Eiendom

Majorstuen - Meget pen 3-roms med store rom, nydelig peis, fransk balkong, garasjeleie* og gjennomgående planløsning.

Majorstuen - Meget pen 3-roms med store rom, nydelig peis, fransk balkong, garasjeleie* og gjennomgående planløsning.

Fakta

 • Åsaveien 1 D
 • Primærrom
  89
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Aksje
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  7 470 000 ,-

Omkostninger

7 470 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
4 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
1 250,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
--------------------------------------------------------
12 150,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 482 150,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  89
 • Tomt
  1336

Oppdragsnummer

6-17-0355

Eier

Stefan Moltke-Hansen Yan

Eiendomstype

Aksjeleilighet

Eierform

Aksje

Betegnelse

Aksjebrevnr. 200-212 Orgnr. 934471237 i Oslo kommune

Etasje

2

Byggeår

1923

Areal

Primærrom: 89 kvm, Bruksareal: 89 kvm, Bruttoareal: 100 kvm

Antall rom

3

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 1336 kvm

Forretningsfører

Follo Regnskapssentral As

Velkommen til visning!

Åsaveien 1 D er meget pen 3-roms aksjeleilighet beliggende i høy første etasje i klassisk bygård. Beliggenheten er svært attraktiv og sentral med gangavstand til alt en urban sjel måtte trenge i hverdagen. Felleseiendommen er godt vedlikeholdt og det er en fransk balkong utenfor kjøkkenet med adkomst via doble franske dører. Det er etablert biloppstillingsplasser med strøm i bakgård som etter søknad fordeles etter ansenitet. Det er også beboerparkering i området.

Hele leiligheten ble totalpusset opp i 2014 med alt det innebærer av nye overflater, elanlegg og belysning, samt nytt kjøkken og bad. Dermed er helhetsinntrykket svært innbydende med termostatstyrt gulvvarme i alle rom, sjenerøs takhøyde, utstrakt bruk av downlights og en lekker peis i stuen med Jøtul innsats.

Leiligheten består av en pen entré med åpen garderobeløsning, meget romslig stue med store vindusflater og plass for fullt spisestuemøblement, samt et klassisk kjøkken med integrerte hvitevarer av god kvalitet. Videre har boligen et velværebad med takmontert regnfallsdusj i nisje og to soverom med tilhørende skyvedørsgarderobe. Det er gode lagringsmuligheter i både en stor kjellerbod og loftsbod.

Kort fortalt

- Meget pen 3-roms aksjeleilighet.
- Hele boligen er oppgradert i 2014.
- P-plasser fordeles etter venteliste.
- Det er beboerparkering i området.
- Entré med åpen garderobeløsning.
- Kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Fransk balkong utenfor kjøkkenet.
- Nydelig stue med lekker Jøtulpeis.
- Stue har god plass for spisebord.
- Et lekkert bad med regnfallsdusj.
- Opplegg for vaskemaskin på bad.
- To soverom med skyvedørsskap.
- Lagring er i kjellerbod og loftsbod.
- Automatsikringer og jordfeilbryter.
- Termostatstyrt gulvvarme i alle rom.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et urbant, populært og meget sentralt boligområde på Majorstuen i Oslo, men allikevel noe stille og tilbaketrukket. Det er nærhet til alle typer bymessige fasiliteter, samt flotte tur- og rekreasjonsområder.

Bogstadveien med alle sine shoppingmuligheter ligger ca. 400 meter unna. Videre er det kort vei til Marienlystparken og Frognerparken. Sistnevnte ligger ca. ti minutters gange fra boligen, og inneholder populære Frognerbadet, Frogner stadion og skulpturanlegget Vigelandsparken. Sør i parken ligger Oslo Bymuseum. Bislett bad, Slottsparken, Stensparken og St. Hanshaugen Park, ligger alle godt innen rekkevidde.

Bogstadveien er en attraktiv og moderne handlegate, universelt utformet, slik at alle skal ha lik mulighet til å benytte arealene. Følger man Bogstadveien og Hegdehaugsveien ned forbi slottet, når man Karl Johans gate og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum på ca. 25 min. Få også med deg Vestkanttorget med lørdagsmarked, eller bondens månedlige marked på Valkyrie Plass.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi, Coop Marked, Meny og Jacobs. Majorstuen og Bogstadveien er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, restauranter og utesteder. Her finner du alt fra store, rimelige kleskjeder til fasjonable motehus du ikke finner andre steder i byen. Colosseum senter er et trivelig kjøpesenter og ligger vis-á-vis Colosseum Kino.

