Eiendom

Nyere, lekker og påkostet enebolig med fantastisk beliggenhet på "toppen av Oslo" - Spektakulær utsikt - Praktikantdel

Nyere, lekker og påkostet enebolig med fantastisk beliggenhet på "toppen av Oslo" - Spektakulær utsikt - Praktikantdel

Fakta

 • Thorleif Haugs vei 85
 • Primærrom
  150
 • Boligtype
  Enebolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  13 700 000 ,-

Omkostninger

13 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
342 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 13 700 000,-))
--------------------------------------------------------
357 649,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
14 057 649,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  150
 • Tomt
  679

Oppdragsnummer

159-19-0233

Eier

Christer Francke

Eiendomstype

Enebolig

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 33 Bnr. 155 Snr. 3 i Oslo kommune

Byggeår

2013

Areal

Primærrom: 150 kvm, Bruksareal: 157 kvm, Bruttoareal: 173 kvm

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 679 kvm

Forretningsfører

Mads Haanes

Beliggenhet

Thorleif Haugs vei 85 ligger som markas perle på en av Voksenkollens beste utsiktstomter. Her har du byen under deg og landskapet foran deg. Se for deg hopprennet og fjorden i soloppgang, og tenk deg når kvelden faller på, da vil Oslo ligge der nede og glimte og glimre som en skattekiste!

Thorleif Haugs vei byr på et fantastisk nabolag. Rett utenfor stuevinduet ser du toppen et av landets mest ikoniske attraksjoner, Holmenkollbakken. Alt hverdagen krever av skole og barnehage er også i nærområdet. Her får du en barnevennlig hverdag midt i naturen der du trygt kan slippe barna alene ut på skoleveien, for å spille fotball eller plukke blåbær i nabolaget. Er du ute etter byliv, kafé, kunst eller kultur er veien heller ikke lang. Med Holmenkoll-banen befinner du deg raskt midt i Oslo sentrum.

I Thorleif Haugs vei er kontrastene og mulighetene mange. Med Nordmarka som nærmeste nabo, kan du hoppe rett på terrengsykkelen om sommeren og spenne ski på bena i døråpningen om vinteren. På vinterstid kan du også kjøre slalåm i Tryvann og Wyllerløypa eller sette utfor på kjelke i Korketrekkeren. Om sommeren har du nærhet til Oslo Sommerpark med klatreutfordringer for store og små, utallige turløyper i Nordmarka eller rulleskikjøring i Holmenkollen rulleskiløype. Offentlig kommunikasjon på Voksenkollen og Voksenlia stasjon. Skibussen stopper i Voksenkollveien like nedenfor Thorleif Haugs vei om vinteren, og frakter deg på noen få minutter til Tryvann Skisenter. Lokal dagligvarebutikk på Besserud, ellers det meste av servicetilbud på Røa, Slemdal og Vinderen Senter.

Byggemåte

Enebolig over to plan. Beskrivelse av bygningsdeler bygger på kjente opplysninger for boliger i området samt det som var vanlig byggemåte da boligen ble oppført. Yttervegger i bindingsverk, fasader med malt kledning. Takkonstruksjon er saltak i treverk. Tak er tekket med taksten. Takrenner i stål. Støpt inngangsparti. Markterrasse i treverk belagt terrassebord. Vinduer fra byggeår, Uldal 2013, malte karmer og gerikter. Lyd/brann klassifisert entredør. Balkongdører med glassfelt fra Uldal 2013. Malte fyllingsdører, lyd/brann klassifisert dør B30 dB35 mellom hall og gjeste del, malte karmer og gerikter. Etasjeskillere i trebjelkelag antatt med mineralull.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 150 kvm, Bruksareal: 157 kvm, Bruttoareal: 173 kvm

Boligen inneholder følgende etasjer og rominndeling:
2. etasje (hovedetasje) med 80 kvm P-rom: trapperom med utgang til hage, stue/spisestue og kjøkken med peisovn og utgang til markterrasse på ca. 60 kvm. og hage. Soverom med garderoberom, et bad og et separat toalett,
1 etasje med 77 kvm BRA: hall med trapp, 2 soverom, bad, bod/teknisk rom.
Praktikantdel på ca. 21 kvm: stue/kjøkken og et bad med opplegg for vaskemaskin.

