Eiendom

Lekker & moderne 1/2-part av tomannsbolig med solrik hage - 2 garasjeplasser - peis - hybeldel m/egen inngang i kjeller

Lekker & moderne 1/2-part av tomannsbolig med solrik hage - 2 garasjeplasser - peis - hybeldel m/egen inngang i kjeller

Fakta

 • Risbakken 41
 • Primærrom
  222
 • Boligtype
  Tomannsbolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  12 900 000 ,-

Omkostninger

12 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
322 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 900 000,-))
--------------------------------------------------------
337 622,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
13 237 622,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  222
 • Tomt
  3394

Matrikkel

Gnr.35 Bnr.433 Snr.8 i Oslo kommune

Adresse

Risbakken 41
0374 Oslo

Prisantydning inkludert omkostninger

12 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
322 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 900 000,-))
--------------------------------------------------------
337 622,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
13 237 622,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Felleskostnader

3 300 pr. mnd. Kommunale avgifter, snømåking, generell drift, felles forsikring, standard Get-grunnpakke (kabel-TV/bredbånd).

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: Inkl. i felleskostnadene.
Felleskostnader: kr 3 300,- per md.
Eiendomsskatt: kr 16 909,- per år (2019).

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr 16 909,- per år (2019) for denne boligen.
Det gjøres oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Areal

Primærrom: 222 kvm, Bruksareal: 234 kvm, Bruttoareal: 258 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.


Boligen har 4 soverom.

Type eiendom

Eierseksjon, Tomannsbolig

Byggeår

Boligen ble oppført i 2011

Energimerke

Energimerke for denne boligen er: Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Beliggenhet

Sentralt og særdeles barnevennlig beliggende innerst på bilfritt tun. Det er adkomst til huset via Ekelyveien eller Risbakken. Et veletablert og meget populært strøk på Vinderen. Særdeles barnevennlig med et utall av aktiviteter ved Hemingbanen, Readybanen og Holmendammen.

Nærhet til alt av forretninger, servicetilbud og restauranter, samt barnehager og skoler i gangavstand fra boligen. Gode offentlige kommunikasjoner i området som buss (Holmenveien), flybuss (Gaustad) og T-bane (Vinderen), som tar deg både opp mot marka eller ned til sentrum.

Vinderen sentrum er et lite og koselig lokalt senter med butikker, bank, postkontor, frisør, vaskeri, dagligvareforretninger, sushirestaurant og pizza take-away, SATS treningssenter m.m.

Innhold

Innholdsrik halvpart av vertikaldelt tomannsbolig over 4 etasjer. Totalt bruksareal (BRA) utgjør 235 m², hvorav primærrom (P-rom) utgjør 223 m² og sekundærrom (S-rom) utgjør 12 m². I tillegg medfølger det 2 garasjeplasser i felles underjordisk garasjeanlegg, samt én romslig sportsbod i felles bodrom. Beboere i sameiet har også tilgang til sykkelbod i fellesanlegget.

1. etasje:
Primærrom utgjør 69 m² som omfattes av entré/gang, kjøkken, stue med trapp, soverom/arbeidsrom, separat wc. Fra stuen har man gjennom store skyvedører i glass utgang til et flott uteområde med terrasseplatting, som videre leder ut mot eksklusiv hagedel tilhørende denne seksjonen.

2. etasje:
Primærrom utgjør 66 m² som omfattes av trappegang, 2 bad og 3 soverom. Fra det ene soverommet har man utgang til veranda.

3. etasje/loft:
Primærrom utgjør 34 m² som omfattes av loftstue og soverom med utgang til veranda. Adkomst til kryploft med ventilasjonsanlegg.

