Energi

Slik går det med oljeprisen

Flere store oljeraffinerier i Mexicogulfen har startet opp produksjon igjen etter stormen Harvey. 

Artikkel av: John Inge Seljehaug
5. september 2017 - 07.38

Brent-oljen er mandag morgen ned 0,25 prosent til 52,21 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,13 prosent til 47,46 dollar fatet. 

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 52,34 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

Flere av de store oljeraffineriene i Texas-Louisiana området er nå tilbake på de samme produksjonsnivåene som før stormen Harvey traff delstaten. Blant annet har ExxonMobil startet opp produksjonen på det store Chorpus Christi-anlegget i Texas, og Valero Energy Corp. har gjenopprettet produksjonen ved to av sine anlegg i Texas.

«Dersom raffineriene starter opp med produksjon raskere enn ventet, vil dette sette press på bensinprisene, mens prisen på amerikansk lettolje vil stige», skriver Commerzbank, ifølge TDN Finans. 

Søndag ble det ifølge The Wall Street Journal rapportert at 13 prosent av den totale raffineringskapasiteten i USA var stengt på grunn av stormen Harvey, noe som tilsvarer 2,3 millioner fat per dag. Dette er en markant nedgang fra forrige ukes rapporter, der det ble anslått at så mye som en tredjedel av den amerikanske raffineringskapasiteten ble tvunget til å stenge som følge av Harvey.