Eiendom

Sjelden mulighet i Uranienborg Terrasse - Fasjonabel praktvilla på nær 900 kvm BRA, med 2 utsøkte leiligheter, hybel, uinnredet kjeller og råloft. Tomt på 753 kvm, renovert i 2011-2013 og påkostet varmeanlegg. Garasje og p-plasser.

Sjelden mulighet i Uranienborg Terrasse - Fasjonabel praktvilla på nær 900 kvm BRA, med 2 utsøkte leiligheter, hybel, uinnredet kjeller og råloft. Tomt på 753 kvm, renovert i 2011-2013 og påkostet varmeanlegg. Garasje og p-plasser.

Fakta

 • Uranienborg Terrasse 18
 • Primærrom
  444
 • Boligtype
  Tomannsbolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  6

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  70 000 000 ,-

Omkostninger

70 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
1 750 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 70 000 000,-))
--------------------------------------------------------
1 765 149,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
71 765 149,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  444
 • Tomt
  753

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og fasjonabelt boligområde på Uranienborg i Oslo. Området er preget av nydelig arkitektur fra forrige århundre, og ligger i umiddelbar nærhet til Uranienborgparken og Slottsparken. I nærområdet finnes skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Noen av hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter er så og si nærmeste nabo.

For rekreasjon anbefales Frognerparken, med skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion.

Kort fortalt
- Fasjonabel praktvilla over fire plan.
- Villaen ble oppført i 1879 for Henrik Homan etter tegninger av arkitekt Niels Stockfleth Eckhoff.
- Tomt på 753 kvm, bygg på 998 kvm (BTA).
- Potensial i full, uinnredet kjeller og loft.
- Jordvarmeanlegg klargjort for utbygging.
- Gulvvarme i kjeller, 1. etasje og 2. etasje.
- Lagt klart rør/stikk for varme opp til loft.
- Renovert og påkostet fra 2011-2013.
- Nye overflater, kjøkken, bad og ildsteder.
- To leiligheter og en koselig hybelleilighet.
- Fin hage med plen, trær og prydbusker.
- Markterrasse
- Parkering i garasjekjeller og på egen tomt
- Inngang, bad, kjøkken og hems i hybel.
- Takhøyden i 1. og 2. etasje er 3,35 meter.
- Stukkatur, rosetter og tofløyede dører.
- Det er tre flotte soverom i hver leilighet.
- To stuer med ildsted og elegant tapet.
- To kjøkken med dels integrerte hvitevarer.
- To delikate baderom i hver leilighet.
- Luftig og lys spisestue i hver leilighet.
- Nyere elanlegg og røropplegg.
- Nyere garderobeskap i soverommene.

Byggemåte

Fundamenter i naturstein. Grunnmur i naturstein og teglstein. Støpt gulv på grunn. Fasader i pusset/malt mur med trekninger og ornamenter. Bærende innervegger i pusset teglsteinsmur. Valmet yttertak med original trekonstruksjon bestående av taksperrer og avbindingsknær ved takfot, horisontale avstivningsbjelker og gratsperrer i overgang til valm. Taket er tekket med plater. Etasjeskillere i trebjelkelag isolert med stubbloftsleire.

Vinduer er hovedsakelig av eldre årgang. Vinduer mot bakgård er av nyere tid og er fra renoveringsperioden.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 444 kvm, Bruksareal: 893 kvm, Bruttoareal: 998 kvm

Kjeller: BRA: 212 kvm, BTA: 262 kvm
1. etasje: P-rom: 222 kvm, BRA: 244 kvm, BTA: 272 kvm
2. etasje: P-rom: 222 kvm, BRA: 235 kvm, BTA: 262 kvm
Loft: BRA: 202 kvm, BTA: 202 kvm

Innhold

Leilighet 1. etg.:
Består av entré, stue, spisestue, gang, mellomgang, 3 soverom, kjøkken, bad/wc og dusjbad/wc.

Leilighet 2. etg.:
Består av hall/trapperom, stue, spisestue, gang, mellomgang, 3 soverom, kjøkken/spisekjøkken, bad/wc og dusjbad/wc.

Hybel 1. etg.:
Egen inngang, kjøkken i åpen løsning med stue, et bad og sovehems.

Fellesareal:
Kjeller: Diverse kjellerrom, tilrettelagt for 3 våtrom.
1. etasje: Felles inngangsparti, baktrapp og trapperom.
2. etasje: Baktrapp.
Loft: Uinnredet råloft.

