Eiendom

Majorstuen/Vestkanttorget - Lys og elegant 3(4)-roms leilighet med peis og solrik balkong mot indre gårdsrom. Ingen dok.

Majorstuen/Vestkanttorget - Lys og elegant 3(4)-roms leilighet med peis og solrik balkong mot indre gårdsrom. Ingen dok.

Fakta

 • Neuberggata 6D
 • Primærrom
  90
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Aksje
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  7 700 000 ,-

Omkostninger

7 700 000,- (Prisantydning)
102 565,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
7 802 565,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
8 625,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
3 450,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
--------------------------------------------------------
18 975,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 821 540,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  90
 • Tomt
  1972

Oppdragsnummer

6-19-0206

Eier

Rune Haugan

Eiendomstype

Aksjeleilighet

Eierform

Aksje

Betegnelse

Orgnr. 933582469 i Oslo kommune

Etasje

4

Byggeår

1918

Areal

Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 90 kvm, Bruttoareal: 101 kvm
Rom som er P-rom: Bad, stue, spisestue/kjøkken, omkledningsrom, wc, 2 soverom

Antall rom

3

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 1972 kvm

Forretningsfører

OBOS Eiendomsforvaltning AS

Velkommen til visning til salgsoppgaven (maks 5 linjer)

Velkommen til Neuberggata 6D!

Privatmegleren Park ved Mick Heiskel Rødsten og Sigurd Birkelund har gleden av å presentere denne flotte leiligheten med en meget god beliggenhet. Leiligheten er en luftig, tidsmessig og meget attraktiv 3-roms selveierleilighet i byggets 4. etasje. Boligen kan by på stue og kjøkken i åpen løsning, baderom/vaskerom, separat toalett og to store soverom hvor det ene har utgang til koselig balkong. Beliggenheten i 4. etasje gir ekstra gode solforhold og lysinnslipp.

Entréen er lys og innbydende med god plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Stuen er romslig med flere soner, solid enstavs eikeparkett og en stemningsfull peisovn. Kjøkkenet ligger i en sosial åpen løsning, det har integrerte hvitevarer, heltre benkeplate samt rikelig med benke- og lagringsplass. Baderommet er et lekkert velværebad med regnfallsdusj. Hovedsoverommet har en egen garderobeavdeling som gir det inntrykk av et eget walk-in-closet. Soverom II har god plass til både seng og garderobe.

I tillegg har boligen to ekstra oppbevaringsrom i form av kjellerbod på ca. 7 kvm og en loftsbod på ca. 7 kvm.

Høydepunkter
- Meget attraktiv 3-roms
- Balkong på 4,4 kvm med tilgang fra soverom
- Peis med glassfront
- Kjellerbod og loftsbod
- Meget praktisk planløsning
- Eget omkledningsrom
- Enstavs eikeparkett i alle rom

Er dette boligen for deg er du hjertelig velkommen til en hyggelig visning.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et urbant, populært og meget sentralt boligområde på Majorstuen i Oslo, men allikevel noe stille og tilbaketrukket med nærhet til Vestkanttorget. Det er nærhet til alle typer bymessige fasiliteter, samt flotte tur- og rekreasjonsområder.

Bogstadveien med alle sine shoppingmuligheter ligger ca. 350 meter unna boligen. Videre er det kort vei til Marienlystparken og Frognerparken. Sistnevnte ligger ca. 1 minutt gange fra boligen, og inneholder populære Frognerbadet og Frogner tennis, Frogner stadion og skulpturanlegget Vigelandsparken. Sør i parken ligger Oslo Bymuseum. Bislett bad, Slottsparken, Stensparken og St. Hanshaugen Park, ligger alle godt innen rekkevidde.

Bogstadveien er en attraktiv og moderne handlegate, universelt utformet, slik at alle skal ha lik mulighet til å benytte arealene. Følger man Bogstadveien og Hegdehaugsveien ned forbi slottet, når man Karl Johans gate og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum på ca. 25 min. Få også med deg Vestkanttorget med antikk, brukt og klesmarked hver lørdag, eller bondens månedlige marked på Valkyrie Plass.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved Coop Prix som ligger kun 50 meter fra leiligheten. Kiwi, Coop Marked, Meny og Jacobs ligger også få minutter gange fra boligen. Majorstuen og Bogstadveien er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, restauranter og utesteder. Her finner du alt fra store, rimelige kleskjeder til fasjonable motehus du ikke finner andre steder i byen. Colosseum senter er et trivelig kjøpesenter og ligger vis-á-vis Colosseum Kino og Sats Elixia.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane og flybuss. Nærmeste buss- og trikkeholdeplass er Frogner stadion som ligger ca. 200 meter fra boligen. Majorstuen er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og fem busslinjer trafikkerer stedet. Med bil fra Majorstuen tar det ca. 6 min til Oslo S, 8 min til Bygdøy og 35 min til Oslo Lufthavn.

