Energi

Transocean får kontrakt på over en halv mrd.

Transocean  tildelt kontrakt på Dvalin-feltet.

Transocean Arctic. Foto: Wintershall Norge.

Transocean Arctic. Foto: Wintershall Norge.

Artikkel av: Øystein Byberg
22. november 2017 - 07.41

Transocean Norway Operations AS er tildelt kontrakten for å bore produksjonsbrønnene på Dvalin-feltet, skriver DEA Norge i en melding. Kontrakten er på rundt 550 millioner kroner (68 millioner dollar).

Boringen av de fire produksjonsbrønnene med den halvt nedsenkbare boreriggen Transocean Arctic starter i midten av 2019. Operasjonene skal etter planen ta 340 dager. I avtalen med Transocean ligger også en mulighet til å bruke Transocean Arctic på en DEA-operert letebrønn.

– Boring av produksjonsbrønnene er et viktig skritt før vi starter produksjonen på feltet i 2020. Vi er svært fornøyde med å ha fått Transocean med på laget, sier Hans-Hermann Andreas, administrerende direktør i DEA Norge, som har tildelt kontrakten på vegne av Dvalin-partnerskapet.

Dvalin-feltet, som ligger 250 kilometer nord for Kristiansund, er DEAs første opererte utbyggingsprosjekt i Norge. Feltet inneholder utvinnbare ressurser på 18,2 milliarder standard kubikkmeter naturgass.

Feltet blir bygget ut med en bunnramme med fire brønner, som blir knyttet til Heidrun plattformen gjennom en 15 kilometer lang rørledning. Fra Heidrun vil gassen bli transport gjennom Polarled til Nyhamna for videre eksport til markedene i Europa. Utbyggingskostnadene er beregnet til 10,6 milliarder kroner. 68 prosent av leveransene til prosjektet kommer fra norske leverandører.

Partnere i feltet er DEA Norge AS, operatør (55 prosent), Petoro (35 prosent) og Edison Norge AS (10 prosent).

Transocean Arctic er en «Harsh Environment Midwater Semi-Submersible» borerigg, som også er sertifisert for å bore brønner i Barentshavet og brønner under HPHT-betingelser (høyt trykk og høy temperatur).