Standard

Velkommen til visning!
Uranienborg terrasse 18 er enorm praktvilla over to plan, pluss uinnredet råloft og kjeller. Villaen ble oppført i 1879 for Henrik Homan etter tegninger av arkitekt Niels Stockfleth Eckhoff. Villaen er utført i markant klassisk stil, og har fasade mot gate dominert av et karnapp fra kjeller til loft med rundbuede vinduer i andre etasje. Fasaden har ellers utsmykning med trekninger og ornamenter. Villaen har et bruttoareal på 998 kvm og tomten er på 753,2 kvm. Med beliggenhet i byens beste strøk er dette en utsøkt perle. Rundt bygget er det inngjerdet hage med god boltreplass, markterrasse og parkeringsmulighet.

Villaen ble betydelig renovert i 2011-2013, uten at det gikk på bekostning av autentisk særpreg. Kjelleren fikk radonsperre og det ble klargjort for tre fremtidige bad. Samtidig ble det etablert et jordvarmeanlegg som forsyner kjeller, første og andre etasje med vannbåren gulvvarme. Det er lagt opp rør til loft og anlegget er dimensjonert for videre utbygging.

Alt av elanlegg, røropplegg, bad og kjøkkeninnredninger er fra samme periode. Stukkatur, tofløyede dører, takrosetter og trapper er restaurert, og alt fremstår som meget flott. Boligen består at to boenheter, én i første og én i andre etasje. Takhøyden i begge etasjer er opp til 3,35 meter og sammen med store vinduer gir dette lyse, luftige rom. Det er ildsted i hver etasje og pipene er rehabilitert.

Første og andre etasje har nær sagt lik rominndeling, men i første etasje er det etablert en hybelleilighet - med samme høye standard. Den har stue/kjøkken, sovehems og eget bad.

De to store hovedleilighetene i første og annen etasje har tre soverom hver, en herlig hovedstue med ildsted og en romslig spisestue. Kjøkkenet i andre etasje har peis og stor spisedel, og begge kjøkken har integrerte hvitevarer og lekker innredning i klassisk stil.

Det er hovedbad med badekar i hver etasje, et mindre dusjbad med opplegg for vaskemaskin, og nyere garderobeskap i soverommene. Andre etasje har en vakker trappehall med dekorvinduer og entreen i første etasje har god plass for garderobe. Med full kjeller og råloft er det også uant potensial for fremtidig utnyttelse.


Leilighet 1. etasje
Leiligheten består av entré, stue, spisestue, gang, mellomgang, 3 soverom, kjøkken, bad/wc og dusjbad/wc.

Entré: Leiligheten har en tofløyet inngangsdør med glassfelt. Entreen har nydelig parkettgulv som går igjen i alle oppholdsrom. Rommet har grå veggflater, downlights i himling og varme i gulv. Gulvvarmen kommer fra jordvarmeanlegg og går til alle gulv i første etasje og andre etasje. Disse etasjene ble totalt oppgradert fra 2011 til 2013.

Kjøkken: Kjøkkenet har innredning plassert i vinkel og god plass for frokostbord. Innredningen har grå, profilerte fronter, to vitrineskap, pent listverk med sukkerbiter og benkeplate i heltre med vaskekum i kompositt. Kjøkkenet har integrert stekeovn, keramisk koketopp og oppvaskmaskin. Det er glassmosaikk og vindu over benk. Rommet har malte vegger, fondvegg i tapet og parkettgulv i fiskebeinsmønster.

Stue: Stuen har nydelig stukkatur og en vakker takrosett av de rent sjeldne. Veggene har medaljongtapet i en lys gråtone, gulvet har parkett i fiskebeinsmønster og de doble fløydørene har gråmalte speil. Det hele harmonerer svært godt og takhøyde på 3,35 meter gir en svært luftig romfølelse. Store vindusflater gir rommet godt med dagslys og en stilig peisovn i nisje setter stemningen.

Denne etasjen har en ekstra stue, staselig og flott med peisovn. Rommet har stukkatur, takrosett og en utsøkt veggtapet i flismønster. Det er benyttet samme parkettgulv som i de andre rommene, og store vinduer gir rikelig med dagslys. Rommet kan fint benyttes som spisestue, tv-stue eller et romslig hjemmekontor.

