Energi

Slik går oljeprisen

Svak økning torsdag morgen. 

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Are  Strandli
17. august 2017 - 06.56
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Oljeprisene stiger noe torsdag morgen etter at lagertall fra EIA publisert onsdag ettermiddag viste et overraskende stort fall i de amerikanske råoljelagrene.

Lagrene falt med 8,9 millioner fat til 466,5 millioner fat i uken frem til 11. august., mens det på forhånd var det ventet et fall på 3,4 millioner fat.

- Hvis lagerfallet fortsetter med denne takten, vil lagrene fallet godt under femårs-snittet i løpet av rundt to måneder, sier investeringsanalytiker William O'Loughlin i Rivkin Securities til Reuters. 

- Farten til nedgangen indikerer at OPECs produkjsonskutt har en effekt, selv om den nåværende oljeprisen tyder på at markedet er skeptiske til de langsiktige utsiktene for en rebalansering av oljemarkedet, fortsatte han. 

Oljeprisen falt litt tilbake rett etter publisering av lagertallene. Det skyldes ifølge ANZ Bank at markedet virker å fokusere på økningen i den amerikanske produksjonen som nådde det høyeste nivået på over to år. 

Brent-oljen omsettes for 50,52 dollar pr fat etter en oppgang på 0,50 prosent.

Til sammenligning ble et fat brent-olje omsatt for 51,14 dollar ved børsslutt i Oslo onsdag.

WTI-oljen er opp 0,32 prosent til 46,93 dollar fatet.