Majorstuen er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og fem busslinjer trafikkerer stedet. Nærmeste buss- og trikkeholdeplass er Bogstadveien og ligger ca. 400 meter fra boligen. Med bil fra Majorstuen tar det ca. 6 min til Oslo S, 8 min til Bygdøy og 35 min til Oslo Lufthavn.

Eiendommen har kort gangavstand til Majorstuen barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. I gangavstand ligger også Blindern, Politihøyskolen, samt privat Høyskole innen helse- og sosialfag, diakoni og ledelse.

Byggemåte

Bærekonstruksjon er fundamentert på bæredyktig grunn. Videre er det grunnmur i betong/mur og støpte betonggulv. Ytterveggene er i murskonstruksjon med utvendig puss og innervegger i murkonstruksjon og bindinksverk som er overflatebehandlet med sparklet og malte flater. Etasjeskillerene er i trebjelkelag og det er tak med sperrekonstruksjon som er utvendig tekket med takplater. Vinduene er i 2 lags isolerglass + ekstra glass i rammen fra 1988.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 89 kvm, Bruksareal: 89 kvm, Bruttoareal: 100 kvm

Høy 1. etasje: Entré/gang, bad/wc, spisestue/stue, kjøkken og 2 soverom.
Annet: Disponibel kjellerbod på ca.9 kvm og loftsbod på ca. 6 kvm.

Standard

Entré
Entreen er tiltalende med enstavs parkett på gulv og en mørk, tidsmessig farge på vegger, et uttrykk som harmonerer godt med øvrige rom i leiligheten. Det er montert en dørcalling fra 2011 og en åpen garderobeløsning med hattehylle og knagger gir et praktisk sted å henge av seg yttertøyet.

Kjøkken
Det lekre kjøkkenet er holdt i en klassisk stil med tidsmessige farger, en kombinasjon som kler boligen godt. Innredningen er høy med profilerte fronter, vitrineskap, og heltre benkeplate i massiv eik med dobbel vaskekum i porselen. Det er montert belysning og hvite fliser over benken og ventilator i hette over kokesonen. Videre har kjøkkenet integrert komfyr, kjøl/frys, bred induksjon platetopp og oppvaskmaskin. For øvrig har rommet doble franske dører som gir utgang til en fransk balkong.

Stue
Den nydelige stuen har enstavs parkett på gulv, downlights i himling og vegger malt i en harmonisk fargetone. Store vindusflater med dype vinduskarmer gir meget behagelige lysforhold og en lekker peis med moderne innsats fra Jøtul sikrer en innbydende, lun stemning. Stuen er svært romslig med sjenerøs takhøyde og har god plass for både sofagruppe og fullt spisestuemøblement.

Bad/wc/vaskerom
Badet er modernisert med tanke på velvære og gir et lekkert inntrykk med tidsmessige, grå fliser, gulvvarme, downlights og en egen nisje med opplegg for vaskesøyle. Badet har et veggmontert toalett og en dusjnisje med dør i herdet glass, plassbygd sittebenk, stilren dusjgarnityr og takmontert regnfallsdusj. Videre er det et baderomsmøbel med toppmontert servant og speil med belysning på begge sider.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to flotte soverom med enstavs parkettgulv og downlights, begge med tilhørende skyvedørsgarderobe. Det er rikelig med lagringsplass i en stor disponibel kjellerbod på ca. 9 kvm og en loftsbod med skråtak, hvor gulvflaten er på ca. 6 kvm. I tillegg er det felles sykkelbod, sportsbod og dekkbod.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med termostatstyrt gulvvarme i alle rom, samt en peis med Jøtul peisinnsats fra 2014 i stue. Ventilasjon har naturlig avtrekk, supplert med mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad. Sikringsskapet utstyrt med nyere automatsikringer og jordfeilbryter er plassert i entré. Elektriske ledninger, kontakter og brytere ble skiftet i leiligheten 2014.

Videre har leiligheten varmtvannsbereder plassert i himling på bad, det er utstrakt bruk av LED downlights, callinganlegg fra 2011 er montert i entré, og det er opplegg for kabel-tv og bredbånd.

