An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

Lekker og påkostet 3-r hjørneleilighet med vestvendt balkong - God takhøyde - Pusset opp 2017/2011 - Lave fellesutgifter

Lekker og påkostet 3-r hjørneleilighet med vestvendt balkong - God takhøyde - Pusset opp 2017/2011 - Lave fellesutgifter
Solgt

Fakta

 • Dybwads gate 1
 • Primærrom
  60
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  5 390 000 ,-

Omkostninger

5 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199,- (Pantattest kjøper)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
134 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
145 899,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 535 899,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  60
 • Tomt
  538

Oppdragsnummer

159-19-0202

Eier

Jonas Hestad Leborg
Maryam Allaf Nourian

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 215 Bnr. 46 Snr. 6 i Oslo kommune

Etasje

3

Byggeår

1890

Areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 70 kvm

Antall rom

3

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 538 kvm

Forretningsfører

Karianne Worren

Velkommen til visning!

Dybwads gate 1 er en lekker 3-roms leilighet med høy standard og smart planløsning. Boligen ligger i byggets 3.etasje, har godt utsyn og en vestvendt balkong på 5 kvm. Leiligheten kombinerer klassiske detaljer som god takhøyde, store vindusflater og profilerte vinduskarmer, med en smakfull oppussing i 2017. Beliggenhet er svært ettertraktet og rolig med kort vei til det meste.

Leiligheten har en luftig stue i åpen løsning mot kjøkken med gode møbleringsmuligheter. Selve kjøkkeninnredningen fra HTH har integrerte hvitevarer. Videre er det et delikate bad. Meget praktisk vaskerom i baktrappen med direkte adkomst fra det ene soverommet. To romslige soverom der et av rommene har utgang til balkong. Ekstra lagring finnes i garderoberom og to disponible boder.

Kort fortalt
- Eksklusiv og moderne 3-roms.
- Betydelig pusset opp i 2017.
- Flott takhøyde(2,9m) og god standard.
- Vestvendt balkong med sen kveldssol.
- Entré med eget garderoberom.
- Lys stue i åpen løsning mot kjøkken.
- HTH kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Et delikat bad med gulvvarme.
- Meget praktisk vaskerom i baktrapp.
- To innbydende soverom, et med garderobe.
- Disponibel lofts- og kjellerbod.
- El-anlegg oppgradert i 2017.
- Ingen fellesgjeld, kun felles formue.
- Fantastisk beliggenhet.
- Sameiet har en hyggelig beplantet bakhage med sittegrupper.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et ettertraktet, urbant og meget sentralt boligområde på Majorstuen i Oslo, rett ved Vestkanttorget og ca. 800 m fra hovedinngangen til Frognerparken. Gaten er rolig med kun trafikk til boligeiendommene. Det er ca. 500 meter til barne- og ungdomsskolen, og det ligger fire barnehager innenfor en radius av ca. 10 min gange. Kollektivtilbudet er meget godt, med buss, trikk og T-bane i nærområdet.

Hver lørdag har Vestkanttorget et yrende liv og basarer hvor du kan gjøre vintage-kupp. Få gjerne med deg Bondens marked på Valkyrie plass hvor det serveres fersk og smakfull mat - rett fra gården. Ellers rommer Frognerparken populære Frognerbadet, Frogner stadion, Frogner tennis og skulpturanlegget Vigelandsparken. Syd i parken ligger Oslo Bymuseum.

Det er ca. 5-6 min gange til Bogstadveien med alle sine shoppingmuligheter. Følger man Bogstadveien og Hegdehaugsveien ned forbi slottet, når man Karl Johans gate og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum på ca. 25 min.

