Energi

Slik går det med oljeprisen

Artikkel av: NTB
12. september 2017 - 07.22

Oljeprisene beveger seg lite tirsdag morgen, etter at de fleste oljeraffineriene i Mexicogulfen nå er tilbake i full produksjon etter ekstremværet Harvey.

Samtidig har Irma fortsatt sin ferd nordover etter å ha ført med seg store vannmengder til Florida, noe som har ført til at flere millioner mennesker har mistet tilgangen til brensel og andre energikilder, skriver TDN Finans.

De to værsystemene har den siste tiden herjet i Mexicogulfen og på kysten av Florida, og har ført til store forstyrrelser i olje- og destillatmarkedet. Ifølge meglerhuset Goldman Sachs, har de to værsystemene tilsammen påvirket oljeetterspørselen med omlag 600.000 fat pr dag.

- Det er noe usikkerhet rundt den totale påvirkningen av de to stormene. Det resulterer i at prisene fester seg rundt nåværende nivåer, sier analytiker Daniel Hynes i Australia & New Zealand Banking Group til Bloomberg News.

Ifølge nyhetsbyrået ser banken for seg en oljepris som vil ligge høyt på 50 dollar fatet ved slutten av året, og som ikke vil nå 60 dollar fatet før neste år.

Brent-oljen omsettes i skrivende stund for 53,76 dollar fatet, etter en nedgang på 0,15 prosent. WTI-oljen er ned 0,17 prosent til 47,99 dollar fatet. 

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 53,842 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.