Kjeller:
Primærrom utgjør 54 m² som omfattes av innredet rom/trimrom med trapp, vaskerom, samt en hybeldel som består av kjellerstue med hybelkjøkken og egen inngang og bad/wc tilknyttet. Sekundærrom utgjør 12 m² som omfattes av én liten innvendig bod og én større innvendig bod med adkomst fra hybeldelen.
Det gjøres oppmerksom på det er kun kjellerstuen med hybelkjøkken som er godtkjent som rom for varig opphold i kjelleren. Øvrige rom (foruten bad) er godkjent som bod og dermed ikke godkjent som rom for varig opphold. Takstmannens oppmålinger og betegnelser gjøres etter dagens bruk. Det gjøres oppmerksom på at dagens planløsing avviker noe fra siste godkjente byggetegning hos Oslo kommune, hvor det var tegnet inn et lite bodareal i kjellerstuen. Det antas at dette aldri ble oppført etter ny avtale mellom utbygger og opprinnelig eier, da det er bemerket lettveggene skulle monteres etter ferdigstillelse. Siste godkjente tegning av kjelleretasjen følger vedlagt i salgsoppgaven.

Standard

Velholdt og moderne bolig fra 2011 med gjennomgående god standard på utstyr og overflater. Boligen egner seg svært godt som familiebolig, da den har en tilbaketrukket og barnevennlig beliggenhet fra veien med flott hagedel med gode solforhold, lyse og åpne oppholdsrom, 4 soverom, 3 bad og stort vaskerom i kjeller. Boligen har også en hybeldel i kjeller med egen inngang, komplett innredet med kjøkken og eget bad.

Kjøkken:
Kvik innredning fra byggeår med glatte fronter med integrerte stålhåndtak, integrert nyere stekeovn fra 2018, induksjonstopp, kompositt benkeplate, stålkum med blandebatteri, ventilator/avtrekk til yttervegg, integrert oppvaskmaskin. Medfølgende frittstående kjøl- og fryseskap fra Bosch tilknyttet vanntilførsel. Det er bemerket at det er én defekt fjær på hengsel til oppvaskmaskinen, slik at fronten må holdes ved åpning - denne overtas slik den er.

Kjøkken - hybeldel:
Innredning med glatte fronter, laminat benkeplate med 1 kum, ventilator med kullfilter. Opplegg for oppvaskmaskin i underskap. Plass til frittstående komfyr og kjøleskap.

Soverom:
Boligen har i dag 4 soverom, samt kjellerstuen i hybeldelen (godkjent som rom for varig opphold). Det ene soverommet i 2. etasje er i dag innredet som walk-in garderobe, hvor garderobeinnredningen medfølger. Opprinnelig ble boligen tegnet med soverom/kontor i 1. etasje med adkomst fra entréen, dette er i dag innredet som gang med skyvedørsgarderobe.

Våtrom:
Bad/wc 1 - 2. etasje:
Innredet med innmur badekar med flislagt front, to servanter med blandebatteri, veggmontert klosett, stor dusjnisje med to dusjhoder og glassdør.

Bad/wc 2 - 2. etasje:
Innredet med veggmontert klosett, dusjhjørne med skyvedør, servant med underskap og blandebatteri. Ventil/avtrekk i himling.

Separat wc - 1. etasje:
Innredet med veggmontert klosett og veggmontert servant med blandebatteri. Ventil/avtrekk i himling.

Bad/wc tilknyttet hybel i kjeller:
Veggmontert klosett, servant med underskap og blandebatteri, opplegg for vaskemaskin, dusjhjørne med dusjdør.

Vaskerom - kjeller:
Sluk i gulv, medfølgende vaskemaskin, garderobeskap, varmtvannsbereder. Ventil i himling.

Himlinger:
Sparklede/malte gipsplater. Nymalt himling og vegger i stue. Himlingshøyde er målt til 2,5 m i stuen i 1. etasje og 2,4 m i kjellerstuen. Det er skråtak i 3. etasje/loftetasjen.

Innvendige vegger:
Sparklede/malte gipsplater, fliser på bad, malt betong.

Gulv:
Eikeparkett og fliser.

