An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

Tiltalende og arealeffektiv leilighet med populær og tilbaketrukket beliggenhet. Peis. Ingen dok.avgift

Tiltalende og arealeffektiv leilighet med populær og tilbaketrukket beliggenhet. Peis. Ingen dok.avgift
Solgt

Fakta

 • Industrigata 63B
 • Primærrom
  32
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Aksje
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  3 200 000 ,-

Omkostninger

3 200 000,- (Prisantydning)
40 591,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 240 591,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 250,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
2 500,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
--------------------------------------------------------
15 650,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 256 241,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  32
 • Tomt
  804

Oppdragsnummer

159-19-0066

Eier

Madelene Thoresen

Eiendomstype

Aksjeleilighet

Eierform

Aksje

Betegnelse

Aksjebrevnr. 12 Orgnr. 933273385 i Oslo kommune

Etasje

2

Byggeår

1928

Areal

Primærrom: 32 kvm, Bruksareal: 32 kvm, Bruttoareal: 37 kvm

Antall rom

2

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 804 kvm

Forretningsfører

Andersen eiendomsservice

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et tilbaketrukket, populært og meget sentralt boligområde på Majorstuen i Oslo. Herfra er det umiddelbar nærhet til alle typer bymessige fasiliteter, samt flotte tur- og rekreasjonsområder. Bogstadveien med alle sine shoppingmuligheter ligger kun 300 meter unna.

Bogstadveien er en attraktiv og moderne handlegate, universelt utformet slik at alle skal ha lik mulighet til å benytte arealene. Følger man Bogstadveien og Hegdehaugsveien ned forbi slottet, når man Karl Johans gate og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum på ca. 20 min. Få også med deg Vestkanttorget med lørdagsmarked, eller bondens månedlige marked på Valkyrie Plass.

Videre er det kort vei til Marienlystparken og Frognerparken. Sistnevnte ligger kun en tusletur fra leiligheten, og inneholder populære Frognerbadet, Frogner stadion og skulpturanlegget Vigelandsparken. Sør i parken ligger Oslo Bymuseum. Bislett bad, Slottsparken, Stensparken og St. Hanshaugen Park ligger også alle godt innen rekkevidde.

Kort fortalt
- Sentral og attraktiv beliggenhet.
- Tilbaketrukket på Majorstuen.
- Ingen dokumentavgift.
- Entré med plassbygd garderobe.
- Varmefolie fra 2017 på gulv.
- Hvit kjøkkeninnredning fra Ikea.
- Integrert stekeovn og koketopp.
- Lys og møbleringsvennlig stue.
- Plass for både sofa og spisebord.
- Pent, flislagt bad med varmekabler.
- Opplegg for vaskemaskin på badet.
- Soverom/alkove med plassbygd seng.
- Disponible boder på 4,5 og 4 kvm.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Kabel-tv inkludert i felleskostnader.

Byggemåte

Betongfundamenter på fast grunn. Grunnmur i betong. Yttervegger i murverk med pusset og malte fasader. Vinduer med trelags isolerglass, produsert på 1980- tallet. Saltak i trekonstruksjon. Etasjeskillere i trebjelkelag.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 32 kvm, Bruksareal: 32 kvm, Bruttoareal: 37 kvm

Innhold

2. etasje: Entré, stue/spisestue, kjøkken, soverom/alkove og bad/wc/vaskerom.
Annet: 2 boder på henholdsvis 4,5 og 4 kvm.

Standard

Industrigata 63 B er tiltalende og arealeffektiv leilighet med attraktiv og tilbaketrukket beliggenhet. Fra leiligheten er det ca. 300 meter til trikkestopp og 20 minutters gange til Karl Johans gate. På Majorstuen har man alt man trenger i det daglige, med et rikt utvalg butikker og forretninger, samt flere spennende restauranter og hyggelige kafeer. Det er heller ikke langt til parkliv i Frognerparken.

Bygården er fra 1928 og leiligheten holder generelt god standard etter oppgraderinger på tidlig 2000-tallet og i nyere tid. Leiligheten ligger i andre etasje og har adkomst via felles trappegang. Den inneholder kjøkken, flislagt bad, stue med peis og soverom/sovealkove, samt flere plassbygde løsninger. I 2017 ble det lagt nytt laminat med varmefolie i samtlige rom, med unntak av badet.

