Eiendom

HYTTEFAVORITT VED GAUSTATOPPEN: Attraktiv fritidsbolig mellom skibakkene. Herlig utsikt. 108 m² gulvareal. 3 sov, 2 bad.

HYTTEFAVORITT VED GAUSTATOPPEN: Attraktiv fritidsbolig mellom skibakkene. Herlig utsikt. 108 m² gulvareal. 3 sov, 2 bad.

Fakta

 • Fyrieggvegen 52
 • Primærrom
  84
 • Boligtype
  Hytte
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  5 000 000 ,-

Omkostninger

5 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
204,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
125 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,-))
5 400,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
131 654,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 131 654,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  84
 • Tomt
  7363

Matrikkel

Gnr.120 Bnr.265 Snr.8 Orgnr.992851589 i Tinn kommune

Adresse

Fyrieggvegen 52
3660 Rjukan

Prisantydning inkludert omkostninger

5 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
204,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
125 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,-))
5 400,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
131 654,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 131 654,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Faste løpende kostnader

Det er ikke eiendomsskatt i Tinn kommune.

Brøyting egen oppkjørsel og parkeringsplasser ca. kr 3 500,- per år

Velforeningskontingent Gaustatoppen Naturpark kr 7 200,- per år (betales halvårlig)

Bidrag til langrennsløyper kr 1 200,- per år

Selger har hatt et årlig strømforbruk på ca. 15 000 kWh per år, hvilket tilsvarer en årlig strømkostnad på ca. kr 15 000,-.

Øvrige kostnader som forsikring, tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall brukere av hytta, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 86 kvm. Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler. Fritidsboligen har 3 soverom.

Type eiendom

Eierseksjon, Hytte

Byggeår

Fritidsboligen ble oppført i 2013

Etasje

. etasje

Energimerke

Energimerke er ikke utarbeidet.

Høydepunkter

Hyttefavoritt lengst opp på veletablert hytetetun i Gaustatoppen Naturpark

Innholdsrik og arealeffektiv planløsning med 3 soverom og 2 bad samt stor stue

Terrasser ca. 44 m² med herlig utsikt

Ski inn og ut til skibakkene på hver side av hyttefeltet.

Umiddelbar nærhet til langrennsløypenettet

Kort vei ned til senterområdet ved Bygget med restaurant, skiutleie med mer

Beliggenhet

Høyt og fritt beliggende eiendom ca. 966 meter over havet i veletablert hyttegrend i populære Fyrieggvegen i Gaustatoppen Naturpark. Hytta har herlige siktlinjer mot Gaustatoppen. Eiendommen ligger mellom skibakkene og over den nye langrennsløypa, i veletablert hyttegrend der de aller fleste tomtene allerede er ferdig bebygde. Kort vei ned til senterområdet nedenfor hyttene med Bygget, skiutleie, servicesenter med mer. Populære turstier sommer som vinter rett rundt området.

Alpint
Skianlegget på Gaustatoppen er kjent for å være snøsikkert og for å åpne tidlig hvert år. Gjennom de siste årene har området utviklet seg til et moderne skianlegg med tilbud for hele familien. Skisenteret har nå 35 nedfarter og 13 heiser inkludert 2 ekspresstolheiser. Lengste nedfart er 3,2 km, og største høydeforskjell er 550 meter. For snowboard og offpist er området rundt Gaustatoppen anerkjent som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng. Gaustabanen transporterer nå besøkende helt til toppen av Gaustatoppen, og fra toppen er det mulig å stå ned flere ulike renner med varierende vanskelighetsgrad, og ikke minst å nyte utsikten på veien ned. Se www.gaustatoppen.no for mer info.

Langrenn
Sommeren 2017 var det byggestart for prosjektet Et Sprekere Gaustaområde, som bygger nye langrennsspor og turveier fra Bygget/Hovdestaul via Gaustablikk Høyfjellshotell, skistadionen og videre inn mot Den Lykkelige Sportsmann og Vatnedalen. Prosjektet antas ferdigstilt sommeren 2019. Det er i 2017-2018 investert ca. kr 14 500 000,- i oppgraderingen av løypenettet, som er første fase på en større modernisering av langrennsløype- og gangveinettet i området. Se www.turvei.no for mer info om prosjektet Et Sprekere Gaustaområde.

