Eiendom

Majorstuen - Nyoppusset (2018) og strøken leilighet m/Heis og forhage. 2 balkonger, 2 bad, 3 (2) soverom og 2 (3) stuer. Stille. Enveiskjørt gate. God takhøyde. Hybelmulighet*

Majorstuen - Nyoppusset (2018) og strøken leilighet m/Heis og forhage. 2 balkonger, 2 bad, 3 (2) soverom og 2 (3) stuer. Stille. Enveiskjørt gate. God takhøyde. Hybelmulighet*

Fakta

 • Sorgenfrigata 6 A
 • Primærrom
  130
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  13 400 000 ,-

Omkostninger

13 400 000,- (Prisantydning)
75 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
13 475 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 300,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
336 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 13 475 000,-))
--------------------------------------------------------
352 319,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
13 827 319,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  130
 • Tomt
  1207

Beskrivelse av eiendommen

Nyoppusset (2018) og særdeles gjennomført leilighet beliggende i rolige omgivelser på Majorstuen. Sorgenfrigata er en av Majorstuens mest attraktive gater og er kjent for sine flotte forhager. Denne delen av gaten er også enveiskjørt og er således trafikkstille.

Leiligheten ligger svært sentralt til, men samtidig i rolige omgivelser.

Boligen er gjennomgående og ligger i høy 2. etasje med heisadkomst. De store og mange vinduene gir mye naturlig lys og skaper en fin atmosfære.

Boligen har nylig blitt fullstendig oppgradert og fremstår således som moderne og tidsriktig. Originale detaljer som stukkatur, rosetter og doble fløydører er bevart. Forøvrig generøs takhøyde (316 cm). Ny, oljet bred 1-stavs eikeparkett fra Parkettstudio.

Planløsningen er meget funksjonell med flere bruksmuligheter. Man kan f.eks installere hybelkjøkken (soil ligger klart på kontor, og vann kan hentes fra badet - se alternativ planløsning) for å lage hybelløsning med egen inngang via baktrapp.

Kjøkkenet er samlingspunkt i leiligheten. Innredningen (toppmodellen til tyske next125) er tidsriktig og har også praktisk kjøkkenøy med skap og skuffer. Fronter i sort matt glass. Benkeplate i komposittmateriale med nedfelt oppvaskkum og induksjonstopp med ventilator (Gaggenau). Integrert oppvaskmaskin (Miele), kjøle-/fryseskap med isbiter (Miele) og stekeovn med pyrolyse multifunksjonsovn (Gaggenau). Kjøleskuff (Liebherr).

Adkomst til spisestue fra kjøkken med store vindusflater og hyggelig utsyn mot Sorgenfrigata. Doble fløydører mellom spisestue og stue. Stuen er stor og har utgang til sydvendt balkong (mot Sorgenfrigata) på ca. 3 kvm. Balkongen fra tv-stue/soverom vender ut mot rolig bakgård og er ca. 3 kvm.

Egen soveromsavdeling med to soverom og dusjbad/wc. I tillegg praktisk kontor. Innebygde skap på soverom.

Hovedsoverom med innebygde skap og tv ved inngangen. Kort vei til stort bad/wc med romslig dusjsone.

Alle soverommene vender ut mot stille bakgård.

Sameiet består av totalt 26 boenheter. Lekeplass for barn i bakgård. I tillegg sykkelparkering.

Leiligheten disponerer bod i kjeller på ca. 5 kvm.