Byggemåte

Fundamenter i naturstein. Grunnmur i naturstein og teglstein. Betongdekke på grunn. Oppmurte yttevegger med pusset og malte fasader. Vinduer med trelags isolerglass, produsert i 1977. Pusset og malte teglsteinspiper og brannmurer i bygningen. Det er ikke konstatert om det finnes aktuelle røykpiper til mulig bruk for leiligheten. Etasjeskillere i trebjelkelag, isolert med stubbloftsleire. Saltak i trekonstruksjon.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 70 kvm


Takhøyde ca. 2,9 m, noe lavere i våtrom.

Innhold

3. etasje: Entré, stue/spisestue/kjøkken, to soverom. gang og bad/wc. Balkong med utgang fra soverom på 5 kvm. Annet: En bod med adkomst fra baktrapp på 1,6 kvm, en kjellerbod på ca. 10 kvm og en loftsbod på ca. 7 kvm.

Standard

E n t r é
Lys og innbydende entré med hvitmalte vegger, enstavs eikeparkett og downlights, noe som er gjennomgående for hele leiligheten. Mulighet for oppheng av yttertøy og oppbevaring av sko. Videre adkomst til praktisk innredet rom innenfor med garderobeskap med fem profilerte hvite fronter. Leiligheten har også dørcalling anlegg.

S t u e
Lekker stue med tidsriktig fargevalg. God plass til sofagruppe med tilhørende møblement og spisebord. Praktisk og velutnyttet åpen løsning mot kjøkkensone.

K j ø k k e n
Godt utstyrt og spesialtilpasset kjøkkeninnredning med meget god standard. Kjøkkeninnredning har glatte hvite fronter, belysning under overskap og benkeplate i laminat med nedfelt sort kum. Videre har kjøkkenet integrert ventilator med kullfilter, koketopp med induksjon, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys.

B a l k o n g
Den vestvendte balkongen har utgang fra soverom og er på ca. 5 kvm. Denne ble montert i 2014 og har stålramme med tregulv og smijernsrekkverk.

B a d / w c
Badet ble oppgradert i 2011 og har fliser med gulvvarme og downlights. Videre har badet dusjhjørne med to buede fronter i herdet glass, veggfestet klosett og bereder. Skapinnredningen er i eikestruktur med to glatte skapfronter, tre skuffefronter og heldekkende hvit servantplate. Over servant er det veggskap med speilfronter. Det er opplegg for vaskemaskin i egen bod med adkomst fra baktrapp.

S o v e r o m
Leiligheten har to gode soverom. Soverom 1 har garderobeløsning med to profilerte hvite fronter og god plass til seng. Fra dette rommet er det utgang til baktrapp med bod der det er opplegg for vaskemaskin. Soverom 2 har god plass til seng og garderobeløsning. Rommet har utgang til leilighetens vestvendte balkong. Det er ekstra lagringsplass i innredet rom ved entré, samt i en disponibel bod på loft, en i kjeller og en bod i baktrapp som i dag brukes som vaskerom.

Utstyr

- Alt av elektrisk anlegg i hele leiligheten er byttet og oppgradert i 2017. Automatsikringer.
- Naturlig oppdriftsventilasjon i bygningen.
- Nytt dørcallinganlegg installert i 2011.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Gulvvarme i bad/wc.

Parkering / Garasje

Det er beboerparkering i gaten etter områdets gjeldende bestemmelser. Beboerparkering for bil koster rundt kr 3 000,- pr. år. Beboerparkering for MC og moped koster rundt kr 1 500,- pr. år. Se Oslo kommune sin hjemmeside for mer informasjon.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler.

Fellesområde

Felles tomtegrunn er opparbeidet med asfaltert adkomst, beplantet forhage mot gate, og hage på bygningens bakside med singlet grunn, beplantning, avgrenset med hekk. Bakhagen har sittegrupper og benyttes av beboerne.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1972/503076-1/105 Pantsettelseserklæring
28.02.1972 BELØP: NOK 5.000
Panthaver:Sameiet
Lnr: 1111976
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument på våningshuset fra 1902. I eldre saker fra slutten av 1800 til begynnelsen av 1900- tallet, kan "Ekspedisjonsdokument" anses som en slags brukstillatelse ifølge plan og bygningsetaten. Videre foreligger det ferdigattest på oppføring av balkonger fra 2014. Megler har ikke funnet noen ytterligere ferdigattester.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 337 229,- pr 31.12.17. Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 4 814 024,- pr 31.12.17.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget.

