Eiendom

Stilig, eksklusiv og lekker 2-roms selveier - Meget attraktiv beliggenhet - Balkong på 6,3 kvm - Originale detaljer

Stilig, eksklusiv og lekker 2-roms selveier - Meget attraktiv beliggenhet - Balkong på 6,3 kvm - Originale detaljer
Solgt

Fakta

 • Vibes gate 18 D
 • Primærrom
  54
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  4 850 000 ,-

Omkostninger

4 850 000,- (Prisantydning)
115 673,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 965 673,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
120 370,- (Dokumentavgift)
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
137 242,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 102 915,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  54
 • Tomt
  1008

Oppdragsnummer

6-19-0203

Eier

Knut Johan Aanstad

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 214 Bnr. 419 Snr. 24 i Oslo kommune

Etasje

3

Byggeår

1894

Areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 61 kvm
Rom som er P-rom: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom

Antall rom

2

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 1008 kvm

Forretningsfører

Brækhus Eiendom AS

Velkommen til Vibes gate 18D

Privatmegleren Park v/ Mick Heiskel Rødsten og Sigurd Birkelund har gleden av å presentere denne lekre, eksklusive og meget stilige 2-roms selveierleiligheten beliggende på attraktive Majorstuen. Beliggenheten midt i smørøyet som gir nærhet til "alt" i rolige omgivelser. Boligen ligger i byggets 3. etasje og hele leiligheten er beliggende i rolige forhold i indre gård.

Innvendig har boligen en meget god planløsning med en lys og innbydende entré. Romslig stue med originale lekre detaljer som stukkatur, rosett og en imponerende takhøyde. Videre er det et romslig soverom, eksklusivt kjøkken fra Drømmekjøkken levert i 2015, baderom fra 2012. Fra stuen er det utgang til solrik balkong på 6,3 kvm.

Kort fortalt

- Lekker, eksklusiv og stilig 2-roms i 3. etasje
- Rolig og stille beliggenhet i indre gård
- De originale detaljene harmonerer godt med de nye moderne løsningene
- Kjøkken fra 2015 levert fra premium serien til Drømmekjøkken
- Lekkert baderom fra 2012
- Meget god planløsning
- Attraktiv beliggenhet
- Beboerparkering
- Balkong på 6,3 kvadratmeter
- Kjellerbod på 5,7 kvadratmeter
- Bod i trappeløp på 3 kvadratmeter
- Veldrevet sameie med imponerende vedlikeholdshistorikk
- Nytt dørcalling anlegg med App-løsning for smarttelefon
- Rehabilitering av bakgården

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et urbant, populært og meget sentralt boligområde på Majorstuen i Oslo, med umiddelbar nærhet til bymessige fasiliteter, flere treningssentre, samt flotte tur- og rekreasjonsområder. Elixia Colosseum park har treningshall som gir muligheter for ballspill, mens Bislett Bad byr på innendørs svømmehall.

Fra boligen er det gangavstand til Nye Bogstadveien, som har fått et estetisk løft og fremstår som en attraktiv og moderne handlegate. Det er også gangavstand til Stensparken, Marienlystparken og Frognerparken - sistnevnte med skulpturanlegget Vigelandsparken. Sør i parken ligger Oslo Bymuseum, mens i øst ligger populære Frognerbadet, samt Frogner stadion med skøytebane på vinteren og fotballbane på sommeren.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Bunnpris, Rema 1000 og Joker. Majorstuen og Bogstadveien er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, konditorier, restauranter og utesteder. Her finner du alt fra de store, rimelige kleskjedene, til de fasjonable motehusene som du ikke finner andre steder i byen. Det er i tillegg gangavstand til Blindern, Politihøyskolen, samt privat Høyskole innen helse- og sosialfag, diakoni og ledelse.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk. Nærmeste bussholdeplass er Bogstadveien som ligger ca. 2-3 minutters gange fra boligen. Majorstuen er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og fem busslinjer trafikkerer stedet. Med bil fra Majorstuen tar det ca. 6 min til Oslo S, 8 min til Bygdøy og 35 min til Oslo Lufthavn.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 61 kvm
Rom som er P-rom: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom

3.Etasje: Entré, stue med utgang til balkong på 6,3 kvm, kjøkken, bad, soverom og teknisk rom. Med boligen følger også en kjellerbod på 4,7 kvm.

Innhold

Entré
Du ankommer leiligheten inn i en lys og innbydende entré som vil gi deg et umiddelbart godt førsteinntrykk av boligen. Det er god plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Ved inngangsdøren er det plassert dørcalling med portåpner. I forbindelse med oppgraderingen av det elektriskeanlegget vil også dørcalling bli byttet ut.

Stue
Lys og romslig der de originale detaljene harmonerer godt med de moderne innredningene. I stuen er det originalt tregulv, imponerende takhøyde, stukkatur og rosett. Stuen har en praktisk utforming og lar seg enkelt møblere med sofagruppe med tilhørende møblement. Fra stuen er det utgang til en solrik balkong på 6,3 kvadratmeter som vender inn mot bakgården.

Kjøkken
Lyst, lekkert og elegant kjøkken med mye skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen er ny og er levert fra premium serien til Drømmekjøkken. Dette er en stilren og eksklusiv kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer. De integrerte hvitevarene består av oppvaskmaskin, komfyr, kjøl/frys, mikrobølgeovn og platetopp. Alle fronter er i corian og benkeplaten er av børstet stål. På kjøkkenet er det god plass til spisebord, her kan du invitere til hyggelige lag! Ved kjøkkenet er det et tekniskrom med varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin.