Diverse:
Det foreligger samsvarserklæring fra Elektroentreprenør Tom & Wiggo AS
Det foreligger fdv dokumentasjon fra BTA Elektro AS
Det foreligger fdv dokumentasjon fra Manglerud rørlegger bedrift AS
Flere nye stikkontakter fra Elko+
Flere nye dimmere fra Elko+
Elektrisk anlegget er fra 2011, og ble oppgradert i 2018
To varmtvannsberedere
Opplegg for lys og varmestyring som kan styres fra xComfort Moeller/Eaton panel i entré
Benkeplater i marmor på badene
Vasker fra Villeroy & Boch / Duravit
Fliser fra Bella Studio AS
Tapet fra Flamant
Snekkertilpassende garderober på begge soverom og i entré
Porttelefon med kamera og fjernåpner
Kabel-tv og internett med uttak i flere rom


Beliggenhet
Meget attraktivt og sentralt område på Majorstuen, i et av Oslos mest etterspurte og populære boområder. Kort spasertur til Frognerparken med tennisbaner og flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Frognerbadet og Colosseum kino like i nærheten. Kort vei også til Bygdøy med badeplasser og flotte turområder. Majorstukrysset er et kollektivknutepunkt som tar deg raskt i alle byens retninger. Her stopper alle t-banelinjene, tre trikke/sporvognslinjer, fem busslinjer og flybussen. Umiddelbar nærhet til en av byens mest populære handlegater i Bogstadveien med kort spassertur ned til Hegdehaugsveien. Gangavstand til Slottsparken og videre ned til Karl Johans gate/sentrum.

Standard

Kjøkken
Nytt kjøkken fra toppmodellen til tyske next125 i sort matt glass. Hvitevarer fra Gaggeau, Liebherr og Miele. Kjøkkeninnredningen har fronter i matt sort glass, og benkeplate i komposittmateriale med nedfelt oppvaskkum og induksjonstopp. Integrert oppvaskmaskin, kjøle/fryseskap med isbiter og stekeovn med pyrolyse funksjon og kjøleskuff. Ventilator med kullfilter. Det er montert waterguard og aquastop i kjøkkenbenk. Kjøkkenøy som inneholder skap/skuffer og spiseplass.

Bad
Hovedbad/wc
Lekkert hovedbad/wc. Stor dusjnisje med innfellbar dusjvegg fra glassmester. Veggmontert toalett, veggskap og baderomsinnredning fra Vitra. Benkeplate i marmor fra Ellingard Collection og 2 stk. servanter fra Duravit. Det er montert varmtvannsbereder på 200 liter i himling.

Bad/Wc har veggmontert wc og skap fra Vitra. Dusj fra Hans Grohe med glassvegg. Benkeplate i marmor fra Ellingard Collection med underlimt servant fra Villeroy & Boch. Egen varmtvannsbereder i himling.

Plastsluk med membran og klemring på begge bad. Luftespalter i dør/terskel for tilluft til begge bad og nye innbygde toalett-sisterner på begge bad. Opplegg for vaskemaskin på begge bad. Begge bad har fordelerskap med rør-i-rør opplegg. Badene er pusset opp senere tid, senest i 2018.

Innvendige gulv
Nye fliser og parkett. Store italienske fliser 120 x 120 cm på gulv og vegg på begge bad. Mosaikkfliser i dusjsonen fra 2018. Oljet bred 1-stavs eik parkett i øvrige rom.

Innvendige vegger
Alle overflater er nye/behandlet i 2018 med store italienske fliser 120 x 120 cm på begge bad. Forøvrig malte flater og tapet.

Innvendig himling
Malte flater/plater med rosetter og stukkatur i stue, spisestue, kjøkken, entré. Taket på hovedbadet er hevet og det er montert varmtvannsbereder over himling på begge bad. Takhøyden i stue ble målt til 316 cm. Downlights på bad.

Vinduer og dører
Vinduer med isolerglass i trerammer fra 1987. Balkongdør fra TV-stue har 2- lags isolerglass fra 2016, og er godt vedlikeholdt og vurderes til TG 1, på tross av alder.

Innvendige dører
Malte fyllingsdører i tre. 2-fløyet dør i sort stål mellom entrè/kjøkken og mellomgamg/kontor og TV-stue. Dører til soverommene har magnetlås og ekstra høyde = 215 cm.

