Eiendom

Lekker loftsleilighet med vinterhage I Klassiske detaljer og god standard I Lave felleskostnader I To etasjer I Må sees!

Lekker loftsleilighet med vinterhage I Klassiske detaljer og god standard I Lave felleskostnader I To etasjer I Må sees!
Solgt

Fakta

 • Professor Dahls gate 8A
 • Primærrom
  168
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  10 900 000 ,-

Omkostninger

10 900 000,- (Prisantydning)
2 719,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
10 902 719,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
272 550,- (Dokumentavgift)
5 500,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
289 172,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
11 191 891,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  168
 • Tomt
  627

Oppdragsnummer

6-19-0162

Eier

Truels Zeiner-henriksen

Eiendomstype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 214 Bnr. 291 Snr. 14 i Oslo kommune

Etasje

4

Byggeår

1891

Areal

Primærrom: 168 kvm, Bruksareal: 168 kvm, Bruttoareal: 186 kvm
Rom som er P-rom: Rom som er P-rom: Entré, gang, bad/wc, 2 soverom, stue/soverom, kjøkken, stue, loftstue, vinterhage

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 627 kvm

Forretningsfører

Regnskap og Eiendom AS

Velkommen til visning til salgsoppgaven (maks 5 linjer)

Velkommen til Professor Dahls gate 8

Privatmegleren Park v/Karoline Selvåg har gleden av å presentere denne unike toppleiligheten over to etasjer. - Professor Dahls gate 8A ligger høyt og fritt og kan by på tre romslige soverom, to baderom, åpen stue- og kjøkkenløsning, et ekstra oppholdsrom samt din egen magiske vinterhage.

Stue og kjøkken fremstår meget innredningsvennlig og har god soneløsning. Bo meget sentralt på beste Majorstuen, men likevel lunt og tilbaketrukket.

Høydepunkter
Innholdsrik 4-roms toppleilighet
Nydelig og unik vinterhage
Store vindusflater gir rikelig med naturlig lys
Det er synlige tak- og bærebjelker i alle rom
Tidsmessig kjøkken med integrerte hvitevarer.
Mulighet for et fjerde soverom
Lite innsyn
Lagring i disponibel kjellerbod
Stille beliggende i enveiskjørt gate
Gangavstand til "alt" byen har å by på
Umiddelbar nærhet til Bogstadveien
Kort vei til offentlig kommunikasjon
Kabel-tv er inkludert i felleskostnader


Denne leiligheten bør sees! Velkommen til Professor Dahls gate 8A.

Beliggenhet

Ettertraktet og tilbaketrukket beliggenhet på Majorstuen/Uranienborg med nærhet til "alt" byen har å by på. Boligen ligger stille til i Professor Dahls gate - en enveiskjørt gate med lite trafikk. Umiddelbar nærhet til Bogstadveien/Hegdehaugsveien som er kjent for å være en av Norges beste handlegater med et rikelig tilbud av butikker for enhver smak. Området bugner av hyggelige kafeer og restauranter som blant annet CRU, The Broker og Delicatessen m.m.

Flotte rekreasjonsmuligheter i området med Uranienborgparken like ved og ca. 10 minutters gange til Frognerparken. Flere treningssentre i området med bl.a. Sats på Bislet, Elixia Colosseum, Fresh Fitness, Fitness Xpress, Evo, Bislet stadion og Bislet Bad m.m.

Få også med deg Vestkanttorget med lørdagsmarked, eller bondens månedlige marked på Valkyrie Plass.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvareforretningene Kiwi og Meny innen få minutters gange fra leiligheten. Ellers ligger Frogner med flere gode restauranter, hyggelige kafeer, delikatessebutikker m.m. en spasertur unna.

Godt med offentlig kommunikasjon i nærområdet med trikk, buss og T-bane i kort gangavstand til leiligheten.

Gangavstander

Bogstadveien - 1 min (Trikk 11, 12, 13, 17, 18 og 19)
Homansbyen - 2 min (Buss 20, 21 og 37)
Majorstuen - 5 min (T-bane og flytog)

Ellers ligger naturskjønne Nordmarka innen rekkevidde en T-banetur fra Majorstuen.

Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, og i gangavstand ligger også Blindern, Politihøyskolen, samt privat Høyskole innen helse- og sosialfag, diakoni og ledelse.

