Eiendom

URANIENBORG: Tiltalende, delikat og romslig 4-roms selveier hjørneleilighet med sydvestvendt balkong og karnapp. Heis. Meget attraktiv beliggenhet! Utleieobjekt. Varmt vann & fyring inkl i fellesutgiftene. Mulig garasjeleie*.

URANIENBORG: Tiltalende, delikat og romslig 4-roms selveier hjørneleilighet med sydvestvendt balkong og karnapp. Heis. Meget attraktiv beliggenhet! Utleieobjekt. Varmt vann & fyring inkl i fellesutgiftene. Mulig garasjeleie*.

Fakta

 • Professor Dahls gate 5B
 • Primærrom
  84
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  6 840 000 ,-

Omkostninger

6 840 000,- (Prisantydning)
46 781,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
6 886 781,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
172 150,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 6 886 781,-))
--------------------------------------------------------
188 272,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 075 053,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  84
 • Tomt
  615

Faste løpende kostnader

Felleskostnader kr. 5 597 pr Mnd
Felleskostnaden inkluderer følgende: Varmtvann, fyring, trappevask, vaktmester, bygningsforsikring, kabel-TV, kommunale utgifter, løpende utvendig vedlikehold, fellesstrøm og forretningsfører.

Av felleskostnaden utgjør:
Felleskostnader: Kr 5.024,-
Avdrag/ renter: kr. 573,-

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Eiendomsskatt utgjør kr 1.485,- for 2018.

Høydepunkter

- Hjørneleilighet
- Sydvestvendt balkong
- Karnapp med plassbygd benk med oppbevaring
- Klassisk leilighet med delikate farger
- Vakkert eikegulv
- God planløsning
- Heis
- Meget attraktiv beliggenhet!
- Utleieobjekt.
- Varmt vann & fyring inkl i fellesutgiftene.
- Mulighet for leie av garasjeplass - kun 2 min gange
- Rett ved Uranienborgparken.
- Fjernvarme
- Felles sykkelparkering i bakgård

Beliggenhet

Professor Dahls gate går fra Kirkeveien i vest, over Vestkanttorvet før den fortsetter østover til der Hegdehaugsveien går over i Bogstadveien.

Fantastisk beliggenhet i et urbant og populært boligområde på Uranienborg/Majorstuen/ Frogner/ Underhaugen. I nær tilknytning til skoler, offentlig kommunikasjon, flotte tur- og rekreasjonsområder, samt umiddelbar nærhet til noen av Tigerstadens mest populære handlegater.

Boligen ligger et steinkast unna Bogstadveien/Hegdehaugsveien med alle sine shoppingmuligheter og yrende uteliv. Det er også kort gangavstand til gode rekreasjonsmuligheter i Uranienborgparken (1 min gange), Stensparken og Briskebyparken (2 min gange), Slottsparken (3 min gange) og flotte Frognerparken (10 min gange). Vestkanttorget ligger også innenfor gangavstand, dette er en liten park hvor det holdes et hyggelig bruktmarked på lørdager fra kl 0800 - 1600.

For den treningsglade er det umiddelbar nærhet til flere tradisjonelle treningssentre, samt yogasenter. Kort vei også til Bislett med blant annet idrettsanlegget Bislett Stadion og Bislett Bad. I tillegg til alle de flotte parkene som bugner rundt leiligheten, er det også hyggelige turområder langs Frognerkilen og Bygdøy, med bademuligheter, maritime fasiliteter og skiløyper om vinteren. Tennisbaner v/Frogner Stadion, hvor det også er skøytebane om vinteren, flere dansestudioer ligger i nærheten og tilbudene er endeløse. Kun en kort T-bane tur fra Majorstuen finner du Oslomarka, med bl.a. Frognerseteren og Sognsvann. Her er det lysløype og muligheter for fine skiturer hele vinteren.

Kort vei til hyggelige kaffebarer, bakerier, delikatesseforretninger, frukt & grønt butikker og spisesteder samt eksklusive spesialforretninger innen klær og mote. Ikke bare er Bogstadveien den mest populære handlegaten i Oslo, men har gjennomgått omfattende rehabilitering. De har økt trafikksikkerheten, bedre universell utforming, fremkommelighet og tilgjengelighet.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via både buss og trikk. Med bil fra boligen tar det ca. 2 min til Majorstuekrysset, 5 min til Skøyen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Det er kort avstand til Oslo Met, Blindern, Politihøyskolen, samt til Handelshøyskolen BI Nydalen.

Innhold

3. etg: primærrom utgjør 84 m2 som omfattes av entre, stue, kjøkken, bad og tre soverom.
Leiligheten disponerer kjellerbod, samt felles sykkelparkering i bakgård.

Standard

Entre:
Lys og innbydende entré med delikat malte vegger og eikeparkett på gulvet. Entréen har god plass til å henge fra seg ytterklær og sko. Entréen gir et godt førsteinntrykk for resten av leiligheten. Dørcalling og branndør med smekklås.

Stue:
Stuen er et svært hyggelig og tiltalende rom med tidsriktige og behagelig farger og eikeparkett på gulvet. De store flotte vinduene slipper inn godt med naturlig lys til rommet. Takhøyden gir en meget god romfølelse. Stuen er stor og romslig og byr på flere innredningsmuligheter. Rommet har utgang til den sydvendte balkongen via de lekre doble verandadørene. Når de står åpne forstørres romfølelsen ytterligere.

Balkong:
Sydvestvendt balkong på ca 4 kvm med tilgang via doble dører. Klassisk utført med bl.a smijernsrekkverk, og fliser på gulv. Balkongen gir rom for en hyggelig spiseplass og hvor sommerkveldene kan nytes!

Karnapp:
En fantastisk hyggelig krok med plassbygd benk utført av snekker, og ordentlig dype vinduskarmer. Her kan du legge bena høyt, glede deg over alle de forskjellige lysene som kommer inn vinduene og titte ut på livet utenfor eller lese en bok.

Kjøkken med spiseplass:
Tidsriktig kjøkken med innredning i høyglanslakkerte, glatte skapdører og skuffefronter. Det er godt med skap- og benkeplass. Kjøkkenet er utstyrt med integrert kjøl/fryser, stekeovn, keramisk
platetopp og installert oppvaskmaskin. I forlengelse av rommet er det en veldig fin plass for spisebord/ langbord og sosiale lag.

Bad:
Delikat flislagt bad med varmekabler i gulvet. Badet har dobbel servant fra Villeroy and Boch med underliggende servantskap, gulvstående toalett og dusjhjørne med dusjvegger i glass. På badet er det opplegg til vaskemaskin.

Hovedsoverom:
Et romslig og luftig rom med god plass til dobbelseng og ny skyvedørsgarderobe. Tidligere intern bod er gjort om til en liten og veldig praktisk walk-in-closet, men som ligger usjenert til bak døren inn til rommet.

Soverom 2:
Pent og lyst soverom med stor skyvedørsgarderobe.

Soverom 3:
Et unikt og nytt rom! Unikt fordi den inneholder den herlige karnappen. Den andre delen av rommet har fin plass til 1,20m bred seng, og det er stang i taket for å stenge av den delen med forheng eller gardin. Rommet kan brukes som soverom, hyggelig kontor - eller begge deler samtidig? Rommet er bygd av nåværende selger ved to lettvegger og dobbeldøren inn til stuen. Skulle man ikke trenge dette tredje rommet, kan det enkelt tilbakestilles og forstørre stue og kjøkken områdene.

For ytterligere lagringsplass disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 3 kvm gulvareal.

Oppussing juni/ juli 2018:
Tak, vegger og lister ble malt i tidsriktige og delikate farger, samt trebenkeplaten på kjøkkenet ble slipt og lakket.

Gulv: Gulvflatene består av solid enstavseikeparkett. Fliser på bad.
Vegger: Veggflatene består av malte overflater. Boligens overflater ble malt sommeren 2018. Fliser på bad.
Himling: Takflatene består av malte overflater.
Belysning: Det er downlights med dimmer i de fleste rom.

Utstyr

- Felles sikringsskap er installert i korridor.
- Ny skyvedørsgarderobe med speilfronter på hovedsoverommet.
- Skyvedørsgarderobe med speilfronter på soverom nr 2
- Innbygget åpent rom i ett soverom/ walk in closet
- Dørtelefon med åpner.
- Kabel-TV/internett fra Get. Opplegg for bredbånd.
- Brannslukker.
- Røykvarsler.
- Kameraovervåkning av kjeller og inngangsområde.
- Fjernvarme.
- Kameraovervåkning av kjeller og inngangsområde.
- Felles sykkelparkering i bakgård.

Byggemåte

Fundamentert med teglmur og naturstein, trolig til faste masser. Malte vegger og himlinger, gulv med keramiske fliser i inngangsområde og linoleum i korridor. Teglmurkonstruksjon utvendig pusset og malt, fasader med noe fasadeutsmykning mot gaten. Fasadene ble sist oppusset i 2010, litt fasadevedlikehold ble utført mot gaten i 2016. Saltak i trekonstruksjon. Tak er ikke befart. Etasjeskille i betong. Tårnkarnapp med spir. Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse og drenering trolig fra byggeår. Trevinduer med 2 +1 lags glass fra 1985, hvitmalte karmer og lister. Tofløyet balkongdør med 2 lags glass fra 1985. Hvitmalte karmer og lister. Entredoor fra Trenor med B30-35 db tek krav, hvitmalte dør og karmer. Det er montert sikkerhetslås på entredøren.