Se mer i takstmann Jarle Stærnes tilstandsrapport datert 26.07.2018. Denne ligger vedlagt salgsoppgaven.

Bygninger

Eldre bygård oppført i betong og teglstein. Bygården er bygget på slutten av 1800-tallet og antas fundamentert med natursteinsmur til stedlige masser. Støpt kjellergulv. Trebjelkelag i etasjeskille, antatt isolert med stubbloftsleire. Yttervegger oppført i murt tegl, fasader pusset og malt med stukkatur og trekninger. Pusset tegl i bakgård. Takkonstruksjon med saltak, oppført med sperrer av tre, tekket med korrugerte stålplater. Taket er ikke nærmere besiktiget.

Byggemåte

Grunn og fundamenter
Grunnmur oppført i naturstein og antatt fundamentert på faste, bærende masser.

Yttervegger
Yttervegger oppført i murt tegl, fasader pusset og malt med stukkatur og trekninger. Pusset tegl i bakgård.

Trapper
Fellestrapper i stål og tre.

Balkonger
Nyere balkong med adgang fra tv-stue. Balkonger i stål/tre og betong/stål.

Etasjeskillere
Etasjeskille har trebjelkelag, med antatt stubbloftsleire. Støpt betonggulv i kjeller.

Elkraft
El. skapet er plassert i entré med automatsikringer og jordfeilbrytere. Hovedbryter på 40 amp. El. anlegget er fra 2011, og ble oppgradert i 2018. Boligen er utstyrt med smarthus løsning fra xComfort med trådløst opplegg for lys og varmestyring som styres fra panel i entré. Varme er ikke koblet til i dag.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 130 kvm, Bruksareal: 130 kvm, Bruttoareal: 148 kvm

Rom vurdert til p-rom:
2. etasje: Entré, bad/wc, stue m/utg. balkong, kjøkken med spiseplass, 2 soverom , tv-stue med utgang til balkong, spisestue, bad/wc m/opplegg for vaskemaskin, gang, mellomgang/kontor

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 26.07.2018 utført av Jarle Stærnes, som følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Oppvarming

Elektriske varmekabler på bad. Oppvarming med panelovner forøvrig. Nyere panelovner med glassfronter.

Parkering / Garasje


Det er beboerparkering i området. Dvs. at man med beboerkort kan parkere døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året. Har man folkeregistrert adresse i området og er eier eller medeier av kjøretøy, kan man nå søke om beboerparkeringstillatelse. Søknadsskjema og informasjon om beboerparkeringsordningen finner man på www.oslo.kommune.no/beboerparkering. Har man elbil eller HC-kort, trenger man ikke søke om beboerparkeringstillatelse. For sistnevnte gjelder spesielle parkeringsbestemmelser.

Mulighet for garasjeleie like i nærheten av eiendommen.

Adkomst

Inngang fra Sorgenfrigata.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Servitutter:

Eiendomsrett:
05.03.1898: 1898/903322-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
17.09.2010: 2010/705443-1/200 Erklæring/avtale (Bestemmelse om parkering med flere bestemmelser)
13.10.2010: 2010/788246-2/200 Festekontrakt - vilkår
Festerett:
13.10.2010: 2010/788246-2/200 Festekontrakt - vilkår

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Etter gammel lovgivning ble det utstedt ekspedisjonsdokumenter. Dokumentet er i utgangspunktet et brev som ble sendt andre etater for å innhente innspill til et byggeprosjekt. Dokumentet er i seg selv ingen ferdigattest. Dokumentet ble blant annet brukt til å påføre statusopplysninger i saken. Noen dokumenter kan ha blitt påført et "ferdigattestert" stempel med dato, det vil si at dokumentet være en slags ferdigattest.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 869 839,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 5 983 483,- pr 31.12.16

Tallene er hentet fra tidligere prospekt og opplyst av forrige eier.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til blanding av bolig/kontor/forretning og skal det ved nybygging innpasses flest mulig boliger, minimum det antall boliger som fantes pr. 1.1.73. Bruksendring av eksisterende bolig tillates ikke. Gjeldende reguleringsplan S-2255, vedtaksdato: 28.07.1977. Denne reguleringsplanen har helt eller delvis blitt opphevet. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Interessenter bør derfor gjøre seg kjent med Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030. Kopi av dokumentet blir utlevert av meglers kontor ved forespørsel.

Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan som kan føre til endring av noen av de vedtatt reguleringsplanene i kommunen. Nærmere informasjon om kommuneplanen finnes på Oslo kommunes nettsider: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/kommuneplan-2015/

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Sorgenfrigaten 6 består av 1 bygård og sameiet består av 26 boligseksjoner.

Det er tillatt med dyr i sameiet forutsatt at de ikke sjenerer andre beboere.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 4 446- pr. mnd

Fellesutgifter kr 3 829,- og inkluderer: kabel-tv fra Get 25 MB ned/10 MB opp, trappevask, andel festeavgift,vaktmestertjenester, forretningsførsel, andel kommunale avg, felles gårdsforsikring og utvendig vedlikehold.

Nedbetaling andel gjeld: kr 617,-

Andre faste utgifter:
Strømutgifter vites ikke da selger ikke har bebodd leiligheten.
Forsikring i Gjensidige polisenr. 85829900
Eiendomsskatt 2018: kr 4 150,-

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

13 400 000,- (Prisantydning)
75 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
13 475 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 300,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
336 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 13 475 000,-))
--------------------------------------------------------
352 319,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
13 827 319,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Lånnenummer: 12132184222
Lånegiver: DNB
Annuitetslån, 12 terminer pa.
Rentesats per 06.08.2018: 3,75% pa. (På hele beløpet)
Reell innfrielsesdato: 04.12.2030
Saldo per 06.08.2018: kr 1 931 000,-
Andel av saldo pr 08.08.2018: kr 75 000,-

Informasjon er hentet fra brev sendt av forretningsfører 06.08.18

Ifølge forretningsfører er det ikke mulig med individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Det vil bli det på det nye lånet i forbindelse med låneopptaket til taktekkingen.

Annen nyttig informasjon

Sameiet har vedtatt å tekke om deler av taket som vender ut mot Sorgenfrigata. Styret har fått fullmakt til å ta opp et lån på inntil kr 1,5 mil. Taktekkingen vil bli finansiert gjennom et felles låneopptak og nedbetalingen vil betjenes gjennom de mnd. fellesutgiftene. Lånet er pt. ikke tatt opp og rammen avhenger av nærmere undersøkelser. I følge forretnigsfører og styreleder vil maks låneopptak (kr 1,5 mill) medføre en økning av de mnd fellesutgiftene på ca. kr 500,- for denne seksjonen. Andel fellesgjeld vil ca. øke med kr 78 000,-. Det taes forbehold om ytterligere økning da arbeider pt. ikke har startet. De forventer oppstart høst 2018.

Det er forhøyet fuktnivå i kjeller og sameiet følger med på utviklingen av dette.

*Definisjon på hybel er uselvstendig boenhet.

Eiere (v/beboer) i en seksjon har møteplikt ved dugnadsarbeid. Uteblivelse blir bøtelagt ihht den merkostnad uteblivelsen forårsaker, nedad begrenset til kr 500.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie er tillatt - ingen restriksjoner i vedtektene.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

Da selger er profesjonell etter lovens forstand, kan forskriftenes regler om frist kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning fravikes. Det anbefales således å sette en fornuftig akseptfrist, slik at selger har tid til å vurdere budet og eventuelle forbehold.

Ved kjøp av eiendom gjennom PrivatMegleren Allé forutsettes det at vår standardkontrakt legges til grunn. Kopi kan fås på forespørsel til megler.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.