Standard

Kort fortalt:
- Svært lekker og påkostet enebolig fra 2014.
- Fantastisk beliggenhet på "toppen av Oslo".
- Spektakulær utsikt mot Oslo og fjorden.
- Store panoramavinduer.
- Lekkert kvalitetskjøkken fra Sigdal med stor kjøkkenøy.
- Hovedsoverom med walk-in closet og eget bad.
- To bad og et separat toalett i hoveddel.
- Praktikantdel med egen inngang.
- Solrik og stor veranda på 60 kvm.
- To garasjeplasser i felles garasjeanlegg.
- Elbil-lader er montert.
- Pent opparbeidet hage.
- Umiddelbar nærhet til marka og flotte rekreasjonsområder.

Entré:
En flott steintrapp i skifer ved inngang til huset gir et tiltalende uttrykk til eiendommen. Du kommer inn til en stor, flott og flislagt entre med mye garderobeplass. Entreen er stor nok til å lage en ekstra TV-stue eller bygge et ekstra rom eller soverom om en har behov/lyst.

Stue:
Stuen er et fantastisk rom med store panoramavinduer. Disse vinduene åpner rommet og gir et unikt utsyn utover Oslo og naturen uansett hvor du står i rommet. Vinduene bidrar også til et godt lysinnslipp og skaper et godt innemiljø. Ellers har stuen flere innredningsmuligheter og det godt med plass til sofagrupper, spisebord, multimedia og tilhørende møblement. På toppen av det hele er det en flott peisovn for vedfyring.

Uteplass:
Uteplassen har også den fantastiske utsikten og gode solforhold. Verandaen er på hele 60kvm og har en praktisk levegg i bakkant. Her er det med andre ord plass til alt en kan ønske seg av utemøblement. Det er plass til spisebord, stoler, solstoler, lounge, grill og godt med gjester på sommerfest. Rett foran verandaen er det et stort grøntareal som kan benyttes til lek og morro.

Kjøkken:
Rålekkert og stilrent kvalitetskjøkken fra Sigdal med Siemens hvitevarer og ventilator fra Røros hetta. Her er det svært godt med både skap- og benkeplass, samt en praktisk kjøkkenøy med plass til 4 ekstra sitteplasser. Innredningen er tidsriktig glatt og kjøkkenet er ellers godt utstyrt. Det er integrert komfyr, micro, kjøl/frys, oppvaskmaskin, samt benkeplate med nedfelt stålkum og induksjonstopp. Komfyrvakt er montert.

Bad:
Det er 3 flotte bad i boligen pluss et separat toalett. 2 av badene og toalettet er i hoveddelen og det tredje badet er i praktikantdelen.
- Badet i 2. etasje er lekkert flislagt og har varmekabler, downlights og avtrekk. Her er det vegghengt toalett, dusjhjørne, servant med innredning og opplegg for vaskemaskin.
- I samme etasje er det et ekstra toalett med flislagt gulv, vegghengt toalett, servant, avtrekk og downlights.
-Badet i 1 etaske er også flislagt med varmekabler i gulvet og downlights i taket. Her er det badekar og et dusjhjørne i tillegg. Det er vegghengt toalett og praktisk, dobbelservant med innredning. Dette badet har også benkeplass med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under.

Soverom:
Hoveddelen av boligen har 3 meget gode soverom med mulighet for å bygge enda et i den store entreen. Hovedsoverommet er svært tiltalende med god plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Her er det også et eget walk-in closet! Soverom 2 og 3 ligger i 1. etasje og har god plass til seng og begge har praktisk 2-dørs garderobe.

Praktikantdel:
Praktikantdel i 1 etasje med egen inngang og uteplass. Den er lys og pen, og holder en gjennomgående god standard. Mellom praktikantdelen og hovedboligen er det montert en lydtett dør. Det er åpen stue og kjøkkenløsning og en skyvedørsgarderobe i speil med innredning i rommet.
- Kjøkkenet her har følgende hvitevarer; oppvaskmaskin, kjøleskap med fryser, induksjonstopp og ventilator. Av annen innredning er det en pen, eik benkeplate med nedfelt stålkum og det er montert komfyrvakt og water guard.
- Badet er pent flislagt med varmekabler og det er opplegg for vaskemaskin. Det er vegghengt toalett, avtrekk, servant med innredning og dusj med innfellbare glassdører.

Gulv: Parkett, skiferfliser, fliser. Malt heltre trapp.
Vegger: Malte flater, fliser.
Himling: Malte himlinger, downlights i flere rom, div. belysning.

