Eiendom

Holmen - Nyoppført enebolig med dobbelgarasje - 199 kvm BRA - Barnevennlig og solrik beliggenhet

Holmen - Nyoppført enebolig med dobbelgarasje - 199 kvm BRA - Barnevennlig og solrik beliggenhet

Fakta

 • Slyngveien 24 E
 • Primærrom
  154
 • Boligtype
  Enebolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  13 900 000 ,-

Omkostninger

13 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
105 000,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 4 200 000,-))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
--------------------------------------------------------
120 149,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
14 020 149,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  154
 • Tomt
  365

Oppdragsansvarlig

Allé Eiendomsmegling AS / Lillian Ch. Nerlinger

Selger/Utbygger

Bergskogen Eiendom AS

Betegnelse

Gnr. 27 Bnr. 483 Snr. 3 i Oslo kommune

Byggeår

2018

Beskrivelse av eiendommen

Nyoppført enebolig med tilbaketrukket og barnevennlig beliggenhet. Boligen har en familievennlig planløsning fordelt over tre plan med totalt 199 kvm i bruksareal. Dobbelgarasje i underetasje med portåpner. Direkte adkomst til boligen fra garasjen. Godt med lagringsplass i boligen. Solrik hage med plen innrammet med bøkehekker. Huset er kledd i vedlikeholdsfritt treverk.

Boligen er innholdsrik med lys og åpen hovedetasjen. I hovedetasjen har man stor stue med utgang til vestvendt markterrasse og hage. Markterrassen er på hele 22 kvm. Stor stue/spisestue med peisovn samt åpen løsning mot kjøkken.

2. etasje inneholder tv-stue, tre soverom og to bad/wc. Ett av badene er tilknyttet hovedsoverom. TV-stue kan enkelt gjøres om til soverom nummer fire om ønskelig.

Underetasje/inngangsplan med bod, teknisk rom og praktisk gjestetoalett samt omkledningsrom. Direkte adkomst til bolig fra garasjen.

Stille, tilbaketrukket og barnevennlig beliggenhet. Innkjøring til eiendommen fra Slyngveien som er lite trafikkert blindvei.

Boligen blir en del av et sameie med tre nyoppført hus. Prosjektet er tegnet av Blokk Arkitekter og Fink & Henning bygg AS har vært entreprenør.

Lave omkostninger - kun dokumentavgift av andel tomteverdi.

Beliggenhet

Eiendommen ligger attraktivt til et meget barnevennlig området mellom Makrellbekken og Holmen. Området består av hovedsakelig av villabebyggelse. Kort vei til dagligvare med Matkroken ved siden av Gressbanen, Joker Holmenhavna og Coop Ekstra ved Njårdhallen. Vinderen, Slemdal, Røa og Majorstuen ligger kun en kort biltur unna med alt av servicetilbud og butikker. Kort gangavstand til offentlig transportsom t-bane ved Makrellbekken som tar deg til sentrum på få minutter. Videre er det buss i Sørkedalsveien og Holmenkollveien. Marka i umiddelbar nærhet (med innganger både fra Midtstuen, Bogstad og øverst i Holmenkollveien) med gode turmuligheter både sommer og vinter. Golfbane på Bogstad og Tryvann Vinterpark ved Tryvannstoppen (med inngang også fra Sørkedalen og Wyllerløypa) innenfor få minutters rekkevidde med bil. Flotte turområder også rundt Holmendammen og opp langs Styggedalsbekken mot Midtstuen. Gressbanen ligger kun et steinkast unna og har fotballbaner om sommeren og skøytebane om vinteren. I området ligger også Hemingland, Holmenkollen Tennisklubb og Njårdhallen med treningssenter. Kort vei til skoler og barnehager. Eiendommen sogner til nye Holmen barneskole.

Standard

Stue
Stor og lys stue med peisovn og store vindusflater. Stuen har en åpen løsning mot spisestue og kjøkken. Det er god plass til både stort stue sone og spisestue sone. Utgang til vestvendt markterrasse. TV-stue i 2. etasje som kan fungere fint som en ungdomsavdeling.

Terrasse
Solrik markterrasse på hele 22 kvm med utgang fra stue/spisestue.

Kjøkken
Lyst og romslig kjøkken med mye skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredninger fra Sigdal, og har godt med integrert hvitevarer. Som kokeplate, komfyr, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryser. Hyggelig åpen løsning mot spisestuen.

Bad/wc
To lyse og delikate bad/wc gulvvarme og downlights i himling. Innredning fra Sigdal med slette fronter og heldekkende servant. Overskap med fronter av speil. Vegghengt toalett og nedsenket dusjsone. Ett av badene er direkte tilknyttet hovedsoverom.

Praktisk gjestetoalett i underetasje tilknyttet entré.

Soverom
Tre soverom med god størrelse og plass til garderobeskap. Hovedsoverommet har god plass til større garderobeinnredning samt eget bad/wc.

Entré
Romslig, flislagt entré med varmekabler og plass til garderobeløsning. Entréen er tilknyttet garasjen via bod, gjestetoalett og omkledningsrom.

