Energi

Mener Norge kan tape 225 milliarder på Lofoten-kompromiss

Interesseorganisasjonen Norsk olje og gass har regnet ut at Arbeiderpartiets Lofoten-kompromiss kan gi 225 milliarder kroner i tapte skatteinntekter. 

Artikkel av: NTB
5. mai 2017 - 06.41

Utregningen er basert på ressursberegninger fra Oljedirektoratet og legger til grunn at Aps fredning av Nordland 7 og Troms 2 utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja gjennomføres. Den baserer seg også på dagens oljepris og en vekslingskurs mot dollar på 8,5, ifølge Dagens Næringsliv.

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen sier at de «tapte» oljemilliardene og Arbeiderpartiets Lofoten-kompromiss er noe av det hun skal gå løs på når hun åpner partiets landsmøte fredag.

– De sier jo ikke bare nei til olje. De sier nei til mer arbeid og arbeidsfolk, de sier nei til Nord-Norge, og de sier nei til velferd i hele landet. Jeg synes det er ganske oppsiktsvekkende fra et parti som nå hamrer løs om arbeid, sysselsetting og ledighet, at de med åpne øyne går inn i dette vel vitende om at det kan utgjøre et betydelig velferdstap for nasjonen, sier Jensen.

(©NTB)