Byggemåte

Hovedkonstruksjoner i sprøytebetong ig isolert bindingsverk, fundamentert med støt såle og plate på kultet grunn. Etasjeskille i trebjelkelag. Original saltakskonstruksjon i bindingsverk, kledd med betongtakstein. Utvendige takrenner og nedløp i sort blikk. Trappeløp i betong ned til hybeldel/kjeller. Drenering fra byggeår. Bærende yttervegger i isolert bindingsverk, kledd med liggende panel. Isolerglassvinduer i treramme fra byggeår, både fast karm og hengslede vinduer. Terrassedør med isolerglass inn til kjeller/hybeldel, samt til soverom og stuen. Entrédør fra byggeår med nyere elektronisk dørlås med kode (Yale Doorman). Øvrige dører med isolerglass (franske balkongdører) fra byggeår. Innvendige slagdører med kulehåndtak. Originale tretrapper mellom etasjene. Balansert ventilasjonsanlegg i boligen. Sikringstavle med automatsikringer. Egen strømmåler for hybeldel i kjeller. Terrasseplatting i hagen lagt ny i 2014 med impregnert treverk. Veranda i 2. etasje i metallkonstruksjon. Boligen er i dag tilknyttet alarmselskap med anlegg montert i boligen (kan overdras til ny eier).

Eiendommens tilstand

Boligen er nyoppført i 2011 og takstmann har ikke vurdert noen av punktene i vedlagt tilstandsrapport til tilstandsgrad 2 eller tilstandsgrad 3 (TG2/TG3). Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 (TG1) ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Bebyggelse

Bebyggelsen på tomten består av totalt 8 boliger fordelt på 4 tomannsboliger, med felles underjordisk garasjeanlegg. Øvrig bebyggelse i nærområdet består hovedsakelig av villa- og småhusbebyggelse.

Tomt

Fellestomt: 3394 kvm.

Boligen har eksklusiv vedtektsfestet bruksrett til egen hagedel, jf. vedtektene §3 4. ledd og vedlegg til vedtektene som angir delen som er lagt til boligen/seksjonen. Hagedelen utgjør ca. 370 m² og er pent opparbeidet med beplantning og avskjermet med busker mot tilstøende hagedeler, samt gjerde ut mot veien. Det er bygget en ny terrasseplatting i hagen i 2014. Tomten er vendt sydover og har gode solforhold hele dagen.

Øvrig fellesareal består av interne gangveier mellom boligene, samt asfaltert adkomstvei ned til garasjeanlegget (med varmekabler).

Parkering

Det medfølger 2 garasjeplasser (nr. 10 og 11) i felles underjordisk og oppvarmet garasjeanlegg. Automatisk portåpner. Garasjeanlegget er fellesareal i sameiet, men bekreftelse på plassen følger av styreleder i sameiet og følger av vedtektene §3 og vises vedlegg til vedtektene vedlagt i salgsoppgaven. Gjesteparkering for besøkende på sameiets tomt. For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Lading av el-/hybridbil:
Det elektriske anlegget i garasjen eies og driftes av sameiet. Dersom man ønsker å koble til ladestasjon for el-/hybridbil skal styret kontaktes først, jf. vedtektene §13.1.

Adkomst

Adkomst fra Risbakken via interne gangveier mellom boligene i boligfeltet og via felles garasjeanlegg med trapp opp til utendørs bakkeplan like ved boligen. Denne boligen ligger da som nest innerste bolig på området. Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt ved felles annonserte visninger. Se for øvrig kartutsnitt i FINN-annonsen for evt. veibeskrivelse.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler i enkelte rom. Gasspeis montert i stuen (koblet til utvendig gassbeholder). Varmtvannsbereder på 300 L er plassert i vaskerom i kjeller.

Strømforbruk utgjør ca. kr 23 600,- per år.
Ovennevnte er basert på selgers nåværende forbruk, og kan variere avhengig av bl.a. bruksmønster og antall beboere.

Sameiet

Leiligheten er en del av Sameiet Risbakken 29-43. Sameiet består av 8 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Dyrehold er tillatt så fremt det ikke er til sjenanse for øvrige beboere, jf. husordensreglene §5. Hunder skal alltid luftes i bånd på sameiets område og holdes borte fra lekeplasser.

Det gjøres oppmerksom på at det nå iht. eierseksjonsloven §25 5. ledd kun er anledning til å gi en seksjonseier enerett/eksklusiv bruksrett til deler av fellesarealene i inntil 30 år. Denne bestemmelsen er nylig tatt inn i loven og det gjøres oppmerksom på at loven vil alltid gå foran vedtektene i sameiet.

