Eiendom

Park Ambassadeur - Sjarmerende og urban selveier i ærverdig bygg, lave felleskostnader inkl. strøm!

Park Ambassadeur - Sjarmerende og urban selveier i ærverdig bygg, lave felleskostnader inkl. strøm!

Fakta

 • Camilla Colletts vei 15
 • Primærrom
  26
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  0

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  3 300 000 ,-

Omkostninger

3 300 000,- (Prisantydning)
50 043,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 350 043,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
83 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 350 043,-))
5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
99 899,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 449 942,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  26
 • Tomt
  683

Oppdragsnummer

159-18-0805

Eier

Nora Marie Høyem Eftedal
Herman Haatuft

Eiendomstype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 213 Bnr. 52 Snr. 35 i Oslo kommune

Etasje

5

Byggeår

1919

Areal

Primærrom: 26 kvm, Bruksareal: 26 kvm, Bruttoareal: 31 kvm

Antall rom

1

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 683 kvm

Forretningsfører

Kvale & Co Advokatfirma ANS

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og veletablert boligområde på Frogner/Uranienborg, like ved Uranienborg kirke og Uranienborgparken. Området er preget av nydelig arkitektur fra forrige århundre, og ligger bare noen kvartaler fra Slottsparken, samt lokale forretninger, servicefunksjoner og offentlig kommunikasjon. Man har 21 bussen rett på utsiden av utgangsdøren og et par minutters gange til nærmeste trikkestopp (19 trikken).

Noen av hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter ligger i gangavstand. Lekeplass, Gimle Kino og flere treningssentre, er noe av det du finner i nærområdet. For rekreasjon anbefales Frognerparken, med skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. For den aktive har man Sats Solli plass med et bredt utvalg gruppetimer og flotte treningslokaler i kort avstand fra leiligheten både til fots og med buss.

Det er også hyggelige turområder langs Frognerkilen og Bygdøy, med bademuligheter, maritime fasiliteter og skiløyper om vinteren. Populære Tjuvholmen med spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery ligger i nærområdet. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen for solbading og flott skulpturpark. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk med flotte strender og gode tur- og rekreasjonsområder.

Bygninger

Leiligheten ligger rolig til i et veletablert område, bestående av pene og klassiske bygårder.

Byggemåte

Grunnmur i støpt betong. Bærende konstruksjon av betong/mur, med en pusset fasade. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre. Brann ( B30) og lydklassifisert (dB 35) entredør. Saltak konstruksjon antatt tekket med papp/membran/zinkplater. Takstmannen har ikke inspisert yttertaket.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 26 kvm, Bruksareal: 26 kvm, Bruttoareal: 31 kvm

5.Etasje: Entré, stue/kjøkken, bad, soverom/sovealkove.

Innhold

Helene Solberg ved Privatmegleren Dyve og Partnere ønsker velkommen til Camilla Collets vei 15. Det perfekte førstegangskjøpet, pendlerbolig eller uteleieobjekt med sentral og attraktiv beliggenhet på Uranienborg/ Frogner. Leiligheten har nærhet til alle fasiliteter, med bl.a. gåavstand til både Bogstadveien og Solli plass. Man vil finne alle nødvendigheter i umiddelbar nærhet. Buss nr. 21 stopper rett utenfor utgangsdøren og man har få minutters gange til nærmeste trikkestopp. Leiligheten fremstår som godt vedlikeholdt med pent gulv, delikat fargevalg og ligger i en ærverdig, karakteristisk Frognerbygård fra begynnelsen av 1990 tallet. Velkommen til ditt nye hjem!

Entré: Bygget har et svært innbydende inngangsparti som gir et godt førsteinntrykk, med direkte adkomst fra Camilla Collets vei. Herfra tar heisen deg opp i 5 etasje. Leiligheten har en praktisk løsning i entré med vegghengte skoskap og et romslig garderobeskap, der man har plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy. Videre har man direkte inngang inn til stuen. Leiligheten disponerer også en bod på ca. 4 kvm.

Stue/ kjøkken: Leiligheten har en praktisk stue/ kjøkken løsning der man har plass til sofa, spisebord og annet møblement. Rommet er malt i hvitt og en svært delikat blåfarge som gir rommet en behagelig atmosfære. Man har stuevinduet vendt mot en rolig og trivelig bakgård. Gulvet er av tre- stavs parkett som også går igjen i sovealkoven og stuen ble malt i 2018. I tillegg har beboerne tilgang til en stor og fin terrasse i bakgården med gode solforhold (fra morgen til sen ettermiddag). På sommertid settes det ut felles møbler og friske blomster.

Leiligheten har et pent IKEA kjøkken fra 2011, som fremstår som praktisk med innredning av hvite høyglans fronter. Kjøkkenet har heltre benkeplate, rustfri servant, integrert komfyr og platetopp, kjøleskap og fryser, samt fliser over benkeskap. God belysning med lys over benk samt naturlig lys fra vinduene. Dette er et fint og sosialt kjøkken.

Sovealkove: Leiligheten har en trivelig sovealkove malt i hvitt og en sprek rosafarge. Alkoven er utstyrt med en veggheng oppbevaringshylle og man har plass til dobbeltseng. Vinduet vender ut mot rolig bakgård og rommet ble malt i 2018. Alkoven er praktisk avskilt fra stuen og med plass til dobbeltseng og annet møblement gir dette "soveromsfølelse".

Bad: Leiligheten har et pent flislagt bad som er utstyrt toalett, dusj med vegger, servant i skap, speil og veggskap. Badet har mørke lekre fliser og ble pusset opp i 2010 av tidligere eier. Badet har også varmekabler i gulv, innfelt lys og opplegg for vaskemaskin. Badet har i dag vaskemaskin som følger boligen ved salg.

Standard

For informasjon om boligens tilstand vennligst se vedlagt tilstandstrapport fra Tommy berg, datert: 03.01.2019

Tilstandsgrad 2:
- Det var utslag ved bruk av fuktindikator på veggene i bad ved dusjsonen.

Kommentar fra takstmann:
Det var utslag ved bruk av fuktindikator på veggene i bad ved dusjsonen. Det er ikke unormalt at det står vann mellom membran og flis i baderomsvegger. Denne form for utslag er ufarlig forutsatt at membranen er utført fagmessig og er tett.

Badet er ifølge egenerklæringsskjema fra tidligere eier pusset opp i 2010 og arbeidet er utført av Arve Vallestad AS, G4 Elektro AS.

Fra egenerklæringsskjemaet:
12. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på elanlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Gått fra oljefyr til bergvarme, Sameiet leide inn firma.
24. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
- Nylig justert

Sameiet har gjennomført flere vedlikeholdsarbeider de senere år. Se vedlagt oversikt over vedlikeholdsarbeider i "vedlegg til salgsoppgaven".

Eiendommens historie

Det 100 år gamle minihotellet Hotel Ambassadeur i Oslo var et populært hotell i flere generasjoner før det i 2005 ble renovert og omgjort til leiligheter. Dagens betegnelse er Park Ambassadeur. Dette er ærverdige, stilige, om enn små, leiligheter med super beliggenhet.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet ved radiatorer fra bergvarme. Varmekabler på bad.

Parkering / Garasje

Gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Området har også beboerparkering, se oslokommune.no for mer informasjon.

Adkomst

Adkomst fra Camilla Colletts vei. Det vil bli skiltet med Privatmegleren sine visningskilt under felles annonserte visninger.

Beskrivelse av tomt/hage

Sameiet har en pent opparbeidet tomt på 683 kvm. Historisk bygg fra 1900 tallet med en svært innbydende fasade. Sameiet har også en solrik felles terrasse.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Følgende heftelser vil følge boligen ved salg:
Bestemmelse om bebyggelse Dbnr: 913827 Datert: 26.10.1915
Best om regn- og overvann
Overført fra: 0301-213/52
Gjelder denne registerenheten med flere

Erklæring/avtale Dbnr: 912553 Datert: 16.12.1916
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Overført fra: 0301-213/52
Gjelder denne registerenheten med flere

Erklæring/avtale Dbnr: 912661 Datert: 26.05.1919
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0301-213/52
Gjelder denne registerenheten med flere

Bestemmelse om bebyggelse Dbnr: 990599 Datert: 19.12.1931
Overført fra: 0301-213/52
Gjelder denne registerenheten med flere

Erklæring/avtale Dbnr: 505539 Datert: 09.04.1963
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. baldakin
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-213/52
Gjelder denne registerenheten med flere

Erklæring/avtale Dbnr: 15267 Datert: 08.03.2005
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig nett for vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ekspedisjonsdokument datert: 25.10.1922
Ekspedisjonsdokument datert: 20.05.1932
Brukstillatelse datert: 11.01.1984
Ferdigattest datert: 08.02.1980
Ferdigattest datert: 23.07.1980
Ferdigattest datert: 06.12.1989
Ferdigattest datert: 14.07.2005
Ferdigattest datert: 14.02.2006

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 735 987,- pr 03.01.19
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 2 649 551,- pr 03.01.19

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til bygeområde for boliger.

Eiendommen har følgende pågående byggesaker:
- Camilla Colletts vei 15 - Bruksendring av loft til 3 boenheter.

