 800 kWh pr. år.
Ovennevnte er basert på selgers nåværende forbruk, og kan variere avhengig av bl.a. bruksmønster og antall beboere.

Sameiet

Leiligheten er en del av Huseierforeningen Øvre Ullern Terrasse. Huseierforeningen består av 54 leiligheter/seksjoner og én vaktmesterleilighet (for tiden bortleid), og reguleres av vedlagte vedtekter. Hver leilighet utgjør én seksjon med eget hus- og gatenummer, med unntak av vaktmesterleiligheten som er felleseie. Sameiet er ikke formelt seksjonert, men reguleres likevel av eierseksjonsloven ettersom det er lovlig opprettet og tinglyst før loven trådte i kraft (jf. § 1 annet avsnitt).

Det er søppelbøtter utenfor inngangen som hentes 2 ganger per uke.

Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Huseierforeningen har opprettet egen hjemmeside hvor beboere kan finne nyttig informasjon: www.ovreullern.no

Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jmf lov om eierseksjoner § 22.

Pågående/fremtidig vedlikehold i huseierforeningen
Det pågår rørfornying i huseierforeningen som vil resultere i økt levetid på avløpssystemet på minst nye 50 år. Gjennomføringen av prosjektet planlegges slik at det skal medføre minst mulig ulempe for beboerne og arbeidet startet etter påsken 2018 og forventes sluttført i løpet av sommeren 2018. Arbeidene er ferdigstilt for denne boligen.
Styret har en stund sett på behovet for terrasserehabilitering, men har foreløpig satt dette på vent da rørfornyingsprosjektet ble prioritert, men vil komme tilbake til dette når rørprosjektet er ferdigstilt.
Se pkt. 2.4.1 og 2.4.2 i årsberetningen vedlagt i salgsoppgaven for ytterligere informasjon.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Andel fellesgjeld

Kr. 162 884,- per 09.05.2018

Sameiet har følgende felleslån:
Lånenr: HANDEL-83977170225
Type lån: Annuitet
Restsaldo: kr. 10 000 000,-
Restløpetid: 20 år
Termin per år: 12
Type rente: Flytende
Rente (25.05.18): 3,40 %
Lånet ble tatt opp ifm. rørfornyingsprosjektet som pågår i huseierforeningen.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning iht. kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet.