Energi

- Norge som er et Mikke Mus-land i verden

Steinar Riise i offshoreserviceselskapet Ocean Installer mener klimadebatten har gått for langt.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
31. august 2016 - 07.54

Mens oljebransjen ønsker å fremstå som mer klimavennlig enn noengang, bryter flere ut av rekkene og gir blanke i bekymringene. Steinar Riise i offshoreserviceselskapet Ocean Installer er blant dem som ikke liker klimapratet, skriver Dagens Næringsliv. 

- Snittet av folk i bransjen tenker akkurat som meg. I Norge er det noen få miljøaktivister som skriker høyt. Det er ikke folkets mening. Jeg misliker miljøfolk som ikke bruker fakta, sier Riise til avisen.

- Olje og gass er renere enn mye annen energi i verden. Verden trenger olje og gass, sier han, og mener klimadebatten har gått for langt.

- Det er helt urealistisk å tro at det om 30 år bare skal være elektriske biler. Jeg reiser mye. Når jeg sitter og kjører i India finnes det ikke en elbil. Selv i lokalområdet til Tesla i USA, finnes det nesten ikke en Tesla. Når Tesla selger flest biler til Norge i antall, ikke i prosent, er det grunn til å reagere. Norge som er et Mikke Mus-land i verden. Hvordan er det mulig? Det er bare mulig på grunn av subsidier fra oljeinntektene, sier Riise.

Og han får ifølge avisen støtte fra flere. Oljegründer Erik Haugane i Okea er lei av å bli pålagt politisk korrekte bindinger, selv om norsk oljebransje allerede sliter med å få folkelig aksept for åpning av nye leteområder.

- Det koster å være ateist i et religiøst miljø, sier Haugane.