Energi

Slik går oljeprisen

Lite endringer torsdag morgen. 

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Are  Strandli
5. oktober 2017 - 07.48

Brent-oljen omsettes for 55,83 dollar fatet torsdag morgen, og er med det lite endret fra gårsdagen. WTI-oljen faller 9,12 prosent til 49,92 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Brent-olje omsatt for 55,84 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.

Markedet ser ifølge TDN Finans mot Russland og Moskva der Vladimir Putin skal møte Kong Salman fra Saudi-Arabia for å snakke om ytterligere OPEC-kutt.

Putin uttalte ifølge Reuters onsdag at den nåværende kuttavtalen som utløper i mars 2018, kan bli forlenget ytterligere til utgangen av 2018.

- Putin og Salman vil mest sannsynlig bli enige om, men ikke annonsere, en avtale om å forlenge den nåværende Opec/non-Opec avtalen, men med forbehold om å kunne minke kuttene, sier konsulenter i Eurasia Group til Reuters, ifølge TDN Finans.

Utviklingen i oljeprisen kommer også etter onsdagens lagertall fra EIA som viste at de amerikanske råoljelagrene falt med 6,0 millioner fat til 465 millioner fat i uken frem til 29. september. 

Oljeproduksjonen økte marginalt, mens råoljeimporten falt med 0,2 millioner fat. Eksporten steg til rekordhøye nivåer på 1,98 millioner fat pr dag.

- Den økte eksporten gir markedet frysninger. Det tillegges det globale oljetilbudet, som for øyeblikket er i overskudd, sier analytiker David Lennox i Fat Prophets til Bloomberg.