Som en komplett skidestinasjon tilbyr Gaustaområdet meget gode langrennsforhold. Området har cirka 90 km med preparerte langrennsløyper, fordelt på 17 løyper som spenner seg over alle vanskelighetsgrader fra en lett nybegynnerløype på 1 km til en skikkelig høyfjellstur på 23 km. Det er mange muligheter til å kombinere mellom løypene og forme sin egen tur. Løypene er godt merket, og cirka 13 km av dem er i tillegg kjørt opp med skøytespor. GKT preparerer alle løypene hver dag hele sesongen så lenge værforholdene tillater det, og streber etter høy kvalitet på prepareringen.

Gaustatoppen
Gaustatoppen, som mange mener er Norges vakreste fjell, rager over Rjukan med sine 1883 m.o.h. Det er ca. 1 600 meter fra dalbunn og opp til toppen. Årlig tar ca 130 000 mennesker turen opp på Gaustatoppen for å nyte den spektakulære utsikten. I klarvær kan man se østover til grensen til Sverige og sydover til kysten. Utsikten viser over én sjettedel av Norge. Hver dag i påsken (og under sommersesongen) kan du kjøpe kaffe, vafler og mat i Turistforeningens gamle steinhytte på toppen. Gaustatoppen Turisthytte ble bygd opp allerede i 1893 av fjellets egen naturstein.

Sommer og høst
Det er minst like fantastisk ved Gaustatoppen sommer og høst som om vinteren og våren. Det er variert tur- og sykkelterreng med muligheter for å fiske, ro eller padle nede på Kvitåvatn eller bade i friskt fjellvann. Krossobanen er Nord-Europas første totausbane fra 1928 og ligger kun ca. 20 km fra Gaustaområdet langs veien gjennom Rjukan. På toppen av banen ved Gvepseborg finner du innfallsporten til Hardangervidda, den populære solstien og noen av de første hyttene til Den Norske Turistforening. Det er også viktig å nevne at Unescos verdensarv i 2015 listet Rjukan industrihistorie og Vemork kraftstasjon, og det finnes mengder av spennende historie og kultur å gjøre seg kjent med via muséene og informasjonstavlene i området. Området har også rike tradisjoner for sæter og fjelliv, se eksempelvis www.seterliv.no

Servicetilbud
Det store Gaustablikk Høyfjellshotell og den populære Den Lykkelige Sportsmann Gjestehus med afterski og servering ligger langs Kvitåvatnvegen. Ved Gaustablikk skisenter er det også afterski og restaurant, skiutleie og Sport1-butikk samt den lille dagligvarehandelen Pose&Sekk. Nedenfor Gaustatoppen Naturpark på andre siden Kvitåvatn og alpinanlegget ligger Bygget som tilbyr mat, afterski og utlevering av nøkler fra Gaustabooking. Se www.visitrjukan.com og meld deg på nyhetsbrevet for mer informasjon om områdets mange tilbud!

Det tar cirka 15 minutter at kjøre ned til Rjukan, der det finnes flere matbutikker så som Spar, Kiwi og Rema, Vinmonopol, lokale Møbelringen som også leverer møbler til fritidsboliger samt byggvarehusene Montér og Carlsen Fritzøe, meget populære Rjukanbadet, restauranter og butikker. Gvepseborg café & restaurant og spennende nye Rjukan Klatrepark, til hvilke den anrike Krossobanen tar deg fra Rjukan, er absolutt verdt et besøk. Se www.krossobanen.no for mer info.

Innhold

1. etasje primærrom utgjør 84 m² som omfattes av hall, WC, bad, badstue, 2 soverom, kjøkken/stue. Sekundærrom utgjør 2 m² som omfattes av bod/teknisk rom og klesbod.

2. etasje primærrom utgjør 0 m² som omfattes av Gang, bad 2 og 1 soverom. Etasjen er ikke målbar grunnet lavere takhøyde, men har et gulvareal på ca. 22 m².

Standard

Nyere fritidsbolig av populær modell med gjennomgående god standard og effektiv planløsning.

Kjøkken
Malt heltre kjøkkeninnredning med avtrekkshette, oppvask og skyllekum med 1-greps blandebatteri, heltre benkplate, integrert stekeovn, komfyrtopp, kjøl-og
fryseskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenøy mot stue. Himling: Hvitbeiset Slettpanel mellom limtrebjelker i skråtak, spottskinn på limtredrager. Vegger: Drivved beiset Faspanelpanel, hvor det montert glassplate mellom benk og overskap. Gulv: Hvitbeiset furugulv bredde 190mm.