Entré
Leiligheten ligger i andre etasje og har adkomst via felles trappegang. Entreen har gråmalte veggflater, hvitt listverk og nytt gulv med varmefolie fra 2017. Takhøyden er målt til 2,6 meter i hele leiligheten. Entreen har et romslig, plassbygget garderobeskap og dørcalling for åpning av ytterdøren.

Kjøkken
Kjøkkenet har en pen Ikea-innredning med hvite høyglansfronter og slitesterke benkeplater i heltre eik. Det er egen nisje for kjøleskap og integrerte hvitevarer i form av stekeovn og koketopp, samt opplegg for oppvaskmaskin. Videre har kjøkkenet godt med benkebelysning og fliser mellom benker og overskap. Det ble lagt grå eik laminatgulv med varmefolie i 2017.

Stue
Stuen er lys og innbydende med tidsriktige fargevalg og vindu ut mot stille bakgård. Med en tilnærmet kvadratisk utforming er rommet lett å møblere med plass for både sofa og spisebord. I hjørnet er det satt inn peisovn som bidrar til ekstra varme og lun stemning med innsyn mot flammene. Veggene er malt i en lekker grønntone og gulvet er belagt med laminat og varmefolie.

Bad/wc/vaskerom
Badet har hvite fliser på vegger og sandfargede fliser på gulv med varmekabler. Det er en lekker baderomsinnredning med brune fronter og heldekkende servant, samt innebygd skap med speil. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett, håndklevarmer og dusjhjørne med regnfallsdusj og innfellbare glassdører for plassbesparelse. Badet har også opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Soverommet/alkoven har en plassbygget 120-seng med skuffer for oppbevaring. Rommet er malt i en lun blåtone og vender ut mot stille bakgård. For ytterligere oppbevaring er det også en plassbygget hylle. Rommet har et volum på ca. 11 m3, og oppfyller derfor ikke kravet om 15 m3 i rom for varig opphold. I tillegg til garderober har leiligheten lagringsplass i to disponible boder på henholdsvis 4,5 og 4 kvm.

Utstyr

Det er naturlig ventilasjon og sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Varmtvannsbereder er montert bak sokkelskuffer i plassbygget seng, og kabel-tv er inkludert i felleskostnadene.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med varmefolie i alle gulv med unntak av badet, hvor det er varmekabler. Separat regulering av varme mellom rommene. I tillegg er det satt inn peisovn i stue.

Parkering / Garasje

Det er parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler.

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Aksjelaget har et hyggelig gårdsrom, opparbeidet med et lite plenareal, diverse beplantning og brostenbelagte internveier. For større forhold er det kort vei til blant annet Frognerparken med yrende folkeliv på varme sommerdager.

Tilliggende fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000, Coop Extra og Meny. Majorstuen og Bogstadveien er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, restauranter og utesteder. Her finner du alt fra store, rimelige kleskjeder til fasjonable motehus du ikke finner andre steder i byen. Colosseum senter er et trivelig kjøpesenter og ligger vis-á-vis Colosseum Kino.

Området har et godt kollektivtilbud med både buss, trikk, T-bane og flybuss. Nærmeste holdeplass er Bogstadveien som ligger ca. 300 meter unna leiligheten. I tillegg har man både T-bane og buss i krysset mellom Valkyriegata og Kirkegata. Med bil tar det ca. 8 min til Oslo S, 9 min til Bygdøy og 50 min til Oslo Lufthavn. Det er gangavstand til blant annet Blindern og Politihøgskolen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i aksjeselskapets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På aksjeselskapets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Aksjeselskapet har lovbestemt pant i den enkelte aksje for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom aksjonær og boligaksjeselskapet, jf. borettslagsloven §§ 5-20 og 1-4. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" for Vaaningshus (år 1926). Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 835 697,- pr 31.12.17
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 3 008 510,- pr 31.12.17

Servitutter / Rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Aksjelaget har vedtektsfestet/lovbestemt pant for aksjehavers forpliktelser overfor aksjelaget.