Det opplyses om at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Bod

Eier disponerer i tillegg til boder inne i boligen, én sportsbod beliggende i felles bodrom tilstøtende garasjeanlegget. Boden er seksjonert som tilleggsareal til seksjonen og hører således eksklusivt til denne seksjonen.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
Alle hvitevarer som står i boligen (inkl. hybeldelen) ved visning medfølger også.
Sengen på soverom 2 i 2. etasje medfølger.
Sofa i hybeldelen og sofaen plassert i innredet rom i kjeller medfølger.
Taklampe over spisebord i 1. etasje medfølger ikke.

Heftelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:
1951/10523-1/105 Bestemmelse om veg
11.09.1951
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0301-35/433
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Servitutten angir at Risbakken godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde med 5 meter bred kjørebane og et 2 meter bredt fortau med kantstein. Dersom Oslo kommune forlanger det, må veien med kloakk langs tomten opparbeides i inntil 8 m bredde.

1952/5173-1/105 Erklæring/avtale
30.04.1952
Forbud mot generende bedrift
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: 0301-35/433
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Servitutten omtaler et skjøte mellom tidligere eiere av eiendommen og angir enkelte retningslinjer, bl.a. at det ikke må drives ervervsvirksomhet av noen art, samt ikke holdes husdyr. Dette gjelder dog gammel bebyggelse som er revet og erstattet med dagens bebyggelse hvor sameiet har utarbeidet egne vedtekter/husordensregler som tillater dyrehold. Videre angis det at eiere ar full gjerdeplikt mot vei og vanlig gjerdeplikt mot nabo.

1953/1878-1/105 Bestemmelse om veg
10.02.1953
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0301-35/433
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Serviutten er en utvidelse av overnevnte servittt tinglyst 11.09.1951 dagbokrnr. 10523 og angir midlertidig dispenasjon fra Risbakken, Holmenveien og Torgny Segerstedts vei. Da vilkårene er de samme som overnevnte servitutt hva gjelder Risbakken, gjengis de ikke her.

1955/6245-1/105 Skjønn
07.05.1955
Elektriske kraftlinjer
Overført fra: 0301-35/433
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Omtaler en dom mellom Oslo Lysverker og en rekke hjemmelshavere til eiendommer (bl.a. denne eiendommen) og dreide seg om (i korte trekk) å legge samt drive en ca. 4.25 km lang 220 kV jordkabel fra Sgon transformatorstasjon til Smestad transformatorstasjon, samt erstatning Oslo Lysverker skal yte for ekspropierte rettigheter til anlegg av høyspentkablen.

1957/13056-1/105 Skjønn
26.10.1957
Overført fra: 0301-35/433
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Omtaler en dom/kjennelse som tilkjenner Oslo kommune takserte arealer fra en rekke eiendommer mot å betale fastsatte erstatninger til eiendommene.

1980/11936-1/105 Erklæring/avtale
30.05.1980
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Rettighetshaver: OSLO LYSVERKER
Overført fra: 0301-35/433
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Erklæringen gir Oslo lysverker rett til å sette opp og ha stående en nettstasjon på eiendommen gnr. 35 bnr. 434 (denne matrikkelen er slått sammen med denne eiendommen - bnr. 433). Nettstasjonen er plassert ved innkjøringen/adkomsten til eiendommen/sameiet.

2009/497188-1/200 Erklæring/avtale
07.07.2009
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE VANN- OG AVLØPSETATEN
Org.nr: 971185589
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Bestemmelse om adgang.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-35/433
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Oslo kommune gis rett til å legge og ha liggende hovedledninger for vann og avløp med kummer på eiendommen. Oslo VAV gis også fri adgang til eiendommen for å foreta tilsyn med ledningene og nødvendig vedlikehold, herunder også utskiftning. Dersom eier ønsker å gjennomføre større eller mindre tiltak som bl.a. heving eller senking av terreng, utgravinger, støttemurer etc. pliker de å beskytte eller flytte ledningene, samt at det skal innhentes skriftlig tillatelse fra VAV.

