Eiendom

Lekker 4 roms hjørneleilighet med to stuer, to balkonger og fine ildsteder. Ekstra takhøyde med rosetter og stukkatur.

Lekker 4 roms hjørneleilighet med to stuer, to balkonger og fine ildsteder. Ekstra takhøyde med rosetter og stukkatur.

Fakta

 • Schultz gate 37
 • Primærrom
  114
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  9 400 000 ,-

Omkostninger

9 400 000,- (Prisantydning)
129 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
9 529 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
238 220,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 9 529 000,-))
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
255 092,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
9 784 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  114
 • Tomt
  744

Oppdragsnummer

6-19-0096

Eier

Cathrine Bjerke Råstad
Henrik Lundin

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 215 Bnr. 356 Snr. 15 i Oslo kommune

Etasje

4

Byggeår

1914

Areal

Primærrom: 114 kvm, Bruksareal: 114 kvm, Bruttoareal: 130 kvm
Rom som er P-rom: 4. etasje: Entré/gang, bad/wc, kjøkken, 2 stuer, 2 soverom, omkledningsrom, wc og vaskekott.

Antall rom

4

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 744 kvm

Forretningsfører

HBRI AS

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et urbant, populært og meget sentralt boligområde på Majorstuen i Oslo. Det er kort avstand til alle typer bymessige fasiliteter, samt flotte tur- og rekreasjonsområder. Bogstadveien med alle sine shoppingmuligheter ligger kun noen kvartaler unna.

Bogstadveien er en attraktiv og moderne handlegate, universelt utformet slik at alle skal ha lik mulighet til å benytte arealene. Følger man Bogstadveien og Hegdehaugsveien ned forbi slottet, når man Karl Johans gate og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum på ca. 25 min. Få også med deg Vestkanttorget med lørdagsmarked, eller bondens månedlige marked på Valkyrie Plass.

Videre er det kort vei til Marienlystparken og Frognerparken. Sistnevnte ligger kun en tusletur fra boligen, og inneholder populære Frognerbadet, Frogner stadion og skulpturanlegget Vigelandsparken. Sør i parken ligger Oslo Bymuseum. Bislett bad, Slottsparken, Stensparken og St. Hanshaugen Park ligger også alle godt innen rekkevidde.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Kiwi, Coop Marked, Meny og Jacobs. Majorstuen og Bogstadveien er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, restauranter og utesteder. Her finner du alt fra store, rimelige kleskjeder til fasjonable motehus du ikke finner andre steder i byen. Colosseum senter er et trivelig kjøpesenter og ligger vis-á-vis Colosseum Kino.

Området har et godt kollektivtilbud via buss, trikk, T-bane og flybuss. Nærmeste holdeplass er Bogstadveien som ligger ca. 5 min å gå fra boligen. Majorstuen er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og fem busslinjer trafikkerer stedet. Med bil fra Majorstuen tar det ca. 6 min til Oslo S, 8 min til Bygdøy og 35 min til Oslo Lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Marienlyst barne- og ungdomsskole med SFO. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. I gangavstand ligger også Blindern, Politihøyskolen, samt privat Høyskole innen helse- og sosialfag, diakoni og ledelse.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 114 kvm, Bruksareal: 114 kvm, Bruttoareal: 130 kvm

Innhold

Planløsning
4. etasje: Entré/gang, bad/wc, kjøkken, 2 stuer, 2 soverom, omkledningsrom, wc og vaskekott.
Annet: Leiligheten disponerer loftsbod og 2 boder i kjeller.

Kort fortalt
- Lekker 4-roms selveierleilighet.
- Flere oppgraderinger senere år.
- Det er beboerparkering i området.
- Balkonger utenfor begge stuer.
- Pene fellesarealer i gårdsrom.
- Entreen har dørcalling med video.
- Kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Kjøkkenøy, vinskap og gassbluss.
- To nydelige stuer med ildsteder.
- Bad med badekar og regnfallsdusj.
- Separat toalettrom tilknyttet entré.
- Flislagt vaskekott med bereder.
- To pene soverom, ett med skap.
- Omkledningsrom med innredning.
- Lagring i loftsbod og to kjellerboder.
- Automatsikringer og jordfeilbryter.
- Ekstra takhøyde, rosetter, stukkatur.