Overflater
Himling: Malte overflater med downlights på bad.
Vegger: Keramiske fliser på bad. Malte overflater i øvrige rom.
Gulv: Keramiske fliser i gang/entré, teknisk rom, toalett, bod under trapp og på bad. Betongstruktur i garasje. Enstavs parkett i øvrige rom.

Diverse
- Sentralstøvsuger og varmtvannsbereder er tilknyttet teknisk rom
- Balansert ventilasjon

Se mer i takstmann Espen Eilertsen tilstandsrapport datert 05.10.2018, som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Oppvarming

Varmekabler i gang/entré, teknisk rom, toalett og bad. Balansert ventilasjon med gjenvinner. Vedfyrt peis i stue. Elektriske panelovner.

Garasje/parkering

To garasjeplasser i boligen med inngang til entré via bod.

Byggemåte

Støpt plate til grunn. Yttervegger i underetasjen av betongkonstruksjoner. Øvrige yttervegger oppført som bindingsverk, kledd utvendig med stående trepanel. Etasjeskille av trebjelkelag. Saltak av trekonstruksjoner, tekket med plater. Boligen leveres med balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Se mer i takstmann Espen Eilertsen tilstandsrapport datert 05.10.2018, som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 154 kvm, Bruksareal: 199 kvm, Bruttoareal: 220 kvm

Rom vurdert til P-rom
1. etasje: Stue og kjøkken.
2. etasje: Stue, tre soverom og to bad/wc.
U. etasje: Gang/entré, omkledningsrom og toalett.

Rom vurdert til S-rom
U. etasje: Teknisk rom, bod under trapp og garasje.

Bruksareal per etasje
1. etasje: 67 kvm
2. etasje: 67 kvm
U. etasje: 65 kvm

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 05.10.2018 utført av Espen Eilertsen, som følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Adkomst

Innkjøring fra Slyngveien.

Beskrivelse av tomt/hage

Sameiets tomt er totalt på 1 374 kvm. Boligen får eksklusiv bruksrett til seksjonert del av hage som er på ca. 365 kvm i henhold til utomhusplanen. Det blir beplantet med ferdigplen i hager og bøkehekk mellom hagene. Grensene mellom hver seksjon fremkommer av utomhusplanen. Veiareal vil bli seksjonert som fellesareal. Gangveier blir singlet. Gårdsplasser og innkjøring blir asfaltert.

Kjøper må være klar over at det i forbindelse med matjord og ferdigplen vil ta litt tid før plenen setter seg. Normalt en sesong. En nylagt plen er sårbar for aktivitet. Den er myk både pga. hyppig vanning og at jorden ikke har "satt seg". Kjøper er etter overtagelse av boligen ansvarlig for skjøtsel, vanning, klipping og gjødsling. I Oslo kommune skal alt overvann håndteres på egen grunn, dette kan medføre vannansamlinger på de laveste punktene.

Eiendommen er under seksjonering. Ved førstegang seksjonering blir ikke tomt tillagt seksjonene, men selger besørger dette ved en reseksjonering som gjøres fortløpende etter at første seksjonering er gjennomført. Kjøper plikter til å samtykke til denne reseksjoneringen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Følgende erklæringer foreligger på eiendommens grunnboksblad, og vil følge eiendommen ved salg:

Servitutter:
19.03.1915 - 236 - Bestemmelse om bebyggelse
Parsellens skal bebygges villamessig med kun én bygning. Det må ikke bebygges med høyere enn to hele etasjer. Det må ikke bygges nærmere ti meter fra nabogrense og femten meter fra midt av vei. Det er gjerdeplikt på eiendommen. Eiendommen må ikke brukes til generende bedrift. Eier plikter til vedlikehold av halvpart av tilliggende vei.

03.09.1915 - 900680 - Bestemmelse om bebyggelse
13.06.1919 - 900889 - Bestemmelse om vannledn.
15.10.1920 - 19 - Bestemmelse om vannledn.
15.10.1920 - 20 - Best. om vann/kloakkledn.
15.10.1920 - 901082 - Bestemmelse om vannledn.
20.12.1939 - 17547 - Best. om vann/kloakkledn.
25.08.1949 - 9642 - Bestemmelse om vannledn.
08.11.1974 - 21897 - Bestemmelse om veg
25.11.1974 - 23266 - Best. om vann/kloakkledn.

22.10.1975 - 20431 - Best om garasje/parkering
Jensmessveien 9 (nå Slyngveien 24 C-E) har rett til bruk av det sørvestre hjørne av eiendommen Slyngveien 26 som innkjøring. Dette er også faktiske forhold per dags dato. Videre har Jensmessveien 9 forpliktet seg ikke til å sette opp garasje nærmere Slyngveien 26 enn 15 meter fra grenselinjen. Slyngveien 26 eller utskilte parseller av eiendommen har rett til å benytte omtalte innkjøring som adkomst til egen eiendom om nødvendig.

15.05.2017 - 509960 - Bestemmelse om veg
Slyngveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Hvis kommunen ønsker å utvide veien plikter eier til vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune.

