Eiendom

Strøken 4-roms loftleilighet m/takterrasse - 94 kvm. gulvareal - mulighet for utleidel - svært attraktiv beliggenhet

Strøken 4-roms loftleilighet m/takterrasse - 94 kvm. gulvareal - mulighet for utleidel - svært attraktiv beliggenhet

Fakta

 • Vibes gate 11 A
 • Primærrom
  81
 • Boligtype
  Enebolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  7 500 000 ,-

Omkostninger

7 500 000,- (Prisantydning)
155 005,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
7 655 005,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
7 932,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 662 937,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  81
 • Tomt
  631

Matrikkel

Gnr.214 Bnr.412 Andelsnr.28 Orgnr.992885645 i Oslo kommune

Adresse

Vibes gate 11 A
0356 Oslo
5. etasje

Prisantydning inkludert omkostninger

7 500 000,- (Prisantydning)
155 005,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
7 655 005,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
7 932,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 662 937,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Felleskostnader

4 706 pr. mnd. Kabel-TV (Get), vaktmestertjenester, trappevask, kommunale avgifter, renter på andel felleslån, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring m.m.

Av felleskostnadene utgjør renter kr 331,- på andel fellesgjeld. Beregningen er foretatt av forretningsfører og vil kunne ha mindre avvik. I skrivende stund er det avdragsfrihet på borettslagets felleslån som betjenes gjennom felleskostnadene. Avdrag vil løpe fra 1. juni 2019 og er foreløpig beregnet til å utgjør ca. kr 200,- per mnd. for denne andelen, som da vil bli tillagt felleskostnadene. Kjøper må derfor ta høyde for at felleskostnadene vil øke som følge av dette. Det understrekes at felleskostnadene i et borettslag ikke nødvendigvis vil øke fra det tidspunkt avdragene begynner å løpe. Det er borettslagets styre som bestemmer om felleskostnadene skal økes og fra hvilket tidspunkt.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: Inkl. i felleskostnadene.
Felleskostnader: kr 4 706,- per md.
Eiendomsskatt: kr 2 267,- per år.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, alarm osv. vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten er beregnet til kr 2 267,- per år (2019) for denne andelen.
Det gjøres oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år. Det gjøres spesielt oppmerksom på at eiendomsskatten vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. Da borettslaget er reell eier og hjemmelshaver til grunnen vil faktura for eiendomsskatten bli utstedt til borettslaget. Forretningsfører bekrefter at hver andel som får eiendomsskatt beregnet vil faktureres for dette gjennom én separat faktura for hele året. I skrivende stund er ikke dette beløpet fakturert ut for denne andelen.

Areal

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 81 kvm, Bruttoareal: 88 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.


Boligen har 3 soverom.

Type eiendom

Borettslag, Leilighet

Byggeår

Bygården ble oppført i 1893
Selve boligen/leiligheten ble bygget ny i 2007/2008 ifm. bruksendring av råloft til leiligheter.

Etasje

5. etasje (toppetasjen)

Energimerke

Energimerke for denne boligen er: Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktiv og sentral beliggenhet på Majorstuen i en populær og trafikkstille gate. Området rundt Majorstuen gir et sentralt utgangspunkt med nærhet til restaurant- og kaféliv, en rekke forretninger og alt av servicetilbud, samt god kollektiv forbindelse. Gangavstand til byens mest ettertraktede handlegate Bogstadveien/Hegdehaugsveien. Området er omkranset av flere parker og grøntområder som Stensparken, Frognerparken og Slottsparken. Majorstuen tilbyr også fritidstilbud som kino, lekeplasser, fotballbaner, skøytebane, tennisanlegg m.m.

Gode innendørs treningsfasiliteter på Bislett, Elixia ved Colosseum Park, SATS på Bislet, Fresh Fitness i Bogstadveien og eksklusive Artesia Spa i Majorstuveien. Kort avstand med offentlig kommunikasjon til Nordmarka via Sognsvann og området opp mot Frognerseteren.

Innhold

Romslig 4-roms andelsleilighet beliggende i byggets 5. etasje/toppetasjen. Primærrom utgjør 81 m² som omfattes av entré/gang, 2 bad/wc, 3 soverom, stue med egen inngang/entré og kjøkken. Gulvarealet er oppmålt til ca. 94 m².
Fra stuen har man utgang/adkomst til privat takterrasse på ca. 5 m². Det er også adkomst til to hemser på hhv. 12 m² og 20 m² gulvareal fra stuen og kjøkkenet.