Standard

Entré
Leiligheten ligger i fjerde etasje og har adkomst via en felles trappegang med jerntrapper og store vinduer. I tillegg har leiligheten en separat utgang fra kjøkkenet via en baktrapp i tre. Entreen har flislagt gulv, original, hvitmalt inngangsdør med trådglass, og downlights i himling. Veggene har hvitmalt brystningspanel og er ellers malt i en behagelig fargevalør. Innenfor inngangsdøren er det montert knaggrekke og dørcalling med video.

Kjøkken
Det romslige kjøkkenet gir et lekkert inntrykk med flislagt gulv, vegger i en varm fargetone og downlights i høy himling. Innredningen har glatte, hvite fronter, frostede vitrineskap, mosaikkfliser over benken og benkeplate i heltre eik med underlimt oppvaskkum. Kjøkkenet har ellers fine detaljer som peis med glassdør, integrert vinskap og opplegg for isbitmaskin.

Midt i rommet ligger en kjøkkenøy, noe som gir både rikelig med oppbevaringsmuligheter og god arbeidsplass. Langs to sider av kjøkkenøyen er det en barløsning, og det er innfelt gassplatetopp med stor, fritthengende avtrekksvifte av børstet stål i overkant. Viften har kullfilter. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert stekeovn, mikrobølgeovn og opplegg for oppvaskmaskin.

Stuer
Leiligheten har to nydelige, store stuer med profilert listverk og rosetter i himling. Begge stuene har store vindusflater som gir behagelige lysforhold, og det er svært sjenerøs takhøyde. Stuene har også utgang til hver sin balkong med smijernsrekkverk. Fra entré og soverom er det inngang til en meget romslig spisestue som er utsmykket med en tradisjonell prinsesseovn i hjørnet. Fra spisestuen er originale, tofløyede dører inn til hjørnestuen med vindusflater på to sider og en moderne peisovn.

Bad/wc/vaskerom
Leiligheten har ett delikat bad, ett separat toalettrom og et flislagt vaskekott. Det flislagte badet har veggmontert toalett, badekar, og dusjhjørne med regnfallsdusj. Over den veggmonterte servanten er det en plassbygd hylle, speil og belysning. Innredningen består av ett veggskap og et høyskap med frostede fronter. For øvrig har badet elektrisk håndkletørker, gulvvarme, downlights og mekanisk avtrekk.

Toalettrommet ligger praktisk til rett innenfor inngangsdøren og har mørke gulvfliser, lyse veggfliser, gulvvarme og mekanisk avtrekk. Rommet har frittstående toalett og veggmontert servant. I vaskkottet er det også lagt fliser og her finnes det opplegg for vaskemaskin. Det er montert åpne hyller på veggen og boligens varmtvannsbereder er plassert her.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to pene soverom med vegger malt i en dus, harmonisk fargetone, og rosetter i himling. Det minste soverommet har garderobeskap og det største soverommet ligger tilknyttet omkledningsrom med videre inngang til entré. Omkledningsrommet har romslig innredning med hyller og skuffer. Leiligheten har også lagringsplass utenom det vanlige med både en loftsbod og to kjellerboder.

Utstyr

Ventilasjonen er naturlig, supplert med elektrisk avtrekk på bad og toalettrom. Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter er plassert i trappegangen.

