Energi

Slik går oljeprisen

Oljeprisen stiger noe tirsdag i påvente av lagertall.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
21. november 2017 - 08.34

Oljeprisen stiger noe samtidig som det ventes at amerikanske råoljelagre falt noe tilbake forrige uke, skriver TDN Finans.

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,23 prosent til 62,36 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,16 prosent til 56,51 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 61,76 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

Det er ventet at råoljelagrene i USA vil vise det første lagertrekket på tre uker med et fall på 2,25 millioner fat i uken som endte 17. november, ifølge Bloomberg-konsensus. Tallene fra amerikanske myndigheter (EIA) kommer på onsdag.

Markedet ser mot det kommende Opec-møtet 30. november, der partene i den nåværende produksjonskuttavtalen skal diskutere en eventuell forlengelse.

- Det kommende Opec-møtet er hovedfokuset i markedet. Vi vil kunne se en prisstigning ettersom vi nærmer oss møtet. Investorer vil også fortsette å følge med på amerikanske lagertall og produksjon, sier råvareanalytiker David Lennox i Fat Prophets til Bloomberg News.

Det er ifølge Wall Street Journal knyttet noe usikkerhet til om Russland vil binde seg til en ny avtale på det nåværende tidspunkt.

- Vi forventer en potensiell forlengelse, som også er markedskonsensus. Opec vet at de må fortsette å gjøre det de gjør, fordi målene ikke har blitt nådd, sier energianalytiker Mustafa Ansari i Arab Petroleum Investments Corp. til Wall Street Journal.