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2017 og 2018. Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadrat- metersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Eiendomsskatt
Oslo kommune innførte eiendomsskatt i 2016. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert fakturamottaker for eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskiftet må partene gjøre opp betalingen av eiendomsskatt seg imellom.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt som er regulert til byggeområde for boliger ihht. reguleringsbestemmelse S-2283. Oslo kommune vedtok i 2015 en ny kommuneplan. Endret reguleringsbestemmelse S-2937. Dette vil få betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med ansvarlig megler for nærmere informasjon.

Oslo er under stor utvikling og byggeprosjekter må påregnes. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Dybwads Gate 1 med org.nr. 998790549 har intern forretningsførsel. Sameiet består av 8 seksjoner.

Utført oppgraderinger og vedlikehold
Fasade har blitt flekket/ fikset på høsten 2018.

Fremtidige oppgraderinger og vedlikehold
Forslag om å rehabilitere fasaden, men dette er ikke vedtatt.

Det avholdes i disse dager generalforsamlinger i sameiene. Det kan derav bli vedtatt ting, som f.eks vedlikehold evt. økning av fellesutgifter som er utenfor meglers kontroll.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25. Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 1 560,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kabel-TV, trappevask, medlemsskap i Huseiernes landsforbund, bygningsforsikring, strøm i fellesareal og kommunale avgifter.

Energiforbruket for 2018 lå på ca. 13 000 kWh.

Bygningsforsikring i Gjensidige.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Andel fellesgjeld kr 0,-. Sameiets fellesformue er totalt kr 234 804,- pr. 24.04.2019 ifølge styret. Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

5 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199,- (Pantattest kjøper)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
134 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
145 899,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 535 899,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Sameiet har pr. dags dato ikke lån.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Opplysninger fra forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle interessenter å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget.

Utdrag fra tilstandsrapporten

Konklusjon tilstand
Omfattende oppgradering av boligen er gjennomført i de senere år. Våtrom er rehabilitert i 2011. Leiligheten for øvrig er oppgradert i 2017. Standardheving av innvendige gulv- vegg og himlingsflater er utført. Ny kjøkkeninnredning og annet fast inventar er montert. Nye innvendige dører med nye foringer og profilerte gerikter er satt inn. Elektrisk anlegg er oppgradert og ny belysning er montert. Vesentlige feil eller mangler ved leilighetens innvendige overflater, utstyr, innredning og tekniske installasjoner er ikke observert, og boligen fremstår i gjennomgående meget god stand. Se forøvrig teknisk beskrivelse i tilstandsrapport lagt ved til salgsoppgaven.

Følgene punkter innvendig i leiligheten har fått tilstandsgrad 2 (TG: 2):
- Vinduer
- Ytterdører og porter
- Piper
- VVS-installasjoner
- Luftbehandling

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Det er avtalt provisjon 1 % inkl. mva av endelig salgssum og fellesgjeld.

Oppstart/etablering kr 12 500,-
Tilrettelegging/ oppgjørsgebyr kr 7 500,-
Innhenting av opplysninger kr 6 000,-
Spørring i grunnbok kr 1 150,-
Visninger pr. stk kr 2 500,-
Markedspakke kr 24 900,-
Ukens bolig på finn.no kr 2 900,-
Tinglysningsgebyr sikringsobligasjon kr 525,-

Totalt kr 107 575,- forutsatt solgt til prisantydning.

Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 9 900,- og alle faktiske utlegg.

Finn.no: Lokalområde

Tilbaketrukket på Majorstuen