Energi

Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene faller tilbake mandag morgen.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
20. mars 2017 - 07.16

Brent-oljen er mandag morgen ned 0,64 prosent til 51,43 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,86 prosent til 48,36 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 51,67 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

Prisene svekkes ifølge Bloomberg News og TDN Finans etter at Baker Hughes fredag kveld rapporterte om økt antall aktive borerigger i USA, noe som motvirket den positive effekten av at Opec kan tenkes å forlenge sin avtale om kutt i oljeproduksjonen.

Tidligere i uken uttalte Saudi-Arabias energiminister Khalid Al-Falih at landet er beredt til å forlenge produksjonskuttene, hvis de globale oljelagrene holder seg over gjennomsnittsnivået for de seneste fem årene.

Den russiske energiministeren Aleksander Novak sier ifølge Bloomberg News at Opec og organisasjonens partnere sent i april eller i midten av mai bør bestemme om produksjonskuttene skal videreføres i andre halvår.

- En av nøkkeldriverne vil være spekulasjon om hvorvidt Opec vil forlenge kuttavtalen. Dette er en betydningsfull faktor for markedet, og det vil kunne gi en ganske negativ utvikling, hvis avtalen ikke videreføres, sier sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, Ric Spooner, til Bloomberg News.

Jadalla Alaokali, styremedlem i det nasjonale libyske oljeselskapet NOC, uttaler til Bloomberg News at oljeskipningene fra havnene Es Sider og Ras Lanuf er vente å komme igang igjen om 7-10 dager.