Eiendom

Briskeby - Toppmoderne 4-roms loftsleilighet fra 2010/11 med usjenert, vestvendt takterrasse på ca. 8 kvm og påkostet standard.

Briskeby - Toppmoderne 4-roms loftsleilighet fra 2010/11 med usjenert, vestvendt takterrasse på ca. 8 kvm og påkostet standard.

Fakta

 • Daas gate 5B
 • Primærrom
  79
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  7 990 000 ,-

Omkostninger

7 990 000,- (Prisantydning)
100 736,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
8 090 736,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
202 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 8 090 736,-))
6 190,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
219 589,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 310 325,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  79
 • Tomt
  462

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et svært attraktivt og rolig boligområde på Briskeby i Oslo, i bydel Frogner, med gangavstand til hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter. Vestkanttorget som ligger like i nærheten, har hver lørdag et torg med basarer og yrende liv.

Det er også kort gangavstand til gode rekreasjonsmuligheter i Slottsparken, Uranienborgparken og flotte Frognerparken - sistnevnte med skulpturanlegget Vigelandsparken. Sør i parken ligger Oslo Bymuseum, mens i øst ligger populære Frognerbadet, samt Frogner stadion med skøytebane på vinteren og fotballbane på sommeren. Bislett Bad byr på innendørs svømmehall.

For hyggelige søndagsturer anbefales turområdene på Bygdøy med bademuligheter, maritime fasiliteter og skiløyper om vinteren. Boligen har også nærhet til Gimle Kino og flere treningssentre, bl.a. Elixia Colosseum park, vis-á-vis Colosseum Kino, med treningshall som gir muligheter for ballspill.

Kort fortalt
- Meget attraktiv 4-roms loftsleilighet fra 2011.
- Tidsmessig, gjennomgående god standard.
- Det er synlige tak- og bærebjelker i alle rom.
- Det praktiseres beboerparkering i området.
- Flere eksterne garasjeanlegg i nærområdet.
- Usjenert, vestvendt takterrasse på ca. 8 kvm.
- Elektrisk gulvvarme i alle rom, elektrisk terrassevarmer, utelys.
- Varmepumpe med varme/kjøle funksjon.
- Lys, innbydende entré med adkomst til hems.
- Skyvdørsgarderobe mot knevegg, gulvvarme.
- Tidsmessig kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Luftig stue med sjenerøs takhøye og flott peis.
- Terrasseutgang, og god plass for spisebord.
- Lyst, delikat baderom med romslig dusjnisje.
- Separat vaskerom med praktiske tørkestativ.
- Tre pene soverom med skyvedørsgarderobe.
- Ett soverom direkte tilknyttet walk-in closet.
- Lagring på hems og i disponibel kjellerbod.
- Enstavs eikeparkett i alle rom, unntatt våtrom.
- Sikringstavle med automatsikringer
- Kabel-tv er inkludert i felleskostnader.

Byggemåte

Fundamenter i gråstein. Grunnmur i gråstein/teglstein. Yttervegger i teglsteinsmur med pusset og malte fasader. Vertikale vinduer og Velux overlysvinduer med tolags isolerglass. Blendingsgardiner og persienner er montert til overlysvinduer. Saltak i trekonstruksjon, tekket med takstein. Yttertaket er tekket om i forbindelse med innredning av råloftet i 2010/2011. Etasjeskillere i trebjelkelag, isolert med stubbloftsleire. Trebjelkelag i leiligheten er avrettet og isolert.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 79 kvm, Bruksareal: 79 kvm, Bruttoareal: 89 kvm

Innhold

4. etasje: Entré, stue/spisestue/kjøkken, bad/wc, vaskerom, 3 soverom og walk-in closet.
Annet: Disponibel kjellerbod på ca. 10 kvm.

Standard

Velkommen til visning!
Daas gate 5 B er en luftig, tidsmessig og meget attraktiv 4-roms selveierleilighet i loftetasje, med ettertraktet beliggenhet i en betydelig oppgradert bygård fra 1891. Loftet ble innredet til leilighet i 2010/11 og fremstår med god, håndverksmessig standard over innredning og utstyr.

Bomiljøet preges av lyse, nøytrale fargevalg, god takhøyde, samt rikelig lysinnslipp fra et antall takvinduer. Det er gulvvarme og synlige tak-og bærebjelker i alle rom. Med unntak av våtrommene er det enstavs eikeparkett på alle gulv. Elanlegg og røropplegg er fra innredningsårene.