Eiendommen har kort gangavstand til Majorstuen barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, og et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. I gangavstand ligger også Blindern, Politihøyskolen, samt privat Høyskole innen helse- og sosialfag, diakoni og ledelse.

Byggemåte

Kjellermur og fundamenter i naturstein/teglstein eventuelt sokkel i granitt. Antatt fundamentert på faste masser. Ytterveggene er i murverkskonstruksjon som er utvendig pusset ig malt, videre er innerveggene i murverkskonstruksjon og bindingsverk hvor det er pusset og malte flater. Yttertaket er i salttakskonstruksjon tekket med takstein. Etasjeskillerer i trebjelkelag.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 90 kvm, Bruttoareal: 101 kvm
Rom som er P-rom: Bad, stue, spisestue/kjøkken, omkledningsrom, wc, 2 soverom

4. etasje: Entré, bad, stue, spisestue/kjøkken, omkledningsrom, wc og to soverom.

Innhold

Entré
Entreén gir et meget godt første inntrykk av leiligheten. Her er det god plass til å henge fra seg sko og yttertøy. Rommet har enstavs eikeparkettog malte overflater fra 2015. Det er motert skyvedørsgarderobe med speilfronter. Ved siden av den lyd- og brannklassifiserte ytterdøren er det plassert dørcalling med åpner.

Stue
Leiligheten har en lys og meget tiltalende stue i åpen løsning med et stilrent kjøkken. Overflatene er holdt i De er flere gode vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lysinnslipp. Stuens gode størrelse og utforming gjør at den enkelt kan møbleres med sofahjørne, tv-møblement og spisebord m.m.

Kjøkken og spisestue
Det tidsmessige kjøkkenet ble pusset opp i 2011 og 2015. Innredningen har fronter i profilert malt utførelse, heltre benkeplate med underlimt kjøkkenvask samt flislagt vegg over kjøkkenbenk. Det er montert aquastopp for oppvaskmaskin og kjøkkenventilator. Videre har kjøkkenet integrert oppvaskmaskin , kombinert kjøl/frys og frittstående vinskap.

Baderom/vaskerom og separat wc
Boligen inneholder bad og separat toalett. Badet fremstår særdeles delikat med marmorfliser på gulv og vegger, samt behagelig gulvvarme og downlights i himling. Innredningen består av servant på vegghengt servantskap og dusjdør i glass. Det er også en heltre eik innredning med benkeplate, hyller og opplegg for vaskemaskin under.

Soverom
Leiligheten har totalt to soverom, hvor begge er av god størrelse. Begge rommene er utført i en lys grå tone og en mørk parkett. Soverom I har en innebygd garderobeløsning og seng. Videre er det direkte adkomst til balkong på ca 4,4 kvm., som er vendt mot en stille bakgård. Selger opplyser om at det er sol på ettermiddag og kveld her. I tilknytning til soverom II er det et walk-in closet med hyller og mulighet for oppheng.

Boligen har for øvrig ekstra lagringsplass i en disponibel kjellerbod på ca. 7 kvm og en disponibel loftsbod på ca. 6 kvm.

Utstyr

Integrerte garderobeskap med dører og skyvedører.
Dørcalling med åpner.
Felles varmtvannsbereder

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med vannbåren varme gjennom radiatorer tilkoblet fjernvarmeanlegg. Radiatorer finnes i stuen, kjøkken og gang. Dette suppleres med elektriske varmekabler i baderoms og WC gulv.

Parkering / Garasje

Gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Området er en del av Oslo kommunes beboerparkeringsordning, sone A. Dette innebærer at for kr 3.000,- i året kan du stå i kommunale gater i hele bydel Frogner. Det er gode lademuligheter for elbil i nærheten, blant annet med nylig utbygd hurtigladestasjon fra Forum like ved leiligheten. Det er også kommunale lademuligheter i gaten.

