Energi

- BW Offshore blir en vinneraksje i 2017

Tom Hauglund har troen.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
29. november 2016 - 10.44

BW Offshore la i går frem tall for 3. kvartal.

Usikkerheten rundt «Sendje Berge» bidro til å senke aksjen 7,5 prosent til 37 øre.

Aksjen er uendret på dette nivået så langt i dagens handel.

- Kort og godt et nøytralt kvartal finansielt, oppsummerer investeringsdirektør Tom Hauglund i Nordnet overfor Hegnar.no etter å ha hørt på gårsdagens webcast.

- Dog er det viktig at FPSO Catcher er «on track». 90 prosent av prosjektet er betalt, og 660 millioner dollar er investert. Det fremstår for meg som at de har kontroll på prosessen, og ettersom dette er en stor del av backloggen (ordreboken) vil det være kursdrivende om leveringen skjer i tide. Denne skal ha «first oil» 2. halvår 2017, fortsetter han.

Øyner to triggere

FPSO Cidade de São Mateus, der ni arbeidere omkom i en eksplosjon i februar i fjor, kommer ifølge selskapet ikke tilbake før slutten av 2018, eller 2019. Hauglund tror ikke den kommer tilbake i det hele tatt.

- Jeg tror Petrobrás kansellerer, og at BW Offshore er fornøyde med et forsikringsoppgjør. Det koster fort over 300 millioner dollar å fikse denne, og tipset mitt er at selskapet er fornøyd med alt over 250-300 millioner dollar i cash. Skulle de motta det, er det megapositivt for aksjen - ettersom den handler på lave nivåer i forhold til bokførte verdier, sier Nordnet-økonomen.

300 millioner dollar i forsikringsoppgjør tilsvarer 30 øre per aksje, eller 80 prosent av dagens markedsverdi.

- Det er vanskelig å spå når eller om dette skjer, men jeg tror det vil skje neste år. Da har man to triggere som vil løfte aksjen. Selskapet ser fortsatt veldig spennende ut, og er definitivt en av mine favoritter som vinneraksje i 2017, avslutter Hauglund overfor Hegnar.no.

Vi minner om at Hauglund har 20.000 aksjer i BW Offshore.