Energi

Slik går oljeprisen

Oljeprisen stiger noe tirsdag morgen.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
23. januar 2018 - 07.30

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,59 prosent til 69,44 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,69 prosent til 64,01 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 68,72 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA, slipper onsdag lagertall for USA og det ventes å bli rapport om et råoljelagertrekk på 2,25 millioner fat, ifølge Bloomberg-konsensus. Det ligger dermed an til tiende uken på rad med lagertrekk.

Dessuten vil lagertall fra American Petroleum Institute (API) komme senere i dag. Disse tallene gir ofte en indikasjon på EIA-tallene.

Ellers reviderte det internasjonale valutafondet (IMF) tirsdag opp anslaget for verdens økonomiske vekst i 2018 og 2019 med 0,2 prosentpoeng til 3,9 prosent for begge år.

BNP Paribas mener at de økonomiske utsiktene og sesongmessig kaldt vær har ført til sterkere oljeetterspørselsvekst, som legger til rette for fortsatte fall i oljelagrene, ifølge Reuters.

- Nøkkelen for markedet er skiferoljeproduksjonen. Markedet ser litt skjørt ut for øyeblikket. At prisene har beveget seg sidelengs i omtrent en uke er et tegn på tap av momentum som kan komme til å bli oversatt til et tilbakefall, sier analytiker Ric Spooner i CMC Markets, ifølge Bloomberg News.