Energi

Svakt lisenssalg offshore

Det ble onsdag gjennomført lisenssalg offshore i USA.

Artikkel av: Martine Holøien
17. august 2017 - 10.50

Onsdag ble det gjennomført et lisenssalg i den amerikanske delen av Mexicogulfen som kun tiltrakk 121 millioner dollar, ned 56 prosent fra forrige lisensauksjon. Dette på tross av at onsdagens auksjon var større enn auksjonen i mars.

Det fremgår av en melding fra det amerikanske innenriksdepartementet onsdag kveld, ifølge TDN Finans. 

Det svake auksjonsresultatet skjedde på tross av at de amerikanske myndighetene kuttet royalty-andelen til 12,5 prosent fra 18,5 prosent for blokkene som var på grunt vann. Likevel foretrakk de fleste budgiverne dypvannsblokker. Av de 90 blokkene det ble levert bud på, var 67 dypvannsblokker.

Statoil var den sjette største kjøperen, med et vinnerbud på totalt 5 millioner dollar. Chevron var størst, med totalt 27,9 millioner dollar i vinnerbud.