1957/305865-1/105 Erklæring/avtale
05.07.1957
ang boder

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger. Reguleringsbestemmelse S-2255.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne. Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Vibes gate 26 A - Oppføring balkonger mot bakgård: Saksnummer: 201804472 - Byggesak
Vibes gate 22 - Oppføring av balkonger: Saksnummer: 201806506 - Byggesak
Industrigata 60 A - Oppføring av balkong: Saksnummer: 201810333 - Byggesak
Industrigata 67 - Bruksendring av rom til bolig: Saksnummer: 201900239 - Byggesak

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Beskrivelse av boligaksjeselskapet

Aksjeselskapet Industrigaten 63 org.nr. 933273385.

Kun fysiske personer kan eie aksjer. Se §4 i vedlagte vedtekter.

Utbedring/vedlikehold:
-Det er pålegg om utbedring av privat avløpsledning. Ifølge telefonsamtale med styreleder 08.02.2019 vil det ikke tas opp lån eller kreves kapitalinnkreving for dette arbeidet da boligaskjeselskapet har tilstrekkelig med kapital.

Til sikkerhet for aksjonærenes og deres rettsetterfølgeres forpliktelser overfor aksjeselskapet, har aksjeselskapet panterett med kr. 10.000,- i aksjonærens aksjer.

Det er aksjeselskapet som eier eiendommen, mens aksjonærene eier aksjer i selskapet. Aksje i selskapet gir aksjonær borett til en nærmere bestemt bolig. Aksjonærene har ikke personlig ansvar for boligaksjeselskapets gjeld, men aksjeselskapets løpende utgifter må dekkes av aksjonærene gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i boligaksjeselskapets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Borettslagsloven §§ 1-5, 4-2, hele kapittel 5 samt § 13-5 gjelder tilsvarende for boligaksjeselskaper, jf. borettslagsloven § 1-4.

Faste, løpende kostnader

Kr. 2 348,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kommunale avgifter, felles forsikring, betjening av fellesgjeld, kabel TV/bredbånd, trappevask, forretningsførsel og daglig drift er inkludert i beløpet.

Andre faste utgifter:
Strøm (se punkt om energiforbruk)
Forsikring i / Gjensidige kr (polisenummer 69173985)
Andre utgifter:
Eiendomsskatt

Andel fellesgjeld / formue

Kr 40 591,- / Kr 9 996,- pr 01.01.19 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

3 200 000,- (Prisantydning)
40 591,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 240 591,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 250,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
2 500,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
--------------------------------------------------------
15 650,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 256 241,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Energiforbruk

Ca. 6900 kwh pr. år ifølge opplysninger gitt av selger. Strømforbruk vil variere avhengig av husstand.

Spesifikasjon av lån

Nordea, lånenummer: 6011.81.77307 og 6011.82.91800
Serielån, 12 terminer pa.
Årlig rentesats 5,6% pa.
Saldo per 31.12.2018: kr 1.333.199,-
Andel av saldo: kr 40.591,-

Handelsbanken overtar i disse dager lånene i Nordea.

Annen nyttig informasjon

Opplysninger fra kommunen og forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle interessenter til å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget. Megler anbefaler at boder besiktiges før bud fremmes.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med en sakkyndig.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Det forutsettes at budgivere gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Eiendomsskatt
Oslo kommunen har bestemt at boligverdien fra Skatteetaten legges til grunn for beregningen av eiendomsskatt. Bystyret i Oslo har vedtatt et bunnfradrag for boliger på fire millioner kroner. Hvis eiendomsskattegrunnlaget er mindre enn fire millioner kroner, får du ikke eiendomsskatt på boligen. I 2017 beregnes det tre promille i eiendomsskatt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Fremleie og utlån av leilighet skal meldes til forretningsfører og styreleder og innebærer et gebyr på kr. 250,- pr. måned.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren og utgjør: Provisjon 1,5% inkl. mva. Tilrettelegging kr 12 500,- Oppgjørsgebyr kr 7 500,- Visninger 2500,- pr. stk. megleropplysninger 6 000,- Markedspakke kr 24 900,- Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selgere betale for alle overnevnte unntatt provisjon.

Finn.no: Lokalområde

Majorstuen

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.