Fra stuen er det utgang til en usjenert, vestvendt takterrasse på ca. 8 kvm, perfekt for solrike avbrekk i en hektisk hverdag. Terrassen har flislagt gulv med underliggende varmekabler, elektrisk terrassvarmer og utebelysning, samt god plass for egnet møblement. Det er beboerparkering i områdets gater, og mulighet for leie av reservert plass i flere eksterne garasjeanlegg.

Leiligheten har en innbydende entré med skyvedørsgarderobe mot knevegg, et tidsmessig kjøkken med integrerte hvitevarer, og en herlig stue med ekstra takhøyde til mønet, stilfull peis og god plass for spisebord. Det er romslig dusjnisje med regnfallsdusj på det delikate badet, separat vaskerom, samt tre pene soverom med tilhørende skyvedørsgarderober. Hovedsoverommet er sågar direkte tilknyttet walk-in closet. Ytterligere lagringsplass finnes på hems med adkomst fra entré og i romslig, disponibel kjellerbod.

Entré
Entreen gir et meget godt førsteinntrykk av leiligheten. Rommet har enstavs eikeparkettgulv med underliggende varmefolie, samt malte vegger og skråhimling i skinnende hvitt. Det er synlige bærebjelker, og mot knevegg er det montert skyvedørsgarderobe med fronter i frostet glass. Ved inngangsdøren er det montert porttelefon. Fra entréen er det adkomst til en praktisk hems over felles trapperom, noe som gir gode muligheter for lagring.

Stue
Leiligheten har en lys og herlig stue i åpen løsning med et stilrent designkjøkken. Hit strømmer daglyset inn i rikelig monn fra fire takvinduer, samt vindu og glassdør mot takterrassen. Det er ekstra takhøyde til mønet på drøye 3 m, synlige takbjelker, enstavs eikeparkettgulv med underliggende varmefolie, og malte vegger i en smakfull kombinasjon av hvitt og grått.

Ved hvitmalt pipeløp sørger en lekker peis med glassdører og stålramme for ekstra stemning gjennom mørke årstider. Stuen har god plass for sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord.

Kjøkken
Det kompakte, tidsmessige kjøkkenet krones med barløsning ut mot stuen. Innredningen har hvite høyglansfronter, hvite komposittbenkeplater, samt underlimt vaske- og skyllekum. Det er montert belysning under overskap. Videre har kjøkkenet integrert stekeovn, induksjonstopp, kombinert kjøl/frys, oppvaskmaskin og ventilator.

Bad/wc/vaskerom
Boligen inneholder bad og separat vaskerom. Badet fremstår som særdeles delikat med lysegrå gulvfliser, lyse veggfliser, og lysegrå mosaikkfliser på gulv i dusjsone. Det er synlige takbjelker, gulvvarme, downlights og elektrisk avtrekksvifte. Videre er det montert et større speil, heldekkende servant på servantmøblement i hvitt høyglans, og matchende, hvit skuffemodul. I tillegg har rommet vegghengt toalett, og dusjnisje med vegg og dør i herdet glass, samt både regnfallsdusj og hånddusj.

Vaskerom
Vaskerommet er innredet med antrasittgrå gulv- og sokkelfliser, samt hvitmalte vegger. Rommet har sluk og gulvvarme, hyller for oppbevaring av vaskeprodukter, og tre veggmonterte, nedfellbare tørkestativ. Selvsagt finnes det også opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom og garderobe
Leiligheten har tre lyse og pent oppussede soverom. Rommene har ekstra takhøye til skrått yttertak, enstavs eikeparkettgulv med underliggende varmefolie, og hvitmalte vegger. På hovedsoverommet er det nøytrale fargevalget oppbrutt av en grå fondvegg. Rommet er sågar tilknyttet et hendig walk-in closet med veggmontert hyllesystem, opphengstenger, samt hvit kommode mot knevegg.

Det er skyvedørsgarderober med fronter i frostet glass på to av soverommene, samt skyvedørsgarderobe med speildører på det tredje. Det er ytterligere lagringsplass i skyvedørsgarderobe mot knevegg i entré. Boligen har for øvrig god lagringsplass på hems med lysinnslipp fra takvindu, og i disponibel kjellerbod på ca. 10 kvm.

Utstyr

Det er naturlig og mekanisk ventilasjon. Sikringstavle med jordfeilautomater. Videre har boligen 200 liters varmtvannsbereder plassert i ekstern bod, callinganlegg i entré, tilknytning til felles brannvarslingsanlegg, kabel-tv inkludert i felleskostnader, samt gulvvarme, elektrisk terrassevarmer og utebelysning på terrasse.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med varmekabler i entré og på bad, samt varmefolie under parkett. Supplerende oppvarming med peis i stuen og varmepumpe. Peis er tilknytt rehabilitert teglsteinspipe.