Utstyr

Varmepumpe.
Sentralstøvsuger.
Balansert ventilasjon.
Telenor tilbyr Tv og bredbånd.
Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter.
Opprinnelige tegninger og all dokumentasjon fra bygging medfølger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler. Varmepumpe.

Parkering / Garasje

Det medfølger 2 plasser i felles garasjeanlegg. Det er plass til hyller i bakkant. Elbil-lader er montert.

Beskrivelse av tomt/hage

Planert og opparbeidet fellesareal m.m. Asfaltert adkomst. Singlet adkomst til inngangsparti, natursteins trapp, gressplen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1912/4-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 12.01.1912 Bestemmelse om kloakkledning Bestemmelse om benyttelse Bestemmelse om deleforbud Overført fra: 0301-33/155 Gjelder denne registerenheten med flere

2013/173583-1/200 Best. om vann/kloakkledn. 28.02.2013 Bestemmelse om felles vann- og avløpsanlegg Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett Bestemmelse om fordeling av kostnader til drift og vedlikehold av felles anlegg Overført fra: 0301-33/155 Gjelder denne registerenheten med flere

2013/379044-1/200 Bestemmelse om veg 13.05.2013 Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven Thorleif Haugs vei opparbeides i henhold til plan- og bygningslovens bestemmelser samtidig med bebyggelsen Plikt til framtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune Overført fra: 0301-33/155 Gjelder denne registerenheten med flere

2014/550272-1/200 Elektriske kraftlinjer 03.07.2014 Rettighetshaver:HAFSLUND NETT AS Org.nr: 980489698 Stedvarig rett tl bygging, drift, vedlikehold og fornyelse av lavspennings kabelanlegg og høyspennings kabelanlegg Bestemmelse om adkomstrett Bestemmelse om byggeforbud og beplanting Gjelder denne registerenheten med flere

2014/840497-1/200 Rett til utskilt tomt 02.10.2014 Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420 Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig. Private stikkledning/vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse. Ferdigattest ligger p.t. til godkjenning hos kommunen og forventes godkjent innen kort tid.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 2 989 089,- pr 31.12.17
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 10 760 721,- pr 31.12.17

Reguleringsforhold

Området er regulert til bolig med tilhørende reguleringsbestemmelser S-3272 og KDP-17. Se reguleringskart- og bestemmelser som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i områdets gjeldende regulering. Se også Kommuneplan 2015- Oslo mot 2030 - smart, trygg og grønn som er en del av områdets nye reguleringsplan.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Beskrivelse av sameiet

Sameiet består av 6 enheter med gode naboforhold.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m.

Faste, løpende kostnader

Kr. 2 000,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kommunale utgifter, strøm i felles anlegg, Forsikring FO og måking

EL bil lading etterbetales pr. mnd. til felles konto basert på seksjonens måler.

Andre faste utgifter:
Strøm; Forventet årsforbruk på denne adressen er 18 213 kWh.
Kommunale avgifter
Forsikring i DNB Bygning, kr 4 373,- (polisenummer 5573842)
Andre utgifter:
Eiendomsskatt:
Oslo kommune innførte eiendomsskatt i 2016. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert fakturamottaker for eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskiftet må partene gjøre opp betalingen av eiendomsskatt seg imellom.
Det settes et bunnfradrag på 4.6 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2019 er på 3 promille.
Eiendomsskatt for skatteåret 2019 er på kr 3 723,75,- ifølge faktura fra Oslo kommune.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr ,- / Kr 18 485,- pr 08.05.19 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

13 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
342 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 13 700 000,-))
--------------------------------------------------------
357 649,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
14 057 649,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Ingen felles lån.

Annen nyttig informasjon

Vaskemaskin og tørketrommel hovedbad, vaskemaskin hybel, kjøleskap fra bod og løse trådhyller i bod (på høyre side) medfølger ikke handelen.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.
Eiendommen kan leies ut i sin helhet.

Konsesjon / Odel

Nei.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Rask overtagelse er mulig om ønskelig.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Provisjonssats: 1,25%
Oppstart/Etablering kr. 12.500,-
Tilrettelegging/Oppgjørsgebyr kr. 7.500,-
Innhenting av opplysninger kr: 6.000,-
Spørring i grunnboken kr: 1150,-
Visninger pr stk kr: 2.500,-
Markedspakke kr: 24.900,-
+ avtalte utlegg.
Markedsføring ihht egen avtale.

Finn.no: Lokalområde

Voksenkollen