Energi

Reuters: OPEC forlenger produksjonskuttavtalen

OPEC og andre oljeprodusenter, inkludert Russland, har på et møte i Wien bestemt at avtalen om produksjonskutt forlenges til slutten av 2018, ifølge Reuters. 

Artikkel av: NTB
30. november 2017 - 16.43

Diskusjonene handler nå om OPEC-landet Libya skal inngå blant landene som skal minske produksjonen, ifølge Reuters. Tidligere har Libya blitt unntatt denne avtalen, fordi landets oljeindustri har blitt kraftig berørt av konflikter og uroligheter i landet.

På tampen av fjoråret ble 24 land enige om å begrense sin oljeproduksjon. Det førte til at oljeprisene steg, etter å ha vært under 30 dollar fatet tidligere samme år.

Avtalen som oljekartellets medlemmer inngikk og som de øvrige landene, blant dem Russland, sluttet seg til, gikk ut på et samlet kutt i produksjonen på 1,8 millioner fat per dag. Den nåværende avtalen varer fram til mars neste år, og forlenges altså til slutten av 2018 etter torsdagens avgjørelse.

(©NTB)