Byggemåte

Antatt frostfritt fundamentert til stedlige masser. Yttervegger av murverk og etasjeskillere i trebjelkelag. Ytterveggene er pusset og malt utvendig. Fasader ble pusset opp i 2011. Isolerglassvinduer i treramme datert 1999. Takvinduer i Velux. Inngangsdør i brannklasse B 30. 35 dB. Innvendige glatte fyllingsdører. Taket er saltak i trekonstruksjon med taktekke fra 1999 og mønevinduer fra 2013-2014. Det finnes kleberstensovn i stuen samt åpen peis på kjøkken og i stue/soverom. Etasjeskillere i trebjelkelag. I henhold til tilstandsrapport.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 168kvm, Bruksareal:168kvm, Bruttoareal: 186kvm.
Rom som er P-rom: Entré, bad/wc, 3 soverom, stue, kjøkken, loftstue og vinterhage.
4. Etasje: Entré, bad/wc, stue/kjøkken, to soverom, stue/soverom, loftstue og vinterhage. Videre medfølger det en kjellerbod på ca.10 kvm.

Standard

Generelt
Boligen har nytt toalett på baderom 1 fra 2014 og nye fuger på baderom 2 fra 2019. I 2014 ble det installert innvendige persienner og solskjerming i sydvendte takvinduer. Det er lagt stor vekt på de små detaljene og materialene som er benyttet er stilfulle, godt gjennomtenkt og valgt ut fra et helhetlig syn.

God sonedelt/åpen løsning mellom stue og kjøkken
Stue og kjøkken er i åpen løsning med naturlige soner og store vindusflater. Boligen har en stue og et ekstra oppholdsrom som i dag blir brukt som soverom. Hovedstuen er lys, romslig og meget tiltalende med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lysinnslipp. Den rommer godt en romslig sittegruppe med tilhørende møblement.


Kjøkkenet er levert av Unoform og er av høy kvalitet og design med glatt benkeplate og glatte/profilerte skapfronter. Nydelig benkeplate i laminat med innfelt kjøkkenvask. Integrerte hvitevarer inkluderer komfyr og platetopp fra Miele, mikrobølgeovn,oppvaskmaskin og kjøleskap.Det er god plass til spisebord og den åpne løsningen gjør det enkelt å være sosial med gjestene mens maten tilberedes.

Vinterhage og loftstue
Vinterhagen er virkelig leilighetens midtpunkt. Den bader i overlys og det er god plass til variert møblement. Her er det bare til å legge seg ned å nyte de varme sommerkveldene som kommer. Vinterhagen er vendt rett mot syd så her får du maksimalt med sol. Loftstuen er innredet med sofa og tilhørende møblement.

Baderom
Boligen har to baderom fra 1996. Baderom 1 er lagt med delikate fliser, det har behagelig gulvvarme, innfelte downlights i himling og moderne innredning. Innredningen består av servant på benkeplate i heltre, integrert boblebadekar og vegghengt spylewc. Toalettet er nytt fra 2014.

Baderom 2 er innredet med veggmontert toalett med innebygd sisterne kasse, dusjhjørne med vegg / dører i herdet glass og servant. Her er det opplegg for vaskemaskin.

Soverom
Boligen har per i dag tre store soverom, alle med plass til seng og garderobe. Hovedsoverommet har lyse flater og store vinduer.
Barnerommet har en plassbygd seng for å utnytte plassen innenfor bærebjelken. Her er det også satt opp en bæreplate over klesskap for å gi mer lagringsmuligheter. Det tredje soverommet har selger bygget en høy plassbygd seng som gir masse lagringsplass under.
I tillegg til god plass til oppbevaring i skap og garderobe har boligen ekstra lagringsplass i en disponibel kjellerbod.

Utstyr

Varmtvannsbereder fra 1997.
Felles brannvarslingsanlegg i bygget.
Sentralstøvsuger.
Dørklokke og uttak for kabel TV er installert i boligen.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med varmekabler i baderomsgulv og under skifergulv i 4.etasje med unntak av soverom, samt i gulv stue/vinterhage. Dette suppleres med kleberstensovn i stuen, åpen peis på kjøkken og åpen peis på soverom/stue samt varmepumpe og panelovner.

Parkering / Garasje

Parkering i gate etter gjeldende regler. Leiligheten ligger i område med beboerparkering.

