Energi

Slik går oljeprisen

Oljeprisene er stabile mandag morgen, etter å ha steget etter stengning på Oslo Børs fredag ettermiddag.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
27. november 2017 - 07.29

Brent-oljen er tirsdag morgen ned 0,02 prosent til 63,85 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,37 prosent til 58,73 dollar fatet.

Fokus denne uken vil være på Opec-møtet i Wien torsdag. Kartellet vil sammen med partnerland her diskutere produksjonskuttavtalen og en eventuell forlengelse utover perioden fram til mars 2018, skriver TDN Finans.

Fredag uttalte Russlands energiminister Alexander Novak at landet støtter forslagene om en forlengelse av produksjonskuttene, samt at det ligger flere muligheter på bordet, ifølge Bloomberg.

Videre har Saudi-Arabia den seneste tiden vært preget av politisk uro ettersom kronprins Mohammed bin Salman fjerner politiske rivaler. Det siste bin Salman trenger er en nedgang i landets oljeeksport, skriver Wall Street Journal (WSJ) søndag.

Trolig er en forlengelse av produksjonskuttene allerede priset inn i av markedet, og analytiker William O'Loughlin i Rivkin Securities sier at oljetradere venter en forlengelse av kuttene, ifølge Reuters.

Videre mener råvareanalytiker David Lennox i Fat Prophets at USAs respons etter Opecs beslutning, vil være avgjørende for markedets retning.

- Markedet begynner å bli mer positivt til 2018. Responsen fra USA blir nøkkelen. Vi har sett et betydelig løft i produksjonen fra USA etter den seneste tids prisstigning, sier Lennox, ifølge Bloomberg.