Energi

- Bekymringsfullt at ikke flere har søkt lisenser

Norsk olje & gass er bekymret etter søkeliste til 24. runde. 

Artikkel av: Martine Holøien
5. desember 2017 - 14.42

Direktør for næringspolitikk og kommunikasjon Tommy Hansen i Norsk olje & gass sier til TDN Direkt tirsdag at det er bekymringsfullt at ikke flere store internasjonale olje- og gasselskaper har søkt om leteareal i 24. konsesjonsrunde.

- Det er ganske mange færre søkere enn ved forrige korsvei, og listen mangler en del av de internasjonale olje- og gasselskapene. Alle som er opptatt av denne næringen burde være opptatt av hvordan norsk sokkel fortsatt kan være konkurransedyktig, sier han.

Olje- og energidepartementet (OED) opplyste i dag at de har mottatt søknader fra elleve selskaper om å få tildelt nytt leteareal i 24. konsesjonsrunde, ned fra 26 selskaper ved 23. konsesjonsrunde.

Videre mener Hansen at leteresultatene i Barentshavet så langt ikke har vært veldig svake, og viser til at leteprogrammet for 2018 likner på de foreløpige tallene for 2017.

- Det har ikke vært helsvart, men vi kjenner ikke den interne vurderingen selskapene har gjort før de har bestemt seg for å søke eller ikke, sier han.