Bad 1. etasje
Baderomsinnredning med heldekkende plate/servant, 1-greps blandebatteri, dusjhjørne med svingedører og blandebatteri med temperaturinnstilling, gulvtoalett og plass til vaskesøyle. Ventilasjon: Elektrisk vifte i yttervegg, til luft mellom dørblad og dørterskel. Himling: Hvitbeiset Slettpanel m/spotter. Vegger:
Drivved beiset Faspanel montert på sokkelflis og flis i dusjhjørne Varme i gulv justeres med tablå på vegg. Gulv: Fliser m/ varmekabel. Mindre fliser i dusj for fall mot sluk.

Badstue
Benker med osp utførelse og Tylö elektrisk badstueovn. Ventilasjon: Ventil ved tak/himling m/luke ikke synlig ventil ved gulv, men åpning under glassdør (ikke regulerbar). Himling: Osp faspanel. Vegger: Osp faspanel. Gulv: Flisgulv m/sluk

Bad 2. etasje
Servant på skap med 1-greps blandebatteri, badekar m/hånddusj og temperaturregulerende blandebatteri, gulvtoalett. Ventilasjon: Elektrisk vifte Himling: Hvit beiset Slettpanel. Vegger: Drivved beiset Faspanel. Gulv: Flis m/varmekabel. Slukmansjett i sluk.

Gulv, vegger og himlinger
Hall: Himling: Hvitbeiset skyggepanel m/spotter i horisontal himling og hvitbeiset skyggepanel mellom limtrebjelker i skråhimling. Vegger: Beiset skyggepanel. Gulv: Fliser i format 450x450mm m/vannbåren varme.

SOVEROM 1: Himling: Hvitbeiset Slettpanel m/spotter. Vegger: Drivved beiset Faspanelpanel. Gulv: Hvitbeiset furugulv bredde 190mm. Panelovn.

SOVEROM 2: Himling: Hvitbeiset Slettpanel m/spotter Vegger: Drivved beiset Faspanel. Gulv: Hvitbeiset furugulv bredde 190mm. Panelovn.

STUE: Himling: Hvitbeiset Slettpanel m/spotter. Vegger: Drivved beiset Faspanel. Gulv: Hvitbeiset furugulv bredde 190mm. Hall: Himling: Hvitbeiset Slettpanel med spotter. Vegger: Drivved beiset Faspanel. Gulv: Fliser i format 30x60mm m/varmekabel. Elastik fuge i overgang flis/furugulv.

BOD/TEKNISK ROM: Himling: Hvitbeiset Slettpanel i skråhimling. Vegger: Drivved beiset Faspanel. Gulv: Fliser med sokkelflis opp til panel på vegg.

SOVEROM 3 (2. etasje): Himling: Hvitbeiset Slettpanel mellom limtrebjelker i skråhimling. Vegger: Drivvedbeiset Faspanel. Gulv: Hvitbeiset furugulv. Dør i knevegg inntil sideloft på begge sider av rommet for oppbevaring av sengetøy, etc. Røykvarsler på limtrebjelke i topp trapp. Brannslukningsaperet er plassert i rommet.

Furu heltre svingtrapp med beiset trinn og vanger, rekkverk men håndløper på vegg mangler i start trapp.

Peis og pipe
Elementpeis som har vindu i front. Vegg bak element peis er murt og pusset og malt. Schiedel elementpipe som er pusset og topphatt utvendig, pusset og malt innvendig.

Terrasser ca. 44 m²
Hytta har terrasse utenfor terrassedør med utgang fra stue, ca. 15 m². Mellom terrasse og inngang har gang og terrasse areal ca. 26 m². Overbygd inngangsparti på ca. 3 m².

Vinduer og dører
1 og 2-fags vinduer med 2-lag isolerglass og med faste sprosser som er fuget til inner og ytterside av isolerglasset. Ytterdør; Maltdør m/tetningslist isolerglass hvor sprosser er fuget til isolerglass. Boddør m/tetningslist. Terrassedør med 2-lags isolerglass hvor sprosseramme er fuget til isolerglasset, lik utforming som vinduer Innvendige dører er malte dører med 2 speiler i dørblad. Dørblad har dempelist.

VVS og elektro
Vannrør er type rør i rørsystem med utgangspunkt fra samleskap i bad 1 hvor skap er drenert i vegg ned mot gulv. Avløpsrør er PVC. Lufting av kloakk er løst med Durgoventil er plassert på loft på baksiden av bad 2. Isoterm bryter for varmekabel til vannledning er plassert i sikringskap. Varmtvannsbereder er plassert i bod/teknisk rom. Rommet har sluk i gulv, hvor veggpanel er montert ned på flissokkel vegger er ikke bygd som våtrom. Sammenkobling til rør i rør system er skjult i vegg forøvrig. Teknisk rom har lokalt fall nærmest sluk forøvrig horisontalt, men rommet har flissokel og hvis membran er montert opp bak flissokkel er det tilfredstillende for våtrom.

