Energi

Rift om Questerre-emisjon - dette går pengene til

Bøkene er lukket.

St. Edouard-brønnen i Quebec. Foto: Questerre

St. Edouard-brønnen i Quebec. Foto: Questerre

Artikkel av: Odd Steinar Parr
29. september 2017 - 08.33

Questerre børsmeldte i går at Arctic Securities, Pareto Securities og SpareBank 1 Markets var hyret inn til gjennomføringen av en emisjon rettet mot norske og internasjonale institusjonelle investorer.

Emisjon ville omfatte utstedelse av inntil 34,9 millioner aksjer i en såkalt akselererende bookbuilding-prosess.

Bøkene er nå lukket, og Questerre skriver i en børsmelding fredag morgen at 34,9 millioner aksjer har blitt overtegnet til kurs 5,70 kroner (eller 89 canadiske cent). Det gir et bruttoproveny på 198,9 millioner kroner.

Nettoprovenyet skal benyttes til å styrke arbeidskapitalen, delfinansiering av det pågående Montney-programmet og forberedende arbeider på det planlagte pilotprosjektet på Utica i St. Lawrence Lowlands i Quebec.

Questerre falt 4,2 prosent til 6,00 kroner i torsdagens handel på Oslo Børs.

Les mer her.