2009/497230-1/200 Erklæring/avtale
07.07.2009
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE VANN- OG AVLØPSETATEN
Org.nr: 971185589
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Bestemmelse om adgang.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-35/433
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Overenskomsten er opprinnelig tinglyst på gnr. 35 bnr. 434 (tidl adresse Holmenveien 15) - hvorav denne matrikkelen er innlemmet i denne (bnr. 433). Den anfører hovedsakelig det samme som overnevnte erklæring - Oslo kommune gis rett til å legge og ha liggende hovedledninger for vann og avløp med kummer på eiendommen. Oslo VAV gis også fri adgang til eiendommen for å foreta tilsyn med ledningene og nødvendig vedlikehold, herunder også utskiftning.

2009/668386-1/200 Erklæring/avtale
10.09.2009
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Risbakken godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde
Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veggrunn til Oslo kommune
Overført fra: 0301-35/433
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Erklæringen angir at Risbakken godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Dersom Oslo kommune trekker tilbake dispenasjonen må eier opparbeide vei til og langs den side av tomten hvor den har sin adkomst i en bredde av inntil 10 meter med nødvendig tillegg for fylling og skjæring. Oslo kommune overdrar vederlagsfritt den nødvendige veigrunnen hvis dette skjer. Erklæringen gjelder for hele sameiet/eiendommen.

2009/756543-1/200 Erklæring/avtale
08.10.2009
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:176 Snr:1
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:176 Snr:2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:176 Snr:3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:176 Snr:4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:176 Snr:5
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:176 Snr:6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:176 Snr:7
Gjelder biloppstilling/garasje og atkomstvei
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-35/433
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Erklæringen gir gnr. 35 bnr. 176 (Ekelyveien 1) bruksrett til 4 plasser i garasjeanlegget samt kjørbar adkomstvei frem til disse. Videre angir den at bnr. 433, bnr. 434 og bnr. 1302 sammenføyes til én eiendom, slik den fremstår i dag.

2010/777662-1/200 Erklæring/avtale
11.10.2010
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Vedtak av visse vilkår vedrørende utskillelse/bebyggelse av denne matrikkelenhet
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
ved direktøren for plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-35/433
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Erklæringen gjelder oppført støttemur som det er gitt midlertidig unntak fra veglovens §29 (avstand fra vei). Dersom Oslo PBE forlanget det må eier av eiendommen (sameiet) fjerne eller forandre støttemuren uten erstatning.

Servituttene er ikke vedlagt salgsoppgaven, men kan oversendes ved henvendelse til megler eller til meglers kontor.

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen
De andre seksjonseierne har panterett (legal panterett/utinglyst panterett) i seksjonen for krav mot seksjonseier som følger av sameieforholdet, jfr. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Andel fellesgjeld

Kr. 0,- per 01.03.2019.

Sameiet har ingen felles lån.

Andel formue

Andel fellesformue utgjør kr 0,- per 01.03.2019.

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr 13 196,-. Megler har ikke mottatt budsjett for inneværende år i skrivende stund. Dette vil fremlegges før årets sameiermøte, som forventes avholdt ila våren 2019. Årsberetning for 2018 følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett, med private stikkledninger ut til offentlig nett.

Eier

Ragnhild Trandem Aaslid

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr 3 198 867 per 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr 11 515 922 per 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning iht. kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet. Ved utleie plikter utleier å fremlegge sameiets vedtekter for leietaker, jf. vedtektene §19. Garasjeplassene kan kun utleies til beboere (eiere eller leietakere) Risbakken 29-43 og Ekelyveien 1 B.

Boligen har hybeldel i underetasjen med egen inngang som består av kjellerstue med kjøkken, innvendig bod og bad/wc. Det gjøres spesielt oppmerksom på at hybel ikke er godkjent som separat boenhet. Dør mellom hoveddel og hybel må holdes åpen.

