Energi

- Det er slutt på de store nedbemanningene

Ståle Kyllingstad mener krisen i oljebransjen nå ennå ikke er over.

Artikkel av: Martine Holøien
14. november 2017 - 10.58

Det er slutt på de store nedbemanningene i oljeservicebransjen nå, sier konsernsjef Ståle Kyllingstad i IKM Gruppen i forbindelse med DNs Energikonferanse tirsdag, ifølge TDN Finans.

- Det betyr ikke at det er slutt på oppsigelser, men de store oppsigelsesprosessene tror jeg vi er ferdige med, sier han.

Kyllingstad mener krisen i oljebransjen nå ligger i stabilt sideleie. Han påpeker at det tar tid før en høyere oljepris påvirker leverandørindustrien.

- I går kveld var oljeprisen på 63 dollar fatet. Dette hjelper oss ikke nå. Norsk sokkel har det best med en oljepris på rundt 55 dollar per fat, sier han.

Videre mener Kyllingstad at oljemarkedet aldri vil få en så stabil periode med høye priser som det tidligere har vært, og at industrien må være forsiktig med faste kostnader. 

Han mener det er nødvendig med ytterligere konsolidering i bransjen og tror at aktørene som kommer gjennom den nåværende nedgangsperioden har en robust forretningsmodell.

- Vi kommer aldri til å gjøre de samme feilene igjen. Bransjen vil aldri gjøre like mange ansettelser eller like mange oppkjøp, sier han.