Det gjøres oppmerksom på at ekstra inngangsdør inn til stuen ikke er byggemeldt/godkjent hos Oslo kommune, men opplyses av tidligere eier å være godkjent internt i borettslaget. Døren ble etablert i regi av forrige eier for å tilrettelegge for egen utleiedel som da får adkomst fra original byggemeldt inngang/entré.

Eier disponerer i tillegg én kjellerbod (merket '503') på ca. 6,5 m².

Standard

Lekker og moderne toppleilighet med gjennomgående høy standard på utstyr og overflater. Leiligheten er bygget ny i 2007/2008 og har lyse overflater som kombinert med flere store vindusflater og store oppholdsrom med god takhøyde skaper en luftig og innbydende atmosfære i hele boligen. Boligen er i dag innredet med 3 gode soverom og 2 flotte flislagte bad, samt et lekkert HTH-kjøkken med integrerte Miele hvitevarer og spiseplass i naturlig tilknytning.

Boligen har en svært god planløsning, både som en stor og romslig 4/5-roms med sine 3 gode soverom, men også med muligheten for å leie ut en egen del tilknyttet boligen, som kan gi gode skattefrie leieinntekter (estimert til kr 10.000,- per md). Utleiedelen kommer da komplett med egen inngang og entré, soverom/stue, bad/wc, samt mulighet for hybelkjøkken (røropplegg lagt i veggen i de minste soverommet).

For øvrig ble bygården omfattende renovert årene mellom 2007-2009 med ny fasade, nytt elektrisk anlegg, nye avløpsrør og oppgradert kjeller. Det er også installert felles brannvarslingsanlegg i gården og sprinkelanlegg i leilighetene.

Kjøkken:
Stilrent kjøkken fra HTH med glatte fronter med stålhåndtak, laminat benkeplater, to stålkummer med blandebatteri. Integrerte hvitevarer fra Miele som inkluderer kjøl-/fryseskap, stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin.

Våtrom:
Bad/wc med adkomst ved kjøkken:
Flislagt bad med veggmontert klosett og innfliset sisterne. Veggskap montert over innfliset sisterne. Vegghengt servant med underskap og blandebatteri toppmontert. Speil over servant. Dusjhjørne med innfellbare dusjdører. Avtrekksventil i himling i dusjsone. Innfelte downlights. Medfølgende oppvaskmaskin tilknyttet opplegg i vegg, samt plass til tørketrommel.

Bad/wc med adkomst fra entré/gang:
Flislagt bad med tilsvarende fargevalg og design som det andre badet. Veggmontert klosett med innfliset sisterne. Veggskap montert over innfliset sisterne. Vegghengt servant med underskap og blandebatteri toppmontert. Speil over servant. Dusjhjørne med innfellbare dusjdører. Innfelte downlights i himling. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel (kombimaskin som står der i dag kan medfølge mot evt. pristillegg etter avtale med selger).

Overflater:
Himling: Sparklede/malte gipsplater i alle rom. Skråtak i alle rom med unntak av baderommene. Takhøyden er målt til maksimalt 3,52 m i stue oppunder møne.
Vegger: Fliser på begge bad, sparklede/malte gipsplater for øvrig.
Gulv: Fliser med varmekabler på begge bad. Enstavs eikeparkett for øvrig.

Byggemåte

Klassisk bygård oppført over fire etasjer, samt kjeller og utbygget loftetasje. Grunnmur i uisolert naturstein/murverk, tidstypisk kjeller. Fundamentert med originale treflåter på leirholdig grunn. Originalt trebjelkelag som etasjeskille i boligen. Dreneringsforhold antatt fra byggeår. Original valmet saltakskonstruksjon i treverk, nedforet og isolert i forbindelse med loftsutbyggingen i 2007/2008. Yttertaket er tekket med korrugerte takplater. Yttervegger i bærende konstruksjon i teglstein. Pussede og malte fasader med utsmykninger og trekninger på fasader. Takvinduer med isolerglass i treramme, luftespalter i håndtaket. 2 stk. B30 brannsertifiserte entrédører. Terrassedør med isolerglass datert 23.04.2007. Profilerte innvendige slagdører. To smale trapper i boligen til hver hems. Takterrasse bygget med støpt dekke og flislagt gulv, samt flislagte vegger. Avrenning ved nedbør til åpning under rekkverket.