Bebyggelse

Mange av bygningene i Professor Dahls gate er bygget i perioden 1860-80. Det finnes også karakteristiske funkisbygninger her. Blant arkitektene som er representert i Professor Dahls gate er Nicolai Beer og Frithjof Reppen. Denne hjørnegården er utført i en enkel jugendstil som minner om Ålesundsarkitekturens nøkterne bygninger. Huset ble bygget etter tegninger levert av murmester Samuel Borgfelt i 1902. Her finnes et markant hjørnetårn, og små rustikke felter i den glatte fasaden. Borgfelts opprinnelige tegninger viser en langt mer artikulert og variert fasade, men ganske mange bygninger ble forenklet endel i tiden etter eiendomskrakket i Kristiania 1898-99.

Tomt

Fellestomt, 615 kvm. Gårdsrommet er koselig med plen, noe beplantning, sittegruppe og sykkestativ.

Parkering

Det er beboerparkering i området. Se eget avsnitt under.
Det er mulig å leie parkeringsplass i lukket garasjeanlegg i Bogstadveien 1, ca 100 m fra leiligheten. Se hjemmesiden deres for nærmere informasjon: http://www.europark.no/finn-parkering/oslo/bogstadveien-p-hus/.

Beboerparkering

Du må ha folkeregistrert adresse i et område som har fått permanent beboerparkering og du må være eier eller medeier av kjøretøyet. Du kan også søke om du har firmabil eller leasingbil, er pendler eller student.
Vi åpner for salg av beboerparkeringstillatelse i ulike områder til ulike tidspunkter. Det er kun de som bor i de områdene vi har åpnet som kan søke.
Har du elbil, hydrogenbil eller HC-kort kan du parkere på beboerparkeringsplasser og andre kommunale avgiftsregulerte plasser uten å betale avgift, og du trenger ikke søke om beboerparkeringstillatelse. Du kan stå uten tidsbegrensning.

Les om parkering og lading av elbil på https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/lade-elbil/

Hva koster det?
Beboerparkering for bil koster 3000 kroner for ett år. Beboerparkering for MC og moped koster 1500 kroner for ett år.
Avtalen er gyldig i ett år fra den datoen du betaler, og du står fritt til å si opp avtalen når du vil. Du får refundert gjenværende beløp over 200 kroner.
Når du er ferdig med å fullføre søknaden digitalt går du direkte til en betalingsløsning.

Hva får du?
Du kan parkere på parkeringsplasser merket med beboerparkering i bydelen du bor i, og stå der uten tidsbegrensning. Tillatelsen er elektronisk, så du skal ikke ha synlig bevis i kjøretøyet ditt når du parkerer. Tillatelsen gir ikke rett til reservert plass og du kan kun få én tillatelse per person.


Unntak for pendlere og studenter

Pendler
Du kan søke om beboerparkering hvis du har pendlerstatus fra Skatteetaten og pendler til en beboerparkeringssone i Oslo der du eier eller leier bolig. Du må være eier eller medeier av kjøretøyet. Du kan også søke om du har firmabil eller leasingbil.
Dokumentasjon som pendler:
dokumentasjon fra Skatteetaten på pendlerstatus
signert fullstendig kopi av husleiekontrakt, eller kjøpskontrakt for bolig i beboerparkeringssonen

Student
Du kan søke om beboerparkering hvis du studerer i Oslo og bor i en beboerparkeringssone. Du må være eier eller medeier av kjøretøyet. Du kan også søke om du har firmabil eller leasingbil.
Dokumentasjon som student:
kopi av ditt gyldige studentbevis
signert fullstendig kopi av husleiekontrakt, eller kjøpskontrakt for bolig i beboerparkeringssonen
kopi av kvittering på betalt semesteravgift.

Adkomst

Adkomst fra Professor Dahls gate. Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilter.
Velkommen til visning!

Oppvarming

Oppvarming ved felles fjernvarmeanlegg med radiatorer i leiligheten. Gulvvarme på badet. Oktober 2017: Utbedring og reparasjon av sentralfyranlegget.

Sameiet

Leiligheten er en del av Eierseksjonssameiet Professor Dahls gate 5, med org.nr.: 887 269 432. Sameiet består av 21 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter. Forretningsførselen er i henhold til kontrakt utført av Sebra Forvaltning AS. Sameiets revisor er Flattum & Co AS. Sameiet har vaktmesteravtale med Frogner Vaktmestertjenester AS. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jmf lov om eierseksjoner §22

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Andel fellesgjeld

Kr. 46 781 pr 01.05.2018.

Sameiet har lån nr. 8397.71.63490 i Handelsbanken.
Opprinnelige lånebeløp: kr. 850 000,-. Lånebeløp: kr. 838 511,-. Låneform: Annuitet. Rentesats: 4%. Effektiv rente: 4,27% Renteberegning: Etterskudd Kapitalisering: Ved forfall. Utbetalingsdato: 22.03.2016. Løpetid: 9 år 10 mnd Innfrielses dato: 01.04.2026. Første forfall: 01.07.2016. Terminlengde: 1 mnd Terminbeløp: kr. 8.598,- .Terminomk.: kr. 75,-.
Opplysninger om lånet i sin helhet er oppgitt i notene til årsregnskapet.

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.