Rettighet:
24.03.1976 - 6743 - Best. om vann/kloakkledn.
Slyngveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Hvis kommunen ønsker å utvide veien plikter eier til vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune. Denne veierklæring skal tinglyses.

Dersom kjøp av boligen skal lånefinansieres vil eventuelle pantedokumenter få prioritet etter disse heftelsene.

Adkomstretten er tinglyst på naboeiendommen:
15.01.1976 - 946 - Bestemmelse om veg
Eiendommen Jensmessveien 9 (nå Slyngveien 24 C-E) har rett til 3,5 meter bred adkomst vei over Slyngveien 24 A og B til Slyngveien, og plikter å holde veien i pen og ordentlig stand. Så lenge Slyngveien 24 B har adkomst fra samme vei plikter Jensmessveien 9 forholdvis å bidra til vedlikehold av vei og gjerde.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Eiendommen har tinglyst adkomst over Slyngveien 24 A og B.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 05.10.2018 for boligen. Selger plikter å besørge ferdigattest for boligen. Foreligger det ikke ferdigattest ved overtagelse vil megler oppfordre kjøper til å holde tilbake et beløp fram til ferdigattesten foreligger.

Ligningsverdi

Ligningsverdien fastsettes av Skatt Øst etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 % for primærboliger og 80 % for sekundærboliger for inntektsåret 2015. Likningsverdien for sekundærbolig er hevet til 90 % f.o.m. 2018. Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til bolig etter S-4220 - reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (småhusplanen), vedtaksdato 15.03.2006. Innenfor planområdet opprettholdes gjeldende reguleringsplaner for andre formål enn byggeområder for boliger. Hensikten med reguleringsplanen er å legge til rette for utvikling i planområdet med bebyggelse med småhuskarakter, og å opprettholde og styrke småhusområdenes kvaliteter. Planen skal ivareta områdenes estetiske, funksjonelle, kulturminnefagelige og miljømessige kvaliteter knyttet til eksisterende bebyggelse, landskap, vegetasjon og biologisk mangfold. Maks 24 % bebygd areal på den enkelte tomt.

Dokumentene ligger vedlagt salgsoppgaven.

Beskrivelse av sameiet

Sameiet vil bestå av totalt tre boligseksjoner.

Kjøper er kjent med at det ikke er estimert månedlige fellesutgifter for kommunale avgifter, snøbrøyting osv. De nye seksjonseierne må også sammen vurdere hvorvidt det ønskes stiftelse av et sameie. Selger har ingen forpliktelser til å bistå i evt. stiftelse av sameie eller oppnevnelse av forretningsfører/regnskapsfører.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.

Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Faste, løpende kostnader

Eiere av hver seksjon skal betale for sin del av kommunale avgifter. Forsikring tegnes av hver enkelt beboer.

Det er opp til det fremtidige sameiet hvorvidt de ønsker fastsettelse av månedlige fellesutgifter for betjening av løpende felles kostnader for kostnader og fremtidig vedlikehold av garasjeanlegg, felles strøm for belysning etc., snømåking og liknende.

Eiendomsskatten utgjør tre promille av boligverdien (ligningsverdi x 4 x 0,8) med et bunnfradrag på inntil 4,6 millioner kroner. Eiendomsskatt for 2018 er ikke foreløpig beregnet for denne boligen da det er en nyoppført bolig. Eiendomsskatten fastsettes årlig av bystyret og vil derfor kunne variere fra år til år.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

13 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
105 000,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 4 200 000,-))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
--------------------------------------------------------
120 149,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
14 020 149,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Selger tar forbehold om at det kan oppstå mindre sprekker i overflater i løpet av de første årene i forbindelse med at huset "setter seg".

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjonsplikt eller odel på eiendommen.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring.

Adgang til utleie (boligformål)

Boligen kan fritt leies ut i sin helhet.

Planlagt overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan ikke finne sted før seksjoneringsbegjæringen er ferdig tinglyst på eiendommen.

Salgsbetingelser

Eiendommen selges etter avhendingslovens alminnelige bestemmelser. Eigedomen har likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøperen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesum og tilhøva ellers". På bakgrunn av dette oppfordres alle interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside. Da selger er profesjonell etter lovens forstand, kan forskriftenes regler om frist kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning fravikes. Det anbefales således å sette en fornuftig akseptfrist, slik at selger har tid til å vurdere budet og eventuelle forbehold. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med budskjema.

Ved kjøp av eiendom gjennom PrivatMegleren Allé forutsettes det at vår standardkontrakt legges til grunn. Kopi kan fås på forespørsel til megler.

Som budgiver hos PrivatMegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført. Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Nettannonsering (Kr 5 500)
Innhenting av opplysninger fra kommunen (Kr 1 500)
Trykking av nøkkelinformasjon til salgsoppgaven (Kr 1 950)
Oppgjørskostnad (Kr 6 950)
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr 525)
Pantattester/ grunnbok fra Statens Kartverk (Kr 808)
Meglerprovisjon utgjør (1,25 % inkl. mva) ved salg til 14 800 000,- (Kr 185 000)
Totalt (Kr 200 733)