Aksjelagets vedlikeholdshistorikk

2016: Oppsett av nye balkonger i bakgården
2014-2015: Oppussing av oppganger
2012-2013: Utskifting av bakdører
2008: Overgang til fjernvarme fra høsten 2008
2006: Reparasjon av balkonger mot Neuberggata.
2004: Utbedring av fyren
2003: Takrehabilitering ble sluttført

Råloftet i bygården ble solgt i 2017. Byggeprosessen har enda ikke begynt. Så fort de nye loftsleilighetene selges skal utbetaling til sameie skje. Styreleder informerer at overskuddet i forbindelse med salget skal gå til rehabilitering av vann- og avløpsrør, brannsikring og oppussing av fasade.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i aksjeselskapets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På aksjeselskapets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Aksjeselskapet har lovbestemt pant i den enkelte aksje for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom aksjonær og boligaksjeselskapet, jf. borettslagsloven §§ 5-20 og 1-4. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1899/900800-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 15.04.1899
Bestemmelse om benyttelse

1917/912622-1/105 Erklæring/avtale 27.09.1917
Bestemmelse om kloakkledning

1918/912569-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 03.08.1918
ang. loft

1928/924531-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 16.08.1928
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. atelie

1983/502549-1/105 Rettighet 28.02.1983
Rettighetshaver:Løchsen Per Morten
Lnr: 1171007
LEIEAVTALE
LEIE AV LEILIGHET
UOPPSIGELIG
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
MED FLERE BESTEMMELSER

1984/519981-1/105 Rettighet 24.04.1984
Rettighetshaver:Willett Harald Erik
Lnr: 1171008
LEIEAVTALE
LEIE AV LEILIGHET
UOPPSIGELIG
KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
MED FLERE BESTEMMELSER

1984/530937-1/105 Rettighet 18.06.1984
Rettighetshaver:Skoglund Peder Andor
Fnr: 21011836159
LEIEAVTALE
LEIE AV LEILIGHET
ÅRLIG AVGIFT NOK 6,744
KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
UOPPSIGELIG
MED FLERE BESTEMMELSER

1984/531150-1/105 Rettighet 19.06.1984
Rettighetshaver:Nordal Lill Thomas
Lnr: 1177568
Rettighetshaver:Thomas Jon W
Lnr: 1177569
LEIEAVTALE
LEIE AV LEILIGHET
ÅRLIG AVGIFT NOK 6,744
UOPPSIGELIG
MED FLERE BESTEMMELSER

Vei / Vann / Avløp

Adkomstvei: Offentlig, via privat felles adkomst
Vann: Private stikkledninger til offentlig nett
Avløp: Private stikkledninger til offentlig nett

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Etter et søk i Oslo Plan og bygningsetatens arkiver fant ikke megler noen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 673 681,- pr
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 6 025 250,- pr

Servitutter / Rettigheter

Aksjelaget har vedtektsfestet/lovbestemt pant for aksjehavers forpliktelser overfor aksjelaget.

Reguleringsforhold

Området er regulert til byggeområde for bolig med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2255. Se reguleringskart- og bestemmelser som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Beskrivelse av boligaksjeselskapet

Veldrevet aksjelag med go økonomi. Det er totalt 41 leiligheter i aksjelaget og forretningsførselen utføres av OBOS.
Det er aksjeselskapet som eier eiendommen, mens aksjonærene eier aksjer i selskapet. Aksje i selskapet gir aksjonær borett til en nærmere bestemt bolig. Aksjonærene har ikke personlig ansvar for boligaksjeselskapets gjeld, men aksjeselskapets løpende utgifter må dekkes av aksjonærene gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i boligaksjeselskapets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Borettslagsloven §§ 1-5, 4-2, hele kapittel 5 samt § 13-5 gjelder tilsvarende for boligaksjeselskaper, jf. borettslagsloven § 1-4.

Faste, løpende kostnader

Kr. 4 972,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Varmtvann og fjernvarme, kabel-tv, internett, trappevask, forretningsførsel, kommunale avgifter betjening av andel fellesgjeld og felles byggforsikring.

Andre faste utgifter:
Selger har ikke oppgitt årlig strømkostnad.

Eiendomsskatt: Kommunen starter med boligverdien fra Skatteetaten. Eiendomsskattegrunnlaget er 80 prosent av denne summen. Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner og gjelder kun for boliger og fritidsboliger. Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er i dag tre promille av dette beløpet. Se regneeksempel på www.oslo.kommune.no/eiendomsskatt.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 102 565,- / Kr 20 345,- pr 31.12.18 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

7 700 000,- (Prisantydning)
102 565,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
7 802 565,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
8 625,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
3 450,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
--------------------------------------------------------
18 975,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 821 540,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

HANBAN
Annuitetslån, 12 terminer pa.
Rentesats per 07.05.2019: 2,85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 25 år og 9 mnd.
Saldo per 07.05.2019: 4.063.329,-

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i boligaksjeselskap krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Konsesjon / Odel

Overdragelse av denne eiendommen er ikke underlagt konsesjon eller odel.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren og utgjør 1% i provisjon inkl. mva av oppnådd totalpris. I tillegg skal selger betale kr 40.319,-, kr 2.500,- pr. visning -. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale alle direkte utlegg.

Finn.no: Lokalområde

MAJORSTUEN