Energi

Oljeministeren bekymrer seg

Savner planer av Johan Castberg-kaliber.

Terje Søviknes - Foto: Scanpix

Terje Søviknes - Foto: Scanpix

Artikkel av: Odd Steinar Parr
13. september 2017 - 11.28

2018 på norsk sokkel ser ikke ut til å by på noen planer for utvikling og drift (PUD) på størrelse med Johan Castberg, og det får olje- og energiminister Terje Søviknes til å reagere.

- I år har vi ti PUD-er, noe som utgjør 100 milliarder opp fra de fem i fjor. Det vil gi mye arbeid, og jeg ser lyst på aktiviteten de nærmeste årene. Utsiktene til PUD-er neste år er mer usikker, og vi har ingen på størrelse med Johan Castberg. Det er talende. Vi må ut og lete, og helst gjøre noen funn raskt, sier ministeren til TDN Finans.

Han forteller nyhetsbyrået at selvtilliten er på topp etter stortingsvalget, og tolker resultatene langs kysten som et tegn på et ønske om fortsatt utvikling av olje- og gassnæringen.

Ifølge Søviknes vil en løsning der Høyre og Frp danner regjering uten noen form for avtale med Venstre eller KrF gi de største mulighetene for en ekspansiv oljepolitikk.

- På dette punktet ville Frp vært best tjent med å holde Venstre utenfor, men det er opp til partileder Siv Jensen å prioritere saker og forhandle, understreker han overfor TDN Finans.