Eiendommens tilstand

I henhold til takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2 (TG2):
- Terrassedør: Bemerket noe tregt håndtak. Værslitt og fuktutsatt dørterskel. Gis derfor TG1-TG2 relatert til generell slitasje.
- Takterrassen: Bemerket flere sprukne gulvfliser. Løs silikonfuge mot dørterskel. Bom i flere veggfliser. Vindski ligger inntil veggfliser (skal være glippe mellom), ikke tilfredsstillende fall på gulv mot avrenning.
- Frittbærende dekker: Stedvis skjevheter i gulvflater (trebjelkelag).
- Gulv: Noe/litt knirk og enkelte glipper i parketten, noen lokale skjevheter og myke partier i parketten. Parketten gis derfor TG1-TG2 avhengig av hvilket rom som vurderes.
- Utstyr for sanitær - bad ved kjøkken: Bemerket bruksslitte silikonfuger i dusjhjørnet. Noe manglende silikon bak mansjetter til dusjbatteriet. Avtrekk tilknyttet baderommet er montert feil ved at den gir luft inn i baderommet i stedet for å trekke luft ut av badet. Dette må utbedres. TG1-TG2 derfor avhengig av hva som vurderes i badet.

Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 (TG1) ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Det er i tillegg bemerket på kjøkkenet at fronten på oppvaskmaskinen har løse hengsler og blir ikke stående i åpen posisjon, samt noen slitasjemerker og ujevnheter.

Bebyggelse

Bebyggelsen i området består hovedsakelig av blokkbebyggelse av ulik årgang og stil, men i hovedsak eldre klassiske bygårder.

Tomt

Fellestomt: 631 kvm.

Pent opparbeidet felles tomt/bakgård med platting, felles sykkelboder og avfallsskur.

Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er beboerparkering i området. Med beboerparkering kan du parkere fritt i området rundt boligen på offentlige parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Eier må være registret i Folkeregisteret og kommunen tar seg årlig betalt for slik parkering (kr 3.000,- pr år for 2019). Se kommunens hjemmeside for ytterligere informasjon og krav;
https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/

Adkomst

Adkomst fra Vibes gate. Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt ved felles annonserte visninger. Se for øvrig kartutsnitt i FINN-annonsen for evt. veibeskrivelse.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming i boligen med varmekabler på begge bad, for øvrig panelovner. Varmtvannsbereder er plassert på hems.

Selger har ikke kjennskap til årlig strømforbruk, da selger kun har bodd der tidvis.
Strømforbruk vil uansett variere avhengig av bl.a. bruksmønster og antall beboere.

Borettslaget

Vibes gate 11 er et sameie. Dette sameiet består av fire seksjoner; tre næringsseksjoner og én samleseksjon i eiendommen gnr 214, bnr 412. Dette sameiet har egne vedtekter. Borettslaget Vibes gate 11 AS er eier av samleseksjonen. Leiligheten som er for salg er en del av dette borettslaget og omfattes dermed av Lov om borettslag. Vibes gate 11 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 992885645 og består av 28 andeler.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, utleie, dugnader, trappevask o.l.

Det er vedtatt forbud om husdyrhold, men styret kan likevel samtykke til dette dersom gode grunner taler for det.

Det gjøres oppmerksom på at kun fysiske personer kan stå som eier av andelsbrevene. Ingen enkeltpersoner kan eie mer enn en andel i borettslaget. Andelseier kan ikke benytte boligen til annet enn boligformål uten styrets samtykke. Ny eier skal godkjennes av styret.

Vinter/våren 2018, ble det fremmet en sak på styremøte angående utskiftning av vinduer i felles oppgang A og B, samt male oppgangene. Styret har innhentet tilbud på nye vinduer (kr 262 500,- inkl. mva iht tilbud) som følger vedlagt til årsberetningen/informasjon fra borettslaget. Det ble enstemmig vedtatt å bytte vinduene (i oppgangene) på årets generalforsamling. Iht. styreleder vil kostnadene for dette dekkes over driftsbudsjettet/innestående midler i borettslaget.

Borettslaget jobber med utredning av avløpsledningen som er nevnt i årets generalforsamling og pålagt utbedret av Oslo kommune, i skrivende stund er ikke dette kostnadsberegnet.

Andre forhold

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen fast (kun tidvis). Selger har derfor i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand fra teknisk fagkyndig

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Bod

Eier disponerer bod i kjeller (merket '503') som er målt til ca. 6,5 m² iht. takstmann. Det foreligger ikke spesiell hjemmel for boden da denne ligger i et areal som er definert som fellesareal i borettslaget. Boden har vært disponert av eier i hele eiertiden.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Vaskemaskinen på det ene badet medfølger. Kombimaskinen (vaskemaskin/tørketrommel) som er plassert på det andre badet medfølger ikke, men kan kjøpes mot pristillegg etter avtale med selger.
Alt av løst inventar og tilbehør (kjøpt nytt i 2017) som står i boligen ved visning, kan også medfølge mot pristillegg etter avtale med selger. Konferer megler for nærmere informasjon.