Bad/wc/vaskerom: Leiligheten har et bad og et dusjbad. Badet har lyse gulvfliser og fliser på vegg opp til normal takhøyde. Rommet har downlights, gulvvarme og et høyt vindu. Innredningen består av to søyleservanter, stort speil med overlys, et veggskap i lys eik og et toalett. Badet har både dusjkabinett og et lekkert badekar med løveføtter. Det er integrert musikkanlegg i badet.

Dusjbadet har samme type fliser, gulvvarme og downlights. Rommet har søyleservant, speil med overlys, dusjkabinett og toalett. Dette badet har opplegg for vaskesøyle.

Soverom og garderobe: Leiligheten har tre soverom med parkettgulv og tapetserte vegger. Rommene er lyse og luftige med god takhøye og nyere garderobeskap. Det er god plass for ulike garderobeløsninger i entreen, og bygget har godt med lagringsplass i kjeller og på loft.


Leilighet 2. etasje
Leiligheten i andre etasje består av hall/trapperom, stue, spisestue, gang, mellomgang, 3 soverom, kjøkken/spisekjøkken, bad/wc og dusjbad/wc.

Entré: Leiligheten har en nydelig trappegang med store blyglassvinduer, ruteinndelt himling og brede takbjelker med rik dekor. Trappen ned til første etasje er original, men restaurert. Den har teppe i trinn, hvitmalt rekkverk og en håndløper i eik. Rommet har god plass for garderobeløsning og en tofløyet dør ønsker velkommen inn til stuen.

Kjøkken: Kjøkkenet er svært pent med nyere innredning i klassisk stil. Kjøkkenet har ildsted og god plass for et større spisebord. Her er det hyggelig å lage mat og servere gjester. Rommet har parkettgulv i fiskebeinsmønster, gråmalte vegger, downlights og nydelig stukkatur. Gode vindusflater gir lys til både benk og spiseplass.

Kjøkkeninnredningen har grå, profilerte fronter, kjøpmannshåndtak og listverk med sukkerbiter. Benkeplaten er i heltre med underlimt komposittkum. Kjøkkenet har integrert stekeovn, keramisk koketoppe, oppvaskmaskin og nisje for side-by-side kjøleskap. Ventilatoren er innebygd, det er glassmosaikk over benk og bra med benkebelysning.

Stue: Stuen er staselig med tre store buevinduer. Takhøyden er på 3,35 meter med stilren stukkatur og en nydelig takrosett. Rommet har tapetserte vegger, eksklusivt parkettgulv i fiskebensmønster og hygge fra en vakker peis med glassdører. Stuen har doble fløydører og i samme etasje finnes en spisestue.

Bad/wc/vaskerom: Leiligheten har et bad og et dusjbad. Badet har lyse fliser på gulv og fliser på vegg opp til normal takhøyde. Rommet har downlights, gulvvarme og et høyt vindu. Innredningen består av to søyleservanter, stort speil med overlys, et veggskap i lys eik og et toalett. Badet har både dusjkabinett og et lekkert badekar med løveføtter. Det er integrert musikkanlegg i badet.

Dusjbadet har samme fliser, gulvvarme og downlights. Rommet har søyleservant, speil med overlys, dusjkabinett og toalett. Dette badet har opplegg for vaskesøyle.

Soverom og garderobe: Leiligheten har tre soverom med parkettgulv og tapetserte vegger. Rommene er lyse og luftige med god takhøye og nyere garderobeskap. Det er god plass for ulike garderobeløsninger i entreen, og bygget har godt med lagringsplass i kjeller og på loft.


Hybel
Hybelen ligger i første etasje og har egen inngang, kjøkken i åpen løsning med stue, et bad og sovehems. Hybelen holder en høy standard på innredninger, utstyrt og overflater. Stuen har parkettgulv i fiskebeinsmønster, lyse vegger og fondvegg med tapet. Takhøyden er god og vindu gir rikelig med dagslys. Sovehemsen er bygd over kjøkkenet og har adkomst via stige.

Kjøkkenet har profilerte fronter, mørk benkeplate i laminat med nedfelt komposittkum og glassmosaikk mellom benk og overskap. Innredningen har integrert stekeovn, keramisk koketopp, opplegg for oppvaskmaskin og nisje for kjøleskap. Over kjøkkeninnredningen er det montert downlights.

Badet er lyst, delikat og helfliset med samme fliser som de øvrige badene. Rommet er innredet med søyleservant, speil, toalett og dusjhjørne. Det er belysning over speil og opplegg for vaskemaskin i rommet.

