Energi

DNB Markets øyner mer oppside i olje

Meglerhuset mener det er mer å gå på.

Khalid Al-Falih og Mohammad Sanusi Barkindo. (AP Photo/Ronald Zak)

Khalid Al-Falih og Mohammad Sanusi Barkindo. (AP Photo/Ronald Zak)

Artikkel av: Odd Steinar Parr
28. november 2017 - 09.25

DNB Markets har oppsummert resultatsesongen for de fire viktigste nordiske markedene i 3. kvartal.

- Det norske markedet utmerker seg med å være det eneste hvor estimatene på aggregert basis har blitt oppjustert gjennom perioden fra utgangen av september. Dette skyldes i all hovedsak økte forventninger til energisektoren, hvor selskapene som inngår i hovedindeksen, også med drahjelp av oljeprisutviklingen, har fått EPS-estimatene (resultat per aksje) for 2018 løftet med i overkant av syv prosent, skriver meglerhuset i tirsdagens aksjerapport.

De største energirelaterte bidragsyterne til denne utviklingen er Statoil, Aker BP og DNO.

- Vårt oljeprisestimat for 2018 ligger på 60 dollar fatet. Det innebærer at det i etterkant av torsdagens OPEC-møte kan være noe ytterligere oppside i forhold til forventningene til 2018, heter det videre.

Ser 30 prosent DNO-oppside

DNB Markets har en kjøpsanbefaling på alle tre med kursmål på 178, 203 og 13,10 kroner for hhv. Statoil, Aker BP og DNO.

- Til tross for at DNO er den aksjen hvor vi ser størst potensial i forhold til kursmålet, er det viktig også å være klar over at risikobildet i denne aksjen innebærer at det kan være den av disse tre som i minst grad er drevet direkte av oljeprisutviklingen, minner meglerhuset om.

Tirsdag morgen stiger Statoil 0,4 prosent til 165,30 kroner, Aker BP 0,9 prosent til 195,70 kroner og DNO 0,6 prosent til 9,95 kroner.

DNB-analytikerne øyner dermed 7-8 prosent oppside i Statoil, 3-4 prosent oppside i Aker BP og 31-32 prosent oppside i DNO fra dagens nivåer.