Tinglyste forpliktelser

Borettslaget / Aksjelaget har normalt legal panterett (etter loven ikke særskilt tinglyst) i andelen/aksjene som sikkerhet for dekning av felleskostnader. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge og panteretten vil følge andelen/aksjene.

Heftelser

Det er ikke tinglyst noen heftelser/servitutter i grunnboken til selve andelen i skrivende stund.

Følgende heftelser er tinglyst på grunnbokbladet til snr. 4 som eies av Vibes gt. 11 borettslag (samleseksjonen for boliger):
2008/912660-1/200
Pantedokument, 10.11.2008
Beløp: NOK 80.650.000
Panthaver: Fellesskapet Av Innskytere, Jf.§2-11,1.Ledd
Lnr: 10019616

2015/1153146-1/200
** Prioritetsbestemmelse 09.12.2015
Veket for: Pantedokument ved bytte av bank
2015/1153094-1/200

2015/1153094-1/200
Pantedokument ved bytte av bank, 09.12.2015
Beløp: NOK 9.785.000
Panthaver: Obos-Banken As
Org.nr: 911986884

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken.


Andel fellesgjeld

Kr. 155 005,- per 31.12.2018.

Borettslaget har følgende felleslån som betjenes gjennom felleskostnadene:
OBOS-banken
Type lån: Annuitet
Type rente: Flytende
Rente: 2,65 % per 31.12.18
Løpetid: 43 år fra 2015
Opprinnelig lånebeløp: kr 9 875 000,-
Nedbetalt tidligere: kr 2 520 000,-
Gjenstående: kr 7 265 000,-
Avdragsfrihet: Ja, frem til 01.06.2019*
IN-ordning: Ja, dersom man ønsker å individuelt innfri/nedbetale andel fellesgjeld, kan man kontakte forretningsfører (SK Eiendom). Normalt kan lånet innfris per 31.12 hvert år. Kontakt SK Eiendom for ytterligere informasjon.

*Det er i vedlagt årsberetning fra borettslaget estimert både hva lånekostnadene for den enkelte andel vil øke med per måned når borettslaget begynner å betale avdrag, samt fra hvilket tidspunkt avdragene begynner å løpe. Estimatet (kr 200,- per mnd. for denne andelen) forutsetter at avdrags- og rentebetingelsene per 31.12.18 beholdes uendret. Det gjøres spesielt oppmerksom på at estimatet kun er foreløpig beregnet og fremtidige endringer i lånebetingelsen kan medføre endringer utover det som er nevnt over.

Sikringsfond

Borettslaget er ikke tilknyttet sikringsfond. Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Andel formue

Andel fellesformue utgjør kr 115 772,- per 31.12.2018.

Regnskap

Driftsinntekter for 2018 utgjorde kr 1 111 919,- mot totale driftskostnader på kr 480 044,-. Årsresultatet etter finansposter utgjorde kr 434 952,- i overskudd. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at borettslaget skal gå med kr 335 794,- i overskudd. Budsjettet var basert på uendrede felleskostnader for 2019, men fra og med juni vil felleskostnadene bli tillagt avdrag som da begynner å løpe på borettslagets lån. Kostnad for utskiftning av vinduer (kommentert i avsnittet 'borettslaget') vil komme i tillegg og er ikke medregnet vedlagt budsjett.
Årsregnskapet for 2018 med budsjett for 2019 følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett, med private stikkledninger ut til offentlig nett.

Eier

Anton Lorenz Bondesen

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr 1 673 681 per 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr 6 025 250 per 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen til andre. Som utleie regnes alle tilfeller der andelseieren overlater bruken av boligen til andre (med eller uten vederlag).

Med styrets godkjenning kan andelseieren leie ut hele boligen til andre i inntil tre år. Vilkåret er at andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen først har bodd i boligen i minst ett av de siste to år. Skal andelseieren leie ut boligen ut igjen etter denne regelen, må vilkåret i forrige punktum være oppfylt.

Utleie i andre tilfeller: Se vedtektene.
Det er bemerket at en andelseier som bor i boligen selv, kan leie ut boligen til andre uten samtykke. Dette inkluderer da 'utleiedelen' i boligen, som da kan fritt leies ut uten samtykke så fremt andelseier bor selv i hoveddelen.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument for bygningen, som opprinnelig er oppført ca. 1893. Dokumentet følger vedlagt denne salgsoppgaven. Dette er vanlig for eldre bygninger da man før i tiden utstedte ekspedisjonsdokument, som avslutning på byggesaken.