Bad
Lekkert flislagt baderom med downlights-belysning i himlingen og behagelige varmekabler på gulv. Baderommet er fra 2012 og inneholder vegghengt toalett, servant med vegghengt servantskap, vegghengte dusjdører i glass og sluk i dusjnisje.

Soverom
Etter dagens løsning er det ett romslig soverom i leiligheten. Her er det god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeløsninger. Den gode internbeliggenheten i bakgården gir meget rolig og behagelig boforhold.

Oppvarming

Panelovner står for den primære oppvarmingen av boligen. Varmekabler på badet. Det er pipeløp i leiligheten.

Parkering / Garasje

Gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Området er en del av Oslo kommunes beboerparkeringsordning, sone A. Dette innebærer at for kr 3.000,- i året kan du stå i kommunale gater i bydel Frogner. Det er flere muligheter for leie av parkering og garasjeplasser i området.

Byggemåte

Boligblokk med 6 etasjer + kjeller. Støpt såle, på antatt faste masser/flåter. Grunnmur og bærende elementer av hulmur/mur. Pusset fasade. Etasjeskillere av trebjelker, antatt isolert med mineralull fra byggeåret. Saltak, antatt tekket med metallplater.

Vedlikeholdshistorikk
1995: Tidligere loft blir bygget om til leiligheter.
2016: Rehabilitering av soil-og vannrør.
Pågående arbeider på befaringsdatoen:
2019: Nytt brann-og callinganlegg.
2019: Trekking av nye strømledninger til sikringsskapene.
2019: Rehabilitering av oppgangene.

I forbindelse med nytt elektrisk anlegg skal det også kom ny dørtelefon med portåpner. Nåværende eier har valgt den appstyrte enheten, som gjør at man kan åpne døren via smarttelefon. Se bilder i vedlegg for ytterligere informasjon.

Bakgården vil fremstå som en idyllisk hage med mye plass når alt av arbeid er ferdigstillt.

Beskrivelse av tomt/hage

Tomt på 1005,2kvm. Fellesområdene er beplantet med gressplener, prydbusker og har interne gangveier. Hagen er under oppgradering, hage og fellesareal kommer til å bli fantastisk etter oppgraderingene.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.
Servitutter i grunn:
1971/511914-1/105 Erklæring/avtale
04.08.1971
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-214/419/0/1
Gjelder denne registerenheten med flere

1975/522355-3/105 Erklæring/avtale
31.10.1975
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 5,000
MED PRIORITET ETTER 80 AV DEN FØRSTE TINGLYSTE ERVERVSSUM
Overført fra: 0301-214/419/0/1
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Privat stikkledning til offentlig vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Etter et søk i Oslo Plan- og bygningsetatens arkiver fant ikke megler noen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningen. Dette er helt vanlig for eiendommer fra denne perioden. Det foreligger et attestert ekspedisjonsdokument for våningshus fra 1894. Videre foreligger det ferdigattest for loftsutbygging i 1995.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 235 911,- pr 31.12.17
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 4 449 281,- pr 31.12.17

Reguleringsforhold

Boligen er regulert til boligformål med tilhørende reguleringsbestemmelser S- 2255. Se vedlagt reguleringskart med tilhørende reguleringsbestemmelser. Det foreligger planer om en større utvikling av Majorstuen Sporområde og tilliggende gate- og byromsstruktur på Majorstuen, i forbindelse med ny T-banestasjon. For mer informasjon kontakt megler eller søk på saksnummer på Plan- og bygningsetatens hjemmeside.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Vibesgate 18 består av 36 seksjoner, hvorav 34 brukes til bolig, og 2 er næringsseksjoner.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sameiet skal ta opp ekstra lån på kr 3.000.000,- i 2018 til finansiering av nytt calling-, elektro- og brannvarslingsanlegg.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 491,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kommunale avgifter, kabel TV, forretningsførsel, dugnadsgebyr, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring m.m

Andre faste utgifter:
Strøm, ca kr 10 000,- per år for nåværende selger. Strøm vil alltid variere avhengig av forbruk.
Forsikring i If skadeforsikring, kr ,- (polisenummer 200229)

Eiendomsskatt: Kommunen starter med boligverdien fra Skatteetaten. Eiendomsskattegrunnlaget er 80 prosent av denne summen. Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner og gjelder kun for boliger og fritidsboliger. Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er i dag tre promille av dette beløpet. Se regneeksempel på www.oslo.kommune.no/eiendomsskatt.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 115 673,- / Kr 35 220,- pr 31.12.18 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

4 850 000,- (Prisantydning)
115 673,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 965 673,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
120 370,- (Dokumentavgift)
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
137 242,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 102 915,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Langsiktig gjeld:
Saldo per 01.05.19 var kr. 4 067 252,- Långiver er Dnb Bank Asa
Rentesatsen er 3,9 %. Nedbetalt i 2036.
Se sameiets regnskap med noter.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
Det som ikke medfølger salget som fraviker fra NEFs liste over løsøre er: lampe over kjøkkenbord, oppbevaringsmodul på kjøkken, kjøkkenmaskin, veggheng i gang, skohylle, stringhylle, hifi-modul, hyller som er festet der hvor brannmuren til peisen er, pendel lampe i stue, garderobeskap og vegghengt heng på siden av soveromsvinduet.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Overdragelse av denne leiligheten er ikke underlagt konsesjon eller odel.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren og utgjør 1% i provisjon inkl. mva av oppnådd totalpris. I tillegg skal selger betale kr 35.319,-, kr 2.500,- pr. visning og utlegg på kr 525,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale alle direkte utlegg.