Energi

Moræus Hansen blir ny toppsjef i DEA

Maria Moræus Hanssen ble mandag presentert som ny administrerende direktør i olje- og gasselskapet DEA Deutsche Erdoel AG.

Foto: Finansavisen.

Foto: Finansavisen.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
4. september 2017 - 17.26

Hanssen starter i sin nye toppjobb i januar 2018, og tar over etter Thomas Rappuhn, som har vært konsernsjef de siste åtte årene.

Maria Moraeus Hanssen har til nå vært administrerende direktør i det franske energiselskapet Engies lete- og produksjonsvirksomhet.

- Vi er glade for at Maria har valgt å bli med i DEA. Hun er ideell til å lede DEA i neste fase av utviklingen og vekst, sier Lord Browne, leder for selskapets rådgivende styre.

Stolt over tilbudet 

I løpet av de siste to årene har Hanssen ledet en strategisk transformasjon av Engie, som har en produksjon på mer enn 160.000 fat oljeekvivalenter per dag fra operasjoner i 12 land og over 1.700 ansatte.

Tidligere har hun jobbet blant annet i Hydro, Statoil og Aker.

- Jeg er stolt over å få ta over etter Thomas Rappuhn, som har gjort en betydelig innsats over lang tid. Nå ser jeg frem til å jobbe sammen med mine nye kolleger i DEA og realisere selskapets potensial, sier Moræus Hansen.

DEA Deutsche Erdoel AG er en internasjonal aktør innen leting og produksjon av råolje og naturgass, med base i Hamburg.

DEA har 1.150 ansatte, og har produksjonsanlegg i blant annet Tyskland, Norge, Danmark, Egypt, Algerie og Mexico.

- DEA er godt posisjonert for videre vekst, og utnytte de mulighetene vi ser i olje- og gassindustrien. Jeg ser frem til en fortsatt solid og bærekraftig utvikling av DEA, mens vi selvsagt også skal ivareta vår høye standard på helse-, miljø- og sikkerhetsområdet, utdyper Hansen.