Parkering / Garasje

Det er beboerparkering i omkringliggende gater, samt mulighet for leie av reservert plass i flere eksterne parkeringsanlegg i nærmiljøet

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Leiligheten har utgang fra stuen til en usjenert, vestvendt takterrasse på ca. 8 kvm. Terrassen har grå gulvfliser med underliggende varmekabel, gråmalt rekkverk i betong med toppmontert, frostet skjermglass, samt god plass for utemøblement. Benkene på terrassen er fastmontert. Videre er det montert elektrisk terrassevarmer, og utebelysning som legger forholdene til rette for anvendelse også etter at solen har gått ned. Felles gårdsrom er oppgradert i senere år med steinsatt grunn og felles skur for barnevogner.

Tilliggende fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Kiwi (som også har apotek rett ved siden av), samt Joker og Meny. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Bogstadveien og Bygdøy allé et rikt og spennende utvalgt av mote, interiør og spesialbutikker. Det er også kort vei Vika med House of Oslo, Aker brygge som er Oslos møteplass for shopping, servering og underholdning, samt øvrige handlegater i sentrum.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, t-bane og tog. Nærmeste holdeplass er Briskeby som ligger ca. 180 m fra boligen. Med bil fra Briskeby tar det ca. 4 min til Majorstuen, 7 min til Skøyen, 8 min til Oslo S og 46 min til Oslo Lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Uranienborg barne- og ungdomsskoleskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Det er også kort avstand til både Blindern og Politihøyskolen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1884/990792-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
09.12.1884
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-213/76/0/1-14
Gjelder denne registerenheten med flere

1976/507723-3/105 Pantsettelseserklæring
14.04.1976
BELØP: NOK 5.000
Panthaver:Sameiet
Lnr: 1108458
PANTSETTELSESERKLÆRING
ANFØRT PRIORITET: ETTER SENERE PANTEHEFTELSER
Overført fra: 0301-213/76/0/1-14
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" for Vaaningshus (år 1891). Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 724 722,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 5 519 110,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger. Reguleringsbestemmelse S-2255.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne.
Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Jørgen Moes gate 2 - Påbygg av vinterhage på loftsetasje - Fasadeendring: Saksnummer: 201615856 - Byggesak

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Daasgate 5, Org.nr. 976221915. Boligselskapet består av 17 boliger.

REHABILITERING/STØRRE VEDLIKEHOLD
2017: Skiftet til oppgradert avfukter i kjeller begge bygg. De gamle var utslitt.
2016: Hull i boder B-blokk tettet og rottesikret. Beslag lagt på tak ut mot Daasgt, og mellom
Byggene (ikke mot bakgård) for å sikre isfall. Dugnad gjennomført.
2015:
2014: Det er montert nytt lokk på kum i bakgård, samt lagt betongheller på dekke i bakgård.
Det er satt opp nytt gjerde mot naboer i bakgård.

Forslag fra seksjonseier om utforming av bakgård:
Årsmøtet ga styret mandat til å utrede nærmere i forbindelse med bygging av sykkelskur.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 4 558,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kommunale avgifter, felles forsikring, betjening av felles gjeld, trappevask, kabel TV (GET), forretningsførsel og daglig drift er inkludert i beløpet.

Andre faste utgifter:
Forsikring i / Gjensidige Forsikring kr (polisenummer 81349075)
Andre utgifter:
Eiendomsskatt

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

7 990 000,- (Prisantydning)
100 736,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
8 090 736,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
202 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 8 090 736,-))
6 190,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
219 589,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 310 325,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Energiforbruk

2017: 14.927 kWh ifølge selger.

Spesifikasjon av lån

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12123321764, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 15.06.2018: 3.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 54.6
Saldo per 15.06.2018: 996 899
Andel av saldo: 100 737
Første termin/første avdrag: 01.10.2012 ( siste termin 01.11.2031 )

Annen nyttig informasjon

Opplysninger fra forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle interessenter til å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget. Megler anbefaler at boder besiktiges før bud fremmes.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Eiendomsskatt
Oslo kommunen har bestemt at boligverdien fra Skatteetaten legges til grunn for beregningen av eiendomsskatt. Bystyret i Oslo har vedtatt et bunnfradrag for boliger på fire millioner kroner. Hvis eiendomsskattegrunnlaget er mindre enn fire millioner kroner, får du ikke eiendomsskatt på boligen. I 2017 beregnes det tre promille i eiendomsskatt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.