Følgende nærliggende eiendommer har påbegynte byggesaker:
- Camilla Collets vei 13 - Skifte sluk i brannskille.
- Uranienborgveien 12 - Oppdeling av eksisterende leiligheter tilsammen 16 leiligheter og et heisoppbygg mot bakgård.
- Camilla Colletts vei 18 - Loftsutbygging.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Beskrivelse av sameiet

Sameiet består av 41 seksjoner. Styret må godkjenne ny eier, dette kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forretningsfører opplyser:
Vi har mottatt nabovarsel på utbygging av loftet. Det foreligger planer om å bygge ut loftet til leiligheter. Taket på gårdssiden må legges om en gang innen de kommende årene. Sameiet er i forhandlinger med loftseier om hva han skal dekke av disse utgiftene når han bygger terrasse og takvinduer. Kostnadene i forbindelse med fremtidig omlegging av gårdsidetak vil komme som en ekstraordinær utgift eller som økte fellesutgifter.

Det innhentes tilbud på egnet dekke som kan beskytte takpappen i bakgården, og utredning iverksettes dersom sameiets økonomi tillater dette.

Sameiet er saksøkt av en sameier for et samlet beløp på kr. 696.538,-. Sameiet har påstått seg frikjent. Sameiet har videre framsatt krav på kr. 212.000,-. Saken har vært behandlet i forliksrådet. Forliksrådet besluttet å innstille saken dersom saksøker ønsker å gå videre må det tas ut søksmål for Oslo Tingrett.

Sameiet ønsker på sikt og gjøre følgende oppgraderinger i bygget:
- Oppgradering av nødlysanlegget. Det siste mottatte tilbud på nytt nødlysanlegg var på kr. 241.163.
- Oppgradering av helautomatisk felles brannvarslingsanlegg. Anlegget har hittil virket ved alle årskontroller. En utskifting må imidlertid gjennomføres om ikke lenge. Et tilbud fra Firesafe AS på utskifting av anlegget fra 16.12.17 hadde en pris på kr. 252.500.
- Pusse opp bodhus i bakgården. I tillegg må det legges ny takpapp foran samme bod-hus. Det er ikke hentet inn tilbud på arbeidene per dags dato.
- Taket på gårdssiden må legges om en gang innen de kommende årene. Sameiet er i forhandlinger med loftseier om hva han skal dekke av disse utgiftene når han bygger terrasse og takvinduer. Kostnadene i forbindelse med fremtidig omlegging av gårdsidetak vil komme som en ekstraordinær utgift eller som økte felles utgifter.

Fellesutgiftene ble i 2018 justert med 10% f.o.m. 3. kvartal. Sameiet har tidligere praktisert ekstraordinære innbetaling i forbindelse med oppgraderinger i sameiet, og det er mulighet for at styre vil kunne foreslå ekstraordinære innbetalinger i fremtiden. Hvordan overnevnte vedlikeholdstiltak vil finansieres (låneopptak eller innbetaling) og igangsettes er ikke vedtatt per dags dato.
Iht opplysninger fra styreleder vil ikke fellesutgiftene økes ytterligere i 2019.

De andre sameierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet da tvangsdekningen besluttes gjennomført.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.


Faste, løpende kostnader

Kr. 2 402,- pr. per mnd. Fellesutgiftene betales kvartalsvis som tilsvarer 7206,- kr per kvartal.
Fellesutgifter som inkluderer: Trappevask, vaktmestertjeneste, kabel- TV, varmtvann, oppvarming og strøm.

Andre faste utgifter:
Strøm: inkludert i felleskostnader.
Kommunale avgifter: inkludert i felleskostnader. .
Forsikring i Gjensidige kr (polisenummer 768112852)

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 50 043,- / Kr ,- pr 12.12.18 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

3 300 000,- (Prisantydning)
50 043,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 350 043,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
83 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 350 043,-))
5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
99 899,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 449 942,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

1213.66.41873 , DNB
Serielån, 12 terminer pa.
Rentesats per 18.12.2018: 3,9% fast rente.
Antall terminer til innfrielse: 20 år
Saldo per 12.12.2018: kr 2.683.070,-
Andel av saldo: kr 50.043,-

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Med de unntak som er fastsatt i eierseksjonsloven og disse vedtekter har den enkelte sameier full rettslig rådighet over sin seksjon, herunder rett til bortleie. Leier av seksjon må meldes til styret og forretningsfører.

Konsesjon / Odel

Det foreligger ikke odel eller konsesjon for denne eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglerprovisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 350 043,-) (Kr.40 000)
Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.1 150)
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525)
Tilretteleggingshonorar (Kr.12 900)
Totalt kr. (Kr.54 575)
Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 9900,-

Finn.no: Lokalområde

Frogner/ Uranienborg