Bygning har innlagt strøm. Sikringskap m/automatsikringer. Skjult anlegg. Hytta er tilknyttet nett for internet og TV. Fiberkabel for bredbånd inn i hytte. Hytta har parkeringsplass på siden av hytta mot feltets fellesveg hytta. Hytta har 6 sengeplasser. Hytta har utvendig skiskap ved parkering.

Byggemåte

Antar at grunnmur består av elementet har ferdig fasade i form av en pålimt 4 mm tykk fibersementplate. I systemet inngår selve L-elementet, ferdig utvendige hjørner, festebeslag og låsebeslag, festespiker og/eller festeskruer, Foamlock platelås, samt fugemasse til fuging av elementskjøter. Uklart om det ligger drensledning eller bare steinmasser som er mettet med pukk.

Yttervegger består av 48x148mm bindingsverk isolert med 1500mm isolasjon, asfalt vindtett, utlekting, utvendig liggende kledning og innvendig 48mm som er
isolert med 50mm isolasjon utforing og plater/panel. Utvendige hjørnekkasser og vertikalbelistning på dører og vinduer er profilerte. Etasjeskille mellom 1.etg. og 2.etg./hems består av trebjelkelag.

Taksperrer opplagt på limtrebjelker som har opplegg i hver gavl, vegg mot 2.etg./hems samt søyler som opplegg for tak over ytterdør. Isolering av takkonstruksjonen antas at det er benyttet 200mm. Papp, knotteplast og torvtak. Takrenner består av plastbelagte stålrenner med rette kanter og nedløp.

Eiendommens tilstand

I henhold til takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2 eller 3: bad 1, badstue, bad 2, trapp. Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Bebyggelse

Gaustatoppen Naturpark inneholder i skrivende stund litt over 350 fritidsboliger, bygget som frittstående hytter, tomannshytter og leiligheter i firmannsboliger. Hyttene i området er oppførte i natur- og terrengtilpassede farger og byggestiler, og i hovedsak over 1 eller 2 plan. Se www.gaustatoppen-naturpark.no for mer info om velforeningen og utviklingen i området.

Tomt

Eiet tomt: 7363 m². Naturtomt med opparbeidet oppkjørsel. Eiendommen er seksjonert og hver hytte bruker det tomteareal som er naturlig rundt respektive hytte.

Parkering

Parkering til flere biler i egen oppkjørsel.

Adkomst

Når du har tatt av til Gaustatoppen/Gaustablikk kjører du opp til høyre i Fyrieggvegen ca. 50 meter før du kommer frem til Gaustatoppen Skisenter, Bygget og det øvrige senterområdet. Følg Fyrieggvegen oppover noen hundre meter, så kommer fritidsboligen på høyre hånd.

Det er helårsvei frem til eiendommen, som brøytes etter behov i regi av velforeningen. Det er mulig å tegne årsabonnement for brøyting av egne biloppstillingsplasser. Det er ikke bom til Gaustatoppen Naturpark. Se også kart i Finnannonsen, eller bruk appen til Kommunekart.com for å finne frem i området.

Fra Oslo/Vestfold til Gaustablikkområdet: Kjør til Kongsberg. Følg Riksvei 40 mot Geilo cirka 8 kilometer. Ta så av til venstre på Riksvei 37 mot Rjukan. Følg skilting mot Rjukan, forbi Bolkesjø og Gransherad, og langs Tinnsjøen. Når det er noen kilometer igjen til Rjukan sentrum; kjør av til venstre mot Gaustablikk/Gaustatoppen. Det tar cirka 2,5 time å kjøre til Gaustatoppen fra Oslo.

Fra Grenland til Gaustablikkområdet: Kjør Riksvei 36 mot Bø og ta av til høyre på Riksvei 360 mot Notodden. Ta til venstre på E134 mot Haugesund, så til høyre på Riksvei 361/37 mot Rjukan. Kjør av til venstre til Gaustablikk/Gaustatoppen når det er noen kilometer igjen til Rjukan sentrum. Det tar cirka 2,5 time å kjøre til Gaustatoppen fra Skien.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med gulvvarme og panelovner. Peisovn på stuen for supplerende vedfyring.

