Energi

Irak vil stoppe oljehandel

Den irakiske regjeringen ber Tyrkia og Iran om å stanse alle kommersielle handler med de kurdiske regionale myndighetene.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
10. oktober 2017 - 10.28

Mandag ba den irakiske regjeringen offisielt Tyrkia og Iran om å stanse alle kommersielle handler med de kurdiske regionale myndighetene (KRG), spesielt knyttet til olje, skriver avisen Asharq Al-Awsat tirsdag.

Ifølge TDN Finans kommer forespørselen som en ytterligere respons på den kurdiske uavhengighetsavstemningen som ble holdt 25. september.

Videre advarte Iraks vise-president Ayad Allawi mandag om at en borgerkrig kan bryte som følge av disputten rundt den kurdisk-kontrollerte oljerike byen Kirkuk, dersom irakiske og kurdiske regionale myndigheter ikke kommer til enighet om en løsning på situasjonen, meldte Associated Press mandag kveld.