Energi

Ny Statoil-bom i Barentshavet stresser ikke oljetopp

- Dette er ingen stopper, sier Kjell Giæver.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
29. august 2017 - 15.45

Operatøren Statoil måtte tidligere i dag, sammen med partnerne Chevron, Petoro, Lundin og ConocoPhillips melde om skuffende resultater fra letebrønnen Korpfjell i Barentshavet.

Statoil straffes med et kursfall på 1,4 prosent til 143,60 kroner på Oslo Børs tirsdag ettermiddag.

Oljebransjen i Nord-Norge, representert ved Petro Arctic, uttrykker overfor TDN Finans skuffelse over at heller ikke den fjerde av (i alt fem) brønner i Statoils Barentshav-kampanje ser ut til å levere.

- Dette er ikke noen stopper for et høyt aktivitetsnivå i Barentshavet. (...) Men hvis man gjennomfører store kampanjer uten å gjøre funn, kan det stoppe litt opp, sier direktør Kjell Giæver.

Ikke deprimert

Samtidig understreker han overfor nyhetsbyrået at den nordnorske oljenæringen ikke blir deprimert.

- Leverandørene i nord opplever like tøffe tider som de andre i Norge, men det er likevel en høy grad av optimisme. Det er fordi vi står overfor betydelig utbyggingsaktivitet og «boom» i boreaktiviteten de kommende årene, sier han.

Petro Arctic-sjefen viser for eksempel til at et betydelig antall brønner skal bores på Johan Castberg.

- Det er klart at det er lettere å bore letebrønner når du uansett har egnede rigger i området fra før. Vi har ingen indikasjoner på at oljeselskapene planlegger noen reduksjoner i neste års letekampanjer, sier han til TDN Finans.

Statoil (som altså er operatør) eier for øvrig 30 prosent av Korpfjell-lisensen. Chevron og Petoro har 20 prosent hver, Lundin og ConocoPhillips 15 prosent hver.