Sameiet

Hytta står på seksjonert tomt og er en del av et sameie som reguleres av eierseksjonsloven. Sameiet har ingen felles drift eller økonomi.

Skoler

Eiendommen er en del av Gaustatoppen Naturpark Velforening. Velforeningens medlemmer består av de som eier tomter, hytter, leiligheter (seksjoner) eller annen bygningsmasse innenfor velforeningens geografiske område. For disse er medlemskap obligatorisk.

Velforeningens formål er å vedlikeholde og forvalte fellesarealet og ivareta medlemmenes fellesinteresser når det gjelder trivsel og miljø på en økonomisk og ressursmessig forsvarlig måte.

Velforeningen skal sørge for vedlikeholdsplikten av veinettet og vedlikeholdsplikten til ledningsnettet med kummer og tilhørende installasjoner. Velforeningen har ingen ansatte.

Fra velforeningens vedtekter:
- Hyttetomtene skal ikke inngjerdes med mindre det følger av de enkelte reguleringsbestemmelser.
- Det kan ikke settes opp parabolantenner, flaggstenger og portaler.
- Innenfor eiendommer som er tilsluttet Gaustatoppen Utmarkslag, gjelder det en utvidet båndtvangsbestemmelse (1. april til 10 september). Tomtekjøper plikter å respektere de til enhver tid gjeldende bestemmelser for båndtvang og løshunder.

Se www.gaustatoppen-naturpark.no/velforening for oppdaterte dokumenter som vedtekter, innkalling til og protokoll fra årsmøte, årsregnskap og informasjon om prosjektet Et Sprekere Gaustaområde samt utviklingen i området.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster kr 11 100,-. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Tilbehør

Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Heftelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:
2008/994092-1/200 Pantedokument 09.12.2008 BELØP: NOK 50.000 Panthaver:Gaustatoppen Naturpark Velforening Lnr: 10020335 Overført fra: 0826-120/258 Gjelder denne registerenheten med flere. Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser. Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen.

Andel fellesgjeld

Sameiet har ingen fellesgjeld eller felles økonomi.

Andel formue

Sameiet har ingen felles formue.

Regnskap

Sameiet fører ikke regnskap.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet velforeningens vei, vann og avløp som er knyttet videre til offentlig vei, vann og avløp.

Eier

Sven-Åke Samuelsson
Anna Birgitta Samuelsson

Formuesverdi

Formuesverdi kr 352 000 per
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i bud.

Evt. mulighet for utleie

Hele eller deler av eiendommen kan leies ut. Gaustatoppen Booking er et veletablert selskap i området som hjelper hytteeierne med utleie.

Forretningsfører

Enqvist Eiendomsdrift AS

Regulering

Fritidsboligen ligger i felt H21, planid 3150. Tillatt %BRA er 15 %. Se salgsoppgaven for reguleringsbestemmelser og -kart. Dokumentene er også tilgjengelige via kommunens nettside: http://webhotel2.gisline.no/GISLINEWebPlan_0826/gl_planarkiv.aspx planident 3150.

Offentlige planer

est for alpinbakken som går over og ved siden av fritidsboligen er det i kommunedelplanen satt av areal til ytterligere hyttefelt, skiheis og skibakker. Utviklerne av området arbeider med planer for søknad om nytt tomtefelt, ny skiheis og videre utvikling av området, men søknadsprosessen med påfølgende kommunal og politisk behandling har i skrivende stund ikke begynt. Kommuneplanen kan sees på eksempelvis www.kommunekart.com eller planID 3333 på http://webhotel2.gisline.no/GISLINEWebPlan_0826/gl_planarkiv.aspx

Konsesjonsplikt

Det er ingen konsesjonsplikt, odelsrett eller forkjøpsrett knyttet til omsetning av eiendommen.

Forbehold

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser, husordensregler, regnskaper, budsjetter, innkalling og referat fra siste års sameiermøte etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er ikke tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen bygningsforsikring og innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

#Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler 2 % inkl mva i provisjon. I tillegg er det avtalt oppstartsgebyr kr 12.900,-, visninger ved megler kr 2.500,- per stykk, markedspakke kr 4.250,-, og oppgjørsvederlag kr 4.950,-. I tillegg belastes direkte utlegg. Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca kr 150.000,- inkl mva. Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke og tillegg. Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av Sem & Johnsen Prosjektmegling ved ansvarlig oppgjørsmedhjelper Vegar Solnørdal.

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Prosjektmegling
PB1488 Vika
0116 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 997812824