Energi

Dakota Pipeline-selskap saksøker Greenpeace

Selskapet bak det omstridte oljerørledningen Dakota Access saksøker Greenpeace og andre grupper for angivelig å spre falsk informasjon og å hindre utbyggingen.

Fra utbyggingen av oljerørledningen Dakota Access. AP Photo

Fra utbyggingen av oljerørledningen Dakota Access. AP Photo

Artikkel av: NTB
23. august 2017 - 06.27

Texas-baserte Energy Transfer Partners påstår naturverngruppen blandet seg inn i selskapets virksomhet, la til rett for kriminalitet og terrorisme, og brøt lover angående pengeutpressing og ærekrenkelse i forbindelse med konstruksjonen av rørledningen.

Søksmålet ble levert inn til en føderal domstol i North Dakota tirsdag, og selskapet krever et uspesifisert pengebeløp i erstatning.

Greenpeace avviser påstandene og sier Energy Transfer Partners opptrer som en bølle. En talsperson fra organisasjonen sier de ikke har sett søksmålet og ville ikke kommentere saken nærmere.

Rørledningen på over 1.900 kilometer begynte å sende olje fra North Dakota via South Dakota og Iowa til en oljeterminal i Illinois 1. juni. Byggingen av rørledningen ble utsatt flere måneder som følge av uenighet om hvorvidt prosjektet var lovlig å gjennomføre. Urbefolkningen i området og en rekke grupper protesterte kraftig mot rørledningen, som de frykter vil