Det er gitt ferdigattest (datert 16.01.2008) for ombygging/bruksendring av loftet til dagens leiligheter, som også inkluderer denne leiligheten.
Dokumentet er vedlagt denne salgsoppgaven. Ferdigattest er en sluttattest fra bygningsmyndighetene om at et søknadspliktig tiltak er ferdigstilt. At ferdigattest eksisterer er ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Forretningsfører

SK Eiendom

Regulering

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger med gjeldende reguleringsplan S-2255, vedtaksdato 28.07.1977. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn).

Eiendommen ligger innenfor planområdet for Kommunedelplan KDP-17. Flate: Områdeavgrensning for indre Oslo. KDP-17 er ikke vedlagt salgsoppgaven, men interessenter oppfordres til å sette seg inn i kommunedelplanen ved å benytte følgende link:
http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showregbest.asp?planid=15137879

Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Det pågår nå oppdateringer av reguleringsplanene som er berørt, men dette vil ta noe tid. I mellomtiden må alle som benytter reguleringskart fra Plan- og bygningsetaten i form av utskrifter eller innsynsløsninger kontrollere informasjonen mot den nye kommuneplanen. Informasjon om kommuneplanen med lenker til kartinnsynsløsning finner du på: www.kommuneplan.oslo.kommune.no.

I kommuneplanen ligger eiendommen i et område med følgende formål:
Arealformål: Bebyggelse og anlegg (nåværende)
Kulturminnevern: Hensynssone - Bevaring kulturmiljø (H570)

Eiendommen er oppført på Byantikvarens «gule liste» som kommunalt listeført (prioritert kulturminneinteresse). Anlegg, eiendommer og bygninger som er registrert som prioriterte kulturminneinteresser, har ikke et formelt vern, men er listeført av Byantikvaren eller Riksantikvaren. Byantikvaren skal som kommunal og fylkeskommunal kulturminnefaglig rådgiver uttale seg i slike plan- og byggesaker og vurdere hvordan tiltaket påvirker verneverdiene.

Bygningen er SEFRAK-registrert (bygninger før 1900): Sefrak-nummer 0301-0805-012.
Bygninger i SEFRAK-registeret er i utgangspunktet ikke tillagt spesielle restriksjoner. Registreringen fungerer mer som et varsko om at kommunen bør ta en vurdering av verneverdien før det eventuelt blir gitt tillatelse til å endre, flytte eller rive bygningen.

Offentlige planer

Iht. Oslo kommune ved Plan og bygningsetatens hjemmeside for planinnsyn er det p.t. ingen pågående reguleringsarbeid i direkte nærhet til eiendommen.

Byggesaker:
Iht. Oslo kommune ved Plan og bygningsetatens hjemmeside for saksinnsyn er det p.t. pågående/ikke avsluttede byggesaker i direkte nærhet til eiendommen/boligen:
- Saksnr. 201807792 - Vibes gate 11 - Utvidelse av platting og uteservering. Status: Søknad avslått 12.10.2018 - avslaget er påklaget og sendt til Byrådsavdelingen for ny vurdering.
Byggesaken dreier seg om utvidelse av uteservering og oppføring av platting i Ole Vigs gate for restauranten Publico (som ligger på bakkeplan i bygården). Tiltaket er allerede utført og ble søkt om i ettertid, Oslo PBE avslo søknaden. Søker påklaget avslaget som ble sendt til vurdering hos Byrådsavdelingen for byutvikling 05.02.2019.

- Saksnr. 201405965 - Vibes gate 11 - Oppføring av bod i bakgård. Status: Tillatelse til tiltak gitt 12.05.2014.
Det er gitt tillatelse for oppføring av bod i bakgården, som er ment som felles bod for borettslaget/sameiet.

Konsesjonsplikt

Eiendommen er ikke underlagt regler om konsesjon.

Odelsrett


Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Forbehold

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som denne nøkkelinformasjonen, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema fra selger, reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser, husordensregler, regnskaper, budsjetter, innkalling og referat fra siste års sameiermøte etc. Disse dokumentene er vedlagt dette prospekt eller kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler 1,25 % inkl. mva i provisjon. I tillegg er det avtalt oppstartsgebyr kr 9.900,-, visninger kr 2.500,- pr time, markedspakke kr 19.900,- og inneståelsesgebyr kr 2.000,- ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 19.900,- og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS
Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl.

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Frogner
Pb 3094 Elisenberg
0207 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998557569