Vedlikeholdshistorikk

2015: Alle pipeløp oppgradert med ny kledning lagt på innsiden av pipen.
2012: Alle takvinduer i toppen er skiftet.
2010: Full fasadeoppgradering.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Leiligheten har utgang fra loftstue til en usjenert, sydvent vinterhage på ca 15 kvm. Vinterhagen/stuen har flislagt gulv, mønevinduer og skyveglass i front, hvitmalte vegger samt god plass til møblering. Felles bakgården er også et hyggelig oppholdssted for beboerne.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

HEFTELSER

1887/900256-1/105
09.07.1887
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-214/291/0/2
Gjelder denne registerenheten med flere

1998/40200-8/105
10.07.1998
Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere


GRUNNDATA

1998/40200-6/105
10.07.1998
Resek/deling av seksjon
Oppdelt seksjoner:
Snr: 2
Formål: Samleseksjon bolig
Sameiebrøk: 1108/2364
Seksjonsameieandeler:
Snr: 14
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 168/2246
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr.2, 8, 10 - 14
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei / Vann / Avløp

Vei: Offentlig adkomstvei
Vann: Offentlig. Privat stikkledning.
Avløp:Offentlig. Privat stikkledning.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Etter et søk i Oslo plan og byggningsetatens arkiver fant ikke megler noen ferdigattest eller brukstilatlese for bygget. Dette er ikke uvanlig for eiendommer fra denne perioden. Det foreligger ferdigattest for utbygging av 4 leiligheter på loftet samt fasadeending datert 17. desember 2000. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 2 888 027,- pr 31.12.17
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 10 396 898,- pr 31.12.17

Reguleringsforhold

Eiendommen reguleres til byggeområde for boliger. For mer informasjon se vedlagte reguleringskart og bestemmelser i S-2255.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Beskrivelse av sameiet

Sameiet i Professor Dahls gate 8 består av totalt 14 seksjoner hvorav 6 er næringsseksjoner og 8 er boligseksjoner. Forretningsførsel er i samsvar med kontrakt utført av Regnskap og Eiendom. Sameiet er registrert i Foretaksregisteret org.nr 987 824 956.

Det er åpnet for individuell nedbetaling av andel gjeld, men det gjøres oppmerksom på at seksjonseier da fortsatt vil være ansvarlig for sin andel av restgjeld ved mislighold. Individuell innløsing av lån skjer etter nærmere orientering fra styret og forretningsfører, og håndteres ikke i forbindelse med overdragelse av eiendommen.

Ref. fra innkalling til ordinært sameiermøte 2019 (ligger vedlagt salgsoppgaven)

Bruk av bakgården
Bakgården fremstår i tinglyste dokumenter som fellesareal, men to seksjoner mener å ha rett til totalt biloppstillingsplasser der. Dette reduserer muligheten til å gjøre bakgården til et hyggelig oppholdsrom. Sameiet har behov for å avklare disse forholdene. Noe av bakgrunnen er utbyggingen av loftene til boliger i slutten av 90- tallet. Plan og bygningsetaten stilte krav om utomhusplan, men denne ble mot slutten av utbyggingen frafalt fordi det forelå privatrettslige avtaler. Det er uklart hvilke avtaler dette dreier seg om og om de fremdeles er
gjeldende.

Sameiet er ikke tilknyttet noen sikringsordning.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Månedlige totalt felleskostnader er kr 3.013 fordelt på: Fellesutgifter kr 2581,-, Get Kabel-TV kr 250,-, Get Bredbånd kr 182,-.
A-jour med innbetalte felleskostnader tom 30.04.2019. Fellesutgiftene inkluderer: forretningsførsel, revisjon, felles strøm, kommunale avgifter,
vaktmestertjeneste og huseierforsikring.

Andre faste utgifter:
Selger opplyser at årlig strømkostnad har vært 24.000,-.
Forsikring i Gjensidige, (polisenummer 83404511)

Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 2 719,- / Kr 30 531,- pr 31.12.18 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

10 900 000,- (Prisantydning)
2 719,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
10 902 719,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
272 550,- (Dokumentavgift)
5 500,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
289 172,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
11 191 891,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Fellesgjeld i Nordea pr. 31.12.2018 kr 857.811 5,35%. Øvrig informasjon om lån, se vedlagte årsregnskap.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Ingen av delene.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selger og utgjør 1% provisjon, i tillegg til kroner 34 900,-, og utlegg kr 525. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 29 950,-, 2.500,- per visning og utlegg kr 525,-.

Finn.no: Lokalområde

MAJORSTUEN