I vaskekottet er det veggmontert varmtvannsbereder på 150 liter fra 2005. I 2007 ble vann og soilrør skiftet, det ble lagt varmeisolering i yttervegger i stue. I 2013 ble det lagt nytt gulv i hovedsoverom og omkledningsrom. Trappegang ble pusset opp og det ble satt inn ny ytterdør i 2015, og callinganlegg ble skiftet i 2018. Det er også en ny balkong, samt felles brannalarm i fellesarealer og leilighetene. Leiligheten har opplegg for kabel-tv og bredbånd.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med varmekabler på bad. Pipeløpet ble renovert i 2014 og det er peisovn i den ene stuen, en prinsesseovn i den andre og murt peis med glass på kjøkken.

Parkering / Garasje

Det er beboerparkering i området. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Tidsavstander i bil
Frognerparken ca. 2 min.
Bogstadveien ca. 2 min.
Ullevål sykehus ca. 2 min.
Skøyen ca. 5 min.
Karl Johans gate ca. 7 min.
Oslo S. ca. 8 min.
Oslo Lufthavn ca. 35 min.

Beskrivelse av tomt/hage

Leiligheten har balkonger utenfor begge stuene, hvorav én vender mot nordøst og én mot nordvest. Hver av balkongene er på 2,2 kvm, og er oppført i stål og betong. Balkongene vender mot henholdsvis Schultz gate og Suhms gate, og har flislagt dekke og rekkverk i smijern.

Det er adkomst til oppgangen via forhage. Fellesarealene ligger i avskjermet, indre gårdsrom og er pent opparbeidet med plen, betongheller, og diverse beplantning. Her er det satt ut sittebenker og det finnes sykkelparkering.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1913/900789-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 25.09.1913
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-215/356
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjons-dokument på våningshus, datert 15.10.1915.

Verdi ved skattefastsetting

Ligningsverdi som primærbolig kr 2 161 048 per 2011 ifølge Skatteetaten.
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 7 779 773 per 2011 ifølge Skatteetaten.

Reguleringsforhold

Eiendommen reguleres etter reguleringsplan boligformål S-2255. Se vedlegg for mer informasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Beskrivelse av sameiet

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan sees hos din PrivatMegler. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 597,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kabel-tv, forsikring, kommunale avgifter.
Strømutgifter: Ca Kr. 16.000, som utgjør ca. 16.000 kWh i året.

Eiendomsskatt: Kommunen starter med boligverdien fra Skatteetaten. Eiendomsskattegrunnlaget er 80 prosent av denne summen. Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner og gjelder kun for boliger og fritidsboliger. Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er i dag tre promille av dette beløpet. Se regneeksempel på www.oslo.kommune.no/eiendomsskatt.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 129 000,- / Kr ,- pr 01.04.19 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Finansiering

Hvis du ønsker en rask avklaring på finansielle forhold, ta kontakt med PRIVATmegleren som har agentavtale med Nordea på finansielle tjenester og mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

9 400 000,- (Prisantydning)
129 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
9 529 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
238 220,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 9 529 000,-))
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
255 092,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
9 784 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

1OB980-44242
Annuitetslån, 12 terminer pa.
Rentesats per 05.09.2013: 5,40% pa.
Antall terminer til innfrielse: 225 (18 år og 9 mnd)
Saldo per 01.09.2013: kr 1 428 981,-

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

I følge styret i Schultz gate 37, mener de at bæring er fjernet ved utbygging av bad. Se vedlagt dokumentasjon fra Proplan i vedlegg.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Ingen av delene.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Som budgiver hos PRIVATmegleren kan de kreve budjournal fremlagt. Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for øvrige budgiver.

Megler har rett til å avvise bud gitt på SMS og E-post. Første bud på eiendommen skal være skriftlig og må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info på egen side.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selger. Meglerprovisjon utgjør 1 % (inkludert fellesgjeld) av salgssum. I tillegg betales vederlag med kr. 36.283, -, kr. 2.000,- per visning, samt utlegg med kr. 525,-.

Dersom boligen ikke selges, skal selger betale vederlag med kr. 23.333, kr. 2.000,- per visning og utlegg med kr. 525,-.