Uteområde

Leiligheten har en fransk balkong utenfor kjøkkenet og pent fellesområde i bakgården med bruksplen, trær, fin beplantning og en steinlagt uteplass med felles bord og stoler. Hvis du ønsker å ligge i gresset å nyte sol og rolige omgivelser er det tøffelavstand til flotte Stensparken, samt få minutter å gå til herlige Frognerparken.

Parkering / Garasje

Det er etablert biloppstillingsplasser med strøm i bakgård som etter søknad fordeles etter ansenitet, videre er det mulighet for garasjeleie i Schultz' gate 1, hvor det er 5 ledige plasser. Det er også beboerparkering i området. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i aksjeselskapets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På aksjeselskapets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Aksjeselskapet har lovbestemt pant i den enkelte aksje for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom aksjonær og boligaksjeselskapet, jf. borettslagsloven §§ 5-20 og 1-4. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Etter et søk i Oslo Plan- og bygningsetatens arkiver fant ikke megler noen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygget. Det foreligger et ekspedisjonsdokument fra 1923.

Ligningsverdi

Det er ikke funnet noen ligningsverdi.

Servitutter / Rettigheter

Aksjelaget har vedtektsfestet/lovbestemt pant for aksjehavers forpliktelser overfor aksjelaget.

Reguleringsforhold

Eiendommen reguleres til byggeområde for boliger. For mer informasjon se vedlagte reguleringskart og bestemmelser i S-2255.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Beskrivelse av boligaksjeselskapet

Det er aksjeselskapet som eier eiendommen, mens aksjonærene eier aksjer i selskapet. Aksje i selskapet gir aksjonær borett til en nærmere bestemt bolig. Aksjonærene har ikke personlig ansvar for boligaksjeselskapets gjeld, men aksjeselskapets løpende utgifter må dekkes av aksjonærene gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i boligaksjeselskapets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Borettslagsloven §§ 1-5, 4-2, hele kapittel 5 samt § 13-5 gjelder tilsvarende for boligaksjeselskaper, jf. borettslagsloven § 1-4.

Du må søke styret om tillatelse for dyrehold i gården. (Kfr. Bakgård pkt. 2)

Vedlikehold

Det er en normalt godt vedlikeholdt bygning. Alle hovedstoppekraner er skiftet i bygningen, nedløpsrenner er skiftet og nye balkonger er montert mot gaten.

Styrets arbeid

Det er fremmet forslag fra beboer om ny port til bakgården. En ny port vil kunne åpne og lukkes automatisk, og gi bedre sikkerhet, mer plass i bredden, og antagelig mindre vedlikehold på sikt.

Styret har over lengre tid jobbet med mulige utbedringer av ventilasjonsanlegget i gården og det har vært vurdert diverse tiltak for å forbedre dagens løsning og bruk, grunnet dårlig inneklima og brannfare.

Faste, løpende kostnader

Kr. 2 601,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kabel-tv, bredbånd, kommunale avgifter, vedlikehold og forsikring m.m

Andre faste utgifter:

Årlig strømforbruk: Ca. 16.709 kWh, ifølge selger.

Forsikring i Gjensidige kr (polisenummer 76715184)
Eiendomsskatt: Kommunen starter med boligverdien fra Skatteetaten. Eiendomsskattegrunnlaget er 80 prosent av denne summen. Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner og gjelder kun for boliger og fritidsboliger. Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er i dag tre promille av dette beløpet. Se regneeksempel på www.oslo.kommune.no/eiendomsskatt.

Andel fellesgjeld / formue

Kr ,- / Kr 13 259,- pr 31.12.16 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

7 470 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
4 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
1 250,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
--------------------------------------------------------
12 150,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 482 150,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Selskapet har ingen lån.

Annen nyttig informasjon

Oslo kommune har innført eiendomsskatt fra 2016. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert fakturamottaker for eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskiftet må partene gjøre opp betalingen av eiendomsskatt seg imellom.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Reglene for framleie er nedfestet i vedtektene til aksjeselskapet av 2006. Eventuell framleie skal søkes om til styret.

Konsesjon / Odel

Overdragelse av denne eiendommen er ikke underlagt konsesjon eller odel.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett

Kun styregodkjennelse.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selger og utgjør 1% provisjon, i tillegg til kroner 29 833,-, og utlegg kr 525. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 21 883,-, og utlegg kr 525,-.