Fra 1. januar 2014 er det krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. I de tilfeller hvor det ikke særskilt er opplyst at selger har kunnskap om eiendommens radonnivå må kjøpere som ønsker å leie ut hele eller deler av eiendommen, særskilt være oppmerksom på at de overtar ansvaret for den usikkerheten dette medfører. Se http://www.nrpa.no for nærmere informasjon

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen. Dokumentet er vedlagt denne salgsoppgaven. Ferdigattest er en sluttattest fra bygningsmyndighetene om at et søknadspliktig tiltak er ferdigstilt. At ferdigattest eksisterer er ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Forretningsfører

Vibeke Forsman

Regulering

Boligen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger med gjeldende reguleringsplan S-4220 (Småhusplanen), vedtaksdato 15.03.2006. Se også Oslo kommunes saksinnsyn og saksnr. 200913489 for justering av småhusplanen. Deler av tomten er regulert til fortau og offentlig kjørebane/veigrunn iht. S-2190, reguleringsplan for Store Ringvei fra Slemdalsveien til Huseby (...). Reguleringskart med bestemmelser følger vedlagt.

Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette kan føre til endring av noen av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Det pågår nå oppdateringer av reguleringsplanene som er berørt, men dette vil ta noe tid. Informasjon om kommuneplanen med lenker til kartinnsynsløsning finner du på: https:www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Interessenter bes selv undersøke dette.

Iht. Oslo kommunes saksinnsyn er det registrert mindre funnpotensiale på eiendommen/i området for å finne fortidsminner. Hvis man skal grave eller bygge her, må Byantikvaren som kulturminnemyndighet ofte vurdere om det er behov for ytterligere arkeologiske undersøkelser.
Dersom man ved inngrep i terreng finner kulturminner har du plikt til å stanse arbeidene og varsle kulturminnemyndigheten, jf. Kulturminnneloven § 8 (2).

Offentlige planer

Iht. Oslo kommune ved Plan og bygningsetatens hjemmeside for planinnsyn er det p.t. pågående reguleringsarbeid i nærhet til eiendommen:
- Saksnr: 201701099- Viggo Hansteens vei mellom Holmenveien og Dalsveien - etablering av kollektivfelt og sykkelvei med fortau - Ring 3. Status: Det har tidligere blitt avholdt oppstartsmøte, den 16.06.2017, og tre dialogmøter, den 09.02.2018, 29.05.2018 og 19.09.2018. Forslagsstiller ønsker et nytt dialogmøte for å gjennomgå den tekniske planen. Forslagsstiller (Statens Vegvesen) sendte i forkant av møtet inn deler av den tekniske planen. Det innsendte materialet finnes i dokument nummer 26 og 28 i saken i Saksinnsyn. Siste dialogmøte ble avholdt 08.01.2019.
Om saken:
Forslaget innebærer at sykkelvei med fortau etableres langs Ring 3 mellom Dalsveien og Holmenveien. Dette innebærer inngrep i eiendommer langs Ring 3 og omdisponering av eksisterende adkomstveier til eiendommer. I vestgående rampe mot Smestadlokket omformes veiareal og eksisterende skulder til kollektivfelt. Det skal fortsatt være 2 feltsløsning langs Ring 3 mens det på rampe foreslås å separere retardasjonsfelt og kollektivfelt. Forslaget omfatter også et område (B) sør for Ring 3 som muligens vil få sekundære inngrep knyttet til hovedtiltakene langs Ring 3.

Iht. Oslo kommune ved Plan og bygningsetatens hjemmeside for saksinnsyn er det p.t. ingen pågående byggesaker i direkte nærhet/tilknytning til eiendommen.

Konsesjonsplikt

Eiendommen er ikke underlagt regler om konsesjon.

Odelsrett


Ingen

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Forbehold

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser, husordensregler, regnskaper, budsjetter, innkalling og referat fra siste års sameiermøte etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler 1 % inkl. mva i provisjon. I tillegg er det avtalt, visninger kr 2.500,- per time, markedspakke kr 14.900,- og inneståelsesebyr kr 1.620,- ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 14.900,- og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS
Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl.

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Frogner
Pb 3094 Elisenberg
0207 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998557569