Utstyr

Alle pipene i bygget ble renovert i perioden 2011-2013 og ildstedene er av nyere dato. I forbindelse med renoveringen ble det også lagt nytt rør-opplegg og elanlegg, fra gaten og i hele boligen. Sikringsskapene har automatsikringer.

Det er downlights i gangarealer, kjøkken og bad i begge etasjer. Kjelleren ble gravd opp og det ble etablert ny radonsperre. Samtidig ble det utført lydisolerende tiltak mellom de to leilighetene. I kjelleren er det tilrettelagt med oppstikk for tre nye våtrom. Boligen har dørcalling, opplegg for kabel-tv og integrert musikkanlegg på hovedbad i begge etasjer.

Oppvarming

Bygget har nyere jordvarmeanlegg med stor kapasitet som er dimensjonert for videre utbygging. Det er vannbåren gulvvarme i kjeller, første etasje og andre etasje. På loftet er det tilrettelagt med oppstikk for både våtrom og jordvarmeanlegget. Alle pipene i bygget ble renovert i perioden 2011-2013 og ildstedene er av nyere dato.

Parkering / Garasje

Det er parkering i garasjekjeller og på egen tomt. Det er montert elektrisk styrt leddport til garasje. Øvrig parkering i gaten etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Eiendommen på 753,2 kvm har en utsøkt beliggenhet midt mellom Uranienborgparken og Bogstadveien. Tomten har gjerde i smijern mot vei, nedkjørsel til kjeller og en hage med plen, prydbusker og trær. Bakhagen ligger skjermet av et tett gjerde og har godt med boltreplass, rom for lekeapparater og fin plass for ulike møbelgrupper under trærne. I det ene hushjørnet er det laget en markterrasse.
Bygget ble oppført i 1879, etter tegninger fra arkitekt Niels Stockfleth Darre Eckhoff. Stilmessig går boligen mot klassisisme med kraftig dekor, flotte takkonsoller og midtrisalitt. I andre etasje er det buevinduer og hele midtrisalitten er utsmykket med søyledekor i korintisk stil. Detaljrikdommen er høy og bygget har markerte hjørnekvader.

Tilliggende fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Joker, Kiwi og Rema 1000. Bogstadveien og Hegdehaugsveien ligger et steinkast unna med alt av mote, mat og opplevelser. I en radius på ca. 20 minutters gange ligger Bygdøy allé med mange flotte spesialforretninger innenfor mote, interiør og mat, samt House of Oslo i Vika og Aker brygge.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, tog og flybuss, hvorav nærmeste trikkestopp er Rosenborg og ligger under 100 meter fra boligen. Med bil fra Uranienborg tar det ca. 4 min til Majorstuen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Eiendommen har gangavstand til Uranienborg barne- og ungdomsskole, Den Franske skolen, Den Tyske skolen og Hartvig Nissen skole. Det finnes ellers flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1881/924278-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
25.01.1881

1881/924279-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
05.05.1881
Bestemmelse om benyttelse

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger uattestert bygningsanmeldelse fra 1879 for eiendommen og kan ansees som en slags forgjenger til dagens ferdigattest.
Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 18 169 269,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr ,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger. Reguleringsbestemmelse S-3307.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne.
Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Faste, løpende kostnader

Andre faste utgifter:
Strøm
Kommunale avgifter for 2018: kr 14.714,-
Kommunale avgifter for 2017: kr 12.308,-
Forsikring
Andre utgifter:
Eiendomsskatt for 2018: kr. 32.649,- ifølge
opplysninger gitt av Oslo kommune.
Eiendomsskatt for 2017: kr 36.248,- ifølge
opplysninger gitt av selger.Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

70 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
1 750 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 70 000 000,-))
--------------------------------------------------------
1 765 149,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
71 765 149,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Eiendomsskatt
Oslo kommunen har bestemt at boligverdien fra Skatteetaten legges til grunn for beregningen av eiendomsskatt. Bystyret i Oslo har vedtatt et bunnfradrag for boliger på fire millioner kroner. Hvis eiendomsskattegrunnlaget er mindre enn fire millioner kroner, får du ikke eiendomsskatt på boligen. I 2017 beregnes det tre promille i eiendomsskatt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Det foreligger ingen begrensning ihht kommune om utleie av hele boligen som en